תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 01 יולי 2025, 06:57

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 170 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: התעללות בגבעתי
הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 21:06 
סמל אישי של המשתמש
עומר מ. כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
Perlov כתב:
.

סלח לי אתה חוצפן.
הם בוחרים ללמוד בשביל לבנות את עצמם, אישיותם ואת הבתים שיקימו? ומה אני? כלב מסריח שצריך למות בשבילם בצבא? אמצעי לביצוע המטרה?
גם אני רוצה ללמוד (אומנם לא תורה) בשביל עצמי מאותן סיבות בדיוק, למה שהם יקבלו עדיפות עליי?
זו החוצפה המובנית שיש לאנשים מאמינים. כאילו כל דבר שמישהו אחר עושה הוא נחות והם מצילים את העולם.
הלו, דרך ארץ קדמה לתורה. תיהיו שווים בין שווים ואחרי זה כל אחד מאיתנו ילך לדרכו וילמד מה שבא לו (תוך כדי שהוא מפרנס את עצמו כן?).

זה לא לעצמם יעני מבחינה של עכשיו אני יותר מהר עם תואר אשון ויאללה מרביץ עבודות וכסף ממש לא.
הפוך אתה זה שאומר שאתה ללמוד למוד בשביל עצמך ורק לעצמך, כדי ישר ללכת ללמוד באוניברסיטה וכדומה..

הם לא..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 21:07 
סמל אישי של המשתמש
אדום עד לגרדום כתב:
עומר מ. כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
Perlov כתב:
אדום עד לגרדום
למה אני לא יכולתי להשתחרר לפני שנה וארבע כדי ללמוד רפואה?
מה שונה ביני לבינם?

כי הם, לא הולכים ללמוד רפואה, הנדסה או משו למקצוע בחיים..
הם בוחרים להשקיע מהחיים שלהם וללמוד 3שנים וחצי תורה בשביל לבנות את עצמם, בשביל לעצב את האישיות שלהם, שיהיה להם בתים יותר טובים אנשים יותר טובים, שהם ידעו למה ובגלל מה ולמי הם עושים את כל זה..
הם לא יושבים בפנאן כל היום ומעשנים נרגילה ויאללה בלאגן..

להיות בהסדר זה לא כזה פשוט כמו שכולם חושבים, להיות הסדניק זה לא רק לשרת שנה וחצי וזהו, יש לזה גם מחוייבויות וויתורים.

סלח לי אתה חוצפן.
הם בוחרים ללמוד בשביל לבנות את עצמם, אישיותם ואת הבתים שיקימו? ומה אני? כלב מסריח שצריך למות בשבילם בצבא? אמצעי לביצוע המטרה?
גם אני רוצה ללמוד (אומנם לא תורה) בשביל עצמי מאותן סיבות בדיוק, למה שהם יקבלו עדיפות עליי?
זו החוצפה המובנית שיש לאנשים מאמינים. כאילו כל דבר שמישהו אחר עושה הוא נחות והם מצילים את העולם.
הלו, דרך ארץ קדמה לתורה. תיהיו שווים בין שווים ואחרי זה כל אחד מאיתנו ילך לדרכו וילמד מה שבא לו (תוך כדי שהוא מפרנס את עצמו כן?).

הם לא מתים למען המדינה? מה אתה צחוק?, תלך תראה אצל חילוניים את אחוזי ההשתמטות מצהל אחרכך תבוא ותדבר על הסדרניקים ואת אחוזי ההשתמטות שלהם..
אתה יכול לבוא בטענות למה הם עושים פחות שירות, אבל מכאן ועד לכל האשמות האלה וכל התלהמות הזאת זה מאוד אבל מאוד מוגזם..

כשמישהו משרת פחות בהרבה ממישהו אחר הסיכויים שלו להפגע פוחתים, מה לעשות.
ואני לא משווה פה מי מת יותר, היום ברור לי שהכיפות סרוגות מהווים את האחוזים הגבוהים ביחידות הקרביות אבל בוא נגיד שזה לא תמיד היה ככה.
האמת היא שזה לא משנה, מה שמרתיח אלו הטיעונים שאתה מעלה, כאילו מה שהם עושים חשוב מהדברים שאני רוצה לעשות. הם רוצים ללמוד תורה, אני רוצה ללמוד מחשבים אבל מנקודת הראות שלך התורה חשובה הרבה יותר ולכן יש להקל עליהם, אני חושב שזה הבסיס להרגשה שאני שווה פחות מהם וזה מרתיח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 21:10 
סמל אישי של המשתמש
אדום עד לגרדום כתב:
עומר מ. כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
Perlov כתב:
.

סלח לי אתה חוצפן.

זה לא לעצמם יעני מבחינה של עכשיו אני יותר מהר עם תואר אשון ויאללה מרביץ עבודות וכסף ממש לא.
הפוך אתה זה שאומר שאתה ללמוד למוד בשביל עצמך ורק לעצמך, כדי ישר ללכת ללמוד באוניברסיטה וכדומה..

הם לא..

תגיד אתה צוחק? אני בזה שאני לומד באונ' תורם למדינה פי מיליון (פרקטית כן? לא במישור הרוחני שאתה מתייחס אליו) מאשר שהם יתרמו אי פעם בלימודים שלהם.
אני לומד כדי לרכוש מקצוע, ללכת לעבוד, לשלם למדינה מיסים ולפתח את הארץ, איך הלימודים שלהם תורמים למישהו חוץ מהלחכים את עצמם???

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 21:11 
:bang:

לעולם לא אמרתי שאני צודק.
לעולם לא אמרתי שאתם טועים.
אני בכלל לא בטוח שאני צודק בשלל נושאים.

וחוץ מזה לא ידעתי שצריך להיות אקדמאי בעל תואר במדעי החברה כדי שתיהיה לי דעה.

טוב נו כנראה שאני באמת לא צודק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 21:14 
סמל אישי של המשתמש
אלף אני שמח שאתה יודע שאחוזי החיילים ביחידות הקרביות מאיישים חיילים מהציונות הדתית..
עכשיו, בשביל מה אתה רוצה לשרת פחות וללמוד מחשבים?
כדי לסיים מהר יותר תואר, כדי לצאת לפני כולם לשוק העבודה, כדי להתקדם מהר יותר בתחום ולפני כולם ודברים מהסוג הזה.

אין איזה עניין אידאלי, חשוב ונעלה, וכדומה במה שאתה רוצה..

אבל בשביל האוכלוסייה הזאת כדי שהיא תמשיך להיות האחוז הגבוה ביותר ביחידות הקרביותף אין מה לעשות, צריך ללמוד לפני תורה תורה במסגרת לפני שם יוצאים לאזרחות\שוק עבודה איך שלא תקרא לזה..

אגב מדהים שכמה שאתם אומרים עליהם דברים רעים, הם והמגזר שלהם נמצאים באחוזים הכי גבוהים בקרבי..
אפילו לצה"ל זה משתלם שיבוא חייל יותר בוגר (גם בגיל וגם בהתנהות\אופי וכו').
עובדה שזה מצליח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 21:16 
סמל אישי של המשתמש
עומר מ. כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
עומר מ. כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
Perlov כתב:
.

סלח לי אתה חוצפן.

הם לא..

תגיד אתה צוחק? אני בזה שאני לומד באונ' תורם למדינה פי מיליון (פרקטית כן? לא במישור הרוחני שאתה מתייחס אליו) מאשר שהם יתרמו אי פעם בלימודים שלהם.
אני לומד כדי לרכוש מקצוע, ללכת לעבוד, לשלם למדינה מיסים ולפתח את הארץ, איך הלימודים שלהם תורמים למישהו חוץ מהלחכים את עצמם???

(נראה לי שאתה מתבלבל בין אלו לבין חרדים..),
אחי אני לא יודע על מה אתה מדבר אבל אחרי שהם מסיימים את תופת ה5 שנים שלהם, הם יוצאים לעבודה, ללמוד, לפתח את המדינה בגל המובנים (בניית יישובים חדשים גרעין תורנייים בערים ובשכונות מצוקה וכאלה..)

ככה שאין לי מושג על מה אתה מתרעם (אלא אם כן ששוב אני חושב שאתה מדבר עליהם כאילו הם חרדים וכאן הטעות שלך..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 21:33 
אדום עד לגרדום - תכל'ס, הצבא נותן להם לעשות שירות רק שנה וחצי לא בגלל שזה מבגר אותם(זה אמנם כן מבגר אותם, אבל זה לא בגלל זה), אלא נראלי יותר בגלל שהמדינה לא רצתה שכל הדתיים יהיו כמו החרדים( שלא עושים צבא) אז עשו פשרה ונתנו להם לעשות רק שנה וחצי.
אם זה לא מהסיבה הזאת, אז באמת שאין לי מושג למה המדינה נתנה להם לעשות את זה, מכיוון שזה באמת פוגע באנשים שמשרתים שלוש שנים בצבא(ולא, זה שהם הולכים להסדר בגלל שהם רוצים לעצב את האישיות שלהם וכו' זה לא אומר שצריכים לוותר להם על שנה וחצי של שירות בצבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 21:39 
כי הם דרשו את זה בגלל שהם מיעוט והיחוד שלהם זה אורח חיים דתי ולטענתם זה מה שגורם להם לשמר אותו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 21:45 
עמוס נחייסי כתב:
כי הם דרשו את זה בגלל שהם מיעוט והיחוד שלהם זה אורח חיים דתי ולטענתם זה מה שגורם להם לשמר אותו

יעני בלי ישיבות ההסדר הם לא היו יכולים לשמר את אורח חייהם הדתי? אני יודע שיש דתיים שבלי ישיבת הסדר הם יתדרדרו מבחינה רוחנית, אבל אני יותר מתמקד בקטע של השירות המקוצר.. אם הם היו עושים שלוש שנים הם היו מתדרדרים?
ד"א, השירות של שלוש שנים לא חייב להיות רציף, אפשר לעשות הפסקה של חודש-חודשיים שבמסגרתה הם יהיו בישיבת ההסדר(ולכאורה יחזרו למיטבם מבחינה רוחנית)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 21:56 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
עמוס נחייסי כתב:

יעני בלי ישיבות ההסדר הם לא היו יכולים לשמר את אורח חייהם הדתי? אני יודע שיש דתיים שבלי ישיבת הסדר הם יתדרדרו מבחינה רוחנית, אבל אני יותר מתמקד בקטע של השירות המקוצר.. אם הם היו עושים שלוש שנים הם היו מתדרדרים?
ד"א, השירות של שלוש שנים לא חייב להיות רציף, אפשר לעשות הפסקה של חודש-חודשיים שבמסגרתה הם יהיו בישיבת ההסדר(ולכאורה יחזרו למיטבם מבחינה רוחנית)

יש כזה זה נקרא שילובים..
אבל זה שירות של שנתיים,
יעני שנה בצבא חוזרים לחודש לישיבה ואז עוד שנה צבא..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 21:59 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
עמוס נחייסי כתב:

כן,
אתה יודע כמה דתיים הורידו תכיפה בעקבות השירות שלהם בצה"ל?,
תחשוב 3 שנים חייל דתי ברוב מוחלט של חילוניים,(ולפעמים גם דתי בודד), בלי מניין לי תפילות בלי לימוד, בלי אווירה תורנית, בלי אווירה של שבת, חברה שהסגנון התנהגות שלהם שונה משל אותו חייל בודד, בעיות כשרות ועוד ועוד..
זה קשה לאללה..
אז בהסדר זה יותר קל, אתה במחלקה של דתיים שכולם מכירים את כולם כבר יותר משנה לומדים ביחד אוכלים וישנים ביחד וכו', זה הרבה יותר קל ונעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 22:00 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
אדום עד לגרדום - תכל'ס, הצבא נותן להם לעשות שירות רק שנה וחצי לא בגלל שזה מבגר אותם(זה אמנם כן מבגר אותם, אבל זה לא בגלל זה), אלא נראלי יותר בגלל שהמדינה לא רצתה שכל הדתיים יהיו כמו החרדים( שלא עושים צבא ) אז עשו פשרה ונתנו להם לעשות רק שנה וחצי.
אם זה לא מהסיבה הזאת, אז באמת שאין לי מושג למה המדינה נתנה להם לעשות את זה, מכיוון שזה באמת פוגע באנשים שמשרתים שלוש שנים בצבא(ולא, זה שהם הולכים להסדר בגלל שהם רוצים לעצב את האישיות שלהם וכו' זה לא אומר שצריכים לוותר להם על שנה וחצי של שירות בצבא.

אתה צודק ב100 אחוז, שכחתי לציין ותודה שהזכרת לי.
אגב זה שווה גם לצהל מבחינות אחרות ולאו דווקא הקטע עם החרדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 22:14 
סמל אישי של המשתמש
אדום עד לגרדום כתב:
Perlov כתב:
יש לי הרגשה שלעשות שלוש שנים צבא (בטח בקרבי)
זה קצת יותר קשה עם ויתורים יותר גדולים
יש לי חבר שעשה שנת שירות ואחרי זה עשה עוד מכינה (מדרשת אלון)
ובכל זאת התגייס אח"כ לשלוש שנים מלאות כמו כולם
באותה מידה גם אתה וגם שאר הביינישים יכולים לעשות שלוש שנים

זה שהם עושים ישיבת הסדר זה רק עבור עצמם ולא עבור אף אחד אחר

זה מה שאתה חושב..
אחי לקום כל בוקר לתפילה ב7 ללמוד שלושה סדרי גמרא ביום וללכת לישון באיזור 10 בלילה, לא נראה כדבר קל..

וואלה? אז תנסה להיות רק מתמחה לרפואה שיש זמנים שעושים עושים משמרות של 36 (???) שעות ולפעמים לא מספיקים לישון באמצע.
האנשים האלו העבודה שלהם להציל חיים והם אמורים לעשות את זה כשרמת התפקוד שלהם שואפת ל0.

לגבי העניין שהם רובם משרתים ביחידות הקרביות: אני לא רואה הרבה ברירה, הרי לכל מיני יחידות מודיעין (כאלו שצריך לבוא עם הרבה ניסיון קודם) הם לא מתגייסים מכיוון שאין להם את ההכשרה (כנראה?)..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 22:18 
סמל אישי של המשתמש
לא נכון,
אתה מתגייס לפי הפרופיל שלך, נגיד יש לך פרופיל 97 82 מתגייסים נגיד לגולני
האלה של ה72 לשיריון.

לא קשור ההכשרה או לא..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 22:20 
סמל אישי של המשתמש
אדום עד לגרדום כתב:
לא נכון,
אתה מתגייס לפי הפרופיל שלך, נגיד יש לך פרופיל 97 82 מתגייסים נגיד לגולני
האלה של ה72 לשיריון.

לא קשור ההכשרה או לא..

אני פרופיל 97 (כשהיה לי סעיף על עיוורון צבעים שמנע ממני להתגייס לחיל האוויר), לא בדיוק הייתי בגולני..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 22:21 
סמל אישי של המשתמש
אתה בהסדר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 22:24 
סמל אישי של המשתמש
אדום עד לגרדום כתב:

אתה יודע כמה דתיים הורידו תכיפה בעקבות השירות שלהם בצה"ל?
למה זה משנה?
אתה לא מקבל בחירה חופשית של אדם בוגר?

אדום עד לגרדום כתב:
תחשוב 3 שנים חייל דתי ברוב מוחלט של חילוניים,(ולפעמים גם דתי בודד), בלי מניין לי תפילות בלי לימוד, בלי אווירה תורנית, בלי אווירה של שבת, חברה שהסגנון התנהגות שלהם שונה משל אותו חייל בודד, בעיות כשרות ועוד ועוד..
תגיד לי, מתי יהודים נהיו כאלו קוסיות?
אלפיים שנות גלות סחבנו, אבל לסגור 21 בלי לימודי תורה, או חו"ח להיות עם אנשים בעלי סגנון שונה או רחמנא ליצלן בלי "אווירת שבת" זה משהו שהדעת לא יכולה לסבול?

אדום עד לגרדום כתב:
זה קשה לאללה..
עול מצוות אמור להיות קל?
אתה מקבל אמת מוחלטת, גאולה בעולם הבא ואת סודות היקום, ואתה בא בטענות שזה טיפה קשה?

אדום עד לגרדום כתב:
אז בהסדר זה יותר קל, אתה במחלקה של דתיים שכולם מכירים את כולם כבר יותר משנה לומדים ביחד אוכלים וישנים ביחד וכו', זה הרבה יותר קל ונעים.

בוא אני אגלה לך סוד, גם לחילונים זה די קשה הקטע הזה של להיות עם מלא אנשים שהם לא מכירים שבאים מאזורים, רקעים וקבוצות סוציו-אקונומיות שונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 22:30 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
אדום עד לגרדום כתב:

אתה יודע כמה דתיים הורידו תכיפה בעקבות השירות שלהם בצה"ל?
למה זה משנה?
אתה לא מקבל בחירה חופשית של אדם בוגר?

אדום עד לגרדום כתב:
תגיד לי, מתי יהודים נהיו כאלו קוסיות?
אלפיים שנות גלות סחבנו, אבל לסגור 21 בלי לימודי תורה, או חו"ח להיות עם אנשים בעלי סגנון שונה או רחמנא ליצלן בלי "אווירת שבת" זה משהו שהדעת לא יכולה לסבול?

אדום עד לגרדום כתב:
זה קשה לאללה..
עול מצוות אמור להיות קל?
אתה מקבל אמת מוחלטת, גאולה בעולם הבא ואת סודות היקום, ואתה בא בטענות שזה טיפה קשה?

אדום עד לגרדום כתב:

בוא אני אגלה לך סוד, גם לחילונים זה די קשה הקטע הזה של להיות עם מלא אנשים שהם לא מכירים שבאים מאזורים, רקעים וקבוצות סוציו-אקונומיות שונות.

אל יכול לצחוק אתה יכול לגחך,
עובדה שאנשים דתיים שהלכו לצבא בלי הכנה לפני רוב חלק גדול מהם הורידו תכיפה, או התחלשו בדת נקרא לזה ככה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 22:36 
כנראה שהדת זה לא כזה טריק גדול אם קצת אינטראקציה עם אנשים שחושבים אחרת ממך - והופ - היא נעלמת.
ואגב, האנשים האלו ש"נחלשו" בדת, אין להם חופש בחירה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 22:38 
אמיר אני מבין אותך לגמרי ומסכים איתך ברוב הנושאים.
אבל אני מאמין שיש תאוריה ופרקטיקה,והפרקטיקה היא,שבמדינה שהתרבות החילונית שלטת בה,קשה מאוד לאדם דתי בגיל צעיר שנמצא במיעוט בתוך חברה חילונית.ובצבא ,ואני יודע את זה מניסיון ,הרבה דתיים פשוט נשברים,אתה יכול להגיד שזאת הוכחה שהדת היא טעות,או שאנשים כאלה לא מתאימים להיות דתיים,במצב מושלם(מבחינת הדתיים)הבחור הדתי לא היה מושפע משום גורם או ארוע חיצוני והיה דבק באמונתו בלבד אבל בתכלס זה לא הולך ככה.והחברה הדתית בתור חברה לא רוצה לאבד את האנשים שלה,ורוצה לקבל הקלות בדברים שפוגעים בצביון שלה,ויביאו את האנשים שלה כמה שיותר מוכנים לאתגרים שהם עצומים בעולם שבחוץ.
הרבה דתיים לאומיים רואים במסגרת הזאת(הסדר) איוולת כמו אלעזר שטרן הנודע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 22:41 
סמל אישי של המשתמש
יש להם ? אבל מה הקשר?,
רובם תאמין לי לא חזרו בשאלה בגל שהם חקרו ושאלו וכו',
מלחץ חברתי משהות עם חברה חילונית 3 שנים (חס וחלילה אין לי דבר רע על האנשים האלה בכלל לא...)אין מה לעשות לאנשים זה משנה אותם..
עם תשים אדם לבד עם חברה אחרים תקופה ארוכה, סיכוי מאוד גדול שמה לעשות הוא יעבור להיות כמוהם..

ובשביל שדתיים לא יהיו לצערנו כמו החרדים עשו להם מסגרת כזאת..(שזה עדיף לצהל בהמון לאו דווקא מהפחד שהם יהיו כמו חרדים..)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 22:47 
לא קראתי את הדיון
אבל חבל שאנשים לא מבינים את סוד התיקון.
אנשים לא מבינים שיש יששכר וזבולון.
אנשים צריכים להבין שיש קב"ה שמוריד נשמות לעולם
והוא מחליט מי יילך לצבא ומי ילמד תורה.
התפקיד שלנו זה לקבל חד את השני בתפקיד שנבחר עבורו ואז נגיע לגמר התיקון.
אנשים צריכים להבין שתורה זה לא חוג מחשבים.
אנשים צריכים להבין מה זה תורה הבעיה היחידה היא שלא מבינים מה זה תורה.
אנשים צריכים להבין את סוד הגלגול ולהבין שאותו חרדי שלומד היום בכולל יכול להיות שהוא חייל
לשעבר ממלחמת יום כיפור ולהבין שחייל קרבי שמשרת היום יכול להיות שהוא היה בן של אדמו"ר.

כל העניין זה לשאוף לאחדות ולשאוף לאחד.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 23:07 
עמוס נחייסי כתב:
אבל אני מאמין שיש תאוריה ופרקטיקה,והפרקטיקה היא,שבמדינה שהתרבות החילונית שלטת בה,קשה מאוד לאדם דתי בגיל צעיר שנמצא במיעוט בתוך חברה חילונית.ובצבא ,ואני יודע את זה מניסיון ,הרבה דתיים פשוט נשברים,אתה יכול להגיד שזאת הוכחה שהדת היא טעות,או שאנשים כאלה לא מתאימים להיות דתיים,במצב מושלם(מבחינת הדתיים)הבחור הדתי לא היה מושפע משום גורם או ארוע חיצוני והיה דבק באמונתו בלבד אבל בתכלס זה לא הולך ככה.והחברה הדתית בתור חברה לא רוצה לאבד את האנשים שלה,ורוצה לקבל הקלות בדברים שפוגעים בצביון שלה,ויביאו את האנשים שלה כמה שיותר מוכנים לאתגרים שהם עצומים בעולם שבחוץ.

במצב מושלם, מבחינת האדם עצמו, הוא יהיה פתוח להשפעות חיצוניות ויחליט בעצמו מה מתאים לו ומה לא. חלקם יתחזקו באמונה הדתית שאיתה הגיעו. חלקם יתחזקו בהיבטים אחרים. חלק יחזרו בשאלה. גם חילונים לעיתים חוזרים בתשובה.
במילים אחרות, אני מבין יפה מאוד למה הרבנים רוצים את השליטה הזאת בחיים של הבחורים האלו. אני פחות מבין למה המדינה מאפשרת להם את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 23:07 
סמל אישי של המשתמש
אדום עד לגרדום כתב:

אל יכול לצחוק אתה יכול לגחך,
עובדה שאנשים דתיים שהלכו לצבא בלי הכנה לפני רוב חלק גדול מהם הורידו תכיפה, או התחלשו בדת נקרא לזה ככה..
אתה יכול לנסות להגיב למה שכתבתי.
אבל לנסות בכח להעלב גם סוחב.

עמוס נחייסי כתב:

אני חושב שראוי לאפשר לדתיים לשמור על אורח חיים דתי בצבא, ואני חושב שהצבא הולך המון לקראתם, הרבה פעמים על חשבון חיילים חילוניים או לא יהודיים.
לדאוג שלא יהיה להם משבר אקזיסטנציאלי של אמונה זה משהו שהצבא לא יכול ולדעתי גם לא צריך להתעסק בו.
וכאדם שלא מאמין בגטאות משום סוג (שער 11 הוא פיקציה) כמה שיותר מהר שהאנשים הנ"ל ילמדו להשתלב בחברה הישראלית שהיא עדיין חליונית ברובה, כך יטב להם, למדינה, ולעם היהודי.
romario כתב:
לא קראתי את הדיון
ולכן ראוי שלא תגיב לאשכול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 23:08 
רומאריו בחייאת,אתה מדבר על דברים שביהדות עצמה הם לא מוסכמים כמו גלגולים או פרשנויות על דברי הזהר ,כאילו זאת תשובה לתשחץ,ומה לעזאזל אתה חושב שחילוני יעשה עם המשפט לשאוף לאחדות ולאחד,גמר התיקון וכו' אם כבר ללמד את כל התורה על רגל אחת,לפחות תתחיל באהבת לרעך כמוך כמו בית הילל.
בלי קשר אתה תמיד קר רוח ושליו אז כנראה שאתה גב גבר,רק פחות גבוה גבוה,אם אפשר כמובן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 23:11 
עמוס נחייסי כתב:
רומאריו בחייאת,אתה מדבר על דברים שביהדות עצמה הם לא מוסכמים כמו גלגולים או פרשנויות על דברי הזהר ,כאילו זאת תשובה לתשחץ,ומה לעזאזל אתה חושב שחילוני יעשה עם המשפט לשאוף לאחדות ולאחד,גמר התיקון וכו' אם כבר ללמד את כל התורה על רגל אחת,לפחות תתחיל באהבת לרעך כמוך כמו בית הילל.
בלי קשר אתה תמיד קר רוח ושליו אז כנראה שאתה גב גבר,רק פחות גבוה גבוה,אם אפשר כמובן

אני לא עושה סלקציה לדבריי
זאת האמת וככה היא צריכה להיות כתובה.
והדברים מוסכמים מאוד ביהדות עצמה.
חילוני ישאף לאחדות תוך כדי הבנת כל התמונה במלואה ותוך כדי זה שהוא יבין מה החשיבות של לימוד התורה.

בברכה לכולם
חודש ניסן שמח וכשר.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 23:14 
אמיר קודם כל כמו שאמרתי אני מסכים איתך,ולדעתי המבחן של הדתיים הלאומיים זה האם הם יכולים לשמור על זהות מסויימת גם בלי להיות תלויים בהקלות ,אבל אני מבין את ראשי הציבור שמן הסתם יש להם אינטרס שהדת תישמר ומה לעשות זה לא רק איכות זה גם כמות,והכמות של אנשי ההגות הדתית לאומית כנראה לא מספיקים כדי להחיות לבד את הקהילה שלהם לאורך זמן,והם ,לדעתי,פוחדים שהציבור שלהם באמת יטמע בציבור החילוני,עד ששומרי המסורת היחידים יהיו החרדים שמתבדלים לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 23:18 
רומאריו
אנשים צריכים להבין את סוד הגלגול ולהבין שאותו חרדי שלומד היום בכולל יכול להיות שהוא חייל
לשעבר ממלחמת יום כיפור ולהבין שחייל קרבי שמשרת היום יכול להיות שהוא היה בן של אדמו"ר.
זה עד כמה שאני מבין גלגול נשמות
ויקיפדיה:
הרמב"ם לא הזכיר את הגלגול כלל, ובנו רבי אברהם בן הרמב"ם התנגד לה בפירוש. בנו של הרא"ש שאל את אביו בנושא והציג לו ראיות וסברות תומכות, הרא"ש דחה אותם וסיים את דבריו "אם קבלה הוא נקבל כי אין טעם מספיק".

איפה זה בדיוק מוסכם וידוע ודברי אמת מוחלטת וכולי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 23:24 
סמל אישי של המשתמש
עמוס נחייסי כתב:
אמיר קודם כל כמו שאמרתי אני מסכים איתך,ולדעתי המבחן של הדתיים הלאומיים זה האם הם יכולים לשמור על זהות מסויימת גם בלי להיות תלויים בהקלות ,אבל אני מבין את ראשי הציבור שמן הסתם יש להם אינטרס שהדת תישמר ומה לעשות זה לא רק איכות זה גם כמות,והכמות של אנשי ההגות הדתית לאומית כנראה לא מספיקים כדי להחיות לבד את הקהילה שלהם לאורך זמן,והם ,לדעתי,פוחדים שהציבור שלהם באמת יטמע בציבור החילוני,עד ששומרי המסורת היחידים יהיו החרדים שמתבדלים לגמרי.

ואני חושב שלמדינה (ולצבא) לא צריכה להיות דעה בנושא של חזרה בתשובה\שאלה, זה עניין פרטי שבין האדם למקום\העננים.
ברור לי לגמרי למה זה חשוב לרבנים, ואין לי שום בעיה שהם ינסו לשכנע ולהשפיע על התלמידים שלהם, רק שלא ידרשו מהמדינה או הצבא שיעשו את העבודה בשבילם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2012, 23:27 
עמוס נחייסי כתב:
רומאריו
זה עד כמה שאני מבין גלגול נשמות
ויקיפדיה:
הרמב"ם לא הזכיר את הגלגול כלל, ובנו רבי אברהם בן הרמב"ם התנגד לה בפירוש. בנו של הרא"ש שאל את אביו בנושא והציג לו ראיות וסברות תומכות, הרא"ש דחה אותם וסיים את דבריו "אם קבלה הוא נקבל כי אין טעם מספיק".

איפה זה בדיוק מוסכם וידוע ודברי אמת מוחלטת וכולי

הרמב"ם פחות דיבר על עניינים של פנימיות התורה
יש את ספר שער הגלגולים שכתב המהרח"ו בשם רבו הארי ז"ל
כתוב בזהר בשם רבי שמעון בר יוחאי.
ומשם הלאה בין המקובלים הרמב"ן,הבעל שם טוב ,הרמח"ל וכ'ו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 170 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: