אדום עד לגרדום כתב:
אל יכול לצחוק אתה יכול לגחך,
עובדה שאנשים דתיים שהלכו לצבא בלי הכנה לפני רוב חלק גדול מהם הורידו תכיפה, או התחלשו בדת נקרא לזה ככה..
אתה יכול לנסות להגיב למה שכתבתי.
אבל לנסות בכח להעלב גם סוחב.
עמוס נחייסי כתב:
אמיר אני מבין אותך לגמרי ומסכים איתך ברוב הנושאים.
אבל אני מאמין שיש תאוריה ופרקטיקה,והפרקטיקה היא,שבמדינה שהתרבות החילונית שלטת בה,קשה מאוד לאדם דתי בגיל צעיר שנמצא במיעוט בתוך חברה חילונית.ובצבא ,ואני יודע את זה מניסיון ,הרבה דתיים פשוט נשברים,אתה יכול להגיד שזאת הוכחה שהדת היא טעות,או שאנשים כאלה לא מתאימים להיות דתיים,במצב מושלם(מבחינת הדתיים)הבחור הדתי לא היה מושפע משום גורם או ארוע חיצוני והיה דבק באמונתו בלבד אבל בתכלס זה לא הולך ככה.והחברה הדתית בתור חברה לא רוצה לאבד את האנשים שלה,ורוצה לקבל הקלות בדברים שפוגעים בצביון שלה,ויביאו את האנשים שלה כמה שיותר מוכנים לאתגרים שהם עצומים בעולם שבחוץ.
הרבה דתיים לאומיים רואים במסגרת הזאת(הסדר) איוולת כמו אלעזר שטרן הנודע
אני חושב שראוי לאפשר לדתיים לשמור על אורח חיים דתי בצבא, ואני חושב שהצבא הולך המון לקראתם, הרבה פעמים על חשבון חיילים חילוניים או לא יהודיים.
לדאוג שלא יהיה להם משבר אקזיסטנציאלי של אמונה זה משהו שהצבא לא יכול ולדעתי גם לא צריך להתעסק בו.
וכאדם שלא מאמין בגטאות משום סוג (שער 11 הוא פיקציה) כמה שיותר מהר שהאנשים הנ"ל ילמדו להשתלב בחברה הישראלית שהיא עדיין חליונית ברובה, כך יטב להם, למדינה, ולעם היהודי.
romario כתב:
לא קראתי את הדיון
ולכן ראוי שלא תגיב לאשכול.