הבן של רונית כתב:
אתם יכולים להמשיך ללגלג על האידיאליסטים בשקל ועל הקומוניסטים בחצי שקל, אבל אתם יודעים טוב מאוד שבלי כל האידיאולוגיה והחלומות בהקיץ הפועל היום לא היתה קיימת. הכי קל להיות ״פרקטיים״ וקפיטליסטים אדוקים ועוד יותר קל לדבר על הפועל כקבוצה מקצוענית שלא יכולה להרשות לעצמה להתנהל אחרת כשיש פרויקט מצליח ומתפקד היטב, איפה היתם כשהקבוצה הזו היתה מפורקת? מישהו מכם האמין בכלל במודל המהפכני הזה של קבוצה בניהול אוהדים? גם אז הרי הייתם מחכים לאיזה גביר שיבוא ויציל אותנו.
אפשר להתווכח על הכל אבל את הזלזול תשמרו לעצמכם.
איפה היינו? ראינו חבורה של ילדים שלובשים את החולצה של הפועל בחינם ושלא באשמתם, מביאים את הפועל לשפל חסר תקדים וחיכינו שיבוא מישהו עם כסף ויוציא אותנו מחושך לאור.
ובלי להיכנס לנושא עופר פרעם, ברור שיש הרבה דברים שבאים לפני הכסף וההצלחה (היחסית לענף הזה, כן?), אבל יש כאן אנשים שהתאהבו בפרוייקט ושכחו, ואולי צריך להזכיר להם, שכל הפרוייקט הזה הוא אמצעי להשגת המטרה והיא קבוצה ראויה בליגת העל עם ניהול תקין.
הלוואי והיה אפשר לנהל קבוצת כדורסל טובה וגם כדורגל באמצעות אלפי ועשרות אלפי אוהדים, אבל מה לעשות במדינה בלי תרבות של ספרוט, אין לזה באמת עתיד.
אז לשאלתך, אני עדיין מחכה למישהו עם כסף, כי עם 1500 חברי עמותה ששמים 300 ש"ח, אתה לא יכול לנהל קבוצת כדורסל מקצעונית בישראל. מה לעשות?
אני מסכים איתך בוסטרו.
זה הדיון המרכזי.
האם הפועל תל אביב בניהול האוהדים זה "אמצעי" או "מטרה". אני חושב שעד עכשיו אנחנו מתהלכים בין הטיפות בדיון הזה וליגת הכדורסל בישראל מאפשרת לנו לא להכריע. אבל יכול מאוד להיות שאנחנו קרובים ליום שבו השאלה הזו תעמוד למבחן אמיתי.
אני מכבד את הדעה שאומרת שהפרוייקט הוא רק אמצעי אבל אני ממש לא מסכים. בעיני לפחות הפרויקט עצמו הוא מטרה שההצלחה הספורטיבית היא ערך מוסף. אומנם ערך מוסף משמעותי, אבל ערך מוסף.