תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 03 יולי 2025, 14:46

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 15 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אטלנטיס - כדורגל, הסטוריה ובנות
הודעהפורסם: 22 מרץ 2012, 14:44 
סמל אישי של המשתמש
פוסט חדש בבלוג שלי.
הפעם על מסע בארץ לא סימפטית ועל הקשר שלה לארץ אבודה אחרת:

http://fussballogie.blogspot.de/2012/03 ... st_22.html

עמוד הפייסבוק:
https://www.facebook.com/fussballogie

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אטלנטיס - כדורגל, הסטוריה ובנות
הודעהפורסם: 22 מרץ 2012, 17:13 
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מרץ 2012, 17:48 
סמל אישי של המשתמש
תודה רבה, כרגיל נהדר ולשם שינוי סיום בנימה אופטימית :ROSE:

ציטוט:
אני יודע שלאולטראס דיסלדורף היו בעבר המון צרות עם חוליגנים ימניים בתוך הקהל שלהם, ומעניין אותי לדעת מה המצב כיום.
מ' משיב כי בתקופה האחרונה יש שיפור משמעותי וכי נראה שהאולטראס ניצחו את הקרב הזה והשיגו שליטה יחסית ביציעים.

אתה יכול להסביר בבקשה ממש בקצרה את הקטע הזה? איך מתנהל ואיך מנצחים "קרב" כזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מרץ 2012, 18:02 
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2012, 03:55 
סמל אישי של המשתמש
עונג שבת.
פוסט פנטסטי כרגיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2012, 13:04 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:
תודה רבה, כרגיל נהדר ולשם שינוי סיום בנימה אופטימית :ROSE:

ציטוט:
אני יודע שלאולטראס דיסלדורף היו בעבר המון צרות עם חוליגנים ימניים בתוך הקהל שלהם, ומעניין אותי לדעת מה המצב כיום.
מ' משיב כי בתקופה האחרונה יש שיפור משמעותי וכי נראה שהאולטראס ניצחו את הקרב הזה והשיגו שליטה יחסית ביציעים.

אתה יכול להסביר בבקשה ממש בקצרה את הקטע הזה? איך מתנהל ואיך מנצחים "קרב" כזה?

שאלה נהדרת. אני אכתוב משהו בכותרת כללית: בגדול, תנועת האולטראס בגרמניה סילקה את הימין הקיצוני מהיציעים.
עד לשנות ה-80 המאוחרות נשלטו כל היציעים בגרמניה על-ידי ימין קיצוני, כמעט ללא יוצא מהכלל. אני מדבר אפילו על מועדונים גדולים בקדמת הבמה. ארגוני אולטראס, מטבעם, הם חזקים יותר מפירמות חוליגניות. צפיפות האינטראקציה, רמת הארגון וכמות החברים - כל אלו גוברות ללא בעיה על התארגנויות חוליגניות. רוב ארגוני האולטראס נתמכים בצורה זו או אחרת על-ידי המועדונים, גם אם לא באופן ישיר. כמעט לכל מועדון יש גם פרויקט אוהדים פעיל עם עובדים סוציאליים ואנשי חינוך, ודור האוהדים שגדל בפרויקטים הללו והשתלב לאחר מכן באולטראס הוא דור שקיבל חינוך נגד גזענות. כך, כמעט כל ארגוני האולטראס בגרמניה מגדירים את עצמם כ-אפוליטיים, אבל עדיין מקיימים פעילות אנטי-גזענית. כמה ארגונים מזהים את עצמם מלכתחחילה כארגונים אנטי-פאשיסטיים שמאלניים, ומעט מאוד ארגונים מזהים את עצמם עם הימין (וגם אז, הזיהוי הזה כמעט ולא בא לידי ביטוי באיצטדיון אלא רק מחוצה לו).
כעת לפרקטיקה של איך זה נעשה, ומה זה אומר לסלק נאצים מהיציעים. התשובה היא די פשוטה: באלימות. כמעט לכל ארגון אולטראס בגרמניה יש גם מעגלים שמוכנים ונכונים להפעיל אלימות (הם קוראים לזה: להתאגרף). במו עיני ראיתי איך אנשים מאולטראס דיסלדורף מאיימים על אוהד שהשתמש בשפה הומופובית ביציע שלהם. במשחק חוץ של סט פאולי, חטף אוהד מכות על שימוש בשפה כזו.
בסצנות קשות יותר, זה מגיע עד כדי ביקורי בית שמקבלים אנשים שליליים ביציע, עד שהם נעלמים מהסצנה או משאירים את הפוליטיקה הימנית שלהם בבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2012, 14:40 
סמל אישי של המשתמש
קרל, האם ניתן לטעון באופן כללי כי מועדונים של מזרח גרמניה לשעבר הם גזעניים ומשתמשים במוטיבים נאציים לעומת מועדונים של מערב גרמניה לשעבר ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2012, 14:44 
dr.avi כתב:
קרל, האם ניתן לטעון באופן כללי כי מועדונים של מזרח גרמניה לשעבר הם גזעניים ומשתמשים במוטיבים נאציים לעומת מועדונים של מערב גרמניה לשעבר ?

בזמן שאתה מחכה לתשובה הרשמית שלו אני אציין שלמיטב זכרוני הוא ציין את זה באחד הפוסטים. משהו על נקודת המוצא של האוכלוסיה במזרח, הלאומנות וכד'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2012, 15:14 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
הניסיון לבטל את ההבדלים המגדריים נראה לעתים כמו ניסיון לבטל את ההבדלים המיניים.

מעולה !

אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, וכל מה שאנחנו מבקשים הוא רק שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ואדירה וכבירה ונצחית, ואדומה ונפלאה ובלתי מושגת)-ע.מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2012, 11:20 
סמל אישי של המשתמש
מושקוביץ כתב:
dr.avi כתב:

בזמן שאתה מחכה לתשובה הרשמית שלו אני אציין שלמיטב זכרוני הוא ציין את זה באחד הפוסטים. משהו על נקודת המוצא של האוכלוסיה במזרח, הלאומנות וכד'.

אכן:
http://fussballogie.blogspot.de/2011/07 ... st_28.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2012, 11:45 
סמל אישי של המשתמש
קרל, שוב תודה.
נגמרות לי המילים לתאר את התחושות והמחשבות שאתה מעורר בי, אז אסתפק בתודה.
בכל הטקסט המרתק הזה, דוקא הערת שוליים קטנה גרמה לי לעצב ולתקוה:
ציטוט:
למקום מגיע איש הקשר של מועדון פורטונה דיסלדורף עם האוהדים. הוא מנסה להבין מה קורה ומיד מבהיר לסדרנים שאין להם מה לחפש במקום. הדגלים נשארים ומונפים ביתר התלהבות

באיזו פשטות של המובן מאליו זה כתוב.
משחק חוץ, עימות על רקע פוליטי, ואיש הקשר של המועדון עם האוהדים (שממש קיים) מגיע (במקום להיעלם לנבכי ה-VIP), תומך בקהל (במקום לחפש פשרה פולטיקלי - קורקטית כלשהי) - ומפגין סמכות מול הסדרנים (במקום לקבל מכות או מכתב פיטורים).
עוד נביא את היום הזה, גם אצלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2012, 12:05 
אמיר ונונו כתב:
קרל, שוב תודה.
ציטוט:
למקום מגיע איש הקשר של מועדון פורטונה דיסלדורף עם האוהדים. הוא מנסה להבין מה קורה ומיד מבהיר לסדרנים שאין להם מה לחפש במקום. הדגלים נשארים ומונפים ביתר התלהבות

משחק חוץ, עימות על רקע פוליטי, ואיש הקשר של המועדון עם האוהדים (שממש קיים) מגיע (במקום להיעלם לנבכי ה-VIP), תומך בקהל (במקום לחפש פשרה פולטיקלי - קורקטית כלשהי) - ומפגין סמכות מול הסדרנים (במקום לקבל מכות או מכתב פיטורים).

בדיוק חשבתי על זה גם. מדהים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2012, 12:39 
סמל אישי של המשתמש
אמיר ונונו כתב:
קרל, שוב תודה.
ציטוט:

חן חן!
אוסיף יותר מזה: לא זאת בלבד שאיש הקשר של המועדון עם האוהדים עומד במשך כל המשחק לצד האולטראס, איתו מגיעים גם שניים או שלושה סדרנים של הקבוצה, כאלה שהאוהדים מכירים ומעריכים. בגדול, פרט לבידוק בכניסה לאנשי האבטחה המקומיים אין מגע עם אוהדי הקבוצה האורחת.
השוטרים כמובן מחוץ לאיצטדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2012, 12:45 
סמל אישי של המשתמש
Karl Marx כתב:
אמיר ונונו כתב:
קרל, שוב תודה.
ציטוט:

חן חן!
אוסיף יותר מזה: לא זאת בלבד שאיש הקשר של המועדון עם האוהדים עומד במשך כל המשחק לצד האולטראס, איתו מגיעים גם שניים או שלושה סדרנים של הקבוצה, כאלה שהאוהדים מכירים ומעריכים. בגדול, פרט לבידוק בכניסה לאנשי האבטחה המקומיים אין מגע עם אוהדי הקבוצה האורחת.
השוטרים כמובן מחוץ לאיצטדיון.

מדהים, גורם לי לרצות לחיות שם, באמת.
וכמובן תודה על הפוסטים המצויינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2012, 14:47 
מבחינתי עליך להיות משולב בכל וועדה (שרבים מחבריה יהיו חסרי הבנה) בנושא התנהגות במגרשי הכדורגל בארץ.
התובנות שלך, הבנת נפש האוהדים (לכל כיווניה) והידע שספגת הוא אוצר.
כשאווילים כגון אלי אוחנה, שלמה שרף ואחרים חושבים שהם יודעים לייצג את נפש הקהל רק אתה יכול לעמוד מולם ולהעמיד אותם על איוולותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 15 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: