בני12 כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
ערן כתב:
הפועל כתב:
מזל. אם לשניה חשבתי שאתה מוכן שאוהדים יהיו מעורבים בניהול, ושיש צדדים חיוביים להתארגנויות אוהדים לשינוי בכדורגל פה, הצלחת להרגיע את חששותיי
ההתנגדות שלי לקבוצות אוהדים היא ברובה פרקטית ובקושי אידיאולוגית: לא ראיתי הצלחה מסחררת עד כה בפרויקטים הקיימים (הצלחה, קרי תארים. ככה זה בספורט).
אבל אי אפשר לנתק את העונשים המושתים לאחרונה ואת הרטוריקה כנגד אוהדי הכדורגל, מהפחד של אבי לוזון ושותפיו בעלי הקבוצות, שמרגישים ש"גונבים" להם את האפשרות לגנוב.
זה העניין הרלוונטי למה שכתבתי.
הפועל, אני דיי עם ערן בכל הסיפור הזה. זה שהכדורגל בארץ מושחת ומגעיל לא הופך את קבוצות האוהדים לאיזושהי מטרה, כמו שחלק מהאוהדים שלנו אוהבים לחשוב.
אם קבוצת אוהדים היא האמצעי להביא הישגים, על הכיפאק. בנתיים נראה שמקצועית זה ההיפך.
תארים זה לא משהו שאתה יכול לשפוט כשהקבוצות הללו קיימות כל כך מעט זמן באופן יחסי ושהן מתחילות מליגה ג'.
קבוצות אוהדים זה משהו שצריך (גם בו) לצבור נסיון וראו את זה על השתלשלות העניינים של קטמון.
אין שום קבוצה בליגת העל שיש בה אפילו מעורבות אוהדים (שלא לדבר על קבוצות אוהדים) אז איך בדיוק אתה יכול להחליט שהן לא מביאות תארים.
מה זה מעורבות אוהדים?
יש קבוצה אחת שהאוהדים מתערבים בה באופן קבוע, יש שם אפילו כאלו שמתפרנסים מזה בצורה זו או אחרת ויש לה על הדרך גם את התקציב הגבוה בישראל כבר כמה שנים - אין שם קהל (יש שם מכות בכל משחק) ואין שם הצלחה.
מהצד השני- לא התרשמתי שקבוצות אוהדים הם איזשהו מופת ניהולי, כלכלי או מקצועי (אולי עופר דגמי צריך גרון עמוק שיספר על חוזים כפולים במכבי יפו? את המצב הכלכלי של הכדורסל אתה מכיר) ובנוסף- לא חושב שאוהדים בכלל רוצים להשפיע. אלו שרוצים להשפיע כבר משפיעים היום והשאר רוצים כדור ברשת, ,1-0 קטן, אריק איינשטיין וקצת לעשות היסטוריה מידי פעם.
אז ברור שלא צריך להתייחס אלינו כאל לקוחות נטו, אבל גם לא צריך להגזים לצד השני. צריך לגרום לבלבית לרצות לבוא לכאן כי בין השאר יש כאן קהל שנותן לעבוד.
ההתקרנפות של ההתאחדות וכל יושבי הראש ברגע שדיברו על שקיפות מראה שכרגע הסקאלה נוטה בצורה חדה לכיוון אחד