סתם כי בא לי אדום כתב:
ציטיאט כתב:
נתנו שאלות של מלכ"רים וDCF (הערכות שווי).
למי שלמד את זה טוב,זה היה המבחן הכי קל בעולם.
גם במועד שאני נבחנתי היו את השאלות האלו ,אבל בגלל החפיפה עם המעבר לIFRS לא היה מאוחדים ואנשים התמקדו טוב בשאר הנושאים והיו אחוזי מעבר גבוהים מאוד(מעל 80%)
ואגב בחינות מועצה - פיננסית זו הבעיה הפחות קשה בבחינות,רוב הנבחנים נכשלים דווקא בביקורת.
זהו, אמרו לנו תמיד יש מלכ''רים וזה קל רצח. DCF עדיין לא למדתי(ילמד עד סוף הסימסטר).
לא היה מאוחדים? הבנתי שזה זוועה שלא תתואר. מה קשור ל-IFRS? מבטלים את המאוחדים? אגב מה זה בדיוק מאוחדים(למי שעדיין לא למד)?
בגדול מה עושים עם חברות בת/חברות אם/חברות אחיות וכו?
בגדול,ממש בגדול, לפי גובה אחוז השליטה של חברת האם בחברת הבת,נקבעים כללי האיחוד של החברה הבת לתוך האם,משום שכאשר יש שליטה גדולה עד מלאה בחברה הבת,כל ההחלטות והניהול נעשה בעצם ע"י החברה האם, ולכן החברה האם צריכה להציג בדוחות שלה גם את הדוחות של הבת.
מלכ"רים זה באמת קל מאוד,אין שם יותר מדיי לאן לזוז.
DCF למי שעבר עליו לפני הבחינה זה גם קל אם זה במבנה הרגיל,אבל אומרים כאן שהשאלה לא היתה סטנדרטית ואז זה יכול להסתבך.
במחזור שלי היה בדיוק המעבר לתקינת IFRS ולכן כדי לא לבלבל את הסטודנטים בין התיאוריה לפרקטיקה(הסטודנטים כבר היו בהתמחות), הוחלט להוריד את נושא המאוחדים והIFRS מהבחינה.
מצד אחד זה הוריד סלע גדול מכולם,מצד שני בנושאים הסטנדרטים(ר"ק ,י"ע וכו'..) הגיעו עד לפינות הכי נסתרות של התקינה.