ערן כתב:
יפה לראות שטביב עוד לא קרוב (מספיק) לעזוב, וכבר אנשים מרשים לעצמם ליפול שוב לתוך שגיונות ואילוזיות בעניין קבוצת האוהדים שלהם.
אתם רוצים להקים קבוצת אוהדים בכדורגל שתשקף את ה"ערכים" שלכם? את ה"זהות" שלכם? את ה"קהילה" שלכם? יאללה, לכו על זה, כבר עכשיו. לא מבין מה מונע מבעדכם. אתם גם ככה לא "מתחברים" להפועל תל אביב בהרכבה הנוכחי. לכו, תקימו, תנהלו, תעשו אלטרנטיבה כראות עיניכם. מה זה משנה לכם אם זה עכשיו או בעוד 4-3 עונות? הרי לא יהיה בעלים גרוע יותר מאלי טביב. ואז מה? תקימו קבוצת אוהדים תחת בעלים לא כזה נורא (יחסית)?
כרגיל, כמו בכל פעם שהנושא עולה, שכחתם שהפועל תל אביב הגדולה היא מועדון ספורט תחרותי. קודם כל. טאף לאק. ומי שמוכן לוותר על זכייה בתארים (תודה רבה באמת שאתם "מוותרים", נדיבים ורחבי לב אתם, אני מבין שאתם שבעים מכל ההצלחות) או על אירופה, רק כדי שיוכל להסתובב כטווס ולהגיד "זה שלי! שלי!", הוא פשוט לא בענף. הוא אולי ערכי, מוסרי וקהילתי, אבל אהדת כדורגל והרצון לראות את הקבוצה הכי טובה שיש נמצא אצלו קצת יותר למטה בסולם. זה בסדר, זכותכם, כאמור.
אבל אני מבין שחלק מכם מאוד מתרגש ממה שקורה פה, כי הנה - הנה! - זה מזכיר את הכדורסל! ואת הדיונים החשובים מהכדורסל! יופי, עוד מעט, לשיטתכם המיסיונרית, לכולם ייפול האסימון ונראה את האור ונבין שעדיף קבוצה שהיא שלנו (רק שלללללנו!).
אם להתעלם רגע מהנימה הלעגנית והמתנשאת של הכותב (סימן ההיכר שלו) אז אני בעצם מסכים עם תוכן הדברים, רק מהצד השני, זה ה"נלעג".
כן, אני מרשה לעצמי ליפול לתוך ה"שגיון" הזה "וה"אילוזיה" הזאת של מועדון כדורגל בבעלות מלאה או חלקית (מאה אחוז, 51 אחוז, מודל גרמני או אפילו סתם דריסת רגל בהחלטות ההנהלה כשבידי עמותת האוהדים 20 אחוזי בעלות). מה לעשות שאני חושב שזה האידיאל הרצוי? זכותך לחשוב כמובן אחרת.
האם זהו הזמן הנכון? ציינתי כבר שלא. האם בתיזמון הזה? גם לא. האם אנחנו בשלים לכך? כנראה שלא, כפי שאני נוכח לדעת, לצערי.
כן, הייתי בהחלט רוצה לראות קבוצת אוהדים בכדורגל שתשקף את ה"ערכים" שלנו, את ה"זהות" שלנו, את ה"קהילה" שלנו. של האוהדים. כפי שאנחנו נכתיב אותם. לא כפי שיוכתב לנו ע"י איש עסקים מזדמן כזה או אחר, ממולח יותר או ממולח פחות, ממיאמי או מהרצליה, מקנדה או מירושלים.
אתה צודק, קשה להאמין שבעתיד "נזכה" לבעלים גרוע יותר מאלי טביב. ואז באמת יהיה צידוק חלש יחסית להקמת קבוצת אוהדים תחת בעלים לא כזה נורא (יחסית).
ברור לנו שהפועל תל אביב הגדולה היא מועדון ספורט תחרותי. לא שכחנו את זה לרגע. יחד עם זאת בהחלט הייתי מוכן (ואני מדבר רק בשם עצמי) לוותר לתקופת מה, עד שהעסק יתייצב, על זכייה בתארים או על אירופה, רק כדי שאוכל להסתובב כטווס ולהגיד "זה שלי! שלי!". אולי אני לא בענף, אולי אתה יכול לקרוא לי ערכי, מוסרי וקהילתי, מה לעשות - זה מבחינתי חשוב יותר מהצלחות. בטח לטווח הזמן הקצר, המיידי.
אני חושב שזה לא הזמן רק מפני שאנחנו בתחילתו של מאבק, כנראה ארוך ומתיש. מאבק שנשק המפתח בו הוא עיקשות, עקשנות וסבלנות. והרבה הרבה התמדה. מועדון הכדורגל של הפועל תל אביב רחוק מאוד מלהיות מפורק. גם אם עושים בו סבוטאז'. השיקום ביום שאחרי יכול להיות מהיר מאוד. השאלה רק איך יראה היום שאחרי. ומי יקבע בו את האג'נדה ואת אופי והתנהלות המועדון. זאת הסיבה שאסור, לדעתי, להקים כעת אלטרנטיבה, כי ממש לא כלו כל הקיצין. אלטרנטיבה לא, אבל השתלטות באופן כזה או אחר של עמותת אוהדים ביום שאחרי - בהחלט כן.
מקווה שעניתי על שאלותיך. מצטער אם לא עמדתי בסטנדרטים המחמירים שלך של לעג והתנשאות כלפי בר השיח. פשוט ניסיתי לענות בכנות.