תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 02 יולי 2025, 00:11

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 171 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מדינה משוגעת ...
הודעהפורסם: 15 מרץ 2012, 13:07 
עובדיה כתב:

הפקרות

!!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2012, 15:04 
הג'יהאד האיסלאמי : "אם תפרו את הרגיעה, התגובה תיהיה יותר קשה מבעבר"

סתם כי בא לי אדום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2012, 15:07 
http://www.youtube.com/watch?v=z3yRR3eS ... ture=share

מאוד מומלץ לראות
סרטון קצר שצולם ערב גירוש יהודי עזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2012, 20:59 
סמל אישי של המשתמש
לפני רבע שעה אזעקה באשדוד, כרגע בעוטף עזה גם צבע אדום

AS FAR AS I KNOW, שני יירוטים ונפילה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2012, 21:45 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
http://www.youtube.com/watch?v=z3yRR3eS ... ture=share

מאוד מומלץ לראות
סרטון קצר שצולם ערב גירוש יהודי עזה

למען הסדר הטוב, חשוב לציין שההתנתקות או הגירוש בלשונך נעשה ע"י הליכוד כשביבי מצביע ארבע פעמים בעד ובעודו מתכנן את ההשלכות הכלכליות של ההתנתקות
סתם, כי ביבי שכח בנאומו בכנסת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2012, 21:50 
קומוניסים כתב:
הג'יהאד האיסלאמי : "אם תפרו את הרגיעה, התגובה תיהיה יותר קשה מבעבר"

סתם כי בא לי אדום?

סליחה על התגובה המאוחרת, בכל זאת אני עדיין בתקופת מבחנים.

שוב אנחנו רואים את חמאס מתחנן לרגיעה, בעוד שהג'אהד מצטרף אליו. אתה חייב להתעלם מההצהרות הפומביות שהם תעמולה בשקל 90.
מסתבר(וזה שוב, פרשנים של ערוץ 10) שגורמים מורדים וקיצוניים יותר הם אלו שכרגע יורים על ישראל.
הסיבה שישראל לא מגיבה, כי חמאס וג'אהד ביקשו מהמצרים(שביקשו מישראל)* לתת להם זמן להשתלט על אותם גורמים.
החמאס וג'אהד נלחם בטרור, מדהים אה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2012, 22:01 
קומוניסים כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
כבר הסברתי, הוא יורה קאסמים/גארדים אחרונים כנראה. תלוי בתגובת ישראל ותלוי בהחלטתו בהתאם.
בדיוק כמו בעופרת יצוקה, גם שצה''ל אמר שהוא יצא, חמאס ירה כמה טילים אחרונים כדי "לומר את המילה האחרונה". בינתיים, מלבד כמה פצמ"רים באשכול, שקט.
אנחנו רואים ירידה בירי שנובע מרצון להפסקת אש.

לא אמרתי שזה לא רק בשליטתו או שליטת ישראל, זה שניהם, נכון לעכשיו אנחנו הם אלו שמכתיבים את העניינים. זה דינמי ולא מבנה פשוט שצד אחד מחליט מה שבא לו.

אה ה, קומו=קומוניסים, שברתי שעה את הראש מה זו המילה הזו.
ולך וקומוניסים יש זקיפה לאומית, אם אתם רוצים להחריף את התגובה רק כדי להראות להם(אתם יכולים לסבן את המילים ולומר, שזה בכלל להגן עלינו, אבל שנינו יודעים שזה שטויות במיץ).
זה לא עניין של אכפתיות זה עניין של זקיפה.

ואללק אתה, אין בושה בימנו, הא? מה זה שנינו יודעים? אני יודע שהדבר היחיד שעומד לנגד עיני זה בטחון והגנה על עם ישראל בא"י.
אתה יכול להיות ילד ולקרוא לזה "להראות להם" אני רואה בזה
1. לפגוע ביכולת האוייב
2. לייצר הרתעה

והרתעה אתה מייצר רק שאתה מראה לאוייב שהמחיר שהוא משלם על כל נסיון פגיעה הוא עצום ורב מכל "תועלת" אפשרית.
לא יודע למה צריך להסביר דברים שאמורים להיות כ"כ ברורים מאליהם.

ישראל לא רק שלא מייצרת הרתעה כזו, בדיוק להיפך, האוייב מייצר הרתעה מולה ועשוי לגרום לה לחשוב פעם נוספת לפני חיסול ממוקד כזה מחשש לתגובה.

אני שמח שאנחנו מסכימים שמה שמעניין אותך זה להראות להם גם במחיר שיצא שהמצב יהיה יותר גרוע. סליחה אתה קורא לזה "לפגוע באויב ולייצר הרתעה".

ועל מה אתה מדבר? ישראל לא מייצרת התרעה? ממתי חמאס התחנן להפסקת אש? ממתי ג'אהד ביקש זמן לעצור גורמים שלו ושל פלגים אחרים שיורים על ישראל?
זה אחו שרמוטה של התרעה.

ורוצה לשמוע משהוא יותר אירוני, סביר להניח שאם לא הייתה התנתקות(אותה זו שרק כמה הודעות מעליי ציינת לתעמולה זולה) חמאס לא היה בשלטון ועכשיו הוא היה יורה עלינו גם טילים.
ואז במקום 2-4 טילים שספגנו היום+50 במהלך השבוע, זה היה פי 3, 4 ואולי יותר.
זה בדיוק כמו כדורגל, הגנה חזקה, מייצרת יאוש אצל הצד השני. בשילוב עם התקפה יעילה, מייצר אצל הצד השני התרעה מלתקוף. בדיוק מה שקורה עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 08:45 
תסלח לי חבר, אבל נראה לי שאתה פשוט מבולבל. אתה לא קורא את המציאות נכון. אתה מפרש דברים בצורה שגויה ואף תמוהה.
זה שחמאס לא תוקף היום, לא אומר שהוא לא יתקוף מחר. אם חמאס/ג'יאהד נחשבים אצלך לגורם שיכול להיות קיצוני ממנו, או שניתן להגדירו "מתון" באיזושהי צורה, אתה טועה ובגדול. חמאס לא תוקף אותך משיקולים אסטרטגיים , אינטרסנטיים בלבד. הרצון שלו שלא ירו טילים בימים אלה גם הוא כמובן מאותן סיבות. זה שיש לו ולארגונים אחרים לירות על ישראל מאות טילים ביום לאורך זמן- כולנו יודעים. רק ממשלה ששמה זין על בטחון אזרחיה הולכת לישון טוב בזמן שאוייבנו מתחמשים ברמות מטורפות כאלה, הן מבחינת כמות, והן מבחינת איכות התחמושת- הגדלת טווח הפגיעה באופן מתמיד.
אז בבקשה ממך "חמאס לא מתחנן" להפסקת אש, כפי שאתה מנסה לצייר את זה. חמאס כבר לא הארגון שהיה לפני 10-15 שנים. חמאס יעשו מה שהם רוצים, כשיהיה להם נוח. כך שגם מה שאמרת על ההתנתקות על ועל חמאס בשלטון כדבר חיובי זה הרי שטות מוחלטת.

בשורה התחתונה: גם לחיזבאללה וגם לארגוני הטרור הערבים החיים בישראל יש יכולת כיום לשתק חלקים גדולים במדינה לאורך חודשים, במהלכם הם יכולים לירות על ישראל יחד סדר גודל של 1000 טילים ביום ולהכניס את כל אזור הצפון-השרון למקלטים, ואת כל אזור הדרום-השפלה מצד שני. כיפת ברזל, עם כל הכבוד לה לא פורקת את האוייב מנשקו. זה מה שהממשלה שלנו חייבת לעשות ולפחות לשאוף אליו, ואם היא לא עושה זאת משיקולים דיפלומטיים-דעת קהל עולמית וכו', זה הפקרות ובזיון מאין כמותו במקרה הטוב.

אחד אדום, נכון, צודק במאה אחוז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 09:05 
http://www.youtube.com/watch?v=bRLX8RiXS84

פחדני השלום :BOW:
לא יהיו קטיושות מעזה :BOW:
וכולו וכולו וכולו :BOW:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 09:10 
http://www.youtube.com/watch?v=gcqH5xea ... re=related

איום על ישובים בנגב? טענה מגוכחת :BOW:
אי פינוי יהודי עזה יגדיל את טווח הירי :BOW:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 14:58 
קומוניסים כתב:
תסלח לי חבר, אבל נראה לי שאתה פשוט מבולבל. אתה לא קורא את המציאות נכון. אתה מפרש דברים בצורה שגויה ואף תמוהה.
זה שחמאס לא תוקף היום, לא אומר שהוא לא יתקוף מחר. אם חמאס/ג'יאהד נחשבים אצלך לגורם שיכול להיות קיצוני ממנו, או שניתן להגדירו "מתון" באיזושהי צורה, אתה טועה ובגדול. חמאס לא תוקף אותך משיקולים אסטרטגיים , אינטרסנטיים בלבד. הרצון שלו שלא ירו טילים בימים אלה גם הוא כמובן מאותן סיבות. זה שיש לו ולארגונים אחרים לירות על ישראל מאות טילים ביום לאורך זמן- כולנו יודעים. רק ממשלה ששמה זין על בטחון אזרחיה הולכת לישון טוב בזמן שאוייבנו מתחמשים ברמות מטורפות כאלה, הן מבחינת כמות, והן מבחינת איכות התחמושת- הגדלת טווח הפגיעה באופן מתמיד.
אז בבקשה ממך "חמאס לא מתחנן" להפסקת אש, כפי שאתה מנסה לצייר את זה. חמאס כבר לא הארגון שהיה לפני 10-15 שנים. חמאס יעשו מה שהם רוצים, כשיהיה להם נוח. כך שגם מה שאמרת על ההתנתקות על ועל חמאס בשלטון כדבר חיובי זה הרי שטות מוחלטת.

בשורה התחתונה: גם לחיזבאללה וגם לארגוני הטרור הערבים החיים בישראל יש יכולת כיום לשתק חלקים גדולים במדינה לאורך חודשים, במהלכם הם יכולים לירות על ישראל יחד סדר גודל של 1000 טילים ביום ולהכניס את כל אזור הצפון-השרון למקלטים, ואת כל אזור הדרום-השפלה מצד שני. כיפת ברזל, עם כל הכבוד לה לא פורקת את האוייב מנשקו. זה מה שהממשלה שלנו חייבת לעשות ולפחות לשאוף אליו, ואם היא לא עושה זאת משיקולים דיפלומטיים-דעת קהל עולמית וכו', זה הפקרות ובזיון מאין כמותו במקרה הטוב.

אחד אדום, נכון, צודק במאה אחוז.

1. הפרשנות שלי מבוססת על מיטב הפרשנים הצבאיים בכלי התקשורת וכן הנחות סבירות.
2. לא טענתי שחמאס לא ירה מחר, כי אנחנו לא יודעים מה יקרה מחר, זה תלוי באין ספור גורמים. וברור שחמאס לא ירה אם זה נוגד את האינטרס שלו. אם יש לו אינטרס מובהק לירות טילים הוא ירה, בדיוק
כמו ישראל, בדיוק כמו אנגולה. זה רק מוכיח שהוא רציונלי, על אף שהוא קיצוני. עצם זה שחמאס מנסה לעצור את הירי עקב אותם אינטרסים זה תקדים שלא היה בעבר, כתוצאה מהתנתקות, וכתוצאה מתפיסת השלטון.
בדיוק כמו שלחמאס יש אינטרסים גם למדינת ישראל יש אינטרסים, וזה כולל שקט בדרום. הם השיגו את זה בזכות ההחלטות של חמאס וג'אהד, שנובעות מהסיבות לעיל.
אתה יכול לסובב את זה כמה שאתה רוצה, אבל אתה תגיע לאותה תוצאה(טוב לא אתה, בן אדם אחר).
3. גם למצריים, סוריה וירדן יש יכולת לשתק חלק גדול מהמדינה ולפתוח במלחמה, הם לא עושים את זה בגלל אינטרסים שלהם.
גם איראן יכולה להפציץ אותנו עם אלפי טילים, גם היא לא עושה את זה, משיקולים שלהם כרגע.
להמשיך?
ושוב השיקולים של ישראל הם לא רק בינלאומיים, הם דבר ראשון השגת ביטחון לאזרחי ישראל, דבר שנעשה. החרפת התגובה הייתה מבטיחה עוד טילים, שיתוק הדרום ליותר זמן+ יותר אבדות,
יותר כסף והישגים מעטים, אם בכלל.
קאפיש?

נערך לאחרונה על ידי סתם כי בא לי אדום בתאריך 16 מרץ 2012, 15:04, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 15:02 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:

אולי תשים את הסרטון של ביבי מבטיח ב2009 ולא את רבין מבטיח ב93?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 15:03 
קומוניסים כתב:

אם הגארדים יכולים היום להגיע עד גדרה ומעבר לכך, גם אם היינו שם הם היו מגיעים לב''ש, בטח לאשדוד ואשקלון שהם מטר מהרצועה.
ככה שהטעון הזה הולך לפח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2012, 17:09 
סמל אישי של המשתמש

הצצה קטנה להשכמה שלי ב12.3, לפני שבוע בדיוק

לא שמעתי את האזעקה ועם הבום הראשון התעוררתי ולא הספקתי להגיע למקלט.

גילוי נאות: גר 100 מטר מהמקום בו מצולם הסרטון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2012, 17:33 
סמל אישי של המשתמש
עובדיה כתב:
קומוניסים כתב:

עזוב נו, אריק שרו פינה את גוש קטיף ונתן להם על מגש כסף את עזה, בימין נתניהו שחרר הכי הרבה מחבלים עם דם על הידיים בהיסטוריה של עם ישראל, והוא שם סרטון של רבין.
אתה מבין, הביבי זה שמזיין אותנו בדלק, ברפואה ויוקר המחייה והדלק, הוא גם נתן מחבלים וגם מזיין אותנו חברתית, אבל קומו חייב להצדיק את הדעה שלו איכשהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2012, 17:42 
גביזון כתב:
עובדיה כתב:
קומוניסים כתב:

עזוב נו, אריק שרו פינה את גוש קטיף ונתן להם על מגש כסף את עזה, בימין נתניהו שחרר הכי הרבה מחבלים עם דם על הידיים בהיסטוריה של עם ישראל, והוא שם סרטון של רבין.
אתה מבין, הביבי זה שמזיין אותנו בדלק, ברפואה ויוקר המחייה והדלק, הוא גם נתן מחבלים וגם מזיין אותנו חברתית, אבל קומו חייב להצדיק את הדעה שלו איכשהו.

גביזון, אני מתפלא עליך. נחשף לדיעות שלי הרבה מאוד פעמים בשביל לדעת שנתניהו בעיניי הוא שמאל שבשמאל. במובנים מסויימים הוא יותר גרוע ונורא מפרס וביילין ביחד. הוא תמך בגירוש יהודי עזה ("ההתנתקות"), הוא אסר על יהודים לבנות בא"י משך כשנה ("ההקפאה"), הוא מצהיר על נכונותו והסכמתו להקמת מדינת טרור בלב הארץ. הוא נשא ונתן עם מחבלים רוצחים, העניק להם ויתורים מרחיקי לכת בחברון, הוא תורם לחיזוק השקר הערבי הגדול התמיימר להיקרא "פלסטיני" כלומר בן ארצנו-פלשתינה=ארץ ישראל.
אני מצדיק את הדיעה שלו? הוא שקרן, זגזגן, הפכפך. שמאל קיצוני בתחפושת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2012, 17:50 
סתם כי בא לי אדום כתב:
קומוניסים כתב:

אם הגארדים יכולים היום להגיע עד גדרה ומעבר לכך, גם אם היינו שם הם היו מגיעים לב''ש, בטח לאשדוד ואשקלון שהם מטר מהרצועה.
ככה שהטעון הזה הולך לפח.

אם אנו עוסקים באם, אז אם לא היינו משדרים לאוייב שבאמצעות טרור בכלל וירי טילים בפרט הוא יכול להגיע להישגים כאלה שישראל נסוגה חד צדדית. אז אולי הדברים היו נראים אחרת.
מה שאני מנסה לומר בסרטון הזה זה שיש כאן באופן שיטתי כבר הרבה מאוד שנים מסרים מהמנהיגים שלנו שהאוייב אינו נורא ואינו מסוכן כפי שהוא באמת. אתה יודע מה יודעים היום על התחמשות חמאס וחיזבאללה? דיי בלקרוא את הנתונים כדי לשאול - איך מדינת ישראל איפשרה להם להגיע למצב כזה? וחשוב מזה, איך ממזערים את יכולות האוייב ואת הרצון שלו להשתמש בתחמושת האדירה שהוא צבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2012, 18:39 
אתה מנסה להוכיח את מה שאני חושב? ברור שמבחינה לאומית ההתחמשות של האויב אינה מפחידה, חוץ מלירות כמה טילים הוא די משותק, וגם זמן הירי שלו מוגבל.
ברור לך שהוא לא יכול לירות כמה טילים שהוא רוצה באופן תמידי, לכן הוא לא כזה מפחיד.
והנקודה שלך עדיין הולכת לפח, מניעת ההתנתקות שאתה הבאת לכאן לא היית מונעת טילים על אשדוד, אשקלון וב''ש.
עכשיו בו תסביר לי איך בדיוק תעצור את "הטרור והטילים" לו לא הייתה התנתקות? ואיך בכלל היית עושה את זה עכשיו? אמירות כלליות של "להלחם בטרור ללא פשר" לא בדיוק עוזר לנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2012, 19:01 
חיסול כל מנהיגי הטרור, חברי ארגון הטרור (לרבות אש"ף, פת"ח, חמאס, ג'יאהד, חזית העממית וכו') מחבלים, סייענים. הוצאה להורג של מחבלים שנתפסים, שריפת גופותיהם וקבירתם בעור חזיר.
הפגזה מאסיבית מהאוויר של מוקדים בהם יש תחמושת. השתלטות על הרצועה עד שיפורק חמא"ס לחלוטין ובכל מקרה לא ישאר לו גרם של אבק שריפה. ביטול כל ההסכמים עם אש"ף וההכרה בו. אנחנו ממגנים את עצמנו לדעת במקום לטפל בראש הנחש בעזה ולהפריד בין ראשו לגופו.

אתה חי בסרט. הוא לא משותק ולא נעליים. הוא חזק מתמיד. הוא יכול לירות עליך מאות טילים ביום במשך חודשים. אני מצטער אבל אין לך מושג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2012, 19:17 
1. חיסלת מנהיג טרור אחד ואכלת טילים למשך שבוע. וזה בלי התערבות של חמאס ובטח לא של פת''ח.
2. פת''ח בינתיים הוא זה ששומר על השקט בגדה, אבל אתה צודק בו נבטל כל הסכם גם עם פת''ח והרשות, ככה גם נוכל לפתוח עוד חזית.
3. איך בדיוק תחסל את כל מנהיגי הטרור? אתה חושב שהם יושבים בבית עם שלט "מנהיג חמאס גר כאן"? אם אתה מתכוון לחיסול מנהיגי טרור לאורך זמן, אז עד שתחסל אחד, 2 יצוצו במקום אחר.
זה לא עבד בשנות ה-80, זה לא עבד בשנות ה-90, זה לא עבד באינטפאדה השנייה, זה לא עבד במלחמת לבנון השנייה וזה לא עבד בעופרת יצוקה. אבל פעם שישית גלידה?
4. עד היום, כולל הזמן ששלטת בעזה, לא הצלחת להתגבר על הטרור, חיסלת אין ספור מנהיגי טרור, כולל רנטיסי, יחיא עייש, יסין, ו-3 מזכ''לי חזית עממית. פצעת את מוחמד דף, שהיום לא יכול להיות המנהיג הצבאי של חמאס(זה בסדר יש לו כבר מחליף), יצאת לעופרת יצוקה, חומת מגן ואין ספור מבצעים צבאיים, והם עדיין פה, חזקים מתמיד.
5. האויב יכול לירות עליך מאות טילים ולסכן את השלטון שלו, שזה מה שמפחיד אותו. אם אתה מוציא אותו מהשלטון שלו(וגם את האלטרנטיבה שלו, ואיך שהוא מצפה שהכל יהיה שקט) אתה תספוג עוד טילים,
כי אין לו מה לאבד. אבל גם הירי שלו מוגבל, גם הנזק מוגבל ובטח הזמן שהוא יכול להמשיך עם ירי מוגבל. בדיוק כמו שלו יש הגבלות שתלויות מגורמים בינלאומיים, צבאיים, פוליטיים וכלכליים, ככה גם לך.
ההגבלות האלו יוצרות מצב של שקט יחסי, ולכן האויב לא יכול לעשות מה שהוא רוצה, מתי שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה, ולכן הוא לא כזה מפחיד מבחינה לאומית(תנסה לצאת מהקובע של האזרח הפרטי בכל הסיפור הזה). כמו המגבלות שלו, גם לך יש מגבלות. אתה יכול להתעלם מהם, אבל הם עדיין שם.
6. אכן לי אין מושג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2012, 19:27 
סמל אישי של המשתמש
אני רק שאלה -

האם לפני ההתנתקות לא נחתו פצ"מרים וטילים בשטח הריבוני של ישראל?
אני אישית זוכר שעוד שכשהייתי בצבא אי שם בשנת 2000 בדיוק, כבר שמעתי על פצ"מרים בעוטף עזה.

עוד שאלה...מה עם זה:
http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1269753
?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 171 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: