אחד אדום כתב:
quote="JR12"]אבל יחסית לשלטונות אחרים שהפלסטינאים היו תחתם אנחנו אביר על סוס לבן מבחינתם.
חוכמה גדולה, הם לא היו תחת הרבה שליטים. על מי אתה מדבר הבריטים? חוסיין?
כל עם זכאי להגדרה עצמית, כל עם. וצה"ל הוא צבא שמונע את זה מהעם הפלשתינאי מסיבות פוליטיות נטו (ולא מסיבות של הגנה על מדינת ישראל). שרתתי מספיק פעמים בשטחים כדי לדעת שהחוקים שחלים עליהם הם לא חוקים שהייתי רוצה שיחולו עלי או על אף בן אדם שאני מכיר. ממשפטים צבאיים, מעצרים בלי משפט לתקופות בלתי מוגבלות, פריצה לבתים בלי צוי חיפוש, איסור על הפגנות מכל סוג שהוא. מעצרים המונייים, כיסויי עיינים לחולה נפש, שסתם משאירים אותו יום שלם בכניסה לבסיס שיחכה עם כל השאר, מחסומים אקראיים בכבישים שלא קשורים לכלום. חיסולים שלא איכפת שמתים בדרך עוד ילדים ונשים וחפים מפשע שמסביב.
ההתנשאות הישראלית, כאילו רק לנו מגיע חיים במשטר דמוקרטי והוגן, כאילו רק לנו מגיע אזרחות וחיים עצמאיים בביטחון.
ומה בגלל שבמדינות ערב אין דמוקרטיה אז לערבים לא מגיעה דמוקרטיה? אז הנה בטוניסיה ובמצרים כבר יש דמוקרטיה (לא כזאת שאוהבת אותנו אבל דמוקרטיה), אולי בסוריה תהיה דמוקרטיה ולאט לאט המשטרים הצבאיים באזור נופלים אחד אחרי השני.
ההשוואה היחידה שאתה יכול לעשות זה לאיך שאתה היית מוכן לחיות את החיים שלך, ואם החיים שלך היו כמו של הפלשתינאים כבר מזמן היית מתפוצץ פה או מנסה למצוא מקלט במקום אחר.[/quote]
לא מבין מה אתה רוצה מהצבא כגוף,זאת חרא מערכת ולא נעים לי לעשות עליה סנגוריה אבל הוא קיבל משימה להגן על ההתנחלויות(הם שם בטח לא ביוזמתו)ועל שלום המתנחלים וזה מה שהוא עושה,והדרכים לא תמיד הכי נעימות לאוכלוסיה הפלסטינאית..כן יש כבישים שאסורים לתנועה לפלסטינאים ומותרים לל.ז ירוק(ציר לאיתמר,להר ברכה ועוד כמה)פשוט בשביל למנוע חיכוך.
כן יש חיכוכים בין הצבא לאזרחים אבל המדיניות לאחרונה היא לצמצם את הבידוקים בכניסות לA כמה שאפשר.ברור שגם אני לא ההיתי רוצה שיחולו עלי דברים כאלה אבל גם לא ההיתי רוצה לשלם על במבה יותר מבאמריקה אז מה?יש הנהגה והאזרחים נושאים בתוצאות בדרך כלל.
אני מבין שיש רק אשם אחד במצב וזה הצד שלנו.לא היו הסכמי אוסלו,לא היה קמפ דיוויד,לא היו הסכמי חברון,התנתקות,כלום..הכל פאטה מורגנה לא?