תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 03 יולי 2025, 05:04

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 112 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: תחבורה ציבורית בת״א בשבת?
הודעהפורסם: 20 פברואר 2012, 20:25 
סמל אישי של המשתמש
ראיתי עכשיו בערוץ 2.
היתכן? סוף כל סוף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: תחבורה ציבורית בת״א בשבת?
הודעהפורסם: 20 פברואר 2012, 20:47 
סמל אישי של המשתמש
http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 08,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2012, 20:53 
סמל אישי של המשתמש
מדובר גם בשישי בלילה? אם כן זה חלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2012, 20:55 
סמל אישי של המשתמש
היא אישרה לבקש ממשרד התחבורה..עד שזה יקרה יהיה מי שישים את הברקס ואז הזבל יגיד אני הייתי בעד זה בא מלמעלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2012, 21:00 
http://www.mako.co.il/news-israel/local ... =565984153

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2012, 21:56 
סמל אישי של המשתמש
אני סקפטי לגבי כל העניין הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2012, 21:59 
סמל אישי של המשתמש
חזון אחרית הימים וביאת המשיח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 01:42 
לא יקרה כי זה חזק מהחולדה והוא יודע את זה , הוא גרף על זה כמה יחסי ציבור.
אם הוא באמת ירצה הוא יכול לקנות מאיזה חברה אוטובוס ולהסיע אנשים בחינם (כמו עריית חולון) או תשלום סימלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 01:46 
לפי הכתבה צריך אישור של הממשלה, אז לא.

כפייה דתית :ASS:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 01:53 
סמל אישי של המשתמש
לבן זונה הזה אין גבולות.

חולדאי, תמות כבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 09:17 
סמל אישי של המשתמש
מסתבר שלא דובים ולא יער.
http://www.tlv1.co.il/?p=5674

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 09:20 
KingAlpaca כתב:
לבן זונה הזה אין גבולות.

חולדאי, תמות כבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: תחבורה ציבורית בת״א בשבת?
הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 10:19 
לא שאני מאמין שזה יקרה, אבל אם כן - כל הכבוד לחולדאי (עולה לי בבריאות להגיד את זה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 10:25 
סמל אישי של המשתמש
אל תדאג, לא תצטרך להודות לו.
מדובר בהצעת שקר שנשלחה אחר כבוד לפורום עירוני שחולדאי המציא בשביל לקבור הצעות
ושאפילו אם תעבור אותו בנס לא תקבל בחיים אישור מהממשלה
זה לא מקרה שפתאום זה "אושר" שנה לפני הבחירות, אחרי שבכל הפעמים הקודמות שאחרים הציעו את זה הקואליציה (כולל מרצ תל אביב השקרנים) הצביעה נגד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 10:36 
סמל אישי של המשתמש
בהסכם הקואליציוני שחולדאי חתום עליו יש התחייבות מפורשת לא לסייע בשום אופן לקידום תחבורה ציבורית בשבתות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 11:09 
פופולריות זולה מישהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 11:22 
סמל אישי של המשתמש
חולדאי צוחק על כולנו. העיקר את הכותרות שלו הוא קיבל
http://www.themarker.com/dynamo/1.1646555
ציטוט:
חבר המועצה בנימין בביוף (ש"ס) לא נראה מודאג לאחר ההצבעה. לדבריו, "ראש העיר רון חולדאי בתבונה רבה קבר את הצעת ההחלטה המבישה הזאת בוועדת ההנהלה ואני רוצה להודות לו על כך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 12:48 
<script src='http://img818.imageshack.us/shareable/?i=37079214.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>תמונה</noscript>

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 12:56 
תל אביבים חוצפנים, לפי המודעה העירונית הזאת גם נתבקשתם לא לנסוע בשבתות ובחגים באבטומיביליכם ובאופני-הנע שלכם, אז תגידו תודה שבכלל את זה מרשים לכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 12:59 
סמל אישי של המשתמש
החרדים אומרים תמיד שלא נתערב להם בדרך החיים שלהם בערים ובשכונות הסגורות שלהם. בסדר. נגיד שמקובל.
מדוע הם חייבים להתערב בחיים שלנו ?
הרי תל אביב היא עיר חילונית.
במקרה הגרוע ביותר אפשר לסדר שגויים ינהגו באוטובוסים ואז בוודאי שאין בעיה
וחוץ מזה אין מצב בו יש איסור על תנועת רכבים פרטיים.
אז יתווספו אליהם עוד כמה אוטובוסים לרווחת התושבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 13:03 
סמל אישי של המשתמש
הויכוח, אם קיים, הוא בשדה הפוליטי, לא המהותי. אין שום נימוק, אבל שום נימוק, שיכול להצדיק השבתת תחבורה ציבורית בשבת. שום נימוק.

(לא מדבר על נימוקים הלכתיים. מדבר על נימוקים אזרחיים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 13:05 
Frank Serpico כתב:
הויכוח, אם קיים, הוא בשדה הפוליטי, לא המהותי. אין שום נימוק, אבל שום נימוק, שיכול להצדיק השבתת תחבורה ציבורית בשבת. שום נימוק.

ואם תחליף את המילים "תחבורה ציבורית" ב"פתיחת בתי מסחר", עדיין תקפה הקביעה שלך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 13:09 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
Frank Serpico כתב:

ואם תחליף את המילים "תחבורה ציבורית" ב"פתיחת בתי מסחר", עדיין תקפה הקביעה שלך?

פחות. יש הבדל מהותי בין חופש תנועה ביום מנוחה לחופש מסחר. בלי מסחר אפשר. בלי אפשרות תנועה אי אפשר. (כלומר אפשר, אבל אז אתה כולא אוכלוסיות שלמות בעוצר בית. בלי אפשרות לבקר את הספתא, את הדודה בלומה או את הנכדים. בלי אפשרות לצאת לטייל בטבע. בלי אפשרות ללכת לפארק או לים. זה שעמישראל התרגל שהוא כלוא במעצר בית בשבת כבר עשרות שנים, לא אומר שלא נעשה לו עוול. ואגב, נחש איזה אוכלוסיות שרויות במעצר בית בשבתות? כמובן האוכלוסיות החלשות - הזקנים, שמתים ללכת לבקר את הנכדים, חסרי האמצעים שמתים לצאת קצת לטייל, סטודנטים שרוצים לנסוע הביתה לבקר את ההורים, משפחות חד הוריות שהיו מתים לקפוץ להורים או סתם ללכת לים וכן הלאה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 13:26 
מדוע פחות?
לכאורה, גם קניות הם חלק מההוואי השבתי של חלק נכבד באוכלוסיה הלא דתית. מדוע לעשות להם עוול?
אגב, כשאתה אומר "בלי אפשרות לבקר/לטייל/ללכת.." מן הראוי שתוסיף בהמשך באמצעות תחבורה ציבורית כי ככל הידוע לי אין סגירת כבישים ואפילו מוניות פרטיות ניתן למצוא בשפע.

אגב, לגבי ה"אין שום נימוק" שלך: מה דעתך על נימוק לא פוליטי הקשור באופיה היהודי של מדינת ישראל? אחרי הכל השבת היא אבן יסוד ביהדות. תבין, אני האחרון שירצה לראות כאן מדינת הלכה שחוקיה הם חוקי התורה, אבל אני חושב שכדאי וצריך לחיות כאן בשלום אחד עם השני, להתפשר, להבין מחד את האמונה של האחד אבל לא לפגוע בשגרת החיים של האחר.
כל אחד צריך לחשוב, גם במשמעות האישית, איפה אפשר לבוא לקראת השני ולא לראות רק את הנוחות שלי/שלך כמטרה יחידה.

אספר לך משהו, שלשום בערב יצאתי עם חברה שלי לאכול בהרצליה. תקשיב טוב פרנק, נאצלתי לקום מלא פחות מ4 מסעדות לאחר שהתברר שיש להם בתפריט חזיר. אז בלעתי את הרוק (או ליתר דיוק, ירקתי..) והמשכתי הלאה.
אתה חושב שזה לא פוגע- זה פוגע מאוד. לרגע לא הבנתי כבר איפה אני חי.
רוב הציבור בישראל הוא ציבור מאמין שומר מסורת, אין סיבה שהמדינה או עיר בישראל יתעלמו מזה ברגל גסה.
סליחה על החפירה, יום נפלא!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 13:43 
קומוניסים ידידי,
אתה אומר "כל אחד מוותר קצת",
אשמח לדעת על מה החרדים מוותרים בדיוק?
"סטטוס קוו" עלאק. איך אפשר לקרוא ל"הסכם" שיש בו רק צד אחד שכופה על השני "סטטוס קוו"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 13:45 
סמל אישי של המשתמש
פחות. כי פה לא מדובר ב"הווי" או בסוג מסויים של בילוי. מדובר בצורך ראשוני ובסיסי ביותר. האפשרות לנוע למרחק של יותר ממאתיים מטר ביום החופשי שלך (="מעצר בית").

ומונית? באיזו חוצפה אתה מציע לקשישה פנסיונרית שחיה על קיצבת ביטוח לאומי לקחת מונית ב-300 שקל הלוך-חזור מפ"ת לת"א נניח רק כדי לבקר את הנכדים? או לסטודנט לקחת מונית בכמה מאות שקלים מירושלים לחיפה כדי לקפוץ לבקר את ההורים?

לגבי ה"נימוק הלא פוליטי שקשור באופיה היהודי של מדינת ישראל" - הנימוק שקשור באופייה של המדינה הוא נימוק פוליטי פר אקסלנס.

לגבי "להבין מחד את האמונה של האחד אבל לא לפגוע בשגרת החיים של האחר" - אני חותם על זה. הלוואי וזה היה כך. זה הטיעון הבסיסי שנוגד השבתת תחבורה ציבורית בשבתות בישובים חילוניים ובשכונות לא חרדיות. הרוב בת"א, כך עולה מסקר, רוצה תחבורה ציבורית בשבת. אני מאמין שגם חלק גדול מהדתיים (כיפות סרוגות) שחיים בת"א לא יתנגדו לזה.

לגבי אירוע המסעדה שלך, אני מבין לליבך. אבל מצד שני, להבדיל מתחבורה ציבורית, מדובר בשוק חופשי לגמרי. עניין של היצע וביקוש. כנראה (לא כנראה - בטוח) שיש דרישה רבה מאוד לבשר לא כשר בהרצליה. האמן לי שמסעדנים לא פותחים מסעדות על סמך אג'נדה פוליטית או דתית, אלא על סמך שיקולים קרים של כדאיות, של היצע וביקוש.

כפי שבבית שמש, למשל, או בבני ברק, סביר להניח שלא אמצא בשר חזיר במסעדות, כך בהרצליה המצב הפוך. או כמעט הפוך. כי בסופו של דבר מצאת את מבוקשך בהרצליה. אני, את מבוקשי, לא אמצא בבית שמש או בבני ברק. גם אם אזעק עד השמיים. עיר חילונית כמו הרצליה מתנהגת, בסופו של דבר, לפי הכלל הליברלי שהיטוות בעצמך - של כיבוד הזולת וחיה ותן לחיות. עיר שאינה חילונית, או חילונית רק למחצה, אין סיכוי שתוכל להתנהל כך. לצערי. וזה רק מחזיר אותי לדיון על התחבורה הציבורית בשבת - האפשרות לתת לכולם חופש בחירה. לפתוח אפשרויות, במקום להגביל ולמנוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 14:11 
פרנק, אני לא מביע כאן דיעה ברורה בעניין. אני דווקא מבין את את הצדדים לפה ולשם. (יכול להיות שתחבורה ציבורית גם תקטין את מספר תאונות הדרכים בהם מעורבים שיכורים, שזה גם משהו שצריך להילקח בחשבון) אני לא שולל על הסף. אני רק אומר שיש בהחלט נימוקים סבירים וטובים גם בצד המתנגד לתחבורה הציבורית , לכן צריך לחשוב ולמצוא דרך של פשרה. כולנו צריכים לחיות כאן יחד.
אני גם לא חושב שנכון להסתכל על הדברים רק ברמה העירונית, אחרי הכל ת"א היא חלק ממדינת ישראל. (כן, כן..)
אתה בטח יודע שיש עוד נושאים שעומדים במחלוקת (טיסות בשבת, נושאי כשרות, נישואין, קבורה, גיור וכו') בדיון על דת ומדינה. צריך לחשוב איך מוצאים הדרך להקל על ציבור שלא מעניינת אותו היהדות כלל, אבל לא באופן שיפגע בזה שהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות שלו ולא באופן שיפגע בצביונה היהודי של המדינה, אחרי הכל היא קמה על מנת להקים בית לעם היהודי בארץ ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 14:17 
דני גולפיטק כתב:
קומוניסים ידידי,
אתה אומר "כל אחד מוותר קצת",
אשמח לדעת על מה החרדים מוותרים בדיוק?
"סטטוס קוו" עלאק. איך אפשר לקרוא ל"הסכם" שיש בו רק צד אחד שכופה על השני "סטטוס קוו"?

תלוי איך אתה מסתכל על הדברים. אני לא חושב שנכון להסתכל על הסטטוס קוו בצורה הזאת. למעשה, למעט הדברים עליהם מדובר בססטוס קוו, כל השאר זה דברים שלא נקבעו ככאלה שהמדינה צריכה לאכוף. ורק קודם נתתי דוגמא של מכירת חזיר ללא אזהרה ברורה ללקוחות. ידוע שגם על איסור גידול החזרירים על האדמה נמצא פיתרון ישראלי יצירתי של גידולם בגובה מסויים מעל פני האדמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 14:18 
קומוניסים כתב:
מדוע פחות?
לכאורה, גם קניות הם חלק מההוואי השבתי של חלק נכבד באוכלוסיה הלא דתית. מדוע לעשות להם עוול?
אגב, כשאתה אומר "בלי אפשרות לבקר/לטייל/ללכת.." מן הראוי שתוסיף בהמשך באמצעות תחבורה ציבורית כי ככל הידוע לי אין סגירת כבישים ואפילו מוניות פרטיות ניתן למצוא בשפע.

אגב, לגבי ה"אין שום נימוק" שלך: מה דעתך על נימוק לא פוליטי הקשור באופיה היהודי של מדינת ישראל? אחרי הכל השבת היא אבן יסוד ביהדות. תבין, אני האחרון שירצה לראות כאן מדינת הלכה שחוקיה הם חוקי התורה, אבל אני חושב שכדאי וצריך לחיות כאן בשלום אחד עם השני, להתפשר, להבין מחד את האמונה של האחד אבל לא לפגוע בשגרת החיים של האחר.
כל אחד צריך לחשוב, גם במשמעות האישית, איפה אפשר לבוא לקראת השני ולא לראות רק את הנוחות שלי/שלך כמטרה יחידה.

אספר לך משהו, שלשום בערב יצאתי עם חברה שלי לאכול בהרצליה. תקשיב טוב פרנק, נאצלתי לקום מלא פחות מ4 מסעדות לאחר שהתברר שיש להם בתפריט חזיר. אז בלעתי את הרוק (או ליתר דיוק, ירקתי..) והמשכתי הלאה.
אתה חושב שזה לא פוגע- זה פוגע מאוד. לרגע לא הבנתי כבר איפה אני חי.
רוב הציבור בישראל הוא ציבור מאמין שומר מסורת, אין סיבה שהמדינה או עיר בישראל יתעלמו מזה ברגל גסה.
סליחה על החפירה, יום נפלא!

אני לא מבין איך זו כפייה חילונית בשבילך (אם הבנתי נכון את טענותיך). אף אחד לא הכריח אותך כלום. אתה לא תיכנס למסעדה שמגישה חזיר כמו שאני לא אכנס למסעדה שמגישה אוכל הודי. כל אחד ומה שהוא אוהב/מאמין בו. כמו שפרנק אמר, יש פה רק עניין של הצע וביקוש, ובגלל שיש אוכלוסייה גדולה של שומרי מסורת, יש גם מסעדות כשרות. כנראה שבהרצליה אוכלוסיית השומרי כשרות קטנה יחסית, ולכן קשה יותר למצוא שם מסעדה כשרה. אני לא מבין בדיוק איך זה פוגע בך.

הדרך היחידה שזה יפגע בך, היא אם אתה מאמין שבישראל המסעדות צריכות להיות רק כשרות, ואז אתה בעצם כופה פה את הדת שלך עלינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 14:26 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
פרנק, אני לא מביע כאן דיעה ברורה בעניין. אני דווקא מבין את את הצדדים לפה ולשם. (יכול להיות שתחבורה ציבורית גם תקטין את מספר תאונות הדרכים בהם מעורבים שיכורים, שזה גם משהו שצריך להילקח בחשבון) אני לא שולל על הסף. אני רק אומר שיש בהחלט נימוקים סבירים וטובים גם בצד המתנגד לתחבורה הציבורית , לכן צריך לחשוב ולמצוא דרך של פשרה. כולנו צריכים לחיות כאן יחד.

עוד לא נתת לי נימוק ענייני אחד, אחד! שאיננו פוליטי (ואופייה של מדינה זה עניין פוליטי) מדוע יש למנוע תחבורה ציבורית בשבתות, לפחות בערים בהן הרוב חילוני ומעוניין בכך. אתה רק חוזר ומצטט מנטרות כלליות כאלה של "צריך למצוא פשרה" ו"כולנו צריכים לחיות כאן יחד". אלו מנטרות יפות, אבל שאינן מביעות מאום אם לא מתייחסים לעניין עצמו. ופה אנחנו דנים בעניין ספציפי מאוד. מאוד ממוקד. מנטרות כלליות כאלה, יפות ככל שיהיו, לא יכולות לשמש טיעון כשדנים בנושא ממוקד כל כך.

מה שמחזיר אותי לקביעה הראשונית שלי שהויכוח, אם קיים, הוא בשדה הפוליטי בלבד, לא המהותי. אין שום נימוק, אבל שום נימוק, שיכול להצדיק השבתת תחבורה ציבורית בשבת.

ולגבי שלא צריך להסתכל על הדברים רק ברמה העירונית - אני מסכים איתך. הגיע בהחלט הזמן לקיים תחבורת ציבורית בכל הארץ כולה (מלבד בשכונות חרדיות מובהקות ובישובים חרדיים. באלו רק עד פיתחם). אבל מה לעשות שת"א תמיד היתה חלוצה בכל תחום. גם בציונות המעשית היא היתה חלוצה. כבר לפני מאה שנים. ההיפך הגמור מירושלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 112 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: