קומוניסים כתב:
מדוע פחות?
לכאורה, גם קניות הם חלק מההוואי השבתי של חלק נכבד באוכלוסיה הלא דתית. מדוע לעשות להם עוול?
אגב, כשאתה אומר "בלי אפשרות לבקר/לטייל/ללכת.." מן הראוי שתוסיף בהמשך באמצעות תחבורה ציבורית כי ככל הידוע לי אין סגירת כבישים ואפילו מוניות פרטיות ניתן למצוא בשפע.
אגב, לגבי ה"אין שום נימוק" שלך: מה דעתך על נימוק לא פוליטי הקשור באופיה היהודי של מדינת ישראל? אחרי הכל השבת היא אבן יסוד ביהדות. תבין, אני האחרון שירצה לראות כאן מדינת הלכה שחוקיה הם חוקי התורה, אבל אני חושב שכדאי וצריך לחיות כאן בשלום אחד עם השני, להתפשר, להבין מחד את האמונה של האחד אבל לא לפגוע בשגרת החיים של האחר.
כל אחד צריך לחשוב, גם במשמעות האישית, איפה אפשר לבוא לקראת השני ולא לראות רק את הנוחות שלי/שלך כמטרה יחידה.
אספר לך משהו, שלשום בערב יצאתי עם חברה שלי לאכול בהרצליה. תקשיב טוב פרנק, נאצלתי לקום מלא פחות מ4 מסעדות לאחר שהתברר שיש להם בתפריט חזיר. אז בלעתי את הרוק (או ליתר דיוק, ירקתי..) והמשכתי הלאה.
אתה חושב שזה לא פוגע- זה פוגע מאוד. לרגע לא הבנתי כבר איפה אני חי.
רוב הציבור בישראל הוא ציבור מאמין שומר מסורת, אין סיבה שהמדינה או עיר בישראל יתעלמו מזה ברגל גסה.
סליחה על החפירה, יום נפלא!
אני לא מבין איך זו כפייה חילונית בשבילך (אם הבנתי נכון את טענותיך). אף אחד לא הכריח אותך כלום. אתה לא תיכנס למסעדה שמגישה חזיר כמו שאני לא אכנס למסעדה שמגישה אוכל הודי. כל אחד ומה שהוא אוהב/מאמין בו. כמו שפרנק אמר, יש פה רק עניין של הצע וביקוש, ובגלל שיש אוכלוסייה גדולה של שומרי מסורת, יש גם מסעדות כשרות. כנראה שבהרצליה אוכלוסיית השומרי כשרות קטנה יחסית, ולכן קשה יותר למצוא שם מסעדה כשרה. אני לא מבין בדיוק איך זה פוגע בך.
הדרך היחידה שזה יפגע בך, היא אם אתה מאמין שבישראל המסעדות צריכות להיות רק כשרות, ואז אתה בעצם כופה פה את הדת שלך עלינו.