אדום-עולה בבלומפילד כתב:
קראתי בעיון את מה שכתבת, ואני לא מצליח להבין מה הנקודה שלך.
אתה בא להגיד פה שרמת החיים בגרמניה ושוויץ יותר גבוהה מרמת החיים בישראל? זה הרי ברור מאליו.
גרמניה ושוויץ הן מדינות יותר עשירות, עם אוכלוסיה יותר משכילה, שחיות בשלום עם השכנים שלהן כבר יותר מ-60 שנה.
אני לא חושב שיש מישהו אחד שיבוא ויטען שרמת החיים בישראל טובה יותר מאשר בגרמניה ושוויץ.
רק מה, כנראה שלא לכל האנשים פה כל כך רע. אני למשל, הייתי יכול בקלות לרדת מהארץ. אין לי משפחה, אני יודע שפות אחרות, יש לי מקצוע טוב וחסכונות, ואזרחות אירופאית.
ואני אפילו לא חושב לרדת מהארץ. אז אולי אני מטומטם, אבל כנראה שאני לא היחיד.
ואגב, מעניין מה היה קורה אם היינו עושים סקר אושר (באות א') בגרמניה ובישראל ומשווים את התוצאות. יש לי תחושה שהממצאים היו מפתיעים אותך.
נתחיל ממשפט הסיום שלך, אני לא ממש בטוח שאחרי עשור שנים מחוץ לסאונה הים תיכונית, אתה לא תדבר אחרת.
אני בכל מקרה מאוד מאושר מהצעד שעשיתי, ואני אפילו לא בכיוון של לבצע אחורה פנה.
לפי מסע הפירסום האחרון של הממשלה, להשבת הבנים האובדים הביתה, אני לא בטוח שמספרי ההגירה החוצה לא גדלים.
מאחר ואני יודע בבירור על מספר קהילות יהודיות בגוש האירופי, בהן יש גידול דרמטי במספר הישראלים, ייתכן ואתה בין המוהיקנים האחרונים.
נחזור למערכת הבריאות והסברים על הנקודה.
הנקודה, שאנשים בישראל מקבלים כמובן מאליו את המנטרה הממשלתית של אין כסף.
הם אפילו לא מנסים ללחוץ על ראשי השלטון, לתת הסברים ולמצוא פתרונות.
כסף ?, זה עניין של תכנון נכון לטווח ארוך, שבישראל זו מילת גנאי.
בישראל רוצים כסף ותוצאות היום, ולא מבינים איך לאירופאים יש זמן.
איך זה קשור לנקודה ?
רק השבוע הניחו במקום בו אני גר, תכנית כוללת לנושא הבריאות עד שנת 2030.
תן לי תכנית דומה במדינת ישראל, שתיתן פיתרון לנושא הבריאות לעשור הקרוב.
רק השנה התחילו לבנות בית חולים נוסף, שייפתח ב- 2016. כמה בתי חולים הקימו לאחרונה (אסותא הוא פרטי למיטב ידיעתי) וכמה נמצאים בתיכנון לשנים הקרובות בישראל ?
רק בישראל קופ"ח תמיד בגירעון. השבוע הודיעו פה קופ"ח המקומיות על רווח של כ- 150 מיליון יורו.
הנקודה היא סדרי עדיפויות, לבריאות ולחינוך, לפני הסכמים קואליציונים וביטחון.
אפרופו גרמניה ושוויץ, אני בכלל לא בטוח שאנחנו מדינה פחות משכילה, הם יותר עשירים מאיתנו, אבל כמו שלנו יש את בעיות הביטחון, להם יש בעיות אחרות שמעיקות על התקציב.
רק לידיעתך, יותר מ- 50% מהרופאים בבתי החולים בשוויץ הם כוח עבודה זר.
במקום להתנגח איתי ולהעלב, כדי מאוד שתפקח את העיניים ותבחן בצורה רצינית את מצב מערכת הבריאות בארץ.
לפני עשור, אני חשבתי כמוך, היום אני יודע מה אפשר לקבל ולמה המצב בארץ הוא קטסטרופלי.
המצב ניתן לשינוי, פשוט צריך שמישהו יחלק את הכסף בצורה אחרת.
הבעיה שלך, שאתה אפילו לא דורש ממשלות ישראל לדורותיהן פיתרון, אתה מקבל בכניעה את ההסבר של אין כסף.
הנקודה היא לשנות את המצב הקיים, למה שבסיסי במדינות מערביות שמדינת ישראל אמורה להיות חלק מהן.
להיות 3 בחדר, עם מקלחת ושירותים, עם טלויזיה, עם טלפון ליד המיטה, עם ארון פרטי, לבחור תפריט אוכל, ושהאחות תחייך אלייך, זה לא פריבלגיה. זה בסיסי.
אין סיבה שחולים בישראל לא יקבלו את הבסיסי הזה, בלי לשלם ביטוח פרטי או למכור את הבית על מנת לממן תרופות ש-X החליט שהן לא בסל.
אבא שלי שהוא חולה לב וסכרת קשה, כבר מזמן היה מתחת לשיש, אם הוא היה ממשיך לבטוח במערכת הבריאות הקיימת בישראל.
שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב.