תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 04 יולי 2025, 10:36

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: המצב בבתי חולים ואיך מטפלים בזה
הודעהפורסם: 16 פברואר 2012, 11:50 
סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:
romario כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
ועדיין, מערכת הבריאות בישראל היא מהטובות בעולם.
אז אם פה המצב כל כך גרוע, אני לא רוצה אפילו לדמיין מה קורה במדינות אחרות.

תראה מה אוכלים לארוחת בוקר בארה"ב
ותבין את המצב שם שהוא קטסטרופלי.
סינדרום איקס שמה חוגג.

ישראל היא נגזרת קטנה של ארה"ב
כל המחלות זה איפה שיש שפע.
יתר סוכר
יתר לחץ דם
יתר כולסטרול

באפריקה לא תראה יותר מדי שסובלים מלחץ דם,כולסטרול וכ'ו. טבעוניים בכלל לא סובלים מהדברים האלה.

ישראל מקום ראשון בעולם בסרטן המעי הגס.
תזונה זה הגורם תחלואה הראשוני.

אין ספק שמערכת הבריאות באפריקה זה המצב שצריך לשאוף אליו.

באפריקה מתים כל שנה מיליונים מרעב, נראה לי שזה קשור להיעדר הסכרת\כולסטרול\יל"ד ביבשת הזו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2012, 11:55 
בלומי האדום כתב:
אם אנשים בישראל היו מבינים באיזה מדינה מזורגגת הם חיים, ומה בדיוק המדינה לא נותנת להם, הם לא היו מקימים אוהלים, הם היו עולים על בניני הממשלה עם בנזין וכדורים.

שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

קראתי בעיון את מה שכתבת, ואני לא מצליח להבין מה הנקודה שלך.
אתה בא להגיד פה שרמת החיים בגרמניה ושוויץ יותר גבוהה מרמת החיים בישראל? זה הרי ברור מאליו.
גרמניה ושוויץ הן מדינות יותר עשירות, עם אוכלוסיה יותר משכילה, שחיות בשלום עם השכנים שלהן כבר יותר מ-60 שנה.
אני לא חושב שיש מישהו אחד שיבוא ויטען שרמת החיים בישראל טובה יותר מאשר בגרמניה ושוויץ.

רק מה, כנראה שלא לכל האנשים פה כל כך רע. אני למשל, הייתי יכול בקלות לרדת מהארץ. אין לי משפחה, אני יודע שפות אחרות, יש לי מקצוע טוב וחסכונות, ואזרחות אירופאית.
ואני אפילו לא חושב לרדת מהארץ. אז אולי אני מטומטם, אבל כנראה שאני לא היחיד.

ואגב, מעניין מה היה קורה אם היינו עושים סקר אושר (באות א') בגרמניה ובישראל ומשווים את התוצאות. יש לי תחושה שהממצאים היו מפתיעים אותך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2012, 12:13 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

אוקיי. אז מה אתה חושב שצריך לעשות כדי לשפר את המצב?
תרגיש חופשי לכתוב כל מה שבא לך, רק דבר אחד אני מבקש: כל תשובה בסגנון "להעלות שכר לרופאים", "להוסיף רופאים", "להוסיף בתי חולים" וכו' - תכתוב גם מאיפה להביא את הכסף, כדי שהתשובה תהיה מלאה.

כתור התחלה.
מאיפה הכסף? רפורמה במשרד הביטחון ובמערכת החינוך. מרבית הכסף במערכות אלו הולכות לפנסיות. בשביל לפטור את הבעיה הזאת,
צריך להחליף את המקור הממן, למוסד לביטוח לאומי שאוגר מליארדים כל שנה ל"מצב חרום", אז מבחינת הביטחון / חינוך / רפואה אנחנו במצב הזה.
אחרי שהפנסיות ישולמו מהמליאדים של ביטוח לאומי ניתן יהיה למדר ולשחק עם התקציב ככה שיתפנה כסף כמעט להכל, ותוך כדי זה גם לקצץ
את תקציבי הביטחון, לטובת ביטחון פנים, בתי חולים ומושדות ההשכלה בארץ (ולדברים נוספים אבל זה לא הנושא).

אחרי שנדאג מימון, אפשר יהיה להתחיל להריץ תרחישים טיפוליים.
1. בנית בתי חולים נוספים, שדרות, אשדוד ק"ש.
2. שדרוג בתי החולים הנוספים בפריפריות (זיו, יוספטל, פוריה ברזילי), הן מבחינת מבחינת ציוד והן מבחינת תקנים וכח אדם.
3. שידרוג שכר הרופאים והאחיות כך שיהיה "כדאי" להרבה מהם להשאר במשרות ציבוריות, ולא לעבור לבתי החולים והמרפאות
הפרטיות.
4. הגדלת מספר חדרי הטיפולים בבתי החולים ובמרפאות השונות, כדי למדר את כמות האנשים שמגעים לבית חולים ולאפשר טיפול
ראוי יותר באלו שמגיעים.

זה כתור התחלה. זה לא יקרה היום, זה מחשבה לזמן ארוך שתאלץ את הציבור להתאזר בסובלנות, אבל תכנון לאוך זמן זה לא דבר שקיים בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2012, 14:07 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

קראתי בעיון את מה שכתבת, ואני לא מצליח להבין מה הנקודה שלך.
אתה בא להגיד פה שרמת החיים בגרמניה ושוויץ יותר גבוהה מרמת החיים בישראל? זה הרי ברור מאליו.
גרמניה ושוויץ הן מדינות יותר עשירות, עם אוכלוסיה יותר משכילה, שחיות בשלום עם השכנים שלהן כבר יותר מ-60 שנה.
אני לא חושב שיש מישהו אחד שיבוא ויטען שרמת החיים בישראל טובה יותר מאשר בגרמניה ושוויץ.

רק מה, כנראה שלא לכל האנשים פה כל כך רע. אני למשל, הייתי יכול בקלות לרדת מהארץ. אין לי משפחה, אני יודע שפות אחרות, יש לי מקצוע טוב וחסכונות, ואזרחות אירופאית.
ואני אפילו לא חושב לרדת מהארץ. אז אולי אני מטומטם, אבל כנראה שאני לא היחיד.

ואגב, מעניין מה היה קורה אם היינו עושים סקר אושר (באות א') בגרמניה ובישראל ומשווים את התוצאות. יש לי תחושה שהממצאים היו מפתיעים אותך.

נתחיל ממשפט הסיום שלך, אני לא ממש בטוח שאחרי עשור שנים מחוץ לסאונה הים תיכונית, אתה לא תדבר אחרת.
אני בכל מקרה מאוד מאושר מהצעד שעשיתי, ואני אפילו לא בכיוון של לבצע אחורה פנה.
לפי מסע הפירסום האחרון של הממשלה, להשבת הבנים האובדים הביתה, אני לא בטוח שמספרי ההגירה החוצה לא גדלים.
מאחר ואני יודע בבירור על מספר קהילות יהודיות בגוש האירופי, בהן יש גידול דרמטי במספר הישראלים, ייתכן ואתה בין המוהיקנים האחרונים.

נחזור למערכת הבריאות והסברים על הנקודה.
הנקודה, שאנשים בישראל מקבלים כמובן מאליו את המנטרה הממשלתית של אין כסף.
הם אפילו לא מנסים ללחוץ על ראשי השלטון, לתת הסברים ולמצוא פתרונות.

כסף ?, זה עניין של תכנון נכון לטווח ארוך, שבישראל זו מילת גנאי.
בישראל רוצים כסף ותוצאות היום, ולא מבינים איך לאירופאים יש זמן.

איך זה קשור לנקודה ?
רק השבוע הניחו במקום בו אני גר, תכנית כוללת לנושא הבריאות עד שנת 2030.
תן לי תכנית דומה במדינת ישראל, שתיתן פיתרון לנושא הבריאות לעשור הקרוב.
רק השנה התחילו לבנות בית חולים נוסף, שייפתח ב- 2016. כמה בתי חולים הקימו לאחרונה (אסותא הוא פרטי למיטב ידיעתי) וכמה נמצאים בתיכנון לשנים הקרובות בישראל ?
רק בישראל קופ"ח תמיד בגירעון. השבוע הודיעו פה קופ"ח המקומיות על רווח של כ- 150 מיליון יורו.

הנקודה היא סדרי עדיפויות, לבריאות ולחינוך, לפני הסכמים קואליציונים וביטחון.

אפרופו גרמניה ושוויץ, אני בכלל לא בטוח שאנחנו מדינה פחות משכילה, הם יותר עשירים מאיתנו, אבל כמו שלנו יש את בעיות הביטחון, להם יש בעיות אחרות שמעיקות על התקציב.
רק לידיעתך, יותר מ- 50% מהרופאים בבתי החולים בשוויץ הם כוח עבודה זר.

במקום להתנגח איתי ולהעלב, כדי מאוד שתפקח את העיניים ותבחן בצורה רצינית את מצב מערכת הבריאות בארץ.
לפני עשור, אני חשבתי כמוך, היום אני יודע מה אפשר לקבל ולמה המצב בארץ הוא קטסטרופלי.
המצב ניתן לשינוי, פשוט צריך שמישהו יחלק את הכסף בצורה אחרת.

הבעיה שלך, שאתה אפילו לא דורש ממשלות ישראל לדורותיהן פיתרון, אתה מקבל בכניעה את ההסבר של אין כסף.
הנקודה היא לשנות את המצב הקיים, למה שבסיסי במדינות מערביות שמדינת ישראל אמורה להיות חלק מהן.
להיות 3 בחדר, עם מקלחת ושירותים, עם טלויזיה, עם טלפון ליד המיטה, עם ארון פרטי, לבחור תפריט אוכל, ושהאחות תחייך אלייך, זה לא פריבלגיה. זה בסיסי.
אין סיבה שחולים בישראל לא יקבלו את הבסיסי הזה, בלי לשלם ביטוח פרטי או למכור את הבית על מנת לממן תרופות ש-X החליט שהן לא בסל.
אבא שלי שהוא חולה לב וסכרת קשה, כבר מזמן היה מתחת לשיש, אם הוא היה ממשיך לבטוח במערכת הבריאות הקיימת בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2012, 14:26 
סמל אישי של המשתמש
בלומי, אשמח אם תוכל לפרט על מערכת הבריאות בארץ מגוריך:

1. מהו הגוף הדומה שם לקופת חולים אצלנו ?
2. מהו התשלום עבור מס בריאות/חברות בקופת חולים/מינוח אחר ?
3. האם ישנם כמה רבדים לכיסוי הבריאותי - ביטוח משלים ? מה הוא/הם כולל/ים ?
4. כמה משלמים בהגעה לבית חולים או האם מביאים ט-17 כמו פה ?

תוסיף/תרחיב כאוות נפשך. זה מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2012, 15:19 
dr.avi כתב:
בלומי, אשמח אם תוכל לפרט על מערכת הבריאות בארץ מגוריך:

1. מהו הגוף הדומה שם לקופת חולים אצלנו ?
2. מהו התשלום עבור מס בריאות/חברות בקופת חולים/מינוח אחר ?
3. האם ישנם כמה רבדים לכיסוי הבריאותי - ביטוח משלים ? מה הוא/הם כולל/ים ?
4. כמה משלמים בהגעה לבית חולים או האם מביאים ט-17 כמו פה ?

תוסיף/תרחיב כאוות נפשך. זה מעניין.

1. בדיוק כמו אצלנו קופ"ח, אשר שייכות לכל מדינה בנפרד.
2. מדובר על חוק ביטוח לאומי כללי, שמשולם לעובד דרך המעביד ולעצמאים דרך ביטוח דומה. הסכום שמופרש הינו אחוז מהשכר, ובעצם מבטיח ביטוח רפואי, ביטוח תאונות וביטוח פנסיוני עם הפרישה.
הכרטיס האלקטרוני שמסופק על ידי קופ"ח עולה 10 יורו שנתי.
חומר באנגלית על השיטה יש בלינקים הבאים:
https://www.help.gv.at/Portal.Node/hlpd ... tml#Social
http://www.sozialversicherung.at/portal ... &p_tabid=1
http://www.chipkarte.at/portal27/portal ... &p_tabid=5
3. אפשר לעשות ביטוח רפואי פרטי, אבל לא דרך קופ"ח. בדרך כלל דרך חברות הביטוח הרגילות. המחיר תלוי בפוליסה והשוק פתוח.
4.לפני מספר שנים היתה לי פריצת דיסק ונאלצתי להזמין אמבולנס. לא ביקשו ממני שום הפניה, למרות שבדרך כלל צריך לקבל מהרופא המטפל. במקרה חירום לא יבקשו מהאדם להביא טופס כזה.
לאחר אישפוז של 8 ימים, בלי הפעלת הביטוח הפרטי, שילמתי מכיסי הפרטי כ- 70 יורו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2012, 16:00 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אדום מטלי כתב:
ובקשר להערה הקודמת שלך לגבי מערכת הבריאות: לא לאורך זמן. זה עוד עובד עכשיו כי הרופאים מסכימים לעבוד בחצי התנדבות.
ברגע שהם יגלו אופציות אחרות (ומרחוק אני אומר לך שהם כבר מתחילים לחפש), חלקם יברחו. או אז אולי תהיה מהפיכה במערכת הבריאות.

תרגיש חופשי לכתוב כל מה שבא לך, רק דבר אחד אני מבקש: כל תשובה בסגנון "להעלות שכר לרופאים", "להוסיף רופאים", "להוסיף בתי חולים" וכו' - תכתוב גם מאיפה להביא את הכסף, כדי שהתשובה תהיה מלאה.

נתחיל מהסוף (ולא נמשיך הרבה) - סתם, לדוגמא, משהו שאתה הרבה פעמים מדבר עליו: אתה ואנשים שכמוך מפרנסים בכבוד אוכלוסיות שלמות שהמדינה מעודדת אותם לעשות הרבה ילדים ולא לעבוד. בא נתחיל עם תוכנית ל-10 שנים שתפסיק את העידוד הזה. גם יצטרכו לחלק פחות כסף להם, ואולי, רחמנא ליצלן, גם יהיה אפשר להפיק מהם איזה מס הכנסה. דוגמא קטנה מיני אלף.
אני לא אכנס כאן להתנהלות ולתכנון קדימה במדינת ישראל, זה שווה דיון אחר. לי ברור, וכבר אמרתי את זה בהרבה דיונים בנושאים שונים, שעד שלא תתחלף שיטת הממשל שום דבר לא יזוז.
אז זהו, אני לא מציע כלום. האמן לי, כשלא יוותרו רופאים - יימצאו פתאום פתרונות.
ואם ימשיכו ככה, לא יודע כמה רופאים יישארו. לכל הרופאים שהם חברים שלנו אנחנו לא משקרים ומציעים להם לבקר כאן.
אני יכול לומר לר שאני מתגעגע לארץ ובגלל זה אחזור. אבל זה יהיה קשה, כי ביום שנחליט לחזור, בעצם נחליט לחתוך את ההכנסה שלנו ב-85%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2012, 20:58 
סמל אישי של המשתמש
מאיפה הכסף?
מפסיקים את ההפרטה של שרותי הבריאות. 5מיליארד כסף מכיסו הפרטי של החולה הישראלי מממנים חברות ביטוח ובתי חולים פרטיים.
את הכסף הזה צריך להכניס למערכת הציבורית. אפשר שר"פ בבתי החולים, אפשר לאסור ביטוחים משלימים. מה שרוצים. הכסף של הציבור צריך לממן
רפואה ציבורית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2012, 21:46 
אדום מטלי כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אדום מטלי כתב:
ובקשר להערה הקודמת שלך לגבי מערכת הבריאות: לא לאורך זמן. זה עוד עובד עכשיו כי הרופאים מסכימים לעבוד בחצי התנדבות.
ברגע שהם יגלו אופציות אחרות (ומרחוק אני אומר לך שהם כבר מתחילים לחפש), חלקם יברחו. או אז אולי תהיה מהפיכה במערכת הבריאות.

נתחיל מהסוף (ולא נמשיך הרבה) - סתם, לדוגמא, משהו שאתה הרבה פעמים מדבר עליו: אתה ואנשים שכמוך מפרנסים בכבוד אוכלוסיות שלמות שהמדינה מעודדת אותם לעשות הרבה ילדים ולא לעבוד. בא נתחיל עם תוכנית ל-10 שנים שתפסיק את העידוד הזה. גם יצטרכו לחלק פחות כסף להם, ואולי, רחמנא ליצלן, גם יהיה אפשר להפיק מהם איזה מס הכנסה. דוגמא קטנה מיני אלף.
אני לא אכנס כאן להתנהלות ולתכנון קדימה במדינת ישראל, זה שווה דיון אחר. לי ברור, וכבר אמרתי את זה בהרבה דיונים בנושאים שונים, שעד שלא תתחלף שיטת הממשל שום דבר לא יזוז.
אז זהו, אני לא מציע כלום. האמן לי, כשלא יוותרו רופאים - יימצאו פתאום פתרונות.
ואם ימשיכו ככה, לא יודע כמה רופאים יישארו. לכל הרופאים שהם חברים שלנו אנחנו לא משקרים ומציעים להם לבקר כאן.
אני יכול לומר לר שאני מתגעגע לארץ ובגלל זה אחזור. אבל זה יהיה קשה, כי ביום שנחליט לחזור, בעצם נחליט לחתוך את ההכנסה שלנו ב-85%.

מפה באמת שאין מה להמשיך הרבה, כי אני מסכים עם 100% ממה שכתבת.
אני רק מזכיר לך שכאשר פעם אחת קמה מפלגה שניסתה לעשות את מה שאתה מציע בפסקה הראשונה, אני הייתי אחד הבודדים פה שתמך בה.
אני מקווה שמאז דברים השתנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2012, 21:50 
סמל אישי של המשתמש
מה זאת אומרת רופאים יעזבו למקומות אחרים? אלה שיש להם אופציה כבר מזמן עזבו. רק ברחוב שאני גר בו יש עשר משפחות ישראליות, חלק אנשי הייטק, חלק באקדמיה, וחלק ברפואה. המזל של ישראל שלרופאים לא כל כך קל לעזוב אם הם לא עושים את זה בזמן. בארצות הברית לפחות צריך תקופת התמחות של כמה שנים, מבחנים, וכו'.

כמות היורדים בשנים האחרונות היא אדירה. אמנם רוב האנשים מגדירים את עצמם כיורדים זמניים, אבל ברוב המקרים 3 שנים הופכים ל- 5, ו- 5 שנים ל- 10, ובסוף לא חוזרים. לא לכולם גם ניתנת ההזדמנות להגר, להשיג אזרחות במדינות המובילות היום זה לא קלי קלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2012, 22:55 
המזל של ישראל שיש switching costs מאוד משמעותיים בהגירה לארץ אחרת. ישראל, באופן די שיטתי, די מתגרה במזל הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 00:58 
סמל אישי של המשתמש
אני הייתי מתחיל בזה שכשמקימים בית חולים חדש לא יתנו אותו מראש במכרז תפור לזכיין פרטי
ושמחייבים את קופות החולים להפנות חולים לבדיקות קודם כל בבית חולים של קופת חולים, ולא מאפשר ים את דימום הכספים שמכבי עושה עם הפניית חולים אוטומטית רק לאסותא

רק מפה יש לך כמה מאות מיליונים בקלות בשנה למערכת הציבורית שהיא היום מדממת החוצה בלי שום סיבה חוץ מניסיון מכוון לפרק אותה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 01:13 
סמל אישי של המשתמש
לא מיליונים. מיליארדים.
האזרח הישראלי מממן את הרס הרפואה הציבורית, מה שיגרום לו כמובן להוצאה נוספת בעתיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 02:39 
ישנוני כתב:
מה זאת אומרת רופאים יעזבו למקומות אחרים? אלה שיש להם אופציה כבר מזמן עזבו.

זה לא עובד ככה. יש מגוון רחב של אנשים, לכל אחד הגבולות שלו. יש כאלה שבכל הזדמנות יעזבו, בלי קשר לתנאים בארץ, יש כאלה שבכל תנאי ישארו.
תלוי מה המצב במערכת בארץ, וכמה 'כואב' לאנשים. ככל שיהיה יותר קשה, תהיה יותר זליגה.

יש גם עניין של מודעות: אנחנו נסענו רק לתת-התמחות לשנתיים, להמתקצע. ועוד חשבנו שאלו יהיו שנים קשות כלכלית. גילינו מכרה זהב. לא האמנו ומעולם לא היינו מודעים לפער העצום בין היכולת להשתכר בארץ, לבין היכולת להשתכר באוסטרליה.
לא נעים להגיד, אבל אם אני מנטרל עניינים 'לאומיים' וכאלה, אני ממליץ לכל רופא בארץ לנסות לבוא לכאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 02:45 
הפועל כתב:
אני הייתי מתחיל בזה שכשמקימים בית חולים חדש לא יתנו אותו מראש במכרז תפור לזכיין פרטי
ושמחייבים את קופות החולים להפנות חולים לבדיקות קודם כל בבית חולים של קופת חולים, ולא מאפשר ים את דימום הכספים שמכבי עושה עם הפניית חולים אוטומטית רק לאסותא

רק מפה יש לך כמה מאות מיליונים בקלות בשנה למערכת הציבורית שהיא היום מדממת החוצה בלי שום סיבה חוץ מניסיון מכוון לפרק אותה

כל מה בדיוק אתה מדבר? איך זה עובד ואיפה הכסף הזה מבוזבז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 02:48 
אדום מטלי כתב:
ישנוני כתב:
מה זאת אומרת רופאים יעזבו למקומות אחרים? אלה שיש להם אופציה כבר מזמן עזבו.

זה לא עובד ככה. יש מגוון רחב של אנשים, לכל אחד הגבולות שלו. יש כאלה שבכל הזדמנות יעזבו, בלי קשר לתנאים בארץ, יש כאלה שבכל תנאי ישארו.
תלוי מה המצב במערכת בארץ, וכמה 'כואב' לאנשים. ככל שיהיה יותר קשה, תהיה יותר זליגה.

יש גם עניין של מודעות: אנחנו נסענו רק לתת-התמחות לשנתיים, להמתקצע. ועוד חשבנו שאלו יהיו שנים קשות כלכלית. גילינו מכרה זהב. לא האמנו ומעולם לא היינו מודעים לפער העצום בין היכולת להשתכר בארץ, לבין היכולת להשתכר באוסטרליה.
לא נעים להגיד, אבל אם אני מנטרל עניינים 'לאומיים' וכאלה, אני ממליץ לכל רופא בארץ לנסות לבוא לכאן.

אכן. חוויה שהייתה - במקצוע שונה במדינה שונה - גם לי. אני עדיין זוכר את השיחה שהייתה לי עם חבר שלמד בארה"ב שבין לבין ציין כמה הוא הולך להרוויח כל שבוע כמתמחה. אני זוכר את עצמי מתקן אותו "אתה מתכוון שזה השכר החודשי שלך כמובן" ואותו אומר "לא. השבועי".
עולם אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 03:32 
נערך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 08:03 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
הפועל כתב:

כל מה בדיוק אתה מדבר? איך זה עובד ואיפה הכסף הזה מבוזבז?

כשאנשים הולכים לבית חולים פרטי במקום לבית חולים ציבורי
וכשהם הולכים לעשות בדיקות באסותא אוטומטית במקום בקופת חולים או בית חולים ציבורי (זה המצב במכבי) זה בעצם אומר :
1. הם כנראה מוציאים יותר מכיסם הפרטי על רפואה ממה שהם צריכים להוציא
2. מס הבריאות שהם (ואני ואתה) משלמים למדינה בעצם יוצא מהמערכת הציבורית ובמקום להיות מושקע בה בחזרה נכנס לכיס של זכיין פרטי. לצורך העניין 200 ש"ח המדינה משלמת על סבסוד צילום רנטגן שמישהו עשה או יום אשפוז, ולא נכנסו לכיס של קופת חולים כללית/איכילוב אלא לכיס של אסותא. כל דבר כזה זה בעצם דימום החוצה - כסף ציבורי שבמקום להישאר במערכת הציבורית הלך למערכת חיצונית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 09:23 
סמל אישי של המשתמש
אסותא שייך למכבי.
מכבי מעדיפה לשלוח את חבריה לבדיקות באסותא שכן אז הכסף נשאר בבית.
אם תשלח אותם לבית חולים תיאלץ לתת ט-17.
חבר שהולך לבדיקה באסותא משלם אגרה מינימלית.

אם אתה חבר בקופה אחרת תישלח לעשות את הבדיקה לפי ההסכמים של הקופה,
כללית שולחים לביה"ח של הכללית ומאוחדת ולאומית שולחים למכונים פרטיים או בתי חולים ממשלתיים.

ניתוחים אפשר לעשות באסותא באופן פרטי או ע"ח ביטוח משלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 10:26 
.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 11:55 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
אסותא שייך למכבי.

כללית שולחים לביה"ח של הכללית ומאוחדת ולאומית שולחים למכונים פרטיים או בתי חולים ממשלתיים.

מה זה "נשאר בבית"? הוא נשאר אצל מכבי שמשתמשת בו כדי לחזק את מערכת הרפואה הפרטית למטרות רווח.
ההכנסות של אסותא הולכות לשכר הגבוה של כל הבדיקות והרופאים שאסותא שותה למערכת הציבורית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 12:20 
קומוניסים כתב:
.

לגבי מה שכתבת (לפני העריכה).
אבל אע"ב אומר לך שהכל בסדר ואין שום בעיה עם תקנים ושעות העבודה של הרופאים
אז איך אתה מעז להתלונן ?
זה לא אדישות ורשלנות זה עומס עבודה היסטרי (בטח בחודשי החורף) ושעות תורנות
מטורפות שגורמים לרופא לנסות לתעדף בין הרבה יותר מקרים ממה שהוא אמור לטפל בהם
במצב של עייפות.
אז במקרים כאלה לפעמים מתעדפים לא נכון ולא כי הם לא רוצים לטפל אלא כי הם חושבים
שממה שהם רואים יש מקרים יותר דחופים באותו רגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 12:58 
בוודאי שיש בעיה עם שעות העבודה, אתה רואה את הרופאים והאחיות יום אחרי יום וברור שיש עייפות נוראה, וברור שזה פוגע בתפקודם ולא מבין מה יש פה להתווכח. ועדיין- אני לא חושב שזה מצדיק רשלנות נפשעת כמו בזו שאני נתקלתי בה.. או כמו שתיאר פה המשתמש "תתאבד כבר". אני לא מדבר על מיטות במסדרון (לא אשכח לעולם את הזעקות של אחת החולות שהוצאו החוצה, ואיך מתעלמים מזה במשך שעה ארוכה, לך תדע אם היא בחיים היום בכלל.) אני מדבר על הדברים הכי בסיסיים: אבחון של מחלה ומתן בדיקות גם אם הם עולות כסף, וטיפול באנשים שעברו אירוע. אתה מגיע לחדר מיון ומקבל יחס של חולה שיש לו שריטה ברגל ואני עוד מפרגן, ואחרי זה שומע מהרופא ש"תרופה ניתן לתת עד 3 שעות מהאירוע".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2012, 01:53 
הפועל כתב:
dr.avi כתב:
אסותא שייך למכבי.

מה זה "נשאר בבית"? הוא נשאר אצל מכבי שמשתמשת בו כדי לחזק את מערכת הרפואה הפרטית למטרות רווח.
ההכנסות של אסותא הולכות לשכר הגבוה של כל הבדיקות והרופאים שאסותא שותה למערכת הציבורית

אתה יודע מה יקרה אם כל ההפניות של מכבי (וכו) מעתה יעברו לגופים הציבוריים?
קריסת מערכות תוך יום וחצי. אין מספיק תקנים, אנשים, ציוד בשביל להכיל כמות כזו של אנשים.
אבל במקרו צריך להגיע למצב שהכסף נשאר ברפואה הציבורית...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2012, 08:35 
סמל אישי של המשתמש
אסותא שייך למכבי ולגופי ביטוח פרטיים, כך הרצליה מדיקל לכללית. כשאתם מתלוננים שרופאים נעלמים מוקדם לעבודה פרטית נוספת מדובר על הגופים האלה לרוב (מעטים עושים עבודה ממש פרטית משל עצמם).
קופות החולים מעדיפות להפנות לביה"ח הפרטי שמסונף אליהן ולא לביה"ח הציבורי כי, אם אתן דוגמא שאני מכיר, בדיקת קולונוסקופיה עולה לה שם פחות ממה שגובה ממנה ביה"ח הציבורי (ממשלתי,קופ"ח,עירוני).
הרופא, אגב , מרוויח שם על אותה פעולה (שלוקחת בדרך כלל עד 15 דקות) פי10-15 מהשכר השעתי שלו. מה גם שהתנאים באסותא הם של מלון 5 כוכבים ובביה"ח של הוסטל בהודו.
אז נשטלת השאלה - למה בתי חולים גובים יותר פר בדיקה אם משלמים פחות לרופא והתנאים מחורבנים?
כי ביה"ח מכניס לתמחור מחלקות זניחות כמו גריאטריה, טיפול נמרץ נשימתי, מיון, טיפול נמרץ ילדים, פנימיות וכדומה, שהוא צריך לתחזק ולממן.
אסותא לעומת זאת פותחת רק מחלקות ריווחיות מאוד.
עוד הבדלים?
1. מה קורה אם פעולה באסותא מסתבכת? לאן שולחים את החולה? לט.נ. בביה"ח כדי שיטפלו בו.
2. נאמר ועשית ניתוח בביה"ח, משגיח עליך בשעות הערב מתמחה באותו מקצוע. באסותא משגיח אותו רופא כללי שמעולם לא התמחה על כולם (ניתוח גניקולוגי, חזה, כירורגיה כללית, אאג...) וזה חוסך כסף. אז מה אם הסטנדרט מחורבן.
3. לאן לדעתכם מופנה חולה מורכב לטיפול? לבית החולים. כי שם מחזיקים כוננים. למשל חולה שמורכב להרדים אותו, או אם נמצא פוליפ גדול שצריך לכרות ומפחדים מדימום, יתכן שהגסטרואנטרולוג יצטרך כירורג זמין. זה מאוד לא משתלם להחזיק כל הזמן מתמחה בכירורגיה ליד וכונן שיבוא תוך 20 דקות. זה עולה כסף.

בקיצור, אסותא מוציאה מבתי החולים כל פעולה ריווחית ואיתן צוות רפואי שבורח אליה. הכסף המשולם הוא מכספי ביטוח משלים ( מושלם, מגן זהב, אורניום וכדומה) ומכספי ביטוח פרטי שהיום כולם עושים. 5 מיליארד בשנה.
יש שירותים שכבר אין בבית החולים כמעט ובאסותא מקבלים מהיום להיום.
הכסף שכולנו משלמים מאדיר רפואה פרטית ומרוקן מתוכן את הציבורית. המצב הולך ומתדרדר. אחרי ההסכם כלום לא השתנה.
אם אני הייתי מספר מה עושים בבית חולים בפנימית כדי לפנות מיטות הייתם מצטמררים. המערכת חולה מאוד.
אבל איך זה הולך בשיר " הכל זה מלמעלה". אין לי ספק שזה מכוון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2012, 08:57 
סמל אישי של המשתמש
L-B כתב:

אתה יודע מה יקרה אם כל ההפניות של מכבי (וכו) מעתה יעברו לגופים הציבוריים?
קריסת מערכות תוך יום וחצי. אין מספיק תקנים, אנשים, ציוד בשביל להכיל כמות כזו של אנשים.
אבל במקרו צריך להגיע למצב שהכסף נשאר ברפואה הציבורית...

ברגע שיפסיקו להפנות לאסותא, מאות המיליונים שהמערכת הציבורית מדממת בגלל זה יוכלו לשמש לשלם לכל הרופאים והציוד שצריך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2012, 16:42 
סמל אישי של המשתמש
בבקשה, טרי מהיום...
http://amsterdamski.com/1868/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: