villa crespo כתב:
תראה, בסופו של דבר הכל עניין של סדר עדיפויות ותקציב שאפשר לעמוד בו. כל מקרה לגופו.
ברור שאם יבוא אליי עצמאי צעיר, בלי הסדר פנסיוני בכלל, ועם תקציב מוגבל, אז בטח שקודם אעשה לו ביטוח לאובן כושר עבודה.
חוץ מזה, אתה מתעלם מכמה דברים:
ראשית, ביטוח אובן כושר עבודה נועד להבטיח הכנסה למשפחה במקרה שהמבוטח לא יכול לייצר הכנסה בעצמוו. כלומר, המשפחה התרגלה לאורח חיים מסוים ואותו צריך להמשיך. לכך נועד הכסף. הביטוח גם, עפ"י חוק, לא יכול להיות על יותר מ- 75% מהשכר ברוטו. אצל הרבה אנשים, בעיקר אנשים שמשתכרים ע"י עמלות ובונוסים, לא כל השכר מבוטחף ואם הם לא רכשו ביטוח א.כ.ע לחלק הנוסף במשכורת, אז גם את ה- 75% אין להם.
שנית, חולה סיעודי עולה למשפחה שלו הון תועפות וזה בנוסף לאורח החיים שהמשפחה התרגלה אליו. זה כרוך בטיפולים ובהשגחה צמודה. אם זה בן-משפחה ואז הוא לא עובד ואם זה עובד סיעודי שעולה כסף. יכול להיות שמשפחה עשירה או מבוטח בעל משכורת גבוהה מאד, האובדן כושר עבודה יספיק גם למימון המשך שגרת החיים של המשפחה וגם בטיפול בחולה הסיעודי. אבל זה בדיוק האבסורד, הם כנראה לא אלה שחייבים ביטוח. הם יסתדרו גם בלי.
שלישית, אל תשכח שביטוח לאובדן כושר עבודה מכסה אותך כשאתה במעגל העבודה. כשתפרוש ותצא לגמלאות, הביטוח, מן הסתם, מתבטל. ביטוח סיעודי הוא לכל החיים. עכשיו, אתה יכול להגיד שאפשר לרכוש את הביטוח רק לקראת היציאה לגמלאות, אבל אז אתה מתעלם משתי בעיות עיקריות: אחת, הביטוח הסיעודי בגילאים האלה הוא יקר ברמה שאין הרבה אנשים שיכולים לעמוד בסכומים כאלה (הפיתרון לאנשים מבוגרים כאלה שטרם רכשו ביטוח, הוא להמשיך את הביטוח בקופ"ח ובאופן פרטי רק לרכוש את ההשלמה לכל החיים, בהתאם לתקציב שהם יכולים להקצות לכך). השנייה, חברות הביטוח הם גופים עסקיים למטרות רווח. אם המצב הרפואי של הלקוח שחיכה יורע, אף אחד לא יקבל אותו לביטוח, בתנאים שהיה יכול להיכנס אליו כשהיה צעיר ובריא (אתה יודע, מי שצריך ביטוח, לא יכול לעשות ביטוח...).
מה שאתה כותב זה נכון, בהנחה שלבנאדם יש משפחה שהוא צריך לתמוך בה.
במקרה כזה, אתה צודק וביטוח אובדן כושר עבודה לא מספיק.
אבל למיטב ידיעתי מושקוביץ עדיין לא הגיע לשלב הזה, ולכן בשלב הזה הוא לא צריך לבזבז 100 שקל בחודש על ביטוח שהוא לא צריך.