תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 03 יולי 2025, 09:03

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 53 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ביטוח סיעודי וביטוח בריאות
הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 12:18 
יש לכם ?
של קופת החולים או פרטי ?
מה אתם יודעים בנושא ?

נערך לאחרונה על ידי מושקוביץ בתאריך 17 פברואר 2012, 13:03, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ביטוח סיעודי
הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 12:25 
חובה שיהיה.
רצוי לעשות מוקדם כדי לקבל את הביטוח ברמה הכי גבוהה שיש (זהב/פלטינום בתלות בקופה)
כשאתה עדיין בריא.
לאמא שלי שנאלצנו לאשפז אותה לא מזמן היה רק סיעודי כסף ולא זהב אז היא מקבלת רק חצי מהכסף
(וגם הזהב לא היה מכסה את העלות המלאה של מוסד סיעודי סביר שלא לדבר על היקרים יותר).
אני יודע על זוג חברים שלנו שלא יכול לאשפז את האמא כי אין להם כסף לממן את זה.
למזלי ההורים שלי חסכו מספיק כדי לאפשר את זה לעצמם.

אין לי פרטים על ביטוחים פרטיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 12:29 
תודה בני, אני אחדד.
יש לי ביטוח סיעודי מטעם הקופה כמובן, אבל אני מתעניין בביטוח פרטי.
לפי מה שהסוכן אמר לי, ואני תמיד לוקח מה שסוכנים (מכל סוג) אומרים לי בעירבון מוגבל, כל הפוליסות והמחירים אותו דבר,
וההבדל היחידי או המרכזי בין הביטוחים בפרטיים לבין הביטוח של הקופה זה שבמקרה ומישהו מוכרז סיעודי הקופה תשלם לו הוצאות לחמש שנים בלבד, בעוד שביטוח פרטי ימשיך לשלם גם אחרי.
מה אתם יודעים על זה ?
וכמובן, אני לא מדבר על המידע היבש שיש באינטרנט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 12:32 
והנה בכל זאת משהו יבשושי מהאינטרנט, אבל אינפורמטיבי:
http://www.reutheshel.org.il/index.aspx ... temID=3488

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 12:34 
מושקוביץ כתב:
תודה בני, אני אחדד.
לפי מה שהסוכן אמר לי, ואני תמיד לוקח מה שסוכנים (מכל סוג) אומרים לי בעירבון מוגבל, כל הפוליסות והמחירים אותו דבר,
וההבדל היחידי או המרכזי בין הביטוחים בפרטיים לבין הביטוח של הקופה זה שבמקרה ומישהו מוכרז סיעודי הקופה תשלם לו הוצאות לחמש שנים בלבד, בעוד שביטוח פרטי ימשיך לשלם גם אחרי.
מה אתם יודעים על זה ?

מה שהסוכן שלך אמר לך על הביטוח של קופת החולים - זה נכון. אתה מקבל כסף רק 5 שנים.
העניין הוא שבמרבית המקרים זה מספיק, כי רוב האנשים לא נמצאים במצב סיעודי יותר מ-5 שנים. למרבה הצער הם מתים לפני כן...
לגבי ביטוח פרטי: זה מאוד תלוי בפוליסה. אם תכתוב פה מה הפוליסה מציעה וכמה כסף אתה צריך לשלם כל חודש, אפשר יהיה להתייחס.

בכל מקרה, בתור כלל אצבע, ביטוח בקופת חולים הוא תמיד יותר משתלם מביטוח בחברת ביטוח, כי ביטוח בקופת חולים הוא ללא כוונת רווח וביטוח בחברת ביטוח הוא כן למטרת רווח, והקופון שחברת הביטוח גוזרת הוא הפער הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 12:35 
לגבי זה שהקופה משלמת רק חמש שנים זה נכון - מידיעה (לפחות לגבי מכבי).
לגבי אם הביטוח הפרטי ממשיך לשלם מעבר לזה - לא יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 12:38 
סמל אישי של המשתמש
היה לי עד לפני שנתיים (צריך לחדש אותו )והתנאים והתשלומים היו מעבר לכל ביטוח דרך הקופה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 12:38 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
מושקוביץ כתב:
תודה בני, אני אחדד.
מה אתם יודעים על זה ?

מה שהסוכן שלך אמר לך על הביטוח של קופת החולים - זה נכון. אתה מקבל כסף רק 5 שנים.
העניין הוא שבמרבית המקרים זה מספיק, כי רוב האנשים לא נמצאים במצב סיעודי יותר מ-5 שנים. למרבה הצער הם מתים לפני כן...
לגבי ביטוח פרטי: זה מאוד תלוי בפוליסה. אם תכתוב פה מה הפוליסה מציעה וכמה כסף אתה צריך לשלם כל חודש, אפשר יהיה להתייחס.

בכל מקרה, בתור כלל אצבע, ביטוח בקופת חולים הוא תמיד יותר משתלם מביטוח בחברת ביטוח, כי ביטוח בקופת חולים הוא ללא כוונת רווח וביטוח בחברת ביטוח הוא כן למטרת רווח, והקופון שחברת הביטוח גוזרת הוא הפער הזה.

זה בדיוק מסוג הדברים שרציתי לשמוע.
התשלום לאדם בגילי הוא 100 ש"ח לחודש, ואני מניח שהוא יעלה כל כמה זמן אבל הסוכן לא ציין זאת.
פוליסה לדוגמא הוא לא רצה להראות לי, מילמל משהו על זה שקודם ממלאים הצהרת בריאות ואחרי זה יושבים על הפוליסה.
אז קודם אמרתי לו ביוש ואז באתי לפה, למומחים האמיתיים שעליהם אני באמת סומך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 12:57 
מושקוביץ כתב:
התשלום לאדם בגילי הוא 100 ש"ח לחודש, ואני מניח שהוא יעלה כל כמה זמן אבל הסוכן לא ציין זאת.
פוליסה לדוגמא הוא לא רצה להראות לי, מילמל משהו על זה שקודם ממלאים הצהרת בריאות ואחרי זה יושבים על הפוליסה.

100 ש"ח בחודש עבור ביטוח סיעודי בגיל שלך, זה הון תועפות.
לשם השוואה, ביטוח סיעודי בגיל שלך בקופת חולים צריך לעלות בסביבות 10 ש"ח.
גם אם הפוליסה של חברת הביטוח מציעה יותר, קשה לי להאמין שזה מצדיק תעריף גבוה פי 10. אלא אם כן הפוליסה הזאת מציעה שירותים חריגים ביותר, כמו למשל שהם יממנו לך שהיה במוסד הסיעודי הכי יקר שיש + אחות צמודה + שבר רפאלי תבוא פעם בשבוע לבקר אותך (אם יישאר בשביל מה...)
ניסית להשוות הצעות מחברות ביטוח אחרות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 13:03 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
מושקוביץ כתב:

100 ש"ח בחודש עבור ביטוח סיעודי בגיל שלך, זה הון תועפות.
לשם השוואה, ביטוח סיעודי בגיל שלך בקופת חולים צריך לעלות בסביבות 10 ש"ח.
גם אם הפוליסה של חברת הביטוח מציעה יותר, קשה לי להאמין שזה מצדיק תעריף גבוה פי 10. אלא אם כן הפוליסה הזאת מציעה שירותים חריגים ביותר, כמו למשל שהם יממנו לך שהיה במוסד הסיעודי הכי יקר שיש + אחות צמודה + שבר רפאלי תבוא פעם בשבוע לבקר אותך (אם יישאר בשביל מה...)
ניסית להשוות הצעות מחברות ביטוח אחרות?

טרם השוואתי, כאמור ישר באתי לכאן בתום הפגישה.
אם אני זוכר נכון הביטוח הסיעודי דרך הכללית עולה לי משהו כמו 5 ש"ח בחודש.
בן כמה אתה חושב שאני ?! ;)
אני אנסה לראות באינטרנט אם אני אמצא את הפוליסה שלהם (זה "כלל", דרך אגב).
מישהו כאן מבעלי הביטוחים הפרטיים מבוטח בחברה אחרת ?
ואפרופו - מה לגבי ביטוח בריאות פרטי ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 13:06 
ממליץ גם ביטוח רפואי פרטי בנוסף לזה של הקופה והמשלים ולעשות כמה שיותר בגיל צעיר,
משום שבגיל צעיר עדיין לא מתגלות המחלות למינהם(ורק שנהיה בריאים) וכל מיני הגבלות רפואיות ואז הביטוח מכסה כמעט הכל.בגיל מאוחר יותר התיק הרפואי בקופת החולים מתעבה ואז או שיש החרגות בפוליסה או/ו הביטוח מתייקר.
לגבי סיעודי גם מומלץ .
אם ברצונך יש לי סוכן שאני מרוצה ממנו ואני אוכל לתת לך את הנייד שלו בפרטי

favourite tootbal team

Eric Cantona

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ביטוח סיעודי וביטוח בריאות
הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 13:09 
סמל אישי של המשתמש
כללית קיבלו בשנה שעברה אישור מהמפקח להעלות את מחירי הביטוח הסיעודי.
השנה זה כבר הוכפל מ 9 שקלים בחודש ל 18, בעוד כמה שנים זה יעלה לי 50 בחודש כשזה היה אמור להיות רק 20 ש"ח בחודש.
אני גם צריך לחפש להחליף בביטוח אחר, אבל אין לי כוונה לשלם 100 בחודש, זה בטוח.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 13:12 
אם בקופה הביטוח עולה לך 5 שקלים וחברת הביטוח רוצה 100 שקלים, אני חושב שהתשובה ברורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 13:13 
לי עולה משהו כמו 175 ש״ח לכל המשפחה
המונה 5 נפשות
מדובר בביטוח שנעשה דרך הלישכה על ידי מדנס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 13:15 
סמל אישי של המשתמש
אני קיבלתי החלטה להפסיק לשלם ביטוח סיעודי ולהתחתן עם פיליפינית.
גם בהיבטים נוספים זה יוצא הכי משתלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 13:16 
סמל אישי של המשתמש
אנטיגונה כתב:

ביחוד שהוציאו את הזנות מחוץ לחוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 13:18 
אנטיגונה כתב:

:BOW:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 14:44 
mkorman1 כתב:
המונה 5 נפשות

השאלה היא לא רק כמה זה עולה, אלא גם מה אתה מקבל במסגרת הפוליסה.
זה כמו שתשוו כמה עלתה לכל אחד מכם המכונית, רק שאחד קנה סובארו והשני קנה מרצדס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 14:55 
סמל אישי של המשתמש
אפשר להשאיר פרטים בהודעה פרטית ויחזרו אליכם עם הסבר מפורט והצעת מחיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 15:30 
זה רק אני דפוק או שיש עוד כאלה שלא מוכנים להכניס סמל של מכבי לארנק , אני בכללית .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 15:46 
שתי תוספות קטנות-
א. יש ביטוח בריאות פרטי שבו אתה יכול לנצל אותו רק אחרי שאתה ממצה את זכויותיך בביטוח של קופ"ח. מן הסתם, הוא ביטוח יותר זול (לא יודע סכומים).
ב. למי שמשתמש בטיפולים אלטרנטיביים יש אופציה מצויינת בפיניקס . אשתי משלמת 140 ש"ח לביטוח בריאות + "ביטוח אלטרנטיבי" (שנקרא שם קו ירוק)- החזר של 80% מעלות הטיפולים, עד תקרה של 4000 ש"ח (כולל שיאצויים ומסאז'ים למיניהם, כל עוד למטפל יש תעודה).
יוצא שהיר מרוויחה כסף על הפוליסה וזכאית לביטוח בריאות פרטי לא רע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 16:18 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
mkorman1 כתב:
המונה 5 נפשות

השאלה היא לא רק כמה זה עולה, אלא גם מה אתה מקבל במסגרת הפוליסה.
זה כמו שתשוו כמה עלתה לכל אחד מכם המכונית, רק שאחד קנה סובארו והשני קנה מרצדס.

סובארו מן הסתם
אבל אני מבסוט
חוץ מזה כאמור אני מניח שכח הקניה של ארגון הוא טוב יותר מזה של יחיד
ולכן הלכתי על ההצעה של הלישכה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 18:02 
אנטיגונה כתב:

אלא אם אתה הולך להתחתן עם תינוקת פיליפינית שזה אך נולדה, הרי שהיא לא תהיה בטווח הגילאים
המתאים כשאתה תגיע למצב סיעודי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 19:46 
לגבי ביטוח סיעודי יש כמה דברים שאתה צריך לשים לב אליהם:

1. לבדוק אם הסכום שאתה מקבל הוא שיפוי או פיצוי (שיפוי אומר שמחזירים לך חלק מסויים מהסכומים שהוצאת בפועל על הטיפול - אשפוז או תשלום למטפל - ואילו פיצוי אומר שאתה מקבל סכום מסויים בלי שום קשר להוצאה שהוצאת בפועל ברגע שהפכת לסיעודי).
כמובן שהאופציה הנוחה והטובה ביותר היא פיצוי ולא שיפוי.

2. לבדוק לכמה חודשים אתה מקבל את הביטוח. בד"כ זה מתחיל ב-30 ומגיע ל(בד"כ)מקסימום של 60 חודשים.

3. חשוב מאד לבדוק אם הפרמיה היא קבועה או משתנה. פרמיה משתנה מתחילה בעשרות בודדות של שקלים בגיל צעיר אבל מגיעה לסכומים אסטרונומיים כשמגיעים לגיל זקנה. פרמיה קבועה מתחילה בסכומים גבוהים יותר, אבל היא בד"כ רק צמודה למדד.
לפני כמה שנים היו גם פוליסות שבהן הסכומים שצבורים בביטוח מושקעים על ידי חברת הביטוח, והפרמיה יכולה אפילו לרדת כשההשקעה מרוויחה. אם ההשקעה מפסידה - אתה יכול לבחור אם להקטין את סכום הפיצוי שתקבל או לשלם פרמיה גבוהה יותר. אני יכול לומר לך שאני מכיר פוליסה כזו שבה לפני כמה שנים הפרמיה קטנה בחצי (והיא כזו עד היום) בגלל שההשקעות הרוויחו יפה. אני לא יודע אם הפוליסות האלה עדין נמכרות.

4. לבדוק בכמה פעולות שאתה לא יכול לבצע אתה הופך לסיעודי וזכאי לפיצוי. היום יש הוראות מפקח על הביטוח שלא מאפשרות לקבוע 5 פעולות כפי שהיה בעבר, אבל עדין יש הבדלים בין הפוליסות לדעתי.

5. היום יש פוליסות שאפשר לרכוש על מנת שיהיה לך כיסוי עד ליום המוות. הפוליסות מתחילות לכסות אותך מהרגע שנגמרה הפוליסה הרגילה (3 או 5 שנים אחרי שהפכת לסיעודי) ומכסות אותך עד יום המוות. זה רלבנטי היום כי לפני שנים אנשים לא היו בד"כ חיים כסיעודיים יותר משלוש שנים, והיום זה יכול להיות חמש שנים ואפילו יותר.

הפוליסות הכי טובות וזולות הן הפוליסות הקולקטיביות - אלה שקונים בקופת חולים (טובות יחסית) אבל בעיקר אלה שמקבלים במקומות עבודה גדולים כמו התעשיה האווירית, רשות שדות התעופה, לשכת עורכי הדין וכו'. אם יש לך מישהו במשפחה שעובד בארגון גדול, בד"כ הוא יכול לקנות פוליסה גם למשפחה שלו במחיר מוזל מאד לעומת המחירים בחוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 20:11 
מושקוביץ, קצת סדר:

קודם כל, לא יודע איך אפשר להגיד לך אם 100 ש"ח זה מחיר יקר (אולי הרבה כסף, אבל אי אפשר להגיד יקר), אם לא יודעים על איזה סכום פיצוי חודשי מדובר.
לגבי המחיר שאמרת שהסוכן לא אמר לך והוא יעלה, אז לפי המחיר אני יכול להניח שקנית ביטוח סיעודי בפרמיה קבועה. כלומר, אלא אם יש לך הנחה לכמה שנים שתתבטל, המחיר לא אמור לעלות לעולם (חוץ מהצמדה למדד כמובן).
לגבי ההבדלים בין ביטוח סיעודי פרטי לביטוח בקופ"ח (שללא ספק מומלץ לכולם לרכוש אותו, בגלל המחיר הנמוך ובגלל שבביטוח סיעודי אין כפל ביטוח):
- ביטוח בקופ"ח, ששוב חשוב שיהיה כזה, מחריג בדר"כ מקרה סיעודי כתוצאה מתאונה.
- חוץ בקופ"ח לאומית, הוא לתקופה מוגבלת של 5-6 שנים (פעם חולה סיעודי אחרי 5 שנים היה חוזר למוטב או נפטר. היום חולה סיעודי יכול להחזיק שנים רבות ובכל התקופה הזו הוא נטל כלכלי על המשפחה שלו) ולכן חשוב להשלים את הביטוח לפיצוי לכל החיים.
- ביטוח סיעודי בקופ"ח הוא בסכום נמוך (עד 5000 ש"ח, תלוי בגיל ובמועד הכניסה לביטוח) וזה סכום שלא מספיק להחזיק חולה סיעודי. זה עדיין עדיף על כלום כמובן.
- ביטוח סיעודי בקופ"ח הוא עפ"י תקנון וההסכם מתחדש מתקופה לתקופה בתנאים אחרים, להבדיל מביטוח פרטי שהוא חוזה.
- אחד היתרונות הכי בולטים בביטוח פרטי, כשהפרמיה קבועה, היא שהכסף צובר ערכי סילוק ולא "הולך לאיבוד". כלומר, אתה יכול לשלם 20 שנה ואח"כ לא לשלם כלום, אבל יישאר לך אחוז מסוים מהפיצוי שרכשת לכל החיים (סתם לדוגמא. קנית 10,000 ש"ח פיצוי לכל החיים ואחרי 20 שנה הפסקת לשלם, ונניח ערכי הסילוק אחרי 20 שנות תשלום הם 70%, אז יהיה לך פיצוי של 7,000 ש"ח לכל החיים, בלי לשלם שקל אחד נוסף).
- וכמובן, אפשר לזלזל עד מחר, אבל כשיקרה לך מקרה ביטוח, עדיף שיהיה לך סוכן/סוכנות חזקים כדי לטפל בתביעה, במיוחד בביטוח סיעודי שההגדרה למקרה ביטוח היא לא חד משמעית.

אגב, הכי חכם זה לרכוש ביטוח סיעודי בגיל צעיר ולהבטיח פרמיה יחסית זולה (שוב, לא מעט כסף, כי זה ביטוח יקר יחסית לביטוחים אחרים).
אני אמנם מתעסק בתחום וקל לי להבין את זה, אבל אם לא הייתי מאמין בזה, לא הייתי רוכש לעצמי ביטוח סיעודי של 10,000 ש"ח לכל החיים, בנוסף לביטוח הסיעודי בקופ"ח.
מישהו כאן זרק משהו שאין טעם בביטוח סיעודי פרטי. אני מציע לתת לאנשים לעשות את השיקולים שלהם, כי אם יקרה משהו והם יישארו בלי ביטוח, אתם לא אלה שתשימו את הכסף במקומם.
ולסיום, הביטוח הסיעודי מתייקר בעשרות ומאות אחוזים כל שנה. מגדל, שהיא חברת הביטוח הכי גדולה בארץ, העלתה בתחילת השנה מחירים ב- 30 עד 90 אחוזים (תלוי בגיל), שגם ככה הביטוח לא היה דבר זול. כולן יעלו בהתאם.

אם הייתי מתעלם מהשיקול הכלכלי, אז הייתי אומר שצריך לפחות 10,000 ש"ח ביטוח סיעודי לכל החיים, אבל בכל זאת מדובר בביטוח לא זול, במיוחד לאנשים מבוגרים.
במקרה כזה, מה שאפשר לעשות, זה לרכוש ביטוח שמשלים את הביטוח בקופ"ח. כלומר, אני לא מתעלם ממה שיש בקופ"ח.
אם, לדוגמא, אני ממליץ למישהו לרכוש ביטוח של 10,000 ש"ח לכל החיים וקצת יקר לו לעשות הכל באופן פרטי, אז אני משלים לו את ה- 5000 ש"ח יש שיש לו בקופ"ח ל- 5 שנים (ומבהיר לו את ההחרגות שיש שם) ורוכש לו עוד 5,000 ש"ח לכל החיים ועוד 5,000 ש"ח, עם תקופת המתנה של 5 שנים (כלומר, חברת הביטוח תשלם 5000 ש"ח בהתחלה, אחרי חודשיים ליתר דיוק, ועוד 5,000 ש"ח ברגע שהקופ"ח תפסיק לשלם).
ככה הלקוח מבוטח על 10,000 ש"ח לכל החיים, אבל הוא מוזיל משמעותית את הפרמיה החודשית.

ולסיום, אני אומר לעצמי שאם חברות הביטוח, שעובדות עם עשרות אקטוארים, כ"כ בלחץ מהביטוח הסיעודי וכמות החולים שיש במדינה ומעלות כל הזמן מחירים, אז כנראה שיש דברים בגו.

נערך לאחרונה על ידי villa crespo בתאריך 17 פברואר 2012, 20:57, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 20:17 
וילה קרספו: כתבת דברים יפים.
אבל יש לי שאלה: לרוב האנשים יש ביטוחים נוספים. אחד הביטוחים הוא ביטוח אובדן כושר עבודה.
מהמעט שקראתי פה ממושקוביץ, אני מנחש שיש לו ביטוח אובדן כושר עבודה על סכום לא קטן.

האם במקרה שהוא יהפוך לסיעודי, הביטוח אובדן כושר עבודה שלו + הביטוח הסיעודי של קופת חולים לא יספיקו?
אם הוא יעשה ביטוח שלישי - זה לא קצת מוגזם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 20:40 
villa crespo כתב:
מושקוביץ, קצת סדר:

קודם כל, לא יודע איך אפשר להגיד לך אם 100 ש"ח זה מחיר יקר (אולי הרבה כסף, אבל אי אפשר להגיד יקר), אם לא יודעים על איזה סכום פיצוי חודשי מדובר.
לגבי המחיר שאמרת שהסוכן לא אמר לך והוא יעלה, אז לפי המחיר אני יכול להניח שקנית ביטוח סיעודי בפרמיה קבועה. כלומר, אלא אם יש לך הנחה לכמה שנים שתתבטל, המחיר לא אמור לעלות לעולם (חוץ מהצמדה למדד כמובן).
לגבי ההבדלים בין ביטוח סיעודי פרטי לביטוח בקופ"ח (שללא ספק מומלץ לכולם לרכוש אותו, בגלל המחיר הנמוך ובגלל שבביטוח סיעודי אין כפל ביטוח):
- ביטוח בקופ"ח, ששוב חשוב שיהיה כזה, מחרגי בדר"כ מקרה סיעודי כתוצאה מתאונה.
- חוץ בקופ"ח לאומית, הוא לתקופה מוגבלת של 5-6 שנים (פעם חולה סיעודי אחרי 5 שנים היה חוזר למוטב או נפטר. היום חולה סיעודי יכול להחזיק שנים רבות ובכל התקופה הזו הוא נטל כלכלי על המשפחה שלו) ולכן חשוב להשלים את הביטוח לפיצוי לכל החיים.
- ביטוח סיעודי בקופ"ח הוא בסכום נמוך (עד 5000 ש"ח, תלוי בגיל ובמועד הכניסה לביטוח) וזה סכום שלא מספיק להחזיק חולה סיעודי. זה עדיין עדיף על כלום כמובן.
- ביטוח סיעודי בקופ"ח הוא עפ"י תקנון וההסכם מתחדש מתקופה לתקופה בתנאים אחרים, להבדיל מביטוח פרטי שהוא חוזה.
- אחד היתרונות הכי בולטים בביטוח פרטי, כשהפרמיה קבועה, היא שהכסף צובר ערכי סילוק ולא "הולך לאיבוד". כלומר, אתה יכול לשלם 20 שנה ואח"כ לא לשלם כלום, אבל יישאר לך אחוז מסוים מהפיצוי שרכשת לכל החיים (סתם לדוגמא. קנית 10,000 ש"ח פיצוי לכל החיים ואחרי 20 שנה הפסקת לשלם, ונניח ערכי הסילוק אחרי 20 שנות תשלום הם 70%, אז יהיה לך פיצוי של 7,000 ש"ח לכל החיים, בלי לשלם שקל אחד נוסף).
- וכמובן, אפשר לזלזל עד מחר, אבל כשיקרה לך מקרה ביטוח, עדיף שיהיה לך סוכן/סוכנות חזקים כדי לטפל בתביעה, במיוחד בביטוח סיעודי שההגדרה למקרה ביטוח היא לא חד משמעית.

אגב, הכי חכם זה לרכוש ביטוח סיעודי בגיל צעיר ולהבטיח פרמיה יחסית זולה (שוב, לא מעט כסף, כי זה ביטוח יקר יחסית לביטוחים אחרים).
אני אמנם מתעסק בתחום וקל לי להבין את זה, אבל אם לא הייתי מאמין בזה, לא הייתי רוכש לעצמי ביטוח סיעודי של 10,000 ש"ח לכל החיים, בנוסף לביטוח הסיעודי בקופ"ח.
מישהו כאן זרק משהו שאין טעם בביטוח סיעודי פרטי. אני מציע לתת לאנשים לעשות את השיקולים שלהם, כי אם יקרה משהו והם יישארו בלי ביטוח, אתם לא אלה שתשימו את הכסף במקומם.
ולסיום, הביטוח הסיעודי מתייקר בעשרות ומאות אחוזים כל שנה. מגדל, שהיא חברת הביטוח הכי גדולה בארץ, העלתה בתחילת השנה מחירים ב- 30 עד 90 אחוזים (תלוי בגיל), שגם ככה הביטוח לא היה דבר זול. כולן יעלו בתאם.

אם הייתי מתעלם מהשיקול הכלכלי, אז הייתי אומר שצריך לפחות 10,000 ש"ח ביטוח סיעודי לכל החיים, אבל בכל זאת מדובר בביטוח לא זול, במיוחד לאנשים מבוגרים.
במקרה כזה, מה שאפשר לעשות, זה לרכוש ביטוח שמשלים את הביטוח בקופ"ח. כלומר, אני לא מתעלם ממה שיש בקופ"ח.
אם, לדוגמא, אני ממליץ למישהו לרכוש ביטוח של 10,000 ש"ח לכל החיים וקצת יקר לו לעשות הכל באופן פרטי, אז אני משלים לו את ה- 5000 ש"ח יש שיש לו בקופ"ח ל- 5 שנים (ומבהיר לו את ההחרגות שיש שם) ורוכש לו עוד 5,000 ש"ח לכל החיים ועוד 5,000 ש"ח, עם תקופת המתנה של 5 שנים (כלומר, חברת הביטוח תשלם 5000 ש"ח בהתחלה, אחרי חודשיים ליתר דיוק, ועוד 5,000 ש"ח ברגע שהקופ"ח תפסיק לשלם).
ככה הלקוח מבוטח על 10,000 ש"ח לכל החיים, אבל הוא מוזיל משמעותית את הפרמיה החודשית.

ולסיום, אני אומר לעצמי שאם חברות הביטוח, שעובדות עם עשרות אקטוארים, כ"כ בלחץ מהביטוח הסיעודי וכמות החולים שיש במדינה ומעלות כל הזמן מחירים, אז כנראה שיש דברים בגו.

אז אני אומר, אם חברות הביטוח כ"כ בלחץ מהביטוח הסיעודי ומההפסדים שנגרמו להם עקב הערכה לא נכונה של כמות החולים הסיעודיים ומעלות מחירים, אז כנראה שסטטיסטית מדובר בלא פחות ממכת מדינה. ה

מהנסיון האישי שלי בעצמי ועם המשפחה שלי, זה לא תמיד נכון. יכול להיות שזה נכון בפוליסות חדשות שקונים היום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 20:49 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
וילה קרספו: כתבת דברים יפים.
אבל יש לי שאלה: לרוב האנשים יש ביטוחים נוספים. אחד הביטוחים הוא ביטוח אובדן כושר עבודה.
מהמעט שקראתי פה ממושקוביץ, אני מנחש שיש לו ביטוח אובדן כושר עבודה על סכום לא קטן.

האם במקרה שהוא יהפוך לסיעודי, הביטוח אובדן כושר עבודה שלו + הביטוח הסיעודי של קופת חולים לא יספיקו?
אם הוא יעשה ביטוח שלישי - זה לא קצת מוגזם?

תראה, בסופו של דבר הכל עניין של סדר עדיפויות ותקציב שאפשר לעמוד בו. כל מקרה לגופו.
ברור שאם יבוא אליי עצמאי צעיר, בלי הסדר פנסיוני בכלל, ועם תקציב מוגבל, אז בטח שקודם אעשה לו ביטוח לאובן כושר עבודה.
חוץ מזה, אתה מתעלם מכמה דברים:
ראשית, ביטוח אובן כושר עבודה נועד להבטיח הכנסה למשפחה במקרה שהמבוטח לא יכול לייצר הכנסה בעצמוו. כלומר, המשפחה התרגלה לאורח חיים מסוים ואותו צריך להמשיך. לכך נועד הכסף. הביטוח גם, עפ"י חוק, לא יכול להיות על יותר מ- 75% מהשכר ברוטו. אצל הרבה אנשים, בעיקר אנשים שמשתכרים ע"י עמלות ובונוסים, לא כל השכר מבוטחף ואם הם לא רכשו ביטוח א.כ.ע לחלק הנוסף במשכורת, אז גם את ה- 75% אין להם.
שנית, חולה סיעודי עולה למשפחה שלו הון תועפות וזה בנוסף לאורח החיים שהמשפחה התרגלה אליו. זה כרוך בטיפולים ובהשגחה צמודה. אם זה בן-משפחה ואז הוא לא עובד ואם זה עובד סיעודי שעולה כסף. יכול להיות שמשפחה עשירה או מבוטח בעל משכורת גבוהה מאד, האובדן כושר עבודה יספיק גם למימון המשך שגרת החיים של המשפחה וגם בטיפול בחולה הסיעודי. אבל זה בדיוק האבסורד, הם כנראה לא אלה שחייבים ביטוח. הם יסתדרו גם בלי.
שלישית, אל תשכח שביטוח לאובדן כושר עבודה מכסה אותך כשאתה במעגל העבודה. כשתפרוש ותצא לגמלאות, הביטוח, מן הסתם, מתבטל. ביטוח סיעודי הוא לכל החיים. עכשיו, אתה יכול להגיד שאפשר לרכוש את הביטוח רק לקראת היציאה לגמלאות, אבל אז אתה מתעלם משתי בעיות עיקריות: אחת, הביטוח הסיעודי בגילאים האלה הוא יקר ברמה שאין הרבה אנשים שיכולים לעמוד בסכומים כאלה (הפיתרון לאנשים מבוגרים כאלה שטרם רכשו ביטוח, הוא להמשיך את הביטוח בקופ"ח ובאופן פרטי רק לרכוש את ההשלמה לכל החיים, בהתאם לתקציב שהם יכולים להקצות לכך). השנייה, חברות הביטוח הם גופים עסקיים למטרות רווח. אם המצב הרפואי של הלקוח שחיכה יורע, אף אחד לא יקבל אותו לביטוח, בתנאים שהיה יכול להיכנס אליו כשהיה צעיר ובריא (אתה יודע, מי שצריך ביטוח, לא יכול לעשות ביטוח...).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 20:51 
רדנקו, אתה צודק.
בפוליסות הישנות לא היו ערכי סילוק (למיטב ידיעתי עד לפני איזה 5 שנים בערך). אני דיברתי על הפוליסות שהחברות משווקות היום, כי מושקוביץ שאל עליהן.
בנוסף, חשוב לציין שמדובר על ביטוחים סיעודיים בפרמיה קבועה. הביטוח בפרמיה משתנה (שכתבת מה החיסרון המשמעותי שלהם, חוץ מערכי הסילוק), לרבות בביטוחים הקולקטיביים דרך העבודות, אין ערכי סילוק.
אגב, לגבי הביטוחים הקוקטיביים. אין ספק שמבחינת מחיר מדובר בביטוח אטרקטיבי, אבל הביטוח הזה במתכונו הנוכחית הולך להיעלם מהעולם.
לפני כמעט שנה המפקח על הביטוח הוציא חוזר שהחל מאמצע השנה הזו כבר לא ניתן יהיה להוסיף את הביטוח הסיעודי לתוך ביטוח הבריאות הקולקטיבי. הרעיון שעומד מאחורי ההחלטה שלו הוא לטובת הלקוחות כמובן.
יש בעיה מאד גדולה עם הביטוח הקולקטיבי, כי במקרה שההסכם נגמר או המבוטח עוזב את מקום העבודה, יש לו את הזכות להמשיך את הביטוח באופן פרטי בלי הצהרת בריאות חדשה, אבל במחיר של לקוח רגיל. כלומר, אם לקוח היה מפסיק לעבוד או החברת ביטוח הייתה מפסיקה את ההסכם והלקוח בגיל 60 +, הוא היה צריך לשלם כמות מאות רבות של שקלים כל חודש רק על הביטוח הסיעודי. זה בדיוק מה שקרה למבוטחי מקפת שהיה להם ביטוח קולקטיבי דרך כלל וכשההסכם נגמר, כלל החליטה לא לחדש אותו וכמות רבה של אנשים מבוגרים נשארו בלי ביטוח סיעודי.
מאותו רגע המפקח הוציא חוזר שבחידושים הבאים של הביטוח הסיעודי (החל מיוני הקרוב) כבר לא יהיה ביטוח סיעודי במתכונתו הנוכחית, עד שהוא יחשוב על פיתרון למקרים כאלה.
עכשיו, כדי להרגיע, אין לי ספק שיהיה הסדר אחר, אבל כזה שעדיין יהפוך את הביטוח דרך העבודה לאטרקטיבי. זה בטח יהיה נפרד מביטוח הבריאות ואולי קצת יקר יותר, גם לעובד וגם למעביד, אבל עדיין זול מביטוח פרטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 21:14 
מוכר לי. אני המשכתי את הביטוח הקולקטיבי שהיה לי כשעזבתי את מקום העבודה לפני שנה (במחיר גבוה מאד) וסוכן הביטוח אמר לי שהחל מהחידוש הקרוב הביטוח הסיעודי כבר לא יהיה חלק מביטוח הבריאות.

לא ידעתי שהסיבה לכך היא הוראות המפקח, אבל עכשיו אני מבין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 53 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: