villa crespo כתב:
מושקוביץ, קצת סדר:
קודם כל, לא יודע איך אפשר להגיד לך אם 100 ש"ח זה מחיר יקר (אולי הרבה כסף, אבל אי אפשר להגיד יקר), אם לא יודעים על איזה סכום פיצוי חודשי מדובר.
לגבי המחיר שאמרת שהסוכן לא אמר לך והוא יעלה, אז לפי המחיר אני יכול להניח שקנית ביטוח סיעודי בפרמיה קבועה. כלומר, אלא אם יש לך הנחה לכמה שנים שתתבטל, המחיר לא אמור לעלות לעולם (חוץ מהצמדה למדד כמובן).
לגבי ההבדלים בין ביטוח סיעודי פרטי לביטוח בקופ"ח (שללא ספק מומלץ לכולם לרכוש אותו, בגלל המחיר הנמוך ובגלל שבביטוח סיעודי אין כפל ביטוח):
- ביטוח בקופ"ח, ששוב חשוב שיהיה כזה, מחרגי בדר"כ מקרה סיעודי כתוצאה מתאונה.
- חוץ בקופ"ח לאומית, הוא לתקופה מוגבלת של 5-6 שנים (פעם חולה סיעודי אחרי 5 שנים היה חוזר למוטב או נפטר. היום חולה סיעודי יכול להחזיק שנים רבות ובכל התקופה הזו הוא נטל כלכלי על המשפחה שלו) ולכן חשוב להשלים את הביטוח לפיצוי לכל החיים.
- ביטוח סיעודי בקופ"ח הוא בסכום נמוך (עד 5000 ש"ח, תלוי בגיל ובמועד הכניסה לביטוח) וזה סכום שלא מספיק להחזיק חולה סיעודי. זה עדיין עדיף על כלום כמובן.
- ביטוח סיעודי בקופ"ח הוא עפ"י תקנון וההסכם מתחדש מתקופה לתקופה בתנאים אחרים, להבדיל מביטוח פרטי שהוא חוזה.
- אחד היתרונות הכי בולטים בביטוח פרטי, כשהפרמיה קבועה, היא שהכסף צובר ערכי סילוק ולא "הולך לאיבוד". כלומר, אתה יכול לשלם 20 שנה ואח"כ לא לשלם כלום, אבל יישאר לך אחוז מסוים מהפיצוי שרכשת לכל החיים (סתם לדוגמא. קנית 10,000 ש"ח פיצוי לכל החיים ואחרי 20 שנה הפסקת לשלם, ונניח ערכי הסילוק אחרי 20 שנות תשלום הם 70%, אז יהיה לך פיצוי של 7,000 ש"ח לכל החיים, בלי לשלם שקל אחד נוסף).
- וכמובן, אפשר לזלזל עד מחר, אבל כשיקרה לך מקרה ביטוח, עדיף שיהיה לך סוכן/סוכנות חזקים כדי לטפל בתביעה, במיוחד בביטוח סיעודי שההגדרה למקרה ביטוח היא לא חד משמעית.
אגב, הכי חכם זה לרכוש ביטוח סיעודי בגיל צעיר ולהבטיח פרמיה יחסית זולה (שוב, לא מעט כסף, כי זה ביטוח יקר יחסית לביטוחים אחרים).
אני אמנם מתעסק בתחום וקל לי להבין את זה, אבל אם לא הייתי מאמין בזה, לא הייתי רוכש לעצמי ביטוח סיעודי של 10,000 ש"ח לכל החיים, בנוסף לביטוח הסיעודי בקופ"ח.
מישהו כאן זרק משהו שאין טעם בביטוח סיעודי פרטי. אני מציע לתת לאנשים לעשות את השיקולים שלהם, כי אם יקרה משהו והם יישארו בלי ביטוח, אתם לא אלה שתשימו את הכסף במקומם.
ולסיום, הביטוח הסיעודי מתייקר בעשרות ומאות אחוזים כל שנה. מגדל, שהיא חברת הביטוח הכי גדולה בארץ, העלתה בתחילת השנה מחירים ב- 30 עד 90 אחוזים (תלוי בגיל), שגם ככה הביטוח לא היה דבר זול. כולן יעלו בתאם.
אם הייתי מתעלם מהשיקול הכלכלי, אז הייתי אומר שצריך לפחות 10,000 ש"ח ביטוח סיעודי לכל החיים, אבל בכל זאת מדובר בביטוח לא זול, במיוחד לאנשים מבוגרים.
במקרה כזה, מה שאפשר לעשות, זה לרכוש ביטוח שמשלים את הביטוח בקופ"ח. כלומר, אני לא מתעלם ממה שיש בקופ"ח.
אם, לדוגמא, אני ממליץ למישהו לרכוש ביטוח של 10,000 ש"ח לכל החיים וקצת יקר לו לעשות הכל באופן פרטי, אז אני משלים לו את ה- 5000 ש"ח יש שיש לו בקופ"ח ל- 5 שנים (ומבהיר לו את ההחרגות שיש שם) ורוכש לו עוד 5,000 ש"ח לכל החיים ועוד 5,000 ש"ח, עם תקופת המתנה של 5 שנים (כלומר, חברת הביטוח תשלם 5000 ש"ח בהתחלה, אחרי חודשיים ליתר דיוק, ועוד 5,000 ש"ח ברגע שהקופ"ח תפסיק לשלם).
ככה הלקוח מבוטח על 10,000 ש"ח לכל החיים, אבל הוא מוזיל משמעותית את הפרמיה החודשית.
ולסיום, אני אומר לעצמי שאם חברות הביטוח, שעובדות עם עשרות אקטוארים, כ"כ בלחץ מהביטוח הסיעודי וכמות החולים שיש במדינה ומעלות כל הזמן מחירים, אז כנראה שיש דברים בגו.
אז אני אומר, אם חברות הביטוח כ"כ בלחץ מהביטוח הסיעודי ומההפסדים שנגרמו להם עקב הערכה לא נכונה של כמות החולים הסיעודיים ומעלות מחירים, אז כנראה שסטטיסטית מדובר בלא פחות ממכת מדינה. ה
מהנסיון האישי שלי בעצמי ועם המשפחה שלי, זה לא תמיד נכון. יכול להיות שזה נכון בפוליסות חדשות שקונים היום?