אדום מטלי כתב:
זו תאוריה שמסבירה הרבה דברים, אבל מצד שני נראית לי מתוחכמת מידי. להיכנס כשותף למועדון כדורגל בחובות, בלי שאתה מכיר את התחום הזה, נראה לי כמו סיכון גבוה עם תוחלת רווח נמוכה. יכול להיות שזה בדיעבד הוא הוא הבין איפה הוא נמצא, ואיפה שהוא בדרך הוא התחיל לכוון לכאן.
כל השבוע הזה ניסיתי בכנות ובהגיון להבין את האויב: מה היה האינטרס שלו בכניסה לקבוצה? מה בעצם הוא רוצה? האם המצב הנוכחי מתאים לו ומשרת את האינטרס שלו?
אני חושב שנכון לחדד ולנתח את הדברים האלה כדי לכוון את המחאה ואת הצעדים שעושים מאחורי הקלעים, במקום לזרוק ניר טואלט או להיות שנון.
האם נכון לפעול בכל הכח להביא קונה ולהציע הצעה שהוא לא יוכל לסרב לה (ברור שזה יהיה גועל נפש)?
האם יש סיכוי שנגרום לו לסבול מספיק כדי להציע את המועדון למכירה בעצמו (סיטואציה מאד שונה מהסעיף הקודם)?
לא יודע, ברור שיש כאן אנשים שמבינים בזה יותר ממני, אבל ברור לי שכדי שיקרה משהו צריך לעשות את החשיבה הזו, ולא לבזבז כוחות.
אוקיי.
אנחנו בשלב של משחק כוחות, מי "ימצמץ" ראשון. מי ישבר ראשון.
המטרה של טביב לשחק אותה אדיש. אחד שאין לא בעיות עם מה שקורה ולגרום לנו להיות אלו שכל הזמן פועלים, יוזמים, יוצרים. בהתחלה בצורת מחאה ובהמשך חלק מאיתנו יתחיל לחפש פתרונות מעשיים לצאת מהמצב הזה.
בנתיים, הוא אדיש. מבחינתו הוא השאול אייזנברג של הכדורגל.
לדעתי, בסוף, היציאה שלו והגעת רוכש חדש תתרחש בזכות התנועה קדימה של אוהדים.
אין שום דרך אחרת. בחיים הוא לא יקום ויודיע שהוא עוזב ורוצה למכור.
מה איכפת לו? הוא יכול להמשיך להחזיק בקבוצה שנים על גבי שנים מבלי להשקיע שקל שחוק. במכסימום הוא ימצא טמבל שמוכן לקבל זכויות ניהול.
מה שכן, כשיבשילו התנאים. המהלך יהיה כמו ההתנהלות עד היום. יציב תנאים, יחזור בו וכל החרא הזה.
רוב הסיכויים, שהראשונים שיגיעו לא יצילחו לקנות את הקבוצה. כי זאת השיטה.
פה מגיע החלק החשוב מבחינתנו.
אסור לנו לאבד את העשתונות. לא רק זה. כשאתה מנסה משהו ולא הולך לך אתה מגביר את המאמצים, את הזמן שאתה משקיע, את האנרגיות ובאופן טבעי העסק הולך ומקצין.
דוגמא עדינה לכך הוא האשכול על רעיונות חדשים לשלטים. זה מתחיל מקטן ומשבוע לשבוע עם הכעס והתסכול יגבר ויקצין.
אסור לנו להגיע למקום הזה. כי לשם הוא רוצה שנגיע.יש רק אפשרות אחת לערער לו את הביטחון ולגרום לו להתחיל לפקפק באפשרות שהכל ילך לפי התוכנית שלו.
אם נגיע למצב הזה הסיכוי שהתקופה עם טביב תהיה קצרה יחסית ולא תמשך שנים על גבי שנים.את זה נשיג אם הוא יראה ויבין שיש לנו נשימה יותר ארוכה ממנו. צריך להתנהג ככה וצריך בכל הזדמנות בתקשורות להגיד את זה.
מרכיב נוסף להעביר לו את המסר שאנחנו יותר "מחורעים" ממנו.
שהוא לא מפחיד אותנו עם האפשרות שהמועדון יתרסק.
"יתרסק? אהלן וסהלן. היינו כבר בליגה א' עברנו את שאול אייזנברג. קטן עלינו. רק אתה תפסיד מזה כי בטוח תקבל פחות מאשר אם תמכור עכשיו."
את זה חייבים להגיד, במילים האלו, כל הזמן בתקשורת. לא משנה על מה מדברים איתנו.
עכשיו מתנהל משחק כוחות. השאלה מי יהיה זה שיעצב ויצור את המתווה העתידי.