תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 30 יוני 2025, 01:45

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 122 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: יום הולדת לאלי טביב. לא תבואו לברך?
הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 11:35 
סמל אישי של המשתמש
אני לא רוצה להתייחס עכשיו לכדורסל, אבל אני בהחלט מאמין שבמתכונת הנוחכית ניתן יהיה לארגן תקציב של כ 4 מליון ללא ספונסרים.
עכשיו צריכים לדאוג לספונסרים רצינייים שיתחברו לפרוייקט ויסכימו להכניס 2-3 מליון כל אחד, ואז נגיע לתקציב של כ 10 מליון.
אליפות ממכבי אולי יהיה קשה לקחת ככה (אלא אם נשאר במתכונת הנוכחית של משחק אחד קובע), אבל לחלום לעשות את זה, לקחת
גביע, נוכל גם נוכל. ביחס למה שהיה לנו עד לפני 3 שנים מדובר בשרוג מקצועי, הישגי עצום. וכן אני גם מתחבר יותר להפועל אוסישקין
מאשר להפועל "טביב". זה עדין לא אומר שאפשרי וראלי עכשיו לנהל את קבוצה הכדורגל.
יש לך כמה סיבות גם אם תעדיף להתעלם מהן.
1. ההכנסות של הפועל בהחלט עומדות על כ 30 מליון שקלים +- בשביל לא ליפול נצטרך לנהל קבוצה עם תציב של 25 מליון שקלים, אחר נפילה תהיה מאוד כואבת, בעיקר לנו בכיס, וזה דבר שלא נוכל לעמוד בו אפילו שנה אחת.
2. גב כלכלי ותזרים מזומנים. במסגרת שאתה מציע פשוט אין משהו כזה, זה יקשה מאוד על יכולת העמידה ביעדים וכן אלאה. קח למשל את עונת גיא לוזון כדוגמה. נכון יש כאלו שמאמינים שהיינו נשארים איתו בליגה, אבל מה היינו עושים שנה אחרי זה כשכולם חתומים כבר לעוד כמה שנים? ואתה ממותג כבר כקבוצת תחתית? אתה בטוח שהיינו יכולים לגייס שוב את אותם משאבים כלכליים מהאוהדים? אתה בטוח שהיינו שורדים ולא מתפרקים עם היינו יורדים ליגה? כסף לשינויים לא היה לנו, כמו שאין לנו עכשיו בכדורסל.
אם אתה לא מצליח להבין את הסיכון הענק שיש בזה, וזה כאשר אתה מראש אומר לקבוצה ואוהדים שרגילים להיות בצמרת שלא
יקרה כלום עם נהפוך להיות קבוצת מרכז טבלה, אתה מנותק מהמציאות.
3. כרגע בשביל לקנות את הפועל ת"א מטביב אתה צריך כ 20 מליון שקל, איך אתה בדיוק חושב להצליח לגייס אותם? וגם אם תצליח, אתה יודע כמה כסף יש סקופה בשביל להצליח לתפעל את הקבוצה לשנה הבאה? או שבנוסף ל 20 מליון שאתה מבקש מהאוהדים(שכבר קנו מנוי), אתה מבקש מהם לשים עוד כסף למען מטרה זאת? ונגיד והצלחת לגייס 10000 אוהדים שיקנו את הקבוצה אתה באמת חושב שהם יסכימו לתת 2000 שקל כל אחד? וזה ללא קשר למנוי וכו'? או שזה יכלול גם מנוי ואז מה? מאיפה יהיה לך הכנסות? בקיצור המצב ממש לא "פשוט" כמו שאתה עושה את זה, וזה רק ההתחלה. גם בכדורסל עוד לא התמודדנו עם אכזבות של ממש, וכשלונות, כאשר זה יקרה (בתקווה שלעולם לא) המצב יהיה הרבה יותר שמח וזה כשיש "רק" 1500 חברים, תאר לך מה יקרה עם 15000? איך יערכו "אסיפות", הצבעות וכו'? בקיצור זה לא ריאלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 12:44 
סמל אישי של המשתמש
אתה שוכח רק פרט אחד "קטן". אז נכון, במתכונת של קבוצת אוהדים, סך ההכנסות (בתוספת לתשלום חברי העמותה) הוא התקציב. ולכן, אם ההכנסות שלנו מסתכמות ב-30 מיליון, אז התקציב יהיה סביב 30 מיליון. אבל מה גורם לך לחשוב שבעלים כלשהו שיחזיק את הקבוצה אוטומטית ישלים לנו כמה עשרות מיליונים לתקציב של 60-70 מיליון? הרי זה ברור שכשנגיע למצב הזה עם הבעלים הנוכחי, הוא לא ישים שקל. וכבר קרוב לעשור שהבעלים לא שמו שקל במועדון. כלומר כמעט עשור שאם היינו הבעלים התקציב שלנו לא היה נמוך יותר (אפילו קצת יותר גבוה, ואני עוד לא מתייחס לעובדה שניהול יותר טוב מהשכונה במועדון שלנו היה מניב הכנסות גבוהות יותר).
וזה גם ממש לא מקרי שבזמן שבחיפה יש המון זמן בעלים שבקביעות שם כסף ומנהל את המועדון באופן די רציני, במכבי השליטה עוברת מבעלים אחד ששופך מאות מיליונים לבעלים נוסף ששופך מאות מיליונים, ובבית"ר גאידמק הביא להם בכמה שנים שתי אליפויות ושני גביעים עם טונות של כסף*, בזמן שאנחנו כבר שנים מועברים מבעלים שלא שמים זין לנוכל שגונב את הקופה, ומנוכל שגונב את הקופה לנוכל שגונב את הקופה ומחריב את המועדון, והיחידים שמחזיקים את המועדון הזה למעלה הם אנחנו האוהדים (וההצלחות באירופה). יש לכך סיבות טובות. יש מישהו שחושב שהקהלים של מכבי, חיפה או בית"ר היו נותנים לטביב או מישהו מסוגו להחריב כך את המועדון שלהם? אוהדים שהיו שורקים בוז למחאה נגד בעלים שבאופן ברור הולך להרוס את המועדון? אחרי פחות מעשירית ממה שטביב (או מוני) עשו, אותם מועדונים כבר היו עולים באש. רק הקהל שלנו נותן שידרכו עליו ומקבל זאת בהבנה ובהערכה. וסיבה נוספת (והיא ממש לא באה כביקורת), היא שהקהל שלנו הוא בסך הכל קהל של ילדים טובים. אנחנו מוחים עם שלטים וחולצות ושירים. אם המצב היה כך בקבוצה אחרת, אני מאמין שהחיים של טביב ומשפחתו היו הרבה פחות נעימים.

הטענה שהוא הרס אותם היא שטות כזו גדולה. ב-4 השנים הראשונות הוא הביא להם 2 אליפויות ו-2 גביעים. אנחנו לקחנו 2 אליפויות ב-12 שנה. הבעיה היחידה שהוא יצר להם הייתה המעבר מתקציב ענק ומנופח לתקציב נורמלי ב-09/10 וב-10/11, כשעוד נשארו להם התחייבויות לא פרופורציונליות. את הבעיה הזאת הם פתרו בזכות התרומה של אגאייר ומכירת נכסים (יכול להיות שבלי התרומה של אגאייר הם היו מתפרקים, כנראה שההתאחדות לא הייתה נותנת לזה לקרות ובכל מקרה זה לא קרה, אז זה לא רלוונטי). כרגע הבעיה שלהם היא שהם מועדון בלי הרבה הכנסות, כי אין להם הרבה אוהדים שמספקים הכנסה לקבוצה, והם לא מוצאים רוכש. אבל גאידמק הוא ממש לא הבעיה שלהם. רק השבוע הוא הכניס להם 300 אלף דולר. מתי בפעם האחרונה בעלים שלנו הכניס סכום כסף כזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 13:12 
סמל אישי של המשתמש
יובל לפני שנה בשביל להעפיל לליגת האלופות לקחת הימר כלכלי, שידרגת לוורמוט ולשכטר את החוזים, שילמת משכורות מאוד גבוהות וכן הלאה.
אם לא ההינו עוברים את זלצבורג היה גרעון של כמה מליונים בקופה, כאשר יש לך "גב" כלכלי אתה יכול לקחת את ההימורים המושכלים האלו,
בלי גב כלכלי, או כשהגב הכלכלי זה 5000 שקל שאני (עודו רבים) כבעלי הקבוצה אצטרך להוציא מכיסי (ולא בטוח שיהיה לי את זה), המצב
הזה לא היה קורה אם אתה שואל אותי.
אני לא רוצה (ובקרוב גם יהיה אסור) שהבעלים ישים כל שנה 30 מליון שקל, אני רוצה שיהיה לנו גב כלכלי כדי שנוכל לקחת הימורים מושכלים,
ולהתנהל לא תחת גרעון / מצוקה כלכלית. שכאשר "גורם" חיצוני נקלע למשבר הקבוצה לא תקלע למשבר כי לא יהיו מזומנים בקופה.
בכדורגל הסכומים הרבה יותר גדולים מהכדורסל ולכן הסיכון הרבה יותר גדול

ועוד משהו, ממש לתת את בית"ר ומכבי כודגמאות לניהול מוצלח, נו במת, מוני וטביב ביחד, תאומים וכו', ניהלו את הקבוצה פי 20 יותר טוב מאיך שבית"ר התנהלו (ע"ע קורנפין) ומאיך שמכבי מתנהלים. ההבדל הוא ששם יש מישהו שרוצה / רצה למכור, מה שבהפועל אין. ולגבי גאידמק? זה בדיוק מה שאני אומר, כסף קונה אליפויות ותארים, להגיד עכשיו תראו את ק"ש זה להתעלם מהמציאות לאורך זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 13:17 
סמל אישי של המשתמש
חאלאס עם השטות הזו . איזה גרעון ? רוב המענקים היו בנוים על העפלה (בונוסים).
את העונה לפני חן סימת ברווח גדול על הליגה האירופאית, מענקי מיקום מהליגה, הכנסות מהגביע ומכירת שחקנים .

מה גם שהיה ברור שאם לא נעפיל ימכרו את שכטר כבר בינואר (בנוסף לדאגלאס).

דיי לאחיזת העינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 13:23 
סמל אישי של המשתמש
איזה אחיזת עיינים?
או שבעצם לבנות קבוצה שאמורה לרוץ לאליפות על בסיס זה שאתה עתיד למכור במהלך השנה את
המוציא לפועל העיקרי (שכטר) ואת מעוז ההגנה (דאגלס) בשביל לעמוד ביעדים הכלכליים זה בסדר,
ניהול למופת וכו'... חוץ מזה לך לחפש בכלכליסט כתבה בשם ההימור המסוכן של הפועל ת"א.

נו באמת כמה אתם יכולים לשקר לעצמכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 13:32 
סמל אישי של המשתמש
אחיזת העינים היא הטענה שנלקח הימור ובלי העפלה לליגת האלופות היית מסיים בגרעון.
היית מסיים ברווח ללא מכירת אף שחקן. בפועל ברור שצמד הנוכלים היו מוכרים שחקנים בינואר . אני גם מזכיר לך ש"המהמרים הגדולים" הביאו שחקן ליגה שניה מצרפת כחיזוק לליגת האלופות במקום להביא שחקן משמעותי.
(ואיזה קטע, את הבלם מכרו בכל מקרה וכמובן שלא היו מוכנים להוציא על בלם איכותי כסף והביאו את פצ'אלקה ברגע האחרון, כך שהחלשת את ההגנה לחודש שלם שבחלקו גם לא היית עם השוער הראשון).

ההימור היחיד שנלקח הוא בחיזוק מינימלי של הקבוצה שעדין יספיק להעפלה לשלב הבתים.
ואם אתה חושב שלא היו מוכרים שחקנים נוספים בינואר אם לא הינו עולים לשלב הבתים אתה בהזיות קשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 13:41 
סמל אישי של המשתמש
אני בטוח שהיו מוכרים, איך זה קשור????

וכן אני די משוכנע שהיינו בגרעון תקציבי אם לא היינו מעפילים לליגת האלופות, בעצם לא היינו כי אז היינו משחררים שחקנים.
בהחלט קבוצה בריאה עם ניהול בריא, תגיד ככה אנחנו האוהדים ננהל את הקבוצה? כי עושה רושם שאתם סוגדים לניהול
הזה של החתמת שחקנים בחוזי עתק ושיחרורם באמצע כי אין כסף לשלם להם וככה לחסוך תקציב (מזכיר לי את שאול
וקרטיס מקנטס).

הסגל בכללותו כמו שנבנה היה הרבה מעל התקציה וצפי ההכנסות ללא ליגת האלופות, וזה כולל הכסף שנשאר בקופה משנה לפני.
אז הוא שאתה תומך בניהול חובבני וכושל בסיגנון טביב ושאול או שאתה תומך באי לקיחת סיכונים מחושבים בשביל לשדרג את הקבוצה.
תחליט לבד מה הדעה שלך, אבל במקרה הזה אין אמצע, כי האמצע זה בעל הון שיכול להוות גב כלכלי להימורים כאלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 13:48 
סמל אישי של המשתמש
אתה תקוע בלופ ? נסיון אחרון לעשות סדר.

התקציב לא היה גרעוני, הבקרה לא היתה מוכנה לתת לך לרשום שחקנים על סמך ההעפלה והליצן שמנהל את הבקרה עשה הרבה כותרות בענין.
סכמנו שאם לא הינו עולים הם היו מוכרים עוד שחקנים בינואר.
זה לא אומר שהניהול שלהם טוב, זה אומר שבשום שלב לא היתה נכונות להכניס יד לכיס ולקחת סיכונים בהתאם. זה אומר שלא היתה להם מעולם תוכנית רב שנתית שבחלקה יכולה להיות גרעונית, מה שמצריך בעלים חיצוני עם כיס עמוק.

בשביל לא להכניס יד לכיס לא צריך בעלים חיצוני.
גם כדי לעלות לליגת האלופות לא נלקח שום סיכון כספי.

צא מהסרט שיש קשר בין הסכומים שמפרסמים בעיתון לתקציב האמיתי של הקבוצה. (שלא לדבר על הוצאות הזויות כמו מליון שקל על קצרה...).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 13:57 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
יובל לפני שנה בשביל להעפיל לליגת האלופות לקחת הימר כלכלי, שידרגת לוורמוט ולשכטר את החוזים, שילמת משכורות מאוד גבוהות וכן הלאה.
אם לא ההינו עוברים את זלצבורג היה גרעון של כמה מליונים בקופה, כאשר יש לך "גב" כלכלי אתה יכול לקחת את ההימורים המושכלים האלו,
בלי גב כלכלי, או כשהגב הכלכלי זה 5000 שקל שאני (עודו רבים) כבעלי הקבוצה אצטרך להוציא מכיסי (ולא בטוח שיהיה לי את זה), המצב
הזה לא היה קורה אם אתה שואל אותי.
אני לא רוצה (ובקרוב גם יהיה אסור) שהבעלים ישים כל שנה 30 מליון שקל, אני רוצה שיהיה לנו גב כלכלי כדי שנוכל לקחת הימורים מושכלים,
ולהתנהל לא תחת גרעון / מצוקה כלכלית. שכאשר "גורם" חיצוני נקלע למשבר הקבוצה לא תקלע למשבר כי לא יהיו מזומנים בקופה.
בכדורגל הסכומים הרבה יותר גדולים מהכדורסל ולכן הסיכון הרבה יותר גדול

ועוד משהו, ממש לתת את בית"ר ומכבי כודגמאות לניהול מוצלח, נו במת, מוני וטביב ביחד, תאומים וכו', ניהלו את הקבוצה פי 20 יותר טוב מאיך שבית"ר התנהלו (ע"ע קורנפין) ומאיך שמכבי מתנהלים. ההבדל הוא ששם יש מישהו שרוצה / רצה למכור, מה שבהפועל אין. ולגבי גאידמק? זה בדיוק מה שאני אומר, כסף קונה אליפויות ותארים, להגיד עכשיו תראו את ק"ש זה להתעלם מהמציאות לאורך זמן.

מצטער, אבל זכרונך בוגד בך. לא היה לנו שום גב כלכלי. לא מוני ולא טביב התכוונו לשים שקל. לפני הגומלין מול אוקטובה, היו פרסומים על שחרורים המוניים, וזה גם מה שהיה קורה. אחרי שעברנו את אקטובה, התקציב היה מכוסה: 3.5 מיליון אירו (כמעט 20 מיליון שקל) מאופ"א, לא כולל הישגים בליגה האירופית שהיו שווים כמה מיליונים ועוד כמה מאות אלפי שקלים על זכויות שידור, עוד כמה מיליונים על כרטיסים לליגה האירופית, וגם מיליון שקל על כרטיסים למשחק נגד אקטובה. מוני וטביב כל כך נחרדו לשים שקל בקבוצה שהם אפילו לא הסכימו לשלם כמה מאות שקלים על ערבויות לפני שעברנו את זלצבורג (אחרי שעברנו אותם ההכנסות הבטוחות היו גבוהות בהרבה מהתקציב ולכן גם ערבויות הם לא נדרשו לשים, אבל גם אם לא היינו עולים והם היו שמים ערבויות הם היו מקבלים אותן חזרה, חוץ מאיזו עמלה קטנה ממה שאני זוכר, מכיוון שההכנסות ה"לא בטוחות" היו מכסות את התקציב), מה שגרם לכך שרוקי לא עבר בבקרה לפני המשחק נגד חיפה.

ולא נתתי את בית"ר ומכבי כדוגמה לניהול מוצלח, אל תכניס לי מילים למקלדת. הדוגמה היחידה שנתתי אותם הם בתור בעלים ששמים הרבה כסף (ד"א, טביב מנהל הרבה יותר גרוע ממה שיש או היה במכבי ובית"ר. אף אחת מהן לא הגיעה למצב שבו אנחנו כרגע). וכנראה שלגמרי לא הבנת הנקודה שלי. אני לא חולק על כך שכסף מביא תארים. ואני מעדיף בעלים ששם עשרות מיליונים כל עונה על קבוצת אוהדים, ואני מאמין שכך גם רוב הקהל. הבעיה שלי היא שהתייחסת לכל קבוצה שמוחזקת ע"י בעלים פרטי אוטומטית כאל קבוצה שיש לה גב כלכלי ובמקרה הצורך הבעלים שם עשרות מיליונים כדי להשלים לתקציב הרצוי, בזמן שקרוב לעשור אין לנו בעלים ששם כסף או מוכן לשים כסף, ואין אף בטוחה שבעתיד יהיה לנו בעלים כזה, ואופי הקהל שלנו אף מגדיל את הסיכויים שהמועדון שלנו ימשיך להיות שבוי בידי כאלה שאין להם כוונה להשקיע ולו שקל אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 14:24 
סמל אישי של המשתמש
אורליצקי בעצמו אמר את זה.

ציטוט:
"הפועל תל אביב תצטרך להמציא 10 מיליון שקל נוספים כערבות אם תעבור את אקטובה", אמר אורליצקי. "אם לא תעבור את אקטובה זה כבר סיפור אחר, והקבוצה תצטרך לעבור שינויים גדולים כדי לעמוד בתנאים לתחילת העונה".

עכשיו תקרא את ההודעה שלך ותבין שיש לך מלא סתירות פנימיות וזה "רק" בשנים וחצי משפטים, שזה קצת אבסורד,
אבל סחתיין לפחות הצלחת לכתוב נוח ב הרבה יותר מ7 משגיאות, סתם ככה סריקה מהירה.

התקציב לא היה גירעוני, כי אם לא היו עוברים היו משחררים שחקנים ואז מורידים את התקציב ומכניסים כסף ממכירתם, אבל הי בניהול "לא טוב".

מדובר בניהול לא טוב כי לא הייתה להם נכונות לכיס, וגם לא היתה להם תוכנית רב שנית, כי לזה צריך להכניס יד לכיס, אבל הי מי צריך בעלים חיצוני עם כיס עמוק?

לא צריך בעלים חיצוני כי אפשר לא לקחת סיכונים ולא להכניס יד לכיס בשביל להעפיל לליגת האלופות כי פשוט אפשר לכסות על זה בניהול לא טוב.

הכל ברור אנחנו אחלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 14:30 
סמל אישי של המשתמש
לא הועברו ערבויות.
לא היה צריך ערבויות.
תמשיך לחיות בעולם דמיוני של נתונים מהעיתון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 14:36 
קלדרון כתב:
לא הועברו ערבויות.
לא היה צריך ערבויות.
תמשיך לחיות בעולם דמיוני של נתונים מהעיתון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 14:37 
סמל אישי של המשתמש
ברור לא הועברו ערבויות...
עברנו את אוקטובה דבר שהבטיח גם ההפעלה לשלם הבתים של הליגה האירופאית וכיסוי התקציב, ועדין אם אני זוכר נכון את רוקי החתימו רק אחרי שעברנו את זלצבורג בשביל לא לשים ערבויות.

עכשיו אני אשמח אם תתייחס גם למה שאני כותב ותצא מהאוטומט שאתה עליו, אנחנו מכירים לא מהיום ולא מהפורום.
כי ההודעה של העולם הדמיוני לא קשורה למציאות ולא קשורה להודעה שאני כתבתי ולא סותרת אותה במאום, היא פשוט
עוד כדור שנמצא במחסנית שבתוך הרובה האוטומטי בו אתה משתמש כרגע.

לא הוחכת לי לשניה שאפשר לנהל טוב ונכון ולהגיע להשגים מקצועיים ללא בעל הון, ההאמת עד עכשיו הוכחת בדיוק את
ההפך, ככה אני לא מבין מה אתה רוצה בדיוק להוכיח? שטביב גרוע? וואלה לא שמנו לב. שמוני זבל? וואלה חידשת.
שההתנהלות של הפועל מביישת את המילה שכונה? מחר בעיתונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 14:46 
סמל אישי של המשתמש
לא הופקדו ערבויות כי לא היה צריך.
המצב הזה היה נשמר בכל מקרה , מעולם לא היתה כוונה של בעלים להכניס יד לכיס.
של השאר סיפורי מעשיות.

אתה נעול בלופים שלא קשורים לעולם האמיתי , בדיוק כמו הויכוח בתחילת העונה על ה"סגל " של הפועל.
בעלים צריך כדי שעלית שלב או מענק זה או אחר לא ישפיע על התוכניות המקצועיות. אתה מסרב להבין את זה בדיוק כמו שסירבת להבין שזה כמכריזים על עטייה כמגן שמאלי לא הופך אותו לחלק אמיתי בסגל של קבוצת כדורגל מקצוענית.

עם כל החיבה האישית פשוט שכחתי שאסור להתחיל איתך דיון , טעות שלי.
מודה ועוזב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 14:51 
סמל אישי של המשתמש
באיזה לופ אני נעול?

איפה אמרתי שהייתה כוונה של טביב או מוני להכניס יד לכיס?

תתייחס למה שאני כותב לא למה שאתה חושב שאני כותב.
לגבי הסגל, זה לא הדיון עכשיו, ואני עדין אומר שהסגל שלנו יותר טוב משל ק"ש ואשדוד שלפנינו בטבלה.
הדיון הוא על האם ניתן לקיים קבוצת אוהדים ברמה הגבוהה ביותר של הכדורגל הישראלי ולעשות את זה
ע"י ניהול תקין. להבנתי התשובה היא ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 15:57 
:ROSE: :BOW: :ROSE:
el dudernio כתב:
באיזה לופ אני נעול?

לגבי הסגל, זה לא הדיון עכשיו, ואני עדין אומר שהסגל שלנו יותר טוב משל ק"ש ואשדוד שלפנינו בטבלה.
הדיון הוא על האם ניתן לקיים קבוצת אוהדים ברמה הגבוהה ביותר של הכדורגל הישראלי ולעשות את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 16:43 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
el dudernio כתב:
במציאות היום יומית אתה צריך 60-70 מליון בשביל להיות קבוצת צמרת בכירה ולהצליח להגיע להישגים באירופה.
ההכנסות הבטוחות של הפועל עומדות על 25-30, כלומר אתה צריך בכל עונה לשים "בטחונות" וערבויות של כ 40
מליון שקל. לפעמים יהיה לך את זה מהשגים קודמים ושחקנים קודמים ולפעמים לא. לפעמים הכסף הזה ישב בקופה ויגיע
בזמן ולפעמים יתעקב ואז לא יהיה לך איך לשלם משכורות. לא קשור אמונה, זה פשוט בלתי אפשרי, בלי גב כלכלי מוצק.
בכדורסל אנחנו מדברים על תקציב הרבה יותר קטן, ואנחנו בבעיה כי אין לנו את הגב הזה.

אז כן אני לא אתן לכם להרוס לי את המועדון בשם גחמת פרטית ומגלומנית כגון זאת, צר לי.

מספיק גם תקציב של 50 מיליון. אולי אפילו פחות. (יהיו שיאמרו מספיק תקציב של 30 מיליון. ראה ק"ש).

אבל גם אם נדרש תקציב של 50 מיליון ע"מ להתמודד על אליפות ולהגיע להישגים באירופה, אני (ואני מדבר רק בשם עצמי) מעדיף קבוצה בבעלות האוהדים, עם תקציב של 30 מיליון ובלי כל אלה, על פני קבוצה בבעלות טביב בתקציב של 50 מיליון.

ואני מוותר על הישגים באירופה בחסות אלי טביב.

או אם אקצין את הברירה - אני מעדיף את הפועל אוסישקין תל אביב, בבעלות האוהדים, גם בליגה הלאומית, על פני הקבוצה של דון שימון שזוכה בכל התארים (ומגיעה להישגים באירופה).

אבל זה רק אני.

זהב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 17:23 
סמל אישי של המשתמש
lipcsee כתב:
:ROSE: :BOW: :ROSE:
el dudernio כתב:
באיזה לופ אני נעול?

אל-דודרינו, בלי קשר לתוכן הדברים ולוויכוח בכלל, אם אתה מגיע למצב שליפקסי מגיב להודעה שלך עם לבבות ופרחים - אתה בבעיה (גם אם זו תהיה הודעה בקנסו).

"נשק ההולך לשדה הקרב וחוזר שלם, אות הוא שלא נלחם. נשק שחוזר מהקרב שבור, סימן הוא שנלחם והביא ניצחון" (ד"ר סאלם, נשיא ברדה הסורית, בהתייחסו לדגל ישראל שנשבר ונגנב מאוטובוס הקבוצה לאחר נצחון החוץ של הפועל בדמשק, 1929)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 17:31 
איזה מציאות יום יומית?

הפועל בחיים לא העמידה תקציב בסדר גודל של 60-70 מליון שקל, למה פתאום זה נהיה כזה קריטי?
התקציב הכי גבוה בהיסטוריה של המועדון היה 58 מליון שקל, וזה בתקופה מטורפת של הכנסות והישגים.
אפשר לקחת אליפות פה עם 35 מליון שקל בלי בעיה בכלל.
איזו גניבת דעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 21:35 
סמל אישי של המשתמש
מה התקציב השנה?
מה התקציב שנה שעברה?
מה היה התקציב לפני שנתיים?
מתי פעם אחרונה הייתה קבוצה שבמשך יותר משנתיים ברציפות קראת תיגר על האליפות עם תקציב נמוך מ 40 מליון?

הפועל העמידה במשך שנים תקציבים של לא יותר מ 40 מליון שקל, חיפה ובית"ר, ועכשיו גם מכב"י (כל אחד בטורה)
מעמידות תקציב גדול יותר בדך קבע ולוקחות את התארים. אם אתם חושבים שב 30 מליון שקל תוכלו להביא את השחקנים
הטובים ביותר בדרך קבע (או לפחות כאלו שמתיימרים להיות כאלו בעתיד) אתם מנותקים מהמציאות.

ושוב אין בעיה להעמיד בדרך קבע תקציב של 30 מליון, אבל אנחנו חייבים להבין שאם לא נצליח באירופה (דבר הגיוני עם
תקציב כזה) יהיה לנו קשה לאגור כסף לעיתות מצוקה, כאשר עת כזאת תגיע (ותמיד תגיע עת כזאת באיזה שהוא שלב)
יכול להיות שלא נוכל לבצע את התיקונים הנדרשים בשביל לייצב את המצב. את טלקיסקי, טופצ'ה וקנדה או לחילופין את
סאדם וביסקוט שישיאירו אותנו ליגה.

במציאות הישראלית הקיימת גם כאשר יש לך תקציב של 50 מליון אתה בקושי יכול להחזיק כאן שחקן ישראלי בכיר,
במציאות הזאת כל שחקן שהצליח להבקיע שער שני משחקים ברצף כבר עולה מליון יורו, במציאות הזאת להצליח לקיים
קבוצת צמרת במשך שנים עם 30 מליון זה בלתי אפשרי.

ועוד דבר לסיום, כי עושה רושם שפשוט לא נגיע להסכמה, אני לא טוען שקבוצה בניהול אוהדים תהא גרועה יותר מקבוצה
בניהול של טביב, אני טוען שקבוצה בניהול אוהדים לא תוכל להתקיים לאורך זמן. נגיד לפני שנה בתחילת העונה היו בקופה
15 מליון שקלים (רווח משנה לפני), וההכנסות הקבועות שלך עומדות על 30 מליון שקלים, יש לך לפיכח תקציב ל45 מליון.
בשביל להשאיר את ורמוט, שכטר, אנימה, ידין וכו' שידרגת לכולם את השכר, בשביל להביא את סהר וטוטו (נכון שעלה מעט
אבל משכורת גבוה יחסית) שילמת גם לא מעט, היית צריך תקציב (לפי הבקרה) של 58 מליון שקל. כלומר היו חסרים לך
13 מליון שקל. עכשיו נגיד הקבוצה בידינו ביוני של אותה שנה (שבועיים אחרי האליפות) מתכנת ישיבה דחופה ובה אנחנו
אמורים להחליט על עתיד המועדון. מה הייתה ההמלצה שלכם?
1. לבנות את הסגל של ה 58 מליון ולהגיד יהיה בסדר... מקסימום נתנהל בצורה לא נכונה (מכירת שחקנים ביולי כי הפסדנו
לאוקטובה), או שביולי נמצא את עצמינו בגרעון של 13 מליון שקל (אני מאוד מקווה שאף אחד לא היה בוחר באופציה הזאת,
כי עתיד הכדורסל שלנו תלוי בזה).
2. לבנות סגל של 45 מליון, יהיה פחות טוב, ויקטין את הסיכוי לעלות לליגת האלופות, מה גם שאם נחתום על חוזים לטווח ארוך
נוכל להגיע לבעיה שבשנה הבאה כבר לא יהיה לנו רזרבות ונהיה מחויבים לשחקנים בסכומים שלא נוכל לשלם.
3. לבנות סגל צנוע יותר, ב 35 מליון שנוכל להבטיח גם את העונה הבאה ולאפשר לנו אופציות לחיזוק (הפתרון הנכון לדעתי),
רק שצריכים לקחת בחשבון שבמצב כזה כנראה ולא נגיע לליגת האלופות ולכסף הגדול.

מה כל אחד ממכם היה בוחר? מה הייתה הדעה של כל אחד ממכם לגבי דרך הפעולה הנכונה, תזכרו אנחנו קבוצת אוהדים,
הגירעון אם יהיה יבוא מהכיס שלנו, או יותר נכון מהחוסר כיס שלנו כי זה המצב היומיומי בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 21:40 
el dudernio כתב:
מה התקציב השנה?
מה התקציב שנה שעברה?
מה היה התקציב לפני שנתיים?
מתי פעם אחרונה הייתה קבוצה שבמשך יותר משנתיים ברציפות קראת תיגר על האליפות עם תקציב נמוך מ 40 מליון?

כשיצאנו לעונת הדאבל , הרכש האחרון - וויצ'צ'וויץ העלה את התקציב מ35 מליון שקל ל37.
אז לפני שנתיים התקציב היה 37 מליון שקל, בינואר הוא עלה ל40, אז ככה זה הולך :
מה התקציב השנה?----- התקציב השנה בערך 50 מליון שקל לפי הפרסומים
מה התקציב שנה שעברה? -----שנה שעברה - העונה הכי רווחית בתולדות הפועל ת"א , התקציב הגיע ל60 מליון שקל, חד פעמי, וזה גם לא יחזור.
מה היה התקציב לפני שנתיים?----- בסוף השנה? 40 מליון ולא שקל יותר.
מתי פעם אחרונה הייתה קבוצה שבמשך יותר משנתיים ברציפות קראת תיגר על האליפות עם תקציב נמוך מ 40 מליון?------
הפועל תל אביב - עונות 2008-09 ו2009-10

להוציא את הכניסה של גאידמק ב2006, כל האלופות משנת 2000 ועד 2006 הגיעו לתקציב של 40 מליון, למעט הבלחה אחת של חיפה שעלתה ל45 מליון.

קאט דה בולשיט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 21:55 
סמל אישי של המשתמש
אני צריך להבין.
השנה (2011-12) אנחנו קוראים תיגר על האליפות והתקציב שלנו הוא 50 מליון, השלישי בגודלו בליגה.
שנה שעברה (2010-11) קראנו תיגר על האליפות והתקציב שלנו היה 60 מליון (היה בסוף יותר הרבה יותר אבל זה בגלל
הבונוסים וההצלחה באירופה שהביא המון כסף למועדון), והיינו עם התקציב השני בגודלו (אחרי מכבי ולא רחוקים מחיפה).
לפני שנתיים (2009-10) קראנו תיגר על האליפות והתקציב היה 40 מליון קל והשלישי או הרביעי בגודלו (כמה היה בית"ר באותה שנה?)
בעונת 2008-9 לא קראנו תיגר על האליפות, יצא שבסוף התמודדנו עליה כי שתי הקבוצות שקראו עליה תיגר נפלו (בית"ר ומכבי) בערך
כמו שקורה לק"ש ואשדוד השנה. התקציב שלנו אז החמישי או הרביעי בליגה (כמה היה לנתניה אז?) והיה גם הוא בסביבות ה35 מליון.
רק לשם המחשה, חיפה עם תקציב זהה כל-כך לא האמינו שיקחו אליפות שהגדירו את העונה כ"עונת בנייה" בהתחלתה.

עונה לפני זה שקראנו תיגר על אליפות הייתה עונת לוזון או שום (ארורות שתיהן), שכולנו יודעים איך היא נגמרה, וגם זה רק כי היה מישהו
שיכל להגיד די!!! להכניס יד לכיס ולהוציא משם מזומנים בשביל להביא שחקנים באמצע השנה.

כלומר מציאותית בכל השנים האחרונות קראנו תיגר על האליפות 3 פעמים, בשלוש השנים האחרונות. התקציב ממוצע שלנו בשנים
אלו 50 מליון. גם אם נלך לקראתך ונגיד שבנינו קבוצה לאליפות גם שנה לפני זה, אנחנו מדברים על 4 שנים עם תקציב ממוצע
של מעל 45 מליון שקל. ממש לא עונה לדרישות של השאלה שלי. נקסט.

בכל העשור האחרון, אם זה חיפה ומכבי (עונות גלאקטיקוס למינהן) שרצו לאליפות עם תקציבים גדולים מ 40 מליון, או שבית"ר
ונתניה של גאידמק ויאמר תמיד הטוענות לכתר העמיד תקציב גבוה בהרבה מ 30 מליון (גם אם זה 40 והעמיד יותר מודבר על
133 אחוז מהתקציב "הבטוח" שיש להפועל. זאת המציאות, אל לנו להתעלם ממנה. קבוצה אוהדים זה נפלא זה סקסי, אבל
זה לא ישים במציאות של הכדורגל הישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 22:14 
במציאות, אף אחד לא השקיע בשנים האחרונות וגם לא מתכוון להשקיע במועדון.
הכסף היחיד שמגיע מהכיס הוא של הקהל.

כשמישהו יבוא ויכניס יד לכיס- הוא מוזמן להיות בעלים. עד אז, אנחנו, אלו שמשקיעים שנה אחרי שנה, גם צריכים להיות אלה שינהלו את הקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 22:20 
סמל אישי של המשתמש
אתה נסוג לעמדה שנוחה לך.
המציאות שאתה מציג היא נכונה, בהחלט לא מוני ולא טביב השקיעו לאחרונה במועדון, זה עדין לא אומר שניהול של אוהדים הוא
אופציה ראלית לרצונות ולשאיפות של הפועל.
הסברתי כאן מספיק למה, ואני מאמין שגם אתה יודע שאני צודק. הבעיה היא לא בניהול ובתזרים המזומנים השוטף, הבעיה היא יכולת התגובה
למצבי משבר, לעיתות מצוקה. במציאות של הפועל היו 2 רגעים כאלו בעשור האחרון.
ברגע אחד הבאנו את ביסקוט וסדאם (עוד מישהו הגיע אז?)
ברגע השני הבאנו את טלקיסקי, טופצ'ה, קנדה וארביטמן.
קבוצה בבעלות אוהדים כנראה לא תוכל לעשות אף אחד מהמהלכים*

*פרטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 22:28 
el dudernio כתב:
אתה נסוג לעמדה שנוחה לך.
המציאות שאתה מציג היא נכונה, בהחלט לא מוני ולא טביב השקיעו לאחרונה במועדון, זה עדין לא אומר שניהול של אוהדים הוא
אופציה ראלית לרצונות ולשאיפות של הפועל.
הסברתי כאן מספיק למה, ואני מאמין שגם אתה יודע שאני צודק. הבעיה היא לא בניהול ובתזרים המזומנים השוטף, הבעיה היא יכולת התגובה
למצבי משבר, לעיתות מצוקה. במציאות של הפועל היו 2 רגעים כאלו בעשור האחרון.
ברגע אחד הבאנו את ביסקוט וסדאם (עוד מישהו הגיע אז?)
ברגע השני הבאנו את טלקיסקי, טופצ'ה, קנדה וארביטמן.
קבוצה בבעלות אוהדים כנראה לא תוכל לעשות אף אחד מהמהלכים*

*פרטית.

קודם כל, תוציא לך מהראש שאני מאמין שאתה צודק.
אני לא זוכר מה היה המצב הכלכלי בימי ביסקוט וסדאם, אבל בינואר 2008 כשהבאנו את הבוגלרים, קנדה וארביטמן אף אחד לא היה צריך להכניס כסף לכיס. עוד היה כסף מהמכירה של טועמה וורמוט.

העניין הוא שבעזרת ניהול נכון אנחנו לא נגיע למצבים כאלה, אין שום סיבה שקבוצה עם תקציב שמתקרב ל30 מליון שקל תיכלא לצרות בתחתית. וגם אם כן, יהיה אפשר לחזק אותה. האוהדים הם בעלי הקבוצה ואם צריך לתת אקסטרה הם יעשו את זה לפני כל איש עסקים משועמם. כשזה מאורגן, זה מהיר ולא מסובך.

הכל זה כסף כסף כסף. העובדות מהשנים האחרונות הם שאם האוהדים יהיו הבעלים הקבוצה לא תינזק כלכלית, אלא רק תרוויח. האוהדים ינהלו את הקבוצה טוב יותר, ללא שום ספק.
בראייה לטווח רחוק, נוכל לממש חזונות כמו פיתוח הנוער ומערך סקאוטינג בעזרת שחקנים זרים שהתאהבו בהפועל (וחלקם הציעו עזרה כבר בהתנדבות)- דברים שלא יכולים לקרות היום, כי זה לא מספיק חשוב לאנשים במערכת.
שלא נדבר על שילוב הותיקים והזהות השלמה בין הקהל לשחקנים. זה חזק יותר מכל מיני מיליונים שמושקעים בשביל להביא את ארבייטמן וקנדה. תשאל את קריית שמונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 22:36 
סמל אישי של המשתמש
אתה בטוח שהיא כסף מהמכירה של טועמה וורמוט? כי אני חושב שמכרו אותם ב"גרושים" ולא באמת נכנס יותר מידי כסף למועדון, בטח לא כזה שיוכל להביא עוד 4 שחקנים אחרי שכבר סגרו את התקציב בקיץ. בכל מקרה אם את צודק הרי במדובר בניהול נכון, אם תשים לב לפרטית תבין שאנחנו האוהדים עד כה "נכשלו" בנקודות האלו. חוץ מזה אי חושב שאתה בונה הרים ותלים על מציאות לא מהימנה, והיא
לפיה האוהדים ישכילו להכניס עוד ועוד כסף לקבוצה מכיסם. גם בזה המציאות לא מראה שהצדק עמך, ותסלח לי שאני מעדיף לא לבדוק את
זה, כי אם אני צודק לא בטוח שתהיה לנו דרך חזרה.

מסכים איתך שהכל זה כסף, זה מה שאני אומר, הכל זה שאלה של ניהול סיכונים נכון באמצעות הכסף שיש במועדון. כאשר יש לך את האופציה
להוציא עכשיו במידי עוד 5 מליון שקל לחיזוק הקבוצה (ולא שטביב עשה או יעשה משהו כזה) רמת הסיכון יורדת בצורה דרסטית, זאת כל האמירה שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 22:57 
טועמה נמכר ב900 אלף יורו וורמוט ב350 אלף יורו.

על קנדה שילמנו 200 אלף יורו ועל 2 הבולגרים ביחיד 450 אלף יורו. הסכום היה עולה ל600 אם גם החלוץ הבולגרי היה חותם.
לא סתם אני זוכר ידיעה של אנשי הראל ש"אם העסקה הזאת תצא לפועל, יצאנו בזול משוק ההעברות".

עונה לפני זה גם היה כסף מאירופה שנוצל לטובת הרכש - אניימה, אסולין ואבאדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 23:07 
סמל אישי של המשתמש
אני אאלץ להאמין לך, אם כי 900 אלף יורו על טועמה נשמע לי מופרח לחלוטין, וגם העלות של הבולגרים נשמעת לי נמוכה.
ויש גם משכורות בנוסף לרכישה ככה שיותר מידי מורווח לא יצאת, וכאמור חלק מהכסף גם הלך הקיץ עלך הרכישות של השחקנים
מבני יהודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 23:09 
משכורת כמו שאתם משלם כך אתה גם חוסך כשאתה מוכר.
והסכומים מדוייקים.

את הבולגרים הבאנו במחיר מציאה. שניהם איבדו את המקום בהרכב ורצו לעזוב. הם גם הגיעו בסביבות גיל ה30 מה שהוריד את המחיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 23:16 
סמל אישי של המשתמש
משכורות אתה לא תמיד חוסך, כאשר אתה משחרר / מפטר שחקן אתה הרבה פעמים משלם לו משכורת עד סוף העונה או משלים הפרשים וכו'.
ושוב יותר מידי רווח לא היה, זה שהמוני לא הויא שקל מהכיס זה אולי נכון, אבל זה לא סותרק את העובדה שאסור לנו כקבוצת אוהדים להגיע למצב כזה.
בכל מקרה אתה מדבר איתי תמיד נקודתי ואני מעלה כאן הסתייגות רעיונית. מה ה"אוהד" וה"קוקסינל" עשו לא מעניין אותי, כאשר יהיה לך פיתרון רעיוני,
או כאשר תענה על השאלה מה כתור "אוהד" היית ממליץ לקבוצה לעשות בעונת ליגת האלופות נוכל להמשיך לנהל את הדיון כי אתה
עונה על מה שאתה רוצה מבלי להתייחס להסתייגות שלי מהרעיון של "קבוצת אוהדים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 122 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: