el dudernio כתב:
יובל לפני שנה בשביל להעפיל לליגת האלופות לקחת הימר כלכלי, שידרגת לוורמוט ולשכטר את החוזים, שילמת משכורות מאוד גבוהות וכן הלאה.
אם לא ההינו עוברים את זלצבורג היה גרעון של כמה מליונים בקופה, כאשר יש לך "גב" כלכלי אתה יכול לקחת את ההימורים המושכלים האלו,
בלי גב כלכלי, או כשהגב הכלכלי זה 5000 שקל שאני (עודו רבים) כבעלי הקבוצה אצטרך להוציא מכיסי (ולא בטוח שיהיה לי את זה), המצב
הזה לא היה קורה אם אתה שואל אותי.
אני לא רוצה (ובקרוב גם יהיה אסור) שהבעלים ישים כל שנה 30 מליון שקל, אני רוצה שיהיה לנו גב כלכלי כדי שנוכל לקחת הימורים מושכלים,
ולהתנהל לא תחת גרעון / מצוקה כלכלית. שכאשר "גורם" חיצוני נקלע למשבר הקבוצה לא תקלע למשבר כי לא יהיו מזומנים בקופה.
בכדורגל הסכומים הרבה יותר גדולים מהכדורסל ולכן הסיכון הרבה יותר גדול
ועוד משהו, ממש לתת את בית"ר ומכבי כודגמאות לניהול מוצלח, נו במת, מוני וטביב ביחד, תאומים וכו', ניהלו את הקבוצה פי 20 יותר טוב מאיך שבית"ר התנהלו (ע"ע קורנפין) ומאיך שמכבי מתנהלים. ההבדל הוא ששם יש מישהו שרוצה / רצה למכור, מה שבהפועל אין. ולגבי גאידמק? זה בדיוק מה שאני אומר, כסף קונה אליפויות ותארים, להגיד עכשיו תראו את ק"ש זה להתעלם מהמציאות לאורך זמן.
מצטער, אבל זכרונך בוגד בך. לא היה לנו שום גב כלכלי. לא מוני ולא טביב התכוונו לשים שקל. לפני הגומלין מול אוקטובה, היו פרסומים על שחרורים המוניים, וזה גם מה שהיה קורה. אחרי שעברנו את אקטובה, התקציב היה מכוסה: 3.5 מיליון אירו (כמעט 20 מיליון שקל) מאופ"א, לא כולל הישגים בליגה האירופית שהיו שווים כמה מיליונים ועוד כמה מאות אלפי שקלים על זכויות שידור, עוד כמה מיליונים על כרטיסים לליגה האירופית, וגם מיליון שקל על כרטיסים למשחק נגד אקטובה. מוני וטביב כל כך נחרדו לשים שקל בקבוצה שהם אפילו לא הסכימו לשלם כמה מאות שקלים על ערבויות לפני שעברנו את זלצבורג (אחרי שעברנו אותם ההכנסות הבטוחות היו גבוהות בהרבה מהתקציב ולכן גם ערבויות הם לא נדרשו לשים, אבל גם אם לא היינו עולים והם היו שמים ערבויות הם היו מקבלים אותן חזרה, חוץ מאיזו עמלה קטנה ממה שאני זוכר, מכיוון שההכנסות ה"לא בטוחות" היו מכסות את התקציב), מה שגרם לכך שרוקי לא עבר בבקרה לפני המשחק נגד חיפה.
ולא נתתי את בית"ר ומכבי כדוגמה לניהול מוצלח, אל תכניס לי מילים למקלדת. הדוגמה היחידה שנתתי אותם הם בתור בעלים ששמים הרבה כסף (ד"א, טביב מנהל הרבה יותר גרוע ממה שיש או היה במכבי ובית"ר. אף אחת מהן לא הגיעה למצב שבו אנחנו כרגע). וכנראה שלגמרי לא הבנת הנקודה שלי. אני לא חולק על כך שכסף מביא תארים. ואני מעדיף בעלים ששם עשרות מיליונים כל עונה על קבוצת אוהדים, ואני מאמין שכך גם רוב הקהל. הבעיה שלי היא שהתייחסת לכל קבוצה שמוחזקת ע"י בעלים פרטי אוטומטית כאל קבוצה שיש לה גב כלכלי ובמקרה הצורך הבעלים שם עשרות מיליונים כדי להשלים לתקציב הרצוי, בזמן שקרוב לעשור אין לנו בעלים ששם כסף או מוכן לשים כסף, ואין אף בטוחה שבעתיד יהיה לנו בעלים כזה, ואופי הקהל שלנו אף מגדיל את הסיכויים שהמועדון שלנו ימשיך להיות שבוי בידי כאלה שאין להם כוונה להשקיע ולו שקל אחד.