אדום נחמד כתב:
joshsoos כתב:
אירופה זה משהו אחר. הסיבה שקבוצות ישראליות הצליחו באירופה היא, אירונית, בגלל שהן ישראליות. במפגשים מול קבוצות בוקיות שנעות וסוגרות טוב יחסית אבל נטולות שחקנים כשרוניים וטכניים רבים ( שמאפיין חלק גדול מהקבוצות באירופה ) ושלא מכירות ויודעות להתמודד מול הסגנון- או חוסר סגנון למעשה- שיש כאן, היתרון בחלק גדול מהמקרים הוא לטובת הכדורגל הטכני והבלגניסטי שלנו, ובנוסף ישנם גורמים כמו מזג האוויר וחוסר היציבות והעקביות ( או גם מקצוענות... ) של קבוצות ישראליות שמתבטא בכך שבאירופה הם נראים אחרת לחלוטין מבליגה, נותנים הרבה הרבה יותר. בתחום הזה לקבוצה כמו שיש להם השנה תהיה בעיה, כי הם יפגשו קבוצות שעושות את מה שהם עושים, והיתרון המובנה שלהם בליגה יתמסמס, זו תהיה תחרות מי עושה יותר טוב את אותו הדבר.
לא שאני מזלזל בדעתך, אבל נראה כאילו אתה תופר מציאות לתאוריה שלך.
ק"ש לא עומדת מול אף קבוצה שמגיעה לבתים של המפעלים האירופיים.
ליון שאלקה איינדהובן ובנפיקה הן לא קבוצות בוקיות, וגם הבוקיות האלה לא חסרות טכניקה לחלוטין כמו שאתה מנסה להציג אותן.
אתה מכין את הקרקע לכשלון של ק"ש.
במושגים של הליגה הישראלית, במציאות שהפועל חיפה ומכבי (היחידות שמסוגלות לשחק כדורגל) נמצאות במשבר נפשי, ק"ש עושים מה שהם עושים בצורה לא רעה (ועדיין אני רוצה לראות אותם מתמודדים עם משבר, שחייב לבוא מתישהו).
פרט לזה, זו הליגה הכי חלשה שהיתה פה ב20 שנה האחרונות.
מה שנראה הוא שאתה מזלזל בק"ש.
בקבוצות בוקיות דיברתי על הדרגים הנמוכים יותר, זה שאותו קבוצות ישראליות עוברות פעם אחר פעם ( כולל מכבי, מ-כ-ב-י נגד אולימפיאקוס כאלה ). אבל זה תקף גם לקבוצות כמו שציינת, וכאן עניין הכשרון והבלגן מתחדד. נגד ליון, שאלקה, בנפיקה ואיינדהובן עלית עם שחקנים כמו זהבי, טוטו, ורמוט, דה סילבה. לשחקן כמו זהבי יש יותר כשרון מלכל ק"ש ביחד. במשחקים האלה לא שלטת אלא הם ( חוץ משאלקה בבית שהיה מאוזן כי היא באה לשחק על תוצאה ) ולא ניצחת כי שיחקת במאפיינים כמו תנועה ולחץ אירופאיים, אלא כשרון של שחקנים. יכול להיות יוצא דופן כמו הקמפיין של 2001/2, אבל זה היה משהו חריג וחד פעמי.
ברור שלק"ש היה קשה אם היו מציבים לה אתגר, כי הסגל שלה בינוני ומטה, כתבתי את זה כבר ועל זה דיברה ההודעה שלי- שהיא הקבוצה הכי מאומנת שהייתה כאן עד היום.