אדום אופטימי כתב:
רועי כתב:
שאלה למקורמק ואופטימי, לכאורה שני צדדים מנוגדים
שניכם מדברים על אחזקה של פחות מ- 50% מהקבוצה
מה זה יתן בעצם ?
אני מדבר על 0 אחזקה של אוהדים.
אני כן מציע שתוקפ עמותת אוהדים שתדאג לאינטרסים של
כלל האוהדים כולל תהיה עם עין על הדופק לגבי פעולות הבעלים החדשים
ותידרוש שקיפות !!! אבל אני מדגיש עם 0 בעלות על הקבוצה כדי לא להכביד על הרוכש הפוטנציאלי.
אסביר.
אם הייתי בעל יכולת כספית והייתי מעוניין לרכוש את הקבוצה ולהשקיע 10,20,30 מליון $ ברכישת הקבוצה לא הייתי מוכן שאיזה אופטימי או רועי או מקורמן יזיינו לי בכל יום במוח איך צריך לנהל את הקבוצה. כן הייתי מוכן לשקיפות מידע , וכן הייתי מוכן להוציא דו"ח שנתי כנהוג בחברה ציבורית.
אופטימי -
אתה היית מוכן לשקיפות.
אתה היית מוכן להוציא דו"ח שנתי וכו'
לדאובננו, אתה (ככל הנראה) אינך בעל אמצעים שיאפשר לך לרכוש ולהחזיק מועדון כמו הפועל ת"א.
אין בעלים שלוקח קבוצה נטו בגלל שהוא אוהד אותה וזהו. גם רובי שפירא המנוח לטש עיניו לקרקע של המגרש בקריית חיים.
יש קומבינטורים יותר (טביב למשל) ויש כאלה שפחות (תאומים למשל) אבל לכולם, גם אם יש אהדה כלשהי לקבוצה, יש עוד אינטרסים אישיים שלא אחת נעלמים מעיני הציבור.
לפיכך, אם יגיע רוכש חדש, לא זו בלבד שהוא לא ירצה שאיזה אופטימי או מקורמן יגידו לו איך לנהל, את מי לרכוש ואת מי למנות, כך הוא גם לא ירצה שה"אח גדול" (1984, כן, לא התת רמה של ערוץ 2) יבחן אותו ב-8 עיניים לגבי כל החלטה ומהלך, כל תשלום ועיסקה (ע"ע עיסקת דמארי, ע"ע עיסקת טב"ח, ע"ע עיסקת אלרואי כהן, ע"ע עיסקאות רביבו ועוד).
לכן האלטרנטיבות הקיימות הן אלו בלבד:
1. טביב נשאר הבעלים.
2. טביב יוצא וקבוצת אוהדים סטייל אוסישקין פחות או יותר לוקחת את הקבוצה, אולי עם משקיע חוץ זמני.
3. בעל הון אחר קונה 100% מהמניות והופך באחת להיות בעל הבית היחידי בהפועל, בלי שותפים ובלי מבקרים.