chimpfive כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
chimpfive כתב:
דיסקים ברור שלא, אבל בוא לא נהיה תמימים, אפשר היום לשלם עבור תוכן, בעיקר של יוצרים עצמאים ב5 שקלים לשיר אן 10 ש"ח לסרט וכו', בארה"ב זה הרבה יותר קל ולכן גם השימוש באתרים חוקיים גדול. אני מעדיף לשלם כי אני חושב שיוצרים עצמאים חיים מתמלוגים, כל עוד בארץ לא מאפשרים לך להוריד תכנים בעבור תשלום בצורה נוחה, אז כנראה שמצפים מאיתנו לקנות די וי די ודיסקים.
או, שיתעדכנו יחד עם שאר העולם, וירווחו כסף מפרסומות/באנרים דרך אתרים כמו מגה אפלוד. צוקרברג עשה מזה מיליארדים.
ואני מבטיח לך שאם זה יהיה בישראל, זה יעלה הרבה יותר מ-5-10 שקל, בדיוק כמוש היום משחק מחשב עולה 200-400 שקל, ומשחק צרוב בתחנה מרכזית ת''א עולה 50 שקל ל-3 כאלו.
יוצרים עצמאיים אין סיכוי שיחיו מפרסומות (1000 צפיות בפרסומות זה בערך 5 אגורות) גבע אלון לדוגמא אין לו סיכוי לחיות מפרסומות. גם יוצר סרטים עצמאי לא מסוגל לחיות מפרסומות בארץ, אלה יוצרים שכן יציעו סרטים או מוסיקה ב5 או 10 ש"ח והם גם יגלו פלטפורמות קלות לשימוש שהם יוכלו לנצל.
לגבי התאגידים, יש מצב דווקא שכן תהיה חשיבה חדשה וכן יורידו מחירים משמעותית.
שאתה אומר יוצר עצמאי למה אתה מתכוון? מי זה גבע אלון?
אתה יכול להינות מכמה סוגי הכנסות להפצה היצירות שלך כמו:
הופעות/הקרנות של מוזיקה/סרטים.
מענקים וקרנות ממשלתיים למימון.
מכירת המוזיקה/סרטים/סרטונים לשידורי טלוויזיה.
פרסומות ושיווק כמו שכבר כתבתי.
ככה זמרים ויוצרים מצליחים בכל העולם, לפחות עד עכשיו שהכל היה פרוץ.
חוץ מזה אם יהפכו את מגה ווידאו לחוקי(ו-X מסוים ילך לפרסומות להם ו-Y ליוצר, והם יהנו מדמי המנוי) אז היוצר יוכל לקבל חשיפה הרבה יותר טובה.