חבק אותי... כתב:
החתול של שרדינגר כתב:
מי אמר שאין מי שירצה לקנות את הפועל?
כל אחד שהשם שלו יהיה מקושר היום עם קניית הקבוצה לא יהיה רציני, כי לאנשים רציניים אין עניין בלעלות לכותרות בנושא שאין סיכוי שיהיה להם קשר אליו.
ביום שבו טביב יודיע בצורה ברורה "אני מעוניין למכור את הפועל תל אביב בסכום X" פתאום "יצוצו" אנשים עם הרבה מאוד כסף, שמעולם השם שלהם לא עלה בשורה אחת עם הפועל תל אביב או ספורט בכלל, שירצו לקנות את הפועל.
כרגע, זה נראה שגם ב30 מיליון שקל טביב לא יהיה מוכן למכור אותה.
חחחחחחחחחחחח
אני מתעלף מצחוק...
מי משלם היום על קבוצת כדורגל??? מי???
גם אם אתה לוקח קבוצה בחינם אתה צריך לשים בה כמה מיליונים הון עצמי...
לסיכום-
השקעה לא שווה ולא כדאית בעליל.
הפועל סיימה את כל העונות ב8 השנים האחרונות ברווח תפעולי, ועפ"י חוקי הפייר פליי הכלכלי שיוכנסו במלואם עוד שנתיים, לבעלים בכלל אסור להכניס כסף לקבוצה.
הכסף היחיד שהושקע בקבוצה הוא הכמה מיליונים שהיה צריך להפקיד בתחילת העונה כערבויות, וגם זה חזר לבעלים בסוף העונה, ומאז נחתם חוזה עם לאן ל10 שנים קדימה שהם ימכרו את הכרטיסים של הפועל, אבל יעבירו מראש 5 מיליון שקל ממה שהם יהיו אמורים להעביר לקבוצה על מכירת הכרטיסים בתחילת העונה, ככה שרק המנויים וה5 מיליון של לאן ממלאים את כל הערבויות האלה.
והאפשרות שאנחנו נקנה את הקבוצה היא ממש לא מופרכת.
אם לקבוצת הכדורסל שאאל"ט מביאה ממוצע של אלף אוהדים במשחק יש 2500 חברי עמותה ב300 שקל, אין סיבה שקבוצת הכדורגל לא תוכל להביא במינימום של המינימום 5000 חברי עמותה ב1200 שקל, שזה 6 מיליון שקל בעונה, שהם בדיוק מה שטביב השקיע עד היום בשביל ליהיות הבעלים של הקבוצה, ובדיוק 6 מיליון שקלים יותר ממה שהוא הכניס לקבוצה עד היום.
במילים אחרות-אם הוא מוכר את הקבוצה בלי חובות מגוכחים ובלי לפרק אותה, והיא תוכל להתקיים גם עוד שנתיים-שלוש בלי השקעה חיצונית, יהיה אפשר לקנות אותה בכסף הזה, ואין שום סיבה ש12-18 מיליון שקל לא יספיקו. אם טביב אכן יכניס את הקבוצה לחובות ויפרק אותה, ההעברה תצתרך ליהיות בחינם או במחיר ממש נמוך, ואז הכסף הזה ילך לשיקום שלה.