אדום נחמד כתב:
יובל כתב:
באמת שאני לא מבין מה היית רוצה. הוא היה עם הפועל בפתיחת האימונים, שיחק את כל משחקי גביע הטוטו, פתח בעוד שלושה משחקים וכמעט בכל שאר המשחקים הוא נכנס כמחליף. מה עוד היה אפשר לעשות? היו צריכים לפתוח איתו במקום דמארי ותמוז במוקדמות באירופה, כשהיה חשוב שדמארי יקבל דקות משחק הרבה יותר ממנו? ועם איך שנראינו, בדיעבד לא בטוח שבכלל היינו עולים. או לפתוח איתו בארבעה משחקי ליגה במקום תמוז או דמארי? עם כמה נקודות היינו עכשיו אם זה מה שהיה קורה? עם אותו מספר של נקודות או עם 5 נקודות פחות? את מי היית רוצה לראות מוחלף במקום לאלא כשאנחנו צריכים שער, את תמוז או דמארי או את אחד מהקשרים הבינוניים שלנו?
אם לאלא חשב שהוא צריך מאגר בלתי נדלה של הזדמנויות בשביל לשקם את הקריירה שלו, הוא היה צריך לבקש לחפש קבוצה ביוני. את מי שחושב שהוא היה צריך לקבל את זה בהפועל, אני פשוט לא מבין.
טוב, זה לא או המצב הנוכחי, או לפתוח כל משחק. הוא חלוץ מחליף, וככזה יש גבול לכמות הדקות שהוא יכול לקבל.
הנקודה היא שהעבודה של חלוץ מחליף, כמעט כל חלוץ מחליף, היא קשה מאוד, ומעט מאוד שחקנים איכותיים יהייו מוכנים לעשות אותה. אתה חושב ששריקי היה מצליח יותר אם היה עולה לרבע שעה במשחק? אולי בדש או אבוחצירה?
במכבי חיפה החלוצים שעולים מהספסל בקושי תורמים, ושם יש שחקנים שבפורום נקראו כ"מוכשרים".
זה מה יש, אנחנו בליגה הישראלית.
לפני עונה אחת הבאנו את טוטו בתור חלוץ שלישי, זה ששכטר לא שיחק עונה שלמה זה משהו אחר. למכבי יש חמישה חלוצים שכל אחד מהם כרגע יותר טוב ממהארן (ולא נראה לי שדאבור או קונאטה עלו יותר ממנו או מרוויחים יותר ממנו). לקריית שמונה יש ארבעה חלוצים שאף אחד מהם לא נופל ממנו וכנראה שהם גם יותר טובים ממנו. אני יכול לתת דוגמה יותר קיצונית של זהבי, שבעונתו הראשונה בהפועל עלה כמחליף כל פעם וסיים עם 7 שערים בליגה, רובם שערים שהביאו לנו נקודות. על מור שושן, למשל, לא אמרתי כלום, כי בלם רביעי זו עמדה שהשחקן בה אמור לראות מעט מאוד דקות במשך כל העונה ולכן תמיד יהיה שחקן חלש מאוד ביחס לקבוצה (הבעיה הייתה בלם אחד שמועד לפציעות ובלם אחר שגם ככה לא שחקן). אבל חלוץ שלישי זה תפקיד חשוב שאמור להביא נקודות ואי אפשר להתפשר בצורה כזאת על היכולת של השחקן בתפקיד הזה.
אם אתה שואל אותי את מי הייתי רוצה לראות בתפקיד הזה, אז אמרתי לא פעם שאת אחמד סבע. זה גם שחקן שאפשר בלב שקט לתת לו לפתוח בלא מעט משחקים.
אדום נחמד כתב:
ואם דמארי לא מחמיץ את המצב שלו?
בפעם המליון, הבעיה היא לא ההחמצה של לאלה, אלא שהקבוצה יוצרת מצב פעם בחצי שעה.
יותר מזה, גם באותה החמצה של לאלה, זו היתה בערך הפעם החמישית שהוא נגע בכדור. הפועל שיחקה מביש אז. זה גם קשור.
ואולי הסיבה שהפועל שיחקה משחק כל כך חלש הוא בגלל שלאלא פתח במקום טוטו? (כמובן, בנוסף לשילוב המנצח של משחק חוץ וקשטן על הקווים).