mbracha כתב:
הוא אוהד הפועל בדיוק מהסיבות שבגללן הקימו את הפועל. אגב, הוא עלה לפה מאיטליה אחרי השואה לבד ככה שאף אחד לא לימד אותו לאהוד הפועל, והוא התחבר לקבוצה בטבעיות. צר לי להגיד את זה, אבל אף אחד, כולל אותך, לא רשאי לקבוע מי אוהד הפועל ומי לא. האהדה להפועל ממש לא קמה מתוך שנאה למכבי, זה קטע ניו-אייג'י מפגר כזה שהשתרש עם השנים. אהדה להפועל גם לא קמה מתוך תמיכה בכל דבר שנושא קידומת הפועל לפני השם שלו. דפדף קצת בהיסטוריה של הקבוצה אי אז בשנות העשרים למאה הקודמת ועל הסיבות שבגינן הקימו אותו, ותחזור אלי עם תובנות.
והפועל ת"א תמיד היה ותמיד יהיה קודם כל קבוצת כדורגל. מלאה בתוכן, עם הרבה ערכים (I wish), אבל עדיין קבוצת כדורגל. כל השאר זה פראפרזות שקמו בהמשך, כנ"ל אגודת הפועל ת"א של פינג פונג נכים (אם יש דבר כזה). אני לא אומר חו"ח לא לתמוך בכדורסל, אבל זה ממש לא מאסט, בטח לא למי שזו לא חלקת האלוהים הקטנה שלו.
אתה טועה בכמה וכמה נקודות בהודעה שלך.
אני לא אפרט נקודה נקודה, אלא רק אספר סיפור משלי.
שאלתי את אבי לפני כשנה מדוע הוא הפך אוהד הפועל, והאם כבר אז הוא הרגיש בהבדל מהותי בין הפועל ומכבי, והאם זה תואם את המצב היום.
תופתע לשמוע שההבדלים הם אותם הבדלים (לפחות בעיניו), ואי הרצון להתחבר להצלחה של מכבי היה קיים אז בדיוק כמו היום (לפחות בסביבתו-הוא גדל בת"א).
אוגוסטוס היל כתב:
לא. אם היית אומר- אני חושב שצריך לעזור לעמותה- זה היה הדיון.
אבל אתה שולל את הלגיטימציה של מי שחושב אחרת ממך.
כרגיל, אגב.
אני לא שולל אף אחד. אני לא מונע מאף אחד לבוא למשחקים ולא מחלק ציונים. בסך הכל אמרתי שמי שבא לכל משחק בכדורגל, ולמשל אוהד מכבי בכדורסל, צריך לבדוק מה מחבר אותו דווקא למועדון הפועל ת"א. בעיני הוא פשוט לא עושה את החיבור הזה, ולא משקיע בזה יותר מדי מחשבה. זה בדיוק הציבור שאני לא מכוון אליו.
יש את הציבור שמתחבר למהות של המועדון, ולא רק לעובדה שהוא משלם לשחקנים שיבעטו בכדור, ויש את הציבור שלא. שניהם לגיטימיים וברוכים ביציעי בלומפילד.
ואהבתי את העקיצה בסוף. ילדותי משו.