הוקיץ' כתב:
וואו רדנקו אני כל כך חולק עליך.
מהסגל של שנה שעברה היחידים שהתאימו לליגת העל אלה אסברי, יוטר, מתן ולדעתי גם גל בתור רכז מחליף (אם כי חובת ההוכחה היא עדיין עליו). אם שני הזרים הנותרים הם לא פרקינס ושון ג'יימס אז אני לא רואה איך יוצאת מזה קבוצת פיינל פור וגם אז אני בספק.
תראה את ראשון לדוגמה, יש לה את יוטר, שני זרים נהדרים ועוד זר אחד לא רע בכלל. תוסיף לזה ישראלי טוב כמו חנוכי, מאמן מצוין כמו אפי ואתה עדיין מקבל קבוצה שמאוד מאוד מזגזגת. אז נכון שאין להם רכז טבעי, אבל למי יש בליגה הזאת?
עזוב זה גם לא משנה. אני דיברתי בעיקר על כך שאברהמי "הוכיח" את דבריו באמצעות הניצחונות מהגביע.
בניצחונות מהגביע, מעבר לכך שהם הושגו באמצעות שילוב של מומנטום, התלהבות ואולם ביתי שגרם לשחקנים להרים את רמתם, גם לא שיחקנו כמו קבוצת ליגת העל. שיחקנו כמו קבוצה קטנה שנותנת לזרים שלה להפגיז ומקווה שהם יסחבו אותה לניצחון. השיטה הזאת לא מחזיקה מים בליגת העל.
לגבי הצעירים, אני מסכים שכרגע הם לא נראים כמו שחקני ליגת העל.
העניין הוא שיש הרבה דמגוגיה בדברים של אברהמי, הוא משתמש בעובדה שהם לא משחקים כדי להראות שהם לא מתאימים ומתעלם מכך שיש סיבות שהן לאו דווקא מקצועיות לכך שהם לא משחקים הרבה.
הוא גם לחלוטין מתעלם מהעובדה שהכל הצעירים שלנו כבר הוכיחו יכולת גבוהה, מי יותר מי פחות, בעונות הקודמות כך שיש בסיס מסוים להערכה שהם יוכלו להתאים לליגת העל.
לגבי בניית הקבוצה, מה זה אף אחד לא הכריח את ארז לבנות קבוצה מאפס?
הוא היה אמור לכפות על יוטר ואסברי להישאר בלאומית? או שבכלל הוא היה צריך לאיים על שוורצמן ולהט להמשיך לשחק ברמות האלו נגד רצונם? אני מניח שאתה לא טוען שהוא היה צריך להשאיר את אלעד אליהו וטוהר.
בסופו של דבר, יש הבדל עצום בין לבנות קבוצה מאפס עם שחקנים כמו וי.פי, הוקיץ', ליובין, רייט וכל השאר, לבין לבנות קבוצה כמעט לחלוטין חסרת ניסיון.
נכון שזאת הייתה לחלוטין בחירה של ארז לקחת הימור כזה, אבל בסופו של דבר היה גם היגיון מאחורי העניין ואת התוצאות נבחן בסוף העונה, בטח לא בסוף הסיבוב הראשון וגם לא בסוף העונה הסדירה.
ודרך אגב, אני לא חושב שבסגל מלא אנחנו עולים בעונה שעברה.
כשאני מדבר על הסגל של השנה שעברה אני לא מדבר על שחקן שחקן. זו הסתכלות צרה ולא חכמה. אני מסתכל על הסגל כסגל שלם שאתה מוסיף לו עוד שני שחקנים זרים.
אם ההסתכלות שלך היתה נכונה, היינו מוליכים השנה את הטבלה בלי אף הפסד ועם הפרש ממוצע של 30 נקודות לטובתנו. מה לעשות שהחוזק של הקבוצה לא נקבע על פי החוזק של כל שחקן בנפרד אלא על פי העבודה של התלכיד.
אתה לוקח כל דבר שאומר אברהמי וטוען שאין לו מושג על ידי הוצאה מההקשר של כל דבר שהוא אומר.
ואני מראה לך שאפשר לומר בדיוק את ההיפך ממה שאתה אומר תוך הסתכלות על העונה הנוכחית.
כל ההבדל בין העונה הנוכחית (עד עכשיו) ואיך שאנחנו נראים לבין העונה הקודמת ואיך שנראינו בה הוא הבחירה של המאמנים בדרך ושיטה מסויימת.
לטעמי - השיטה של שרון עבדה (גם אם לא אהבתי אותה) ואני חושב שהיינו עולים אם מתן ויוטר לא היו נפצעים, וגם אם לא - זה היה קורה כי היתה מולנו קבוצה עם תקציב ענק וסגל מוכשר ועמוק בהרבה מזה שלנו.
אז נכון שאני לא חושב שאם היינו עולים זה היה דבר נכון להשאיר את הסגל הקיים ואני גם לא חושב שזה מה ששרון היה עושה אם היינו עולים והוא היה נשאר. אבל אני בהחלט חושב שזה היה אפשרי ושהקבוצה של השנה שעברה בתוספת 2 זרים היתה נמצאת בצמרת הליגה. ממש לא אמרתי פיינל פור ולדעתי גם שרון לא אמר.
ושלא יהיה ספק - אני חושב שהדרך שארז החליט לנקוט בה היא הדרך הנכונה ביותר (אולי אם היינו בונים סגל מעט צר יותר היינו יכולים להביא זרים טובים יותר, אם כי אני בספק אם זה היה אפשרי) וזה מה שהיה צריך לעשות.
הבעיה היא שכרגע (ואני שם דגש על המילה הזו בתקוה שהדברים ישתנו) כל הדברים ששרון אומר נראים נכונים. הלואי שהוא יצטרך לבלוע את הכובע בסוף העונה, אבל כרגע הם נראים נכונים, ולא משנה מה הסיבה לכך שהוא אומר אותם.