שחר כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
רופניק כתב:
זה לא קשור לזה שהוא תימני, אבל זה כן קשור לזה שהוא לא אשכנזי מהחבר'ה הטובים.
כאילו שההנהלות הקודמות לא ביקרו בבתי משפט ובוררויות על הלנות שכר כאלה או אחרות
(החוב שהיה לסלים ונסגר כחלק מהחזרה שלו מן הסתם נוצר בקדנציה הקודמת הרבה לפני טביב).
ומה לעשות שהמצב היום שונה וכל דרעק נותן רבע משחק וכבר מפר חוזה וטס לאוזבקיסטן
לחוזר של מליונים? ואללה שיפגע להם בפרמיות, על זה אתם נלחמים?
אני לא מסכים עם ההתנהלות שלו בהרבה דברים אבל ההקצנה
והארסיות שנוטפת פה כלפיו נובעת אך ורק מגזענות נטו.
יש בזה משהו. המאבק נגד טביב הוא בעיקר מאבק על זהות. המוצא שלו לא ממש רלוונטי אלא ההתנהגות ה"ערסית" שמייצגת את הקצה הנגדי בסקאלה של ה"חבר'ה הטובים".
זה כמובן לא אומר שהביקורת עליו לא מוצדקת ושההתנהלות שלו טובה, אבל לא צריך דמיון סוציולוגי מפותח במיוחד כדי לכתוב על זה סמינריון.
אדוארד סעיד היה יכול להגיד כמה מילים על מה שקורה פה.
בניגוד לרובוטים ולפרובקטורים בשקל שממילא ההודעות שלהם תלושות מהמציאות ולא מזיזות לאף אחד , דוקא בגלל שאתה בן אדם רציונלי עם ראש על הכתפיים, אז מקומם לקרוא מה שכתבת.
הרי מאיפה הבאת את הקשקוש הזה? הסתכלת פעם על היציעים בבלומפילד? כל השחקנים שלנו הם אשכנזים בני טובים? חוץ מהעובדה שטביב הוא תימני וערס (לשיטתך) אין לך שום דבר להאחז בו כדי להצדיק את התזה המופרכת שלך.
מתנצל מראש על ההתפלספות.
האמת שמעבר לפרשנות סובייקטיבית שלי, אין לי על מה לבסס את הטיעון שלי כמו רוב הטיעונים פה. אין לי דרך לעשות מחקר השוואתי ולבחון בקבוצת ביקורת את היחס כלפי אדם עם התנהלות זהה רק ששייך לוואספס.
אגם התחלתי את התגובה לרופניק במשפט "יש בזה משהו". כלומר, זה לא שזה מה שמסביר את כל היחס כלפי טביב, אבל עם יד על הלב, לא הייתי פוסל את האפשרות שלטביב כאחד שלא שייך ל"חברה הטובים" יש מקדם אנטגוניזם גבוה יותר.
המוצא של אדם הוא לא הפרמטר המשמעותי אלא השתייכותו או אי השתייכותו לקבוצה מסויימת (או מידת הזיקה שלו לערכי האוריינט, אם בשחורים לבנים עסקינן). החלוקה של החברה הטובים והרעים מבוססת על פרמטרים שחלקם הוא תוצר של אפיונים גזעיים, ובפרט שחורים מול לבנים (וממש לא אני המצאתי את התאוריה הזאת).
אני לא מסכים שזה גזענות נטו, אבל אני כן יכול לראות שלהשתייכות התרבותית של טביב יש השפעה על היחס שהוא מקבל.
כמובן שזה לא העיקר והוא ראוי לביקורת קשה, אבל זו נקודה מעניינת בעיני.
זה שיש הרבה מזרחיים בקרב האוהדים לא באמת רלוונטי. רלוונטית הזהות המשותפת שנבנתה פה שטביב בהתנהלותו ה"אחרת" קורא עליה תיגר (אם במזיד או במקרה).