קומוניסים כתב:
דווקא רוי האדום אף על פי שהשקפת עולמו רחוקה משלי שנות אור, ואני מתנגד לה לחלוטין, מגלה פעם אחר פעם אנושיות, הבנה, ויודע לומר את האמת גם עם היא לא נוחה לאוזניכם.
אתה שולח אנשים להתיישב ומעודד אותם לכך ואז יום אחד מחריב את ביתם, מגרש אותם בברוטאליות ואז זורק אותם לקרוואנים- למשך שנים!
קומוניסים, המציאות היא שלא רק שהמדינה עודדה להתיישבות ביו"ש היא עדין מעודדת לעשות כך.
גם אם בצורה חוקית, וגם עם בצורה לא חוקית. לימין הקיצוני נוח מאוד לקבל את זה כתור עובדה מוגמרת שלא ניתן לשינוי,
אבל כמו שההתיישבות במגרון היתה תוצר של אידיאולוגיה ממשלתית ככה גם הפינוי של מיגרון.
אני אישית מעולם לא היסכמתי להתיישבות אבל לא חשבתי להרים יש על חיילים שאיפשרו לזה לקרות בכך ששמרו בגופם
על ישוב, מנעו גישה אליו מצד הפלסתינאים ודיכאו אותם במחסומים. הסבה לכך פשוטה, אני מוכן לקבל את העובדה שאני\
חי במדינה דמוקרטית שלא פועלת רק לפי השקפת עולמי. המתנחלים לא מוכנים לקבל את זה, שינויי מדיניות מבחינתם
הוא "בגידה בציונות", בגידה בעקרונות הליכוד, פעולה שמבוצעת ע"י שקרנים וכו'. ככה דמוקרטיה לא יכולה לפעול. הנסיון
לכפות את הדעה שלהם בעזרת כוח ואלימות כלפי כל מי שלא עומד בצד ושותק היא פעולה פאשיסטית אשר מתאימה לצורת
השלטון אותה הם מנסים להשליט על המדינה.
אני אומר בצורה מאוד ברורה, חבל מאוד שלא הייתי הש"ג בחטמ"ר אפרים, אז חלק גדול מהמפגינים היה צריך להיות מובל
להדסה בגלל שהיה לו יותר מידי מתכת ברגלים.