תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 07 יולי 2025, 00:26

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 242 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מתנחלים פצעו את מח"ט אפרים ופרצו לבסיס
הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 11:34 
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
דווקא רוי האדום אף על פי שהשקפת עולמו רחוקה משלי שנות אור, ואני מתנגד לה לחלוטין, מגלה פעם אחר פעם אנושיות, הבנה, ויודע לומר את האמת גם עם היא לא נוחה לאוזניכם.
אתה שולח אנשים להתיישב ומעודד אותם לכך ואז יום אחד מחריב את ביתם, מגרש אותם בברוטאליות ואז זורק אותם לקרוואנים- למשך שנים!

זה באמת לא בסדר שנותנים להם להישאר בקרוואנים שנים.
מצד שני, הם מתעקשים ומסרבים לכל פתרון שמוצע להם, אז אולי זו לא רק אשמת המדינה.

עם יד על הלב, אתה באמת מעורה במה שמוצע להם? אתה בטוח שמה שהוצע להם זה הוגן ביחס למה שהיה להם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 11:48 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
דווקא רוי האדום אף על פי שהשקפת עולמו רחוקה משלי שנות אור, ואני מתנגד לה לחלוטין, מגלה פעם אחר פעם אנושיות, הבנה, ויודע לומר את האמת גם עם היא לא נוחה לאוזניכם.
אתה שולח אנשים להתיישב ומעודד אותם לכך ואז יום אחד מחריב את ביתם, מגרש אותם בברוטאליות ואז זורק אותם לקרוואנים- למשך שנים!

קומוניסים, המציאות היא שלא רק שהמדינה עודדה להתיישבות ביו"ש היא עדין מעודדת לעשות כך.
גם אם בצורה חוקית, וגם עם בצורה לא חוקית. לימין הקיצוני נוח מאוד לקבל את זה כתור עובדה מוגמרת שלא ניתן לשינוי,
אבל כמו שההתיישבות במגרון היתה תוצר של אידיאולוגיה ממשלתית ככה גם הפינוי של מיגרון.
אני אישית מעולם לא היסכמתי להתיישבות אבל לא חשבתי להרים יש על חיילים שאיפשרו לזה לקרות בכך ששמרו בגופם
על ישוב, מנעו גישה אליו מצד הפלסתינאים ודיכאו אותם במחסומים. הסבה לכך פשוטה, אני מוכן לקבל את העובדה שאני\
חי במדינה דמוקרטית שלא פועלת רק לפי השקפת עולמי. המתנחלים לא מוכנים לקבל את זה, שינויי מדיניות מבחינתם
הוא "בגידה בציונות", בגידה בעקרונות הליכוד, פעולה שמבוצעת ע"י שקרנים וכו'. ככה דמוקרטיה לא יכולה לפעול. הנסיון
לכפות את הדעה שלהם בעזרת כוח ואלימות כלפי כל מי שלא עומד בצד ושותק היא פעולה פאשיסטית אשר מתאימה לצורת
השלטון אותה הם מנסים להשליט על המדינה.

אני אומר בצורה מאוד ברורה, חבל מאוד שלא הייתי הש"ג בחטמ"ר אפרים, אז חלק גדול מהמפגינים היה צריך להיות מובל
להדסה בגלל שהיה לו יותר מידי מתכת ברגלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 11:56 
אני לא מצפה שמדינת ישראל תתיישר לפי השקפת עולמי, או השקפת עולם מאוד מסויימת.
אבל בטענה שהמדיניות היא הפך הציונות, הפך הצע הליכוד והפך ההיגיון יש אמת. לא ייתכן שיתעלמו מבניה בלתי חוקית של ערבים ובדואים אבל על כל קראוון שבונה יהודי יוציאו צו הריסה מייד. זה איפה ואיפה. הגענו למצב שאנחנו דורשים שיתייחסו אלינו כמו לזרים בארצנו. זה לא מתקבל על הדעת.
תראה, לגבי הפעלת אלימות, צריך לשים את הדברים על השולחן, בלי לעשות רעש, שום דבר לא זז פה במדינה. כמובן שצריך לדעת בדיוק איזה קו אדום אסור לחצות (מבחינתי פגיעה פיזית בחיילי צה"ל) אבל אין שום סיבה שאנשים יראו את ביתם חרב להם מול העיניין והם ישבו בחיבוק ידיים. היום רבים מכים על חטא שגירוש יהודי עזה עבר בשקט רק בגלל הצייתנות המופתית וקבל הדברים כאילו היו גזירה משמיים. לא עוד. אם צריך להיאבק- ניאבק. "ארץ ישראל נקנית ביסורים" (מסכת ברכות ה,א)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 12:13 
סמל אישי של המשתמש
אתה מדבר מחוסר ידיעה, ממש לא על כל קראוון שבונה יהודי מוציאים צו הריסה, וגם בשטחים המצב לא כך.
צווי ההריסה הוא כלי, שמופעל בצורה סלקטיבית מאוד, כנגד ציבור פורעי החוק.
המצב הזה לא תקין, אבל הוא ממש לא חד צדדי כמו שאתה מציג את זה.
המדיניות ביו"ש כרגע היא פיתוח של האזורים המאויישים, לכן אני מבטיח לך שאם באריאל או באפרת תתבצע בניה בלתי חוקית
היא תטופל בצורה שונה מבניה בלתי חוקית בעיינות נוקדים ו'.
פינויי עזה עבר בשקט כי ככה הוא אמור היה לעבור, זה שהטיפול בכל הנוגע למפונים היה בזיוני זה ענין אחר, אבל כי זה מה
שניתן לצפות ממשלות ימין קפיטלסטיות, ממשלות אשר ממשיכות למשול בארץ בגלל אותם מתנחלים, ולא ההפך.

מעבר לזה, שכמו שאמרת ישנה הפעלה סלקטיבית של חוקים, לפעמים זה פועל לטובת המתנחלים אשר לא פותחים עליהם
באש, ולפעמים לרעתם, שהורסים להם יותר בנינים. לבוא ולדרוש שוויון יהיה לרעת המתנחלים אשר יאלצו לקבור לא מעט מחבריהם.
מה גם שהסיטואציה הלא שיוויונית הזאת מקורה בחוסר השיוויוניות של המדינה, החל ביחס השונה לפי מגדרים וכלה ביד הלא
שוויונית שמחזיקה את פטיש המחוקק והדק המבצע. כאשר מקור הכל הוא בכיבוש ובאי היכולת להשליט מדינה נורמאלית אשר
לא נמצאת במצב חירום ביטחוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 12:24 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:

עם יד על הלב, אתה באמת מעורה במה שמוצע להם? אתה בטוח שמה שהוצע להם זה הוגן ביחס למה שהיה להם?

נתחיל מזה שמה שהיה להם לא רלוונטי. נמשיך בזה שאם תעשה הערכת שווי של שמאי לבתים שהיו להם, תגלה ששוויים נמוך, בדיוק כמו שאר הבתים שנבנו בשטחים הכבושים (בלי להיכנס לסיבות, פשוט מבדיקה של מחירים).
ונסיים בזה שבזמנו דווקא דיברו די הרבה על כך שהם מסרבים להצטרף ליישוב קיים, מסרבים לגור רחוק מהים ועוד כהנה וכהנה. אז לא, אני לא מעורה בכל הפרטים הקטנים אבל אני כן קורא עיתון.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 12:44 
סמל אישי של המשתמש
אמן יפצעו את כל צה''ל ונהיה חופשיים :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 13:03 
רוי האדום כתב:
בני12 כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
גיא האדום כתב:
לא ממש מבין איך זה רלוונטי אבל המתנחלים האלו לא גורשו מביתם. הם גורשו מ״בית״ שמעולם לא היה שלהם. שפולש מפונה מבית של אחר או שגנב נאלץ להחזיר את מה שגנב והוא בוכה על זה קשה לבכות עם הקוזק הנגזל.

:LOL2: :LOL2:

מה לא היה ברור.
האנשים הלכו לשם בידיעה שהם הולכים לשטח שהוא לא שלהם ושזה זמני.
זה שהם חשבו שייקח יותר זמן עד שזה יקרה זאת בעיה שלהם.
לא מעט מהם הלכו לשם כי כך הם יכלו לקבל וילות ענקיות במחיר שבמקומות אחרים קונים חדר קטן.

רובם המוחלט לא הלכו על דעת עצמם , המדינה עודדה אותם ואף שלחה אותם , לכן הטיפול במפונים היה כל כך שערוריעתי .

המדינה מעודדת חברות שונות להקים מפעלים באין ספור מקומות על ידי מענקים ופטורים ממס. על פי כן, המדינה אחראית לרווח או הפסד שיבצר לחברות ומפעלים האלו?
כנראה שלא.
אותם מתנחלים לשעבר הלכו מרצונם החופשי וקיבלו הטבות מהמדינה.
אותם מתנחלים לשעבר פונו, וקיבלו פיצויים נדיבים מעבר לשווי ההוגן של רכושם.
יתרה מכך, כל תושב, כולל ילדים היו זכאים לפיצוי אם זיכרוני לא מטעה.
עלות הפיצויים הייתה מליארדי שקלים, ממוצא של משהוא כמו מליון וחצי שקלים פר משפחה שפונתה.
תוציא את היוצא מן הכלל, בגדול הפיצויים היו הוגנים ומעבר לכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 14:28 
סמל אישי של המשתמש
זה לא נכון להסתכל על זה ככה.
כי מבחינת איכות חיים - אלי סיני היא היתה הרבה יותר טוב מבניצן(או בכל מקום אחר), פשוט כי וילה ברצועה עולה הרבה פחות, בשביל להמיר את איכות החיים היו צריכים לתת פי 3 מהערכת השמאי, ואת זה לא עשו.
כי מבחינת שווי הכסף - ברצועה הוא היה שווה הרבה יותר, קניית מוצרי קימא והחיים ברצועת עזה היו זולים מאלו שבמקומות אחרים בגלל עלויות "תפעול" פחותות בהרבה (ארנונה וכו').
כלומר המפונים נפגעו מהפינוי, ולא באמת נתנו להם סיכוי לשחזר את אשר היה להם.
גם אם מבחינה כלכלית השעקה של הפיצוי בבנית "בית" חדש בפריפריה הרחוקה היה מספיק, אנחנו שוכחים שבניית בית לוקחת זמן,
זמן שעולה כסף (השכרת דירות וכו') ככה שאם להיות ראלים המצב היה מאוד בעייתי, ובעצם יצר "בועת היי-טק" עבור המפונים.

דר"א זאת בדיוק הבעיה שלי עם העובדה שאין מדיניות ברורה למדינה, אין "אני מאמין" וחזון מדיני ברור, בעצם יש והוא מוסכם ע"י
80% מהאוכלוסיה - שתי מדינות לשתי עמים. ולכן בשביל למנוע "בועה" כזאת שוב אנחנו חייבים להפסיק ולהשקיע באזורים אלו,
ולהפסיק להטיב עם הגרים בהם, על מנת לגרום להם לנדידה מרצון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 14:38 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אבל בטענה שהמדיניות היא הפך הציונות, הפך הצע הליכוד והפך ההיגיון יש אמת. לא ייתכן שיתעלמו מבניה בלתי חוקית של ערבים ובדואים אבל על כל קראוון שבונה יהודי יוציאו צו הריסה מייד. זה איפה ואיפה. הגענו למצב שאנחנו דורשים שיתייחסו אלינו כמו לזרים בארצנו. זה לא מתקבל על הדעת.
תראה, לגבי הפעלת אלימות, צריך לשים את הדברים על השולחן, בלי לעשות רעש, שום דבר לא זז פה במדינה. כמובן שצריך לדעת בדיוק איזה קו אדום אסור לחצות (מבחינתי פגיעה פיזית בחיילי צה"ל) אבל אין שום סיבה שאנשים יראו את ביתם חרב להם מול העיניין והם ישבו בחיבוק ידיים. היום רבים מכים על חטא שגירוש יהודי עזה עבר בשקט רק בגלל הצייתנות המופתית וקבל הדברים כאילו היו גזירה משמיים. לא עוד. אם צריך להיאבק- ניאבק. "ארץ ישראל נקנית ביסורים" (מסכת ברכות ה,א)

תאבקו. אתם רק מבינים שצה"ל יכול לגבור עליכם בשנייה, כן? כמו שאתה אומר, המדינה לא צריכה להסתמך על השקט שלכם בפינוי הבא(והוא יהיה, תהיה בטוח), אתם לא תצטרכו להסתמך על הרחמנות של צה"ל. אתם לא יכולים להכריז מלחמה ולרצות לנצח בגלל שהיריב מרחם עליכם.
תאמין לי, אם נשווה אותכם לשאר האויבים של צה"ל, אתם פירורים. קלי קלות. הוא רק צריך לקבל החלטה להתמודד עם מחבלים יהודים כמו שהוא מתמודד עם מחבלים ערבים, וכרגע אתם סוללים את הדרך בצורה מושלמת.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 15:08 
לפתוח עליהם נוהל מעצר חשוד ולירות בהם אחד אחד
חבורה של בני זונות, לובשי כיפה לשווא.

כמה שאני שונא אותם מאחל להם הכי רע בעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 15:58 
Officer Barbrady כתב:
קומוניסים כתב:

תאבקו. אתם רק מבינים שצה"ל יכול לגבור עליכם בשנייה, כן? כמו שאתה אומר, המדינה לא צריכה להסתמך על השקט שלכם בפינוי הבא(והוא יהיה, תהיה בטוח), אתם לא תצטרכו להסתמך על הרחמנות של צה"ל. אתם לא יכולים להכריז מלחמה ולרצות לנצח בגלל שהיריב מרחם עליכם.
תאמין לי, אם נשווה אותכם לשאר האויבים של צה"ל, אתם פירורים. קלי קלות. הוא רק צריך לקבל החלטה להתמודד עם מחבלים יהודים כמו שהוא מתמודד עם מחבלים ערבים, וכרגע אתם סוללים את הדרך בצורה מושלמת.

המתיישבים אינם האוייבים של צה"ל, הם צה"ל.
אסור בשום פנים ואופן לחכות עם המאבק צריך להתחיל אותו כבר עכשיו בחקיקה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 16:40 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
המתיישבים אינם האוייבים של צה"ל, הם צה"ל.

שמעתי שנערי הגבעות דווקא ממעטים להתגייס (לרוב בשל מה שנקרא אי התאמה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 17:04 
הדבר המצחיק האמיתי זה שהם יודעים להתגייס יפה מאוד כדי ללכת מכות עם שוטרים ולבזות את דברי אלוהים אבל שקוראים להם להתגייס לצה"ל אין מוצא להם.

חבורה של סמרטוטים אוכלי חינם ונבלות, קומוניסם אותי לא מעניין שחלקם הגדול מעניין בצהל, אתה הולך ופותח מאחז חדש אז תתמודד עם השלכות המעשה ובית המשפט, אתה לא יכול לצפצף על החוק לנוחיותך, לפני לא יותר מחודשיים נהרגו אב ובנו (אנשים דתיים) מאבן שנזרקה לעברם בעת נסיעה והיום אני שומע כל מיני סמרטוטים ואנשי התנחלויות שאומרים שהשד לא נורא ושאנחנו מגזימים, אותם אנשים שאז קרו לגזר דין מוות את שולח האבן (לא שגם הוא לא צריך למות). לאנשים האלה יש כוונות פגיעות ומדון, שום כוונה יהודית אין להם והדבר היחיד שאפשר לעשות איתם זה כמו שעושים עם פלסטינאים שמתפרעים, לפתוח בנוהל מעצר חשוד ואם מרגישים שיש סכנה אז לירות כדי לפגוע ולהרוג. אתה לא יכול לצפצף על חוקת המדינה שבה אתה נמצא וכל אלה אם הם צה"ל (למרות שהם לא) לא ראויים ללבוש את מדי צבא הגנה לישראל אלא ראויים לצינוק בכלא ביטחוני עם סמיר קונטר בחבריו.
מאחל להם ולכל חבריהם מוות איטי וכואב ומי ייתן שאלוהים באמת ייתן להם את הראוי להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 17:09 
כנראה שיש פה כמה אנשים סניליים
זריקת אבנים על חיילי צה"ל היא דבר שבשגרה אצל השמאל הבוגדני בבילעין מידי שבוע
איפה נשמע קולכם אני שואל??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 17:13 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:

אתה מבקש שלא יכלילו את כל הימין כרוצח אבל אתה באופן שיטתי מכליל את כל השמאל כבוגדני
:PUKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 17:24 
סמל אישי של המשתמש
azran כתב:
קומוניסים כתב:

אתה מבקש שלא יכלילו את כל הימין כרוצח אבל אתה באופן שיטתי מכליל את כל השמאל כבוגדני
:PUKE:

זה מפני שרצח הינו מעשה (לא כל הימין יכול לרצוח. פרקטית אין הדבר אפשרי), בעוד שבגידה היא רעיון. לדידו של ניסים (וכמובן אינני מסכים איתו) עקרונות השמאל ורעיונותיו הם בוגדניים.
(פ.ס. פרקליטו של השטן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 17:26 
ניסים לשאלתך, אותם שמאלנים או ימנים שיזרקו אבן על חייל צהל ראוים לשבת בתא עם סמיר קונטר ולסבול ממוות איטי וכואב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 17:26 
יום יבוא ותהיה מדינה עצמאית וקומוניסים יהיה בה גיבור מלחמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 17:27 
סמל אישי של המשתמש
במבה אדומה כתב:
יום יבוא ותהיה מדינה עצמאית וקומוניסים יהיה בה גיבור מלחמה.

איזה הרמה להנחתה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 17:44 
Roman כתב:
ניסים לשאלתך, אותם שמאלנים או ימנים שיזרקו אבן על חייל צהל ראוים לשבת בתא עם סמיר קונטר ולסבול ממוות איטי וכואב

יחס לימין כמו יחס למחבלים? הלוואי!
ישובו במהרה הביתה ...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 19:30 
התגובה שלך מגוחכת אבל בשמחה הייתי שולח את כל אלה לעזה.
לא מגיע לכל הישובים האלה שצהל יסכן רבע חייל בשבילו.
(אני בטוח שזה לא ככה ברוב הגדול של ההתנחלויות)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 20:38 
קומוניסים כתב:
Roman כתב:

ישובו במהרה הביתה ...

תמונה

הגדרת אותו כמחבל באשכול אחר, לא?
גם הוא זרק אבן על רכב צה"לי.
באמת קיבל אחלה יחס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 20:58 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
Roman כתב:

ישובו במהרה הביתה ...

יחס לבן אלף שרמוטות שזורק אבנים על חייל לבן אלף שרמוטות שזורק אבנים על חייל.
מה אכפת לי אם הוא ימין שמאל או מחבל, הוא תוקף את חיילי צה"ל והוא צריך לשלם על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2011, 00:26 
האם מישהו יכול להביא הוכחה שאותו קצין נפצע כפי שהתקשורת לא הפסיקה לדווח ביממה האחרונה? כי דובר צה"ל דווקא פירסם הודעה לפיה הקצין לא נפגע באירוע. האם ייתכן שמדובר שוב בעלילה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2011, 03:18 
למה זה בכלל משנה אם הוא נפצע? אף אחד לא נפצע מהאבן שתמימי, שנהרג מירי לראשו לפני כמה ימים זרק.
אם זריקת אבן מצדיקה ירי לראש אז חומרת הפגיעה אם בכלל אינה רלוונטית. 

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2011, 05:35 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:

אכן יש שם המון פוליטיקות מצד המנהיגים, וזה לא רק אשמת המדינה, אך עדיין עיקר האשמה עליה.

אני הייתי מתומכי ההתנתקות, ועל אף אכזבתי מכך שזה היה צעד בודד ולא כמו שציפיתי, אני עדיין חושב שזה היה מעשה נכון.
ועם כל זאת אני אומר - הטיפול במתנחלים המפונים היה ועודנו מזוויע.
המדינה צריכה לדאוג לרווחת תושביה, ולא להסתתר מאחורי "המנהיגים שלהם לא הסכימו ל-א' או ל-ב' " בשביל לא לדאוג לתנאים בסיסיים.
זה נכון למפונים, זה נכון לערביי-ישראל, זה נכון לבדואים ולכל מגזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2011, 06:36 
קומוניסים כתב:
האם מישהו יכול להביא הוכחה שאותו קצין נפצע כפי שהתקשורת לא הפסיקה לדווח ביממה האחרונה? כי דובר צה"ל דווקא פירסם הודעה לפיה הקצין לא נפגע באירוע. האם ייתכן שמדובר שוב בעלילה?

אלוף פיקוד מרכז אמר בעצמו שמישהו רץ אל הסמח"ט עם אבן ונתן לו אותה בראש וקרא לו נאצ**

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2011, 08:25 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:

אכן יש שם המון פוליטיקות מצד המנהיגים, וזה לא רק אשמת המדינה, אך עדיין עיקר האשמה עליה.

אני הייתי מתומכי ההתנתקות, ועל אף אכזבתי מכך שזה היה צעד בודד ולא כמו שציפיתי, אני עדיין חושב שזה היה מעשה נכון.
ועם כל זאת אני אומר - הטיפול במתנחלים המפונים היה ועודנו מזוויע.
המדינה צריכה לדאוג לרווחת תושביה, ולא להסתתר מאחורי "המנהיגים שלהם לא הסכימו ל-א' או ל-ב' " בשביל לא לדאוג לתנאים בסיסיים.
זה נכון למפונים, זה נכון לערביי-ישראל, זה נכון לבדואים ולכל מגזר.

מלבד העובדה שהמפונים (או מנהיגיהם) סירבו לכל הסדר שאינו מעניק להם וילות ענקיות על שפת הים בחינם, אני באמת לא יודע הרבה על מה שהלך איתם אחרי הפינוי.
אני מאמין לך אם אתה אומר שהמדינה היתה יכולה או צריכה לעשות בשבילם יותר (בינינו, אפילו כפתרון זמני, קראווילה כזאת זה לא משהו).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2011, 08:40 
סמל אישי של המשתמש
http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1591697

המדינה הולכת ומאבדת את זה.
אני לא יכול להגיד דבר אחד חיובי על ההחלטה הנוראית הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2011, 08:46 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
האם זה מופרך לראות במתנחלים אוכלוסיה תחת דיכוי? האם זה מוזר שתחת משטר דיכוי, כולם מדוכאים? האין זה לב ליבה של תיאוריית זכויות האדם עליה אנחנו אמונים, שזכויות אדם, חירות, דמוקרטיה וכל הג'אז הזה זה משהו שיש לכולם או אין לאף אחד? האם זהו דיסונאנס קוגנטיבי גדול מדי להכיר בכך שבמשטר דיכוי – גם המדכא הוא מדוכא? שגם האסיר המשת"פ, שליחה של ההנהלה, זה שעושה בשבילה את החלקים המלוכלכים יותר במלאכת דיכוי האסירים האחרים, גם הוא אסיר? אנחנו כבר מכירים בזה שהסוהרים עצמם – חיילים שמשרתים בשטחים – אינם רק המוציאים לפועל של הדיכוי אלא גם קורבנות שלו בעצמם, האם זה גדול עלינו להבין את אותו הדבר גם לגבי מתנחלים?
...
הייתי רוצה לקוות שהמקרה הזה יוריד איזה שהוא אסימון גם בקרב המתנחלים. לדרוש זכויות אדם לעצמך זה טוב ויפה, אבל לא חוכמה. עוד לא נולד מי שלא רוצה זכויות אדם לעצמו. לא פגשתי אף אחד שאומר "אני מסית – תסתמו לי ת'פה" או "אני מסוכן – תזרקו אותי לכלא ללא משפט". איכשהו, זה תמיד מישהו אחר שצריך לעשות לו את כל הדברים האלו ואיכשהו, תמיד מצליחים להצדיק זאת באותות ומופתים שונים ומשונים.
...
מי שאחראי להקצנה של החברה הישראלית, להדרת הנשים מהמרחב הציבורי, לגזענות המרימה ראש, אינם נוער הגבעות. הם בסך הכול היחידים בסיפור שישרים מספיק בשביל להשתין מהמקפצה.

http://www.hahem.co.il/scissors/?p=918

* יש בפוסט הזה עוד דברים מעניינים, הבאתי רק כמה היילייטס.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 242 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: