ישראל היום :
"אף פעם לא החרמתי"
שי אבוטבול לא מרוצה מכך שחוזהו המשודרג טרם הוגש לבקרה התקציבית אבל "מקבל הכל באהבה" • לקראת הערב: "גם אם הפועל תנצח בקריית שמונה, זה לא יקבע דבר"
הסיפור של שי אבוטבול העונה דומה מאוד לסיפור של הפועל ת"א כולה שנעה בין משברים גדולים להצלחות יפות כשבאמצע הרבה עבודה קשה וסיזיפית.
אחרי שהתנדנד בין הספסל להרכב אבוטבול מתייצב ל11- ורגע לפני קריית שמונה תפסנו אותו לשיחה.
שי אתה מופתע מההצלחה שלכם עד כה?
"זה לא מפתיע אותי בכלל. מההתחלה ידענו מה אנחנו רוצים ולמה אנחנו מסוגלים. אמנם זה עדיין בתהליך בנייה אבל אני שמח שלאחרונה רואים את הפועל שכיף לראות."
איזו הפועל טובה יותר הדאבליסטית של גוטמן או זו הנוכחית?
"יש הרבה שינויים מהקבוצה ההיא. הרבה שחקנים עזבו והתקדמו הלאה. איזו הפועל טובה יותר? אוכל לענות על זה רק בסוף השנה כשנדע את השורה התחתונה וגם איך שיחקנו את כל המשחקים. מבחינת המרקם הקבוצתי הוא אותו דבר חסר רק את שכטר הליצן עם הבדיחות והצחוקים שלו."
למרות שלא יגיד זאת בפירוש אבוטבול מתהלך כבר שנים עם תחושה מצד הנהלות של חוסר הערכה מצד הנהלות הפועל השונות. בתור הקפטן המשותף עם ואליד באדיר הוא ציפהבכל שנה לשדרוג החוזה והתנאים. בתחילת העונה הנוכחית הוא כמעט מצא עצמו מחוץ למועדון בעקבות סכסוך עם טביב אך גם אחרי שהכל נראה כמסתדר החוזה החדש לא הופקד בבקרה.
שי האם אנחנו לקראת סיבוב נוסף בעימות מול ההנהלה?
"יש דברים שלא תלויים בי. אני עשיתי את כל מה שאני יכול ופעלתי בדרכים הכי מכובדות שאפשר. אני מקבל באהבה את הכל ומקווה שהסיפור הזה ייפתר כמו שמגיע לי. להפסיק לשחק אני לא אפסיק. יש זיכרון דברים חתום ולכן אני חושב שזה ייפתר. אני לא רוצה להתייאש אבל תמיד יש בי חשש כזה כי זה נמשך יותר מדי זמן."
תחרים את האימונים שוב?
"אף פעם לא החרמתי אימון. שחקן זה בן אדם וכשהוא מגיע לא מרוצה ועם כעסים זה יכול להיות לא טוב באימון ולהזיק לכן העדפתי בתחילת השנה לא להגיע במקום לבוא ולפגוע."
ואיך אתה מרגיש מקצועית?
"יש לי גם ביקורת עצמית ואני יודע שלא הייתי במיטבי בתחילת העונה אבל עכשיו אני חוזר לעצמי ומרגיש מצוין. יש בישולים וכמובן הדובדבן הגדול היה הגול הדרבי - זו ההרגשה הכי טובה בעולם."
והערב קריית שמונה מחכה לכם.
"הם קבוצה טובה ומגובשת. יש להם מאמן טוב שמכין אותם טוב לכל משחק ולא במקרה הם במקום שבו הם נמצאים. אם לא נבוא דרוכים נפסיד."
גם אם תפסידו האליפות שלכם?
"כל אחד אומר לי 'מברוק אתם אלופים' ובא לי לתת לו סטירה. הכל שטויות הליגה עוד ארוכה וגם אם ננצח הערב זה לא יקבע דבר. אליפות היא אחת המטרות אבל אין טעם לדבר על זה כרגע."
יאללה שי, תעלו לטרוף היום את הדשא. אנחנו מאחוריכם.
שיהיה לכולנו יום אדום !