kobster, מה רלוונטית יכולת הקבוצה לפני חודש וחודשיים? הרי כולנו מתגאים בכך ש*אנחנו* לא אוהדי הצלחות. שהיחס לקבוצה לא מושפע מהתוצאות שלה. שבשבילנו הפועל היא הפועל, תמיד. אני פשוט אצטט את מה שכתבתי לפני לא כזה הרבה זמן באשכול
לראשונה בחיי שאני לא מצליח להתחבר לקבוצה.
ערן כתב:
תגידו - לא שאני לא מדוכא מהמצב המקצועי והניהולי של המועדון ושל הקבוצה - אבל ממתי נולד הדבר הזה של "להתחבר לקבוצה"? זה קטע ניו-אייג'י כזה של המאה ה-21? האם גם בשנות ה-90 של סיני הסתובבו אוהדי הפועל וטענו שהם "לא מתחברים"? אני לא חושב. לא כי הם היו אוהדים טובים יותר, אלא כי הז'רגון הערכי-עאלק הזה זו פסאדה שהומצאה רק בשנים האחרונות. לא בא לחנך אף אחד. כולכם אוהדי הפועל וזכותכם לאהוד אותה איך שבא לכם, מבחינת מינונים והכל. אבל הלו, מה הקשר התחברות או לא התחברות? תשמחו בניצחונות, תתבאסו בהפסדים, תקללו את ההנהלה, תאהבו שחקן X, תחבבו פחות שחקן Y, תבואו למשחקים, תישארו בבית, וואטאבר. אבל אל תעטפו כל כישלון - והפועל הנוכחית מסתמנת כחוסר הצלחה בכל התחומים, כאמור, מהנהלה ועד שחקנים - בחוסר יכולת שלכם "להתחבר". זה נשמע לא אמין, במיוחד כשכל חוסר היכולת "להתחבר" מגיעה תמיד בעונות או בתקופות לא טובות של הקבוצה. תגידו "ההפועל הזו מבאסת אותי", "ההפועל הזו כל כך מדכאת אותי עד שאני מגיע מראש למגרש בווייב שלילי", אנא עארף. אבל בחייאת, תחסכו מאיתנו את ה"מתחבר"/"לא מתחבר". ואם כבר, אולי אסיים ואסייג כן באמירה מעט שיפוטית: מי שהנהלה - גרועה ככל שתהיה, ומאמן - מביך ככל שיהיה, ושחקנים - לא טובים ככל שיהיו, גורמים לו לאהוד פחות את הקבוצה (שלא לדבר על "שכחתי בכלל שהפועל משחקת!!!11111") - שיבדוק את עצמו ואת מידת האהדה שלו.
ערן כתב:
אני לא מתווכח עם תחושות. אתם טוענים שזה משהו אותנטי, סו בי איט. אבל לטעמי, מבחינה רציונלית וגם רגשית, הנהלה-שחקנים-מאמן לא אמורים להשפיע על המידה שבה אתה אוהד את הקבוצה. ולכן, מבחינתי אין הבדל בין קבוצת גיא לוזון 07/08 ובין קבוצת דרור קשטן 11/12. את ההנהלה הנוכחית אני שונא יותר, מהשחקנים הנוכחיים אני מחזיק יותר, משתיהן היו לי תקוות מסוימות שהכזיבו. אז מה. באותה מידה נהניתי מאופן המשחק של הפועל בעונת 09/10 מאשר מצורת המשחק שלה בעונה שאחרי. כל זה לא השפיע ולא אמור להשפיע על הרצון שלי להגיע בכל שבוע לראות את הקבוצה. אני "מחובר" לקבוצה כי אני אוהד שלה. מה שקורה לי בכל עונה ועונה יכול להשתנות, בהחלט. זה לא אמור לשנות דבר ביחס שלי כלפיה.
ערן כתב:
הטענות על ה"חיבור" נשמעו בקיץ, נשמעו אחרי הפסדים באירופה ונשמעו גם אחרי הניצחונות הלא משכנעים נגד בית"ר וב"ש (זה לא עושה אותם, אגב, מוצדקות יותר). אלא שאני לא עושה פה שום משוואה. אני טוען, בפשטות, שאין כזה דבר "חיבור לקבוצה". שזה בלוף שהמציאו במסגרת ניסיונות ההפיכה של אהדת כדורגל לאיזה משהו ערכי. אתם אוהדים את הקבוצה? סבבה. יותר או פחות, מקרוב או מהבית, זה אתם תחליטו. אבל לטעון שיש כזה מין ציר חיבור כזה שעליו אתם נעים לכיוון הקבוצה או ממנה, זה מגוחך לדעתי. זה פשוט לעטוף תסכול או אכזבה בכאילו ריחוק רגשי ממה שקורה, ברצונכם או שלא ברצונכם. אתה חושב שאני נתפס לסמנטיקה, אני חושב שזה דיבור שמחלחל יותר ויותר ומגיע למצבים מביכים שבהם אני יוצא מבלומפילד וילד בן 16-17 טוען שהוא לא "מתחבר לקבוצה". כאמור, לא חושב שבעונות תחתית של הפועל דיברו על "חיבור", גם לא מאמין שזה משהו שקיים מחוץ לישראל.