תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 07 יולי 2025, 00:44

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 63 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: "הגיע הזמן לחזור לארץ" - הקמפיין החדש של משרד הקליטה
הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2011, 09:58 
סמל אישי של המשתמש
אני חולק על הקביעה של זה שכתב מעלי =)

בלומי לא הבנת אותי, איך ילדך ילמדו עיברית לא מענין אותי, מענין אותי שהם יהיו כאן כי זה אומר שגם אתה תקפוץ לביקור =)
ורפואה שלמה לגבך כאמור.

דר"א מחקרים מראים שילדים בגיל 2-6 קולטים הכי טוב מידע ומעבדים אותו בצורה המהירה ביותר, יתכן כי לימוד של 2-3 שפות
הוא בהחלט מעמסה על המוח שלהם ולכן מאיט את הקצב העיבוד אבל המוח שלהם בנוי לזה וכנראה שילדים שלומדים שפה
אחת עושים את זה כל-כך מהר כי מלמדים אותם ממש לאט, ומעט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2011, 10:29 
סמל אישי של המשתמש
אני נמצא בארץ המייפל כבר ארבע שנים.(כרגע בן 19)

לי אישית זה מרגיש כאילו העברית נחלשה במידה ניכרת,אני שם לב לכך יותר בעיקר שאני נוסע לבקר בארץ ומוצא את עצמי לפעמים לא מבין משפטים שחברים אומרים לי(בעיקר חפירות בנושא צבא).
אני יכול גם להעיד על עצמי,אחיי ואחותי שגם אחרי 4 שנים האנגלית שלנו היא לא ברמה של אנשים שנולדו פה או לחלופין עברו לפה בגיל מאוד צעיר (האירוניה פה שאתה שם לב לזה יותר ויותר ככל שהזמן עובר).

מכיוון שבואנקובר 60-70% מהאוכלוסייה הם מהגרים דור ראשון\שני,
אני יכול להגיד לך בפה מלא שבגילאים שאתה מדבר עליהם ולהערכתי עד סביבות גיל 8 השפה נקלטת בצורה מאוד מרשימה,ואני רואה הרבה מאוד מקרים של ילדים שמדברים אף שלוש-ארבע שפות בצורה רהוטה,ולרובם יש גם יתרון על אחרים בידיעת שתי שפות או יותר,בעיקר במקום כל כך רב-תרבותי.

לעומת זאת במקרים בהם מדובר בילדים קצת יותר בוגרים (חטיבה-תיכון),הייתי ממליץ לחכות עד לסיום התיכון,או כמובן לפני אם ישנה האפשרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2011, 11:18 
אני יכול להעיד על המשפחה שלי, בה אחי נשוי לרוסיה, אחי דיבר עם הילדה בעברית בעוד האמא דיברה איתה רוסית.
בבית סבא וסתבא מצד האמא דיברו איתה רוסית, אצלנו בבית עברית.
הילדה היום בת 4 , אומנם היא מבינה שמדברים איתה ברוסית, אבל לא מוכנה לדבר בשפה הזאת.
שניסתה כמה פעמים לדבר עם ישראלים ברוסית הם לא הבינו אותה וזה כנראה יצר לה "בעיה", כנ"ל בגן שהיא ערבבה במשפטים מילים בעברית וברוסית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2011, 11:34 
סמל אישי של המשתמש
קנדה, מדובר על ילדים שגדלים בבית דו לשוני, לא על נערים שנאלצו להסתגל לשפה חדשה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2011, 13:57 
its-sick כתב:
teknoboy כתב:
ילדים שגדלים בבית דו לשוני באמת מתחילים לדבר מאוחר יותר (לפעמים) ובאמת מתקשים קצת בהתחלה, אבל זה עובר בגיל מוקדם מספיק (עד גיל שש בד"כ), ואחר כך יהיו להם יתרונות כל החיים: קליטה טובה של שפות חדשות, הבנה עמוקה של שפות האם שלהם, יכולת הפשטה טובה יותר וכו'.
יש על זה המון מחקרים.
הבת שלי התחילה לדבר מוקדם מאד בשתי השפות, ומאז היא לא הפסיקה לדבר. ייתכן וזה מקרה פרטי, אבל אישית לא נתקלתי במחקר שאומר את מה שאמרת על התחלה מאוחרת יותר.
כשאשתי התלבטה אם זה סביר שכל הורה ידבר עם הילדה בשפה אחרת היא קראה המון על זה, ולא נתקלה בשום דיעה מקצועית שאומרת כזה דבר.

זאת דווקא תופעה ידועה. זה לא תמיד קורה אבל אני מכיר לא מעט ילדים שנחשפים לשפה א' בבית ולשפה ב' בחוץ וזה לא נדיר שהם מתחילים לדבר כמה שבועות או חודשים אחרי חבריהם. ועדיין, זה מסתדר להם ויש להם שתי שפות לחיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2011, 21:20 
הקמפיין הזה דוחה, במיוחד הפרסומת עם יום הזיכרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2011, 21:32 
סמל אישי של המשתמש
תנו לי מה שמקבלים כאן בכל מדינה באירופה/ארה"ב'אוסטרליה ואני היום על המטוס

בעצם תנו לי אזרחות או אישור עבודה ואני טס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2011, 21:43 
אמא אבא תודה שנתתם לי אזרחות אמריקאית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2011, 00:31 
סמל אישי של המשתמש
צור ש. כתב:
הקמפיין הזה דוחה, במיוחד הפרסומת עם יום הזיכרון.

ברמות אבל. אין בעיה עם קצת שייכות וידע היסטורי של העם שלך, אבל מכאן ועד הדרך בה ניסו להעביר את זה ("היא לא יודעת שהיום חנוכה :cry: ", "הוא לא יודע שזה יום הזיכרון?! :bang: "), יש מרחק גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2011, 16:20 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
בלומי רק שתדע, מאד מאד קשה לדבר עם ילד 2 שפות, לרוב יהיה לו קשה לדבר את שתי השפות..
בדר"כ הוא ישלב במשפטים שלו מילים מ2 השפות, בגן\ביה"ס כאשר ילדים לא יבינו מה הוא אומר זה יכול ליצור בעיות ולכן הילד לרוב יעדיף להתמקד בשפה אחת.
אבל בהצלחה.

אצלי בבית דיברו עברית ורוסית(יותר עברית כשמחוץ לבית נחשפתי רק לרוסית, ויותר רוסית כשמחוץ לבית נחשפתי רק לעברית).
היום אני מדבר עברית ואנגלית ברמה של שפת אם, ורוסית ברמה קצת יותר נמוכה רק כי מאז גיל 10 אני לא מדבר רוסית כמעט עם אף אחד, וממה שאמא שלי אומרת, דיברתי עברית ורוסית כבר בגיל שנה-שנה וחצי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2011, 23:05 
סמל אישי של המשתמש
אני כותב כאן לא כדי לקבל תשואות אלא כדי לספר את האמת.
חייתי בארה"ב 6 שנים. נהנתי מכל רגע. מעבר לעובדה שלא השתמשתי בזמבורה של האוטו במשך 6 שנים רצופות באמת היה לי נעים שם ושקט וכיף. קל לחיות, לא יקר ובאמת ארץ יפה ויש מלא מה לראות ולטייל.
צברתי לי חברים ולא חשתי שום געגוע לארץ.
משרד הקליטה הציע לקלוט אותי תוך מתן הטבות מפליגות (מזוודה שלישית בטיסה של אל על...) אך לא התפתתי.

האמת, גבירותי ורבותי, חזרתי בגלל יום השואה.

"עם אוהדים כאלה, היום כמו שאני, אני עולה ושם 40 נקודות"- אריק איינשטיין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2011, 23:33 
http://e.walla.co.il/?w=/222/1861983

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2011, 23:42 
far-red כתב:
אני כותב כאן לא כדי לקבל תשואות אלא כדי לספר את האמת.
חייתי בארה"ב 6 שנים. נהנתי מכל רגע. מעבר לעובדה שלא השתמשתי בזמבורה של האוטו במשך 6 שנים רצופות באמת היה לי נעים שם ושקט וכיף. קל לחיות, לא יקר ובאמת ארץ יפה ויש מלא מה לראות ולטייל.
צברתי לי חברים ולא חשתי שום געגוע לארץ.
משרד הקליטה הציע לקלוט אותי תוך מתן הטבות מפליגות (מזוודה שלישית בטיסה של אל על...) אך לא התפתתי.

האמת, גבירותי ורבותי, חזרתי בגלל יום השואה.

ענק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 22:17 
הפרסומת היחידה שיש בה שמץ של הגיון תהא: "תחזרו לארץ היום, כי לכו תדעו אם יהיה לכם לאן לחזור עוד 15 שנה".

מדינה של באבות ובבונים. שבחייאת הפולנים האנטישמים האלו יביאו לי דרכון מילוט ממה שהולך להיות פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 ספטמבר 2011, 15:02 
בלומי האדום כתב:
בוקר טוב!

בנושא השפה כבר יצא לי לשוחח עם מורים לגרמנית, והורים לילדים עם אותה "בעיה", כמו שאני עומד להתמודד עימה בעתיד.
כולם ללא יוצר מן הכלל, יעצו לנו לנהוג כמו שהסברתי. הווה אומר, שכל אחד מההורים מדבר עם התינוק את שפת האם שלו.
המקרה שלנו הוא עוד סביר.
אני מכיר הורים שההורים בכלל לא דוברים גרמנית, ואת הגרמנית הילדים מתחילים ללמוד רק בכניסה לגן (2-3).
"תופעת הלוואי" היחידה שלפעמים צצה, שהילד מתחיל לדבר בשלב מאוחר יותר. בדרך כלל בצורה טובה יותר מבני גילו.
הייתרון, שתי שפות בטוחות כשפת אם, לילד לכל חייו.

שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

בלומי,
לא כל כך פשוט בעניין השפה.
לי יש כבר כמה ילדות. הקטנה הגיע לכאן בגיל 4, כמובן עם עברית שוטפת. כיום, בגיל 6, למרות ששני ההורים ישראלים ובבית מדברים רק עברית (למעט כשיש אורחים או חברים של הילדים), היא מאבדת את העברית, היא פונה אלינו באנגלית, וכשאני מתעקש איתה שתדבר אלי בעברית היא אומרת שהיא לא יודעת איך להגיד את זה, וגם כשהיא מדברת עברית היא משלבת המון אנגלית. היא פשוט איבדה (לפחות באופן שימושי כרגע) המון מהעברית.
בנוסף, אני מכיר כאן משפחות שהורה אחד ישראלי ואחד אוסטרלי. עם ילדים שהיו בארץ עד גיל 6 וההורה המשיך לדבר איתם עברית כל החיים, הילדים אולי מבינים קצת, אבל לא מדברים בכלל בעברית. זה לא העולם שלהם. ואני רואה את ההורה הישראלי נשבר ויותר נוח לו לדבר איתם באנגלית.
זה לא תמיד ככה, אבל זה לא פשוט.

בעניין הקמפיין, טימטום מגוחך. לי אין ספק שאחזור לארץ, יש לי שם יותר מדי דברים יקרים ללבי (לא חנוכה..). אבל אני לחלוטין מבין כל אחד שיעדיף להישאר כאן. כל כך הרבה יותר פשוט וקל, שזה כואב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 ספטמבר 2011, 15:37 
סמל אישי של המשתמש
קורע מצחוק כל פעם מחדש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 נובמבר 2011, 10:27 
סמל אישי של המשתמש
בהמשך לדיון על ילדים דו לשוניים: http://www.haaretz.co.il/gallery/kids/1.1558124

פעם ראשונה שאני מצליח להעלות מהאוב אשכול כל כך ישן ולהגיב בו. הגשמתי חלום.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 נובמבר 2011, 11:59 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
בהמשך לדיון על ילדים דו לשוניים: http://www.haaretz.co.il/gallery/kids/1.1558124

פעם ראשונה שאני מצליח להעלות מהאוב אשכול כל כך ישן ולהגיב בו. הגשמתי חלום.
תודה, מעניין מאד.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 20:55 
סמל אישי של המשתמש
http://news.walla.co.il/?w=/9/1882023
נתניהו מרגיע יהודי ארה"ב: נסיר קמפיין משרד הקליטה
הקמפיין של משרד הקליטה, שביקש להשיב ישראלים לארץ, עורר זעם בקהילה היהודית בארה"ב. נתניהו הורה להסירו לאלתר, אמר כי לא היה מודע לו, והבהיר שהוא מוקיר עמוקות את יהדות אמריקה

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: "הגיע הזמן לחזור לארץ" - הקמפיין החדש של משרד הקליטה
הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 21:05 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
כשהקמפיין עלה לפני חודשיים וחצי זה לא הפריע לאף אחד, חוץ מכמה שמאלים מתלוננים וכותבי טורים כאלה ואחרים. אף אחד ממשרד החוץ, משרד ראש הממשלה או משרד הקליטה לא התכוון להתנצל על הדבר המביש הזה.
אבל אז מה קרה? הקמפיין עלה שוב בימים האחרונים בארה"ב והרגיז את הקהילה היהודית האמריקאית (לא של ה"יורדים"), ובצדק. אז פתאום נעמדו במשרדי הממשלה על הרגליים ושיגרו אלף התנצלויות. כי מסוכן להתעסק עם היהודים האמריקאים, או להשפיל אותם. ישראלים שבחרו לחיות בחו"ל אפשר להעליב יופי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 21:21 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
ערן כתב:
כשהקמפיין עלה לפני חודשיים וחצי זה לא הפריע לאף אחד, חוץ מכמה שמאלים מתלוננים וכותבי טורים כאלה ואחרים. אף אחד ממשרד החוץ, משרד ראש הממשלה או משרד הקליטה לא התכוון להתנצל על הדבר המביש הזה.
אבל אז מה קרה? הקמפיין עלה שוב בימים האחרונים בארה"ב והרגיז את הקהילה היהודית האמריקאית (לא של ה"יורדים"), ובצדק. אז פתאום נעמדו במשרדי הממשלה על הרגליים ושיגרו אלף התנצלויות. כי מסוכן להתעסק עם היהודים האמריקאים, או להשפיל אותם. ישראלים שבחרו לחיות בחו"ל אפשר להעליב יופי.

חשבתי שזה הולך להיות "ואז זה הפריע לי, אבל לא נשאר מי שיתנגד" :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 21:30 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
ערן כתב:

אתה רוצה להגיד ששמאלנים לא נגד המדינה? הפכת לי עולמות עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 23:54 
סמל אישי של המשתמש
קמפיין של משרד הקליטה בארצות הברית, נגד התבוללות ולמען עידוד העלייה לארץ-ישראל, הוסר בהוראת ראש הממשלה, בנימין נתניהו.

נתניהו אף התנצל והבהיר שלא היה מודע לקמפיין, וציין שהוא מוקיר עמוקות את יהדות אמריקה.

הקמפיין, שזכה לכותרת "לפני שחנוכה יהפוך לחג המולד – עזרו להם לחזור לישראל", עורר סערה בקרב כמה מבכירי הקהילה היהודית בארה"ב והללו מחו ואמרו: "הקמפיין מפגין זלזול בחג המולד וחוסר כבוד ליהדות ארצות הברית".

מנכ"ל הליגה נגד השמצה, אייב פוקסמן, הודיע: "בזמן שאנו מעריכים את הרציונל העומד מאחורי הפנייה של ממשלת ישראל לאזרחיה המתגוררים בארצות הברית לשוב לישראל, אנו חוששים כי יכולים להיות מי שייפגעו ממה שהסרטונים מרמזים על יהדות ארצות הברית",

שגריר ישראל בארצות הברית, מייקל אורן, התנצל על הקמפיין, הבהיר שהושק ללא ידיעת ראש הממשלה וכי, "הקמפיין של משרד הקליטה לא לקח בחשבון כנראה את הרגישויות של יהדות ארצות הברית, ואנו מתנצלים על כל פגיעה שנגרמה".

הקמפיין כולל שלושה סרטונים של לשכת הפרסום הממשלתית. הוא הועלה לשלטי חוצות שהוצבו בערים הגדולות בארצות-הברית, בהן ניו יורק, לוס אנג'לס ופאלו-אלטו בקליפורניה.

הסרטון מעורר הסערה, הועלה לאתר משרד הקליטה תחת הכותרת: "לפני שחנוכה יהפוך לחג המולד - הגיע הזמן לחזור לישראל", הוא סרטון שבו נערכת שיחת וידיאו בין ילדה אמריקנית לבין סבה וסבתה בישראל. שני המבוגרים יושבים לפני המנורה, ושואלים: "איזה חג את חוגגת?" בת היורדים עונה: "חג המולד".

לפי הוראת נתניהו, הסרטון סולק מאתר משרד הקליטה. סרטון אחר - "לפני שאבא יהפוך ל'דדי'" - נותר באתר. כך גם סרטון בנושא יום הזכרון.

משרד הקליטה הבהיר בתגובה כי בשום שלב לא יועד הקמפיין לאוכלוסייה היהודית, אלא לקהילת היורדים הישראלית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 00:07 
הסרטון של יום הזכרון הרבה יותר טיפשי מהסרטון של הילדה שאומרת Christmas במבטא ישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 03:06 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
הסרטון של יום הזכרון הרבה יותר טיפשי מהסרטון של הילדה שאומרת Christmas במבטא ישראלי.

דווקא איתו יותר הזדהיתי..
בתור אחד שגר בחו"ל כבר מעל 4 שנים,אני זוכר איך בשנתיים שלוש הראשונות(הייתי אז בתיכון),היה לי קשה מאוד עם חוסר ההזדהות של כל דבר אשר קשור לישראל,או אליי בתור ישראלי.

לא מדבר על הפועל,לא על חברים,ולא על קשרים שנוצרו פה במהלך השנים..
כשהסובבים אותך לא קשורים בכלום לכל מה שאתה היית קשור אליו בעבר,נוצר נתק (אפילו פיזית זה עובד ;)
לי זה הציק.

וכשאחיי הקטנים החלו לדבר רק אנגלית ביניהם תחילה,גם זה הציק.
ולראות אותם גודלים קנדים ולא ישראלים על כל המשתמע מכך גם נהג להציק לי.

כיום,הקשר ביני ליהדות הוא אפסי עד לא קיים,ובכלל כל מיני דברים ש"ברגש" שמועלים בסרטונים כבר רחוקים ממני..
אני כן מצליח לראות איך הסרטון הזה יצבוט קצת אבל לחלק מהיורדים,אני בטוח שעד לפני שנה-שנתיים גם בי זה היה נוגע.

בכל אופן,הובהר שזה לישראלים יורדים ולא מיועד ליהודי אמריקה,לא רואה סיבה להתלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 03:06 
סמל אישי של המשתמש
נערך (דאבל)

נערך לאחרונה על ידי איר קנדה בתאריך 04 דצמבר 2011, 18:46, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 09:07 
סמל אישי של המשתמש
סליחה על השאלה, אבל לפני שהיגרתם באמת חשבת שתדבר על ילדים בבית ספר בקנדה על הפועל???
גם אם כן, ההורים שלך היו אמורים להסביר לך שקנדה זה לא ישראל ואף אחד שם כנראה לא יודע עברית או מה זה הפועל.
אתה יודע, בהגירה יש גם דברים קשים, כמו אלה שאתה מתאר (ניתוק מהמולדת וכו'), אבל דומני שזה הרעיון בהגירה - שמשלמים מחיר של התנתקות לטובת רווח של חיים טובים יותר ואופציות טובות יותר לעתיד.

אם מישהו היגר לאמריקע, ובאמת לא חשב לרגע על זה שבאמריקע הרחוקה מדברים אנגלית ולא עברית, חוגגים את כריסמס ולא את חג המולד, וצופים בבייסבול ולא בכדורגל - כנראה שהוא לא התכונן טוב מדי להגירה שלו.

במקרה לך, אגב, נראה לי שזה עבר די טוב, והסתגלת בצורה די מוצלחת לחיים שם (וגם לא ויתרת על החיבור שלך לפה, וזה יפה ששילבת את שני הדברים יחד).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 09:10 
הקמפיין הזה מגוחך ופאטתי והסרטון עם יום הזיכרון הוא גולת הכותרת בערימת הטימטום הזאת.
שימו לב לפרט אירוני: הבחור בסרטון עם יום הזיכרון מדבר בדיוק כפי שהרבה מאוד גברים ישראלים היו
מדברים לאמריקאיות: "נרות.. מוסיקה.. יאללה בואי נזדיין..." אז מילא שהקונספט אידיוטי ולא
משכנע בשיט (בתור ישראלי שגר בארה"ב כבר 4 שנים) הוא גם מנותק מכל ההוויה אמריקאית. רוב הגברים האמריקאים
בחיים לא היו מדברים בצורה כזאת לבחורה ישראלית (לא אלה שאני הכרתי לפחות). גברים ישראלים רבים דווקא כן. לחיי האבסורד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 09:11 
איר קנדה כתב:
גיא האדום כתב:

בתור אחד שגר בחו"ל כבר מעל 4 שנים,אני זוכר איך בשנתיים שלוש הראשונות(הייתי אז בתיכון),היה לי קשה מאוד עם חוסר ההזדהות של כל דבר אשר קשור לישראל,או אליי בתור ישראלי.

כשהסובבים אותך לא קשורים בכלום לכל מה שאתה היית קשור אליו בעבר,נוצר נתק (אפילו פיזית זה עובד ;)
לי זה הציק.

כיום,הקשר ביני ליהדות הוא אפסי עד לא קיים,ובכלל כל מיני דברים ש"ברגש" שמועלים בסרטונים כבר רחוקים ממני..
אני כן מצליח לראות איך הסרטון הזה יצבוט קצת אבל לחלק מהיורדים,אני בטוח שעד לפני שנה-שנתיים גם בי זה היה נוגע.

אתה מפספס את הנקודה בכל האשכול, לפי הבנתי לפחות.
המסר של הפרסומות יכול להיות נכון, לפחות בעיני חלק מהאנשים.
אבל המדינה בטימטומה משקיע בפרסומות, במקום לדאוג לזה שתהיה מדינה שכדאי לחזור אליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 18:49 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
איר קנדה כתב:
גיא האדום כתב:

לי זה הציק.

אתה מפספס את הנקודה בכל האשכול, לפי הבנתי לפחות.
המסר של הפרסומות יכול להיות נכון, לפחות בעיני חלק מהאנשים.
אבל המדינה בטימטומה משקיע בפרסומות, במקום לדאוג לזה שתהיה מדינה שכדאי לחזור אליה.

הגבתי להודעות ספציפיות מעליי,כנראה שהייתי צריך לצטט.בכל אופן,מסכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 63 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: