בלומי האדום כתב:
בוקר טוב!
בנושא השפה כבר יצא לי לשוחח עם מורים לגרמנית, והורים לילדים עם אותה "בעיה", כמו שאני עומד להתמודד עימה בעתיד.
כולם ללא יוצר מן הכלל, יעצו לנו לנהוג כמו שהסברתי. הווה אומר, שכל אחד מההורים מדבר עם התינוק את שפת האם שלו.
המקרה שלנו הוא עוד סביר.
אני מכיר הורים שההורים בכלל לא דוברים גרמנית, ואת הגרמנית הילדים מתחילים ללמוד רק בכניסה לגן (2-3).
"תופעת הלוואי" היחידה שלפעמים צצה, שהילד מתחיל לדבר בשלב מאוחר יותר. בדרך כלל בצורה טובה יותר מבני גילו.
הייתרון, שתי שפות בטוחות כשפת אם, לילד לכל חייו.
שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב.

בלומי,
לא כל כך פשוט בעניין השפה.
לי יש כבר כמה ילדות. הקטנה הגיע לכאן בגיל 4, כמובן עם עברית שוטפת. כיום, בגיל 6, למרות ששני ההורים ישראלים ובבית מדברים רק עברית (למעט כשיש אורחים או חברים של הילדים), היא מאבדת את העברית, היא פונה אלינו באנגלית, וכשאני מתעקש איתה שתדבר אלי בעברית היא אומרת שהיא לא יודעת איך להגיד את זה, וגם כשהיא מדברת עברית היא משלבת המון אנגלית. היא פשוט איבדה (לפחות באופן שימושי כרגע) המון מהעברית.
בנוסף, אני מכיר כאן משפחות שהורה אחד ישראלי ואחד אוסטרלי. עם ילדים שהיו בארץ עד גיל 6 וההורה המשיך לדבר איתם עברית כל החיים, הילדים אולי מבינים קצת, אבל לא מדברים בכלל בעברית. זה לא העולם שלהם. ואני רואה את ההורה הישראלי נשבר ויותר נוח לו לדבר איתם באנגלית.
זה לא תמיד ככה, אבל זה לא פשוט.
בעניין הקמפיין, טימטום מגוחך. לי אין ספק שאחזור לארץ, יש לי שם יותר מדי דברים יקרים ללבי (לא חנוכה..). אבל אני לחלוטין מבין כל אחד שיעדיף להישאר כאן. כל כך הרבה יותר פשוט וקל, שזה כואב.