mbracha כתב:
מתנחל אדום כתב:
mbracha כתב:
רוצים למנוע תאונות?
1. להעלות את גיל הוצאת הרישיון ל- 21.
2. להכניס לכלא למינימום שנת מאסר כל נהג שיתפס נוהג תחת השפעת אלכוהול, ולשלול את רשיונו לכל החיים.
3. להפעיל תחבורה ציבורית בשבתות ולאורך כל הלילה.
4. לאסור מכירת אלכוהול לילדים מתחת לגיל 23.
5. להגדיר בחוק מאסר עולם לכל מי שיורשע בעבירות של סחר בסמים.
6. לאסור על תנועת רכבים דו-גלגליים בכבישים מהירים ואוטוסטרדות.
תישימו הכל ברטרוספקטיבה על העשרים שנה האחרונות וספרו לי כמה בני אדם יכלו להנצל ממוות לא מוצדק בטרם עת. להערכתי סדר גודל חמש ספרתי, וזה בלי לקחת בחשבון את כל הפצועים שאני רואה מדי יום בבית חולים. להאשים את המשטרה זאת בדיחה עצובה.
1. לא חסרים נהגים לא אחראיים ומסוכנים גם מעל גיל 21
2. על זה אני יכול להסכים
3. ומי יפעיל את התחבורה הציבורית בשבת? לא מגיע לנהגי אוטובוס יום חופש? (כמובן שקווי לילה הם אחת ההמצאות המוצלחות יותר שיש כיום)
4. 23 זו כבר קצת היסחפות לפי דעתי. מה גם שקשה להגיד שאתה יכול למות למען המדינה בצבא אבל אסור לך לקנות אלכוהול.
5. אני מאמין בהמון מקרים שמגיעה הזדמנות שניה לאותו אדם (תלוי במקרה), אבל כן צריך עונש מרתיע יותר.
6. לא הגיוני לפי דעתי מכל מיני סיבות.
ובכלל, בעצם כל הדברים שמוזכרים כאן הם דברים שאפשר לשנות ע"י חינוך טוב יותר (אז אולי בעיקר כדאי שמישהו יתעורר שם בכנסת וישקיע במערכת החינוך הרעועה שלנו).
1. לא יודע בן כמה אתה, אבל אני בטוח שבגיל 21 היית נהג מיושב יותר מבגיל 17, אני לכל הפחות יכול להעיד את זה על עצמי.
3. מי מפעיל את בתי החולים בשבת? לא מגיע לרופאים יום חופש? ומה עם עובדים במוסדות שפתוחים בשבתות? וצה"ל? והתקשורת? ומוניות? ופאבים? וחנויות? כמו בכל תחום, בשבת משלמים יותר ועובדים עושים רוטציה על השבתות. מבטיח לך שלא חסרים נהגי אוטובוס שישמחו לעשות משמרת פעם בכמה סופ"שים בתמורה לשכר כפול.
4. אלכוהול זה סם לכל דבר, מזיק באותה מידה (אם לא יותר מקנאביס), וגורם להמון בעיות ולא רק בכבישים. ככל שיעלו את גיל המינימום לשימוש בו - כך ייטב. אם בארה"ב הליברלית הגיל הוא 21 גם פה זה יכול להיות, למרות שלדעתי צריך ואפשר אפילו יותר.
5. מאסר עולם זה לא לכל החיים, אלא לעשרים שנה, וזה לא סכום שנים מופרך למי שעוסק בצורה משמעותית בסחר בסמים. כמובן שמדובר בעונש מקסימלי, ולא ינחיתו עונש כזה על ילד בן 24 שאירגן חברים באוניברסיטה.
6. לרכב דו-גלגלי שמזגזג בין נתיבים ומכוניות אין שום זכות קיום בכביש מהיר. אם הייתי קצת יותר משוחרר בלשוני הייתי אומר שצריך לאסור על כלי המשחית הזה באופן גורף, אבל יש בעיות אחרות שהוא פותר בעיר כמו הפחתה בזיהום אוויר ופקקים, ולכן אפשר וצריך להתיר את השימוש בו רק לכבישים העירוניים.
1.לא יודע אם גיל 21 יפתור את הבעיה, אבל בהחלט אפשר להוציא חוק שלנהגים עד גיל 21 אסור לנהוג בלילה בלי נוסע שמוגדר נהג מלווה.
מה גם, שתן לי לתקן אותך, ורוב התאונות דרכים הקטלניות בדרך כלל קורות לצעירים בני 21-24.
2. גם העונש הזה הוא די מוגזם, מספיק תיק במשטרה ושלילה לשנה-שנתיים עם תנאי לכלא לתפיסה הבאה.
3. מסכים איתך, בהחלט אפשר לעשות רוטציה כזאת. שאפילו אם נהג יעבוד בשבת, אז יקבל ים חופש באמצע שבוע.
4. 23 בהחלט זאת היסחפות, ואם אתה שואל אותי זה באמת טיפשי שקאנביס לא חוקי, אם זה חוקי לאנשים חולים סופניים, אז למה שאנשים בריאים לא ייהנו מזה גם, זה גם יפחית את השימוש באלכוהול בקרב הצעירים, וכמו שאמרת אתה הרבה יותר שקול ופיקח בהשפעת קאנביס מאשר השפעת אלכוהול.
5. כמו שאמרת, תלוי בכמה כמות הסמים שימצאו אצל אותו סוחר, אם ימצאו ממש הרבה, אפילו כמה מאסרי עולם צריך לקחת בחשבון פה.
6. מסכים איתך שאסור לכלי רצח הזה גישה בכלל, אבל יש דברים שאי אפשר לשנות, ובהחלט חובה להוריד את הרכב הזה מכבישים מהירים, בייחוד עם הנהגים שחותכים אותך שאתה אפילו לא יודע מאיפה הם באים לך.