תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 07 יולי 2025, 13:28

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 102 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: איך אומרים מקארתי בעברית?
הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 22:26 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
Officer Barbrady כתב:
לפני כמה זמן אמריקאי אחד אמר לי שאמריקאים רבים חשים שתקופת בוש היא תקופה אפלה, שעדיף לא להיזכר ולא לדבר עליה. אני לא מוצא הגדרה מתאימה יותר למצב כיום, רק שבמקרה הזה המילה "רבים" מגיעה עם סימן שאלה גדול, והעתיד מגיע עם אלפי סימני שאלה ענקיים.

קודם כל ההשוואה איננה לתקופה של בוש אלא לתקופת איזנהאואר שהיתה תקופה די טובה לארצות הברית
שנית המילה רבים איננה נכונה שכן יש שלוש מאות מיליון אמריקאים ויותר ממחציתם רפובליקאים שחושבים שבחירת אובמה היתה אסון (מה שנכון גם לדעתי)
ובאשר לנמשל
ארגונים ומוסדות שמטיפים ומעודדים לסרבנות צריך להוציא לחלוטין מחוץ לחוק

זה שיש הרב. רפובליקנים בארה"ב לא סותר את מה שאמרתי. לא כל רפובליקני חייב לתמוךב הרס של בוש, כמו שאני בטוח שיש ימנים שסולדים ממה שביבי וליברמן עושים כאן, חלקם אפילו שרים מהליכוד שהתבטאו פומבית נגד מה שקורה כאן.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 22:29 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
במבחן התוצאה, זה מה שהם עושים.
אני אשמח מאוד מאוד אם אצטרך להוכיח את בבית משפט .

אתה ברצינות אמרת את זה עכשיו? כי גם בתקופת הזוהר שלי הייתי אומר שהשתגעת.
אני מבין את העניין הזה של להיות קיצוני, אבל יש גבול ברור גם לקיצוניות והוא נקרא חוסר שפיות.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 23:25 
mkorman1 כתב:
אם כבר אז אל תתן מידע סלקטיבי כי כבוגר תיכון גם אני יודע לקרוא
הפעילות האנטי קומוניסטית של מקארתי התחילה ב9.2.1950 והסתיימה מעשית ב12/1954

מה שאומר שרוב זמן פעילותו הייתה בזמן נשיאותו של טרומן ולא בזמן "תור הזהב" של מייק. לא ששיטת החישוב הזה (שאתה הצעת. 2 קטן מ3 ושאר שטויות) היא רלוונטית או מעניינת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 01:28 
Officer Barbrady כתב:
קומוניסים כתב:

אני מבין את העניין הזה של להיות קיצוני, אבל יש גבול ברור גם לקיצוניות והוא נקרא חוסר שפיות.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 01:37 
Officer Barbrady כתב:
קומוניסים כתב:

אחת הבעיות הגדולות שלנו היא להתמודד עם מנטליות שונה מצד העולם המערבי לעומת העולם הערבי.
הרוב הדי מוחלט של העולם הערבי שאנחנו בקונפליקט איתו כיום עובד עדיין בשיטת ה"כבוד". כל העניין הזה של כוחניות מאוד תופס בעולם הערבי- בין אם מדובר במבנה המשפחה שבו הבעל הוא השולט בכח ובהשפלה על האישה, בין אם מדובר במבנה הבין משפחתי (חמולות למיניהן), ובין אם מדובר ביחסים בין מדינות.
ראש הממשלה שלנו בשנים האחרונות שהעולם הערבי הכי כיבד לא היה ברק, לא ביבי, ואפילו לא שרון, אלא דווקא אהוד אולמרט. העולם הערבי היה רגיל לקבל תגובה "פרופוציונאלית" לכל פעולה שלהם, אבל בתקופת אולמרט כמה טילים בצפון הפכו למבצע של השטחת כל דרום לבנון, והטילים בשדרות והאיזור הפכו במקום לסיכול ממוקד למבצע בתוך עזה ופגיעה אנושה בתשתיות הטרור שם.
אז נכון, ההיגיון שלי לא עובד בדרך הזאת, וגם ההיגיון שלך לא עובד בדרך הזאת, אבל לא חסרים אנשים מסביבנו שההיגיון שלהם כן עובד כך. ואתה מוזמן לקרוא לזה חוסר שפיות (וייתכן מאוד שאני אפילו אגבה אותך), אבל משום מה לאנשים הלא שפויים האלה הרבה אנשים במדינה קוראים "פרטנר לשלום". משום מה יש כמה אנשים במדינה שחושבים שאם נחזור לגבולות 67 אז הכל יהיה בסדר ונחיה בעושר ואושר.. כשאותם אנשים "לא שפויים" יהיו בנקודת גובה במרחק של כ-10 ק"מ מכפר סבא. עם אותם אנשים לא שפויים אני לא מוכן לדבר על שלום עד שאני אשמע משהו אחר חוץ מ'תכנית השלבים ללימוד שחיה' (אגב, לאנשים שתומכים בתכנית זו קוראים אצלם מתונים). כי הפגנת כוח, ורצח בלתי פרופורציונאלי זה מה שמעורר כבוד בעולם הערבי, וויתור על שטחים נחשב כניעה והתרפסות ופחד (שכמובן "לוחמי החירות" עודדו ומתעודדים ממנו), ולא הייתי רוצה שזה יהיה כך- אבל זו המציאות שאיתה אנחנו צריכים להתמודד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 07:48 
לגיא הדמוקרט היקר
על פי תוצאות בחירות האמצע שהתקימו בשנת 2010
יש לרפובליקנים 242 מושבים בבית הנבחרים לעומת 193 מושבים לדמוקרטים
בסנט קיים אמנם רב דמוקרטי דחוק אבל צריך להביא בחשבון שהבחירות לסנט מייצגות פחות
מאשר הבחירות לבית הנבחרים שכן לכל מדינה יש 2 סנטורים ולשם השוואה
לקליפורניה שגדולה פי 74 באוכלוסייתה מאשר ויומינג יש אותו מספר סנטורים כמו לויומינג
כמו כן הרוב הדמוקרטי בסנט כולל 2 סנטורים עצמאיים ואת ג׳ו ליברמן שמצביע לפעמים עם הרפובליקנים
כלומר מדובר למעשה בשיוויון
יתרה מזאת
לרפובליקנים יש כרגע 29 מושלים לעומת 20 דמוקרטיים (מושל אחד הוא עצמאי)

אבל מהם כל הנתונים האלה לעומת הקביעה שלמפלגה הדמוקרטית יש יותר מצביעים רשומים
או לעומת העובדה ששמעון פרס תמיד ניצח בסקרים
באשר למקארתי
הועדה שלו הוקמה במרץ 1950 ופעלה עד 1955
אם נוציא מכלל חשבון את 3 החודשים בין בחירות נובמבר 1952 עד להשבעתו של איזנהאואר ב20.1.1953 יוצא שהועדה פעלה תחת ממשל טרומן במשך 33 חודשים ותחת ממשל איזנהאואר 34 חודשים
אני מסכים עם זאת שמשך הפעולה האפקטיבי של מקארתי תחת מימשל טרומן היה ארוך יותר מאשר תחת מימשל איזנהאואר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 08:11 
אופיסר תמשיך לנסות להתרצות ולהתקבל בקרב השמאל פה, חבל שאתה נוקט כלפיי בדיוק באותם אמצעים שנקטו בהם כלפיך בעבר.
יכול להיות שאני חולה נפש, אבל זה לא רלוונטי לדיון.

אני טוען טענה. אתה יכול לבחור להתמודד איתה ויכול שלא. לקרוא לי דביל מושלם או חולה נפש , זה לא נקרא להתמודד.

נערך לאחרונה על ידי קומוניסים בתאריך 02 דצמבר 2011, 08:17, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 08:14 
תמונה

Uploaded with ImageShack.us

מי החולי נפש הא אופיסר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 08:26 
<script src='http://img830.imageshack.us/shareable/?i=41927794.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>תמונה</noscript>

תמונה

Uploaded with ImageShack.us

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 08:36 
עוד דוגמא לאנשים בסיראים והחכמים שהשמאל מייצר

איש השמאל הקיצוני גלעד עצמון בראיון לידיעות אחרונות: "אני בז ליהודי שבי"

"עלינו לקחת ברצינות גמורה את האישומים לפיהם היהודים מנסים להשתלט על העולם. ישראל היא גרמניה הנאצית של זמננו. למעשה, ישראל של היום גרועה מגרמניה הנאצית". את הדברים הקשים הללו לא אומר נאו־נאצי גרמני, אלא ישראלי המתגורר בלונדון. זהו גלעד עצמון, מוזיקאי ג'אז ישראלי המופיע ברחבי העולם, שספרו החדש, "המי הנודד?" (The Wandering Who, משחק מילים על The wandering Jew, היהודי הנודד באנגלית) עוסק ביהודי העולם ובמדינת ישראל, וכולל כמה אמירות שהאוזן מתקשה לשמוע.

עצמון, 48, יליד ירושלים שחי בבריטניה מאז 94', נחשב למוזיקאי מחונן, הוא פירסם בעבר כמה ספרים ולא מעט מאמרים שבהם תקף את ישראל, אבל הפעם הוא חצה את כל הקווים האדומים.

בספרו החדש הוא מצהיר כי הוא "גאה להיות יהודי ששונא את עצמו", ומספר ש"תובנותיו" מבוססות על הגותו של הפילוסוף היהודי האוסטרי אוטו ויינינגר — שאותו הוא מתאר כ"אנטישמי" ש"תיעב כמעט כל דבר שאינו גבריות ארית". עוד מבהיר עצמון כי הוא "בז ליהודי שבתוכו" וכי הוא מתנגד נחרצות ל"יהודיות".

"להיות יהודי זו מחויבות עמוקה שחוצה כל צו חוקי או מוסרי", הוא מסביר בספר, מחויבות ש"מושכת יותר ויותר יהודים לשותפות מסוכנת, לא אתית ומטושטשת". בסופו של דבר, כותב עצמון, אם תתלקח מלחמה גרעינית בין איראן וישראל שתוביל להרג עשרות מיליוני בני אדם — "יהיו אנשים אמיצים שיגידו שאחרי הכל, היטלר צדק".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 08:47 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
עוד דוגמא לאנשים בסיראים והחכמים שהשמאל מייצר

איש השמאל הקיצוני גלעד עצמון בראיון לידיעות אחרונות: "אני בז ליהודי שבי"

"עלינו לקחת ברצינות גמורה את האישומים לפיהם היהודים מנסים להשתלט על העולם. ישראל היא גרמניה הנאצית של זמננו. למעשה, ישראל של היום גרועה מגרמניה הנאצית ". את הדברים הקשים הללו לא אומר נאו־נאצי גרמני, אלא ישראלי המתגורר בלונדון. זהו גלעד עצמון, מוזיקאי ג'אז ישראלי המופיע ברחבי העולם, שספרו החדש, "המי הנודד?" (The Wandering Who, משחק מילים על The wandering Jew, היהודי הנודד באנגלית) עוסק ביהודי העולם ובמדינת ישראל, וכולל כמה אמירות שהאוזן מתקשה לשמוע.

עצמון, 48, יליד ירושלים שחי בבריטניה מאז 94', נחשב למוזיקאי מחונן, הוא פירסם בעבר כמה ספרים ולא מעט מאמרים שבהם תקף את ישראל, אבל הפעם הוא חצה את כל הקווים האדומים.

בספרו החדש הוא מצהיר כי הוא "גאה להיות יהודי ששונא את עצמו ", ומספר ש"תובנותיו" מבוססות על הגותו של הפילוסוף היהודי האוסטרי אוטו ויינינגר — שאותו הוא מתאר כ"אנטישמי" ש"תיעב כמעט כל דבר שאינו גבריות ארית". עוד מבהיר עצמון כי הוא "בז ליהודי שבתוכו" וכי הוא מתנגד נחרצות ל"יהודיות".

"להיות יהודי זו מחויבות עמוקה שחוצה כל צו חוקי או מוסרי", הוא מסביר בספר, מחויבות ש"מושכת יותר ויותר יהודים לשותפות מסוכנת, לא אתית ומטושטשת". בסופו של דבר, כותב עצמון, אם תתלקח מלחמה גרעינית בין איראן וישראל שתוביל להרג עשרות מיליוני בני אדם — "יהיו אנשים אמיצים שיגידו שאחרי הכל, היטלר צדק".

טוב, נו, דווקא אותו הבאת כדוגמא לשמאל (אפילו הקיצוני)? את חולה הנפש הזה אחוז שנאה עצמית פתולוגית מטורפת?

זה כמו שאני אביא חולה נפש אחר, יוזף גבלס למשל, כמייצג משהו מהימין.

לא השמאל (כפי שאני תופס את המושג שמאל) ייצר אותו ולא שום דבר אחר, מלבד מוחו הקודח וטירופו ההזוי. הבנאדם חולה, במחלה החשוכה בת אלפיים השנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 09:20 
פרנק, האיש הזה באמת לא דוגמא לכלום. וגם לא זאת שביקרה את משפחת הרוצח של משפחת פוגל הי"ד. אף על פי שיש כמוהו עוד רבים, שאולי לא מתבטאים בדיוק באותה צורה. אבל היחידים לא הם אלה שמזיקים לישראל בצורה קיצונית כמו הארגונים והעמותות הפועלים תחת מסווה של ארגונים לזכויות אדם, שוחרי שלום ודו קיום, ובפועל עיסוקם הוא להוציא את דיבת ישראל בעולם לרעה, הם פועלים במישור המשפטי בבתי דין בעולם וגורמים לנו נזק הסברתי ומעשי עצום! אתה יכול לשער איזו לגיטימציה ומוטיווציה מקבל איש חמאס כשהוא רואה ושומע יהודים מכנים את הטרור כ"פעולות לגיטימיות של עם כבוש" את המחבלים כ"לוחמי חירות"? כשהוא רואה תנועות כמו שלום אך שווא, בצלם, לוחמים לשלום וכו'. הוא מבין שיש לו פה עסק עם אנשים חלשים ונרפים. שהעם בישראל קרוע ואינו מאוחד. שהמתנחלים הם מאוסים ונדחים גם בחברה הישראלית ושפגיעה בהם תתקבל יחסית בהבנה. תוסיף לזה מראות של גירוש, של עמונה, של כוחות צה"ל ויס"מ נגד מתנחלים... הכל ביחד מתחבר לזה שיש להם עידוד ורוח גבית להמשיך ולפגוע בישראל ובפרט בציבור המתיישבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 09:25 
מתנחל אדום כתב:
Officer Barbrady כתב:
קומוניסים כתב:

אחת הבעיות הגדולות שלנו היא להתמודד עם מנטליות שונה מצד העולם המערבי לעומת העולם הערבי.
הרוב הדי מוחלט של העולם הערבי שאנחנו בקונפליקט איתו כיום עובד עדיין בשיטת ה"כבוד". כל העניין הזה של כוחניות מאוד תופס בעולם הערבי- בין אם מדובר במבנה המשפחה שבו הבעל הוא השולט בכח ובהשפלה על האישה, בין אם מדובר במבנה הבין משפחתי (חמולות למיניהן), ובין אם מדובר ביחסים בין מדינות.
ראש הממשלה שלנו בשנים האחרונות שהעולם הערבי הכי כיבד לא היה ברק, לא ביבי, ואפילו לא שרון, אלא דווקא אהוד אולמרט. העולם הערבי היה רגיל לקבל תגובה "פרופוציונאלית" לכל פעולה שלהם, אבל בתקופת אולמרט כמה טילים בצפון הפכו למבצע של השטחת כל דרום לבנון, והטילים בשדרות והאיזור הפכו במקום לסיכול ממוקד למבצע בתוך עזה ופגיעה אנושה בתשתיות הטרור שם.
אז נכון, ההיגיון שלי לא עובד בדרך הזאת, וגם ההיגיון שלך לא עובד בדרך הזאת, אבל לא חסרים אנשים מסביבנו שההיגיון שלהם כן עובד כך. ואתה מוזמן לקרוא לזה חוסר שפיות (וייתכן מאוד שאני אפילו אגבה אותך), אבל משום מה לאנשים הלא שפויים האלה הרבה אנשים במדינה קוראים "פרטנר לשלום". משום מה יש כמה אנשים במדינה שחושבים שאם נחזור לגבולות 67 אז הכל יהיה בסדר ונחיה בעושר ואושר.. כשאותם אנשים "לא שפויים" יהיו בנקודת גובה במרחק של כ-10 ק"מ מכפר סבא. עם אותם אנשים לא שפויים אני לא מוכן לדבר על שלום עד שאני אשמע משהו אחר חוץ מ'תכנית השלבים ללימוד שחיה' (אגב, לאנשים שתומכים בתכנית זו קוראים אצלם מתונים ). כי הפגנת כוח, ורצח בלתי פרופורציונאלי זה מה שמעורר כבוד בעולם הערבי, וויתור על שטחים נחשב כניעה והתרפסות ופחד (שכמובן "לוחמי החירות" עודדו ומתעודדים ממנו), ולא הייתי רוצה שזה יהיה כך- אבל זו ה מציאות שאיתה אנחנו צריכים להתמודד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 09:36 
סמל אישי של המשתמש
הבעיה שלך היא שאתה שם בכפיפה אחת, באותו כתב אישום, את כל ספקטרום הדיעות של השמאל (וגם כמה שאינם שייכים לשמאל, אלא יותר למחלקות הפסיכיאטריות של בתי החולים לחולי נפש), החל מחבר'ה הגונים וטובים כמו לוחמים לשלום וכלה בטיפוס מעוות כמו גלעד עצמון (טוב שלא הבאת את דרור פיילר באמת), ובכך בעצם סותם כל אפשרות לדיון אמיתי. ברגע שהכרזת על כל מגוון הדיעות שמשמאלך כעל לא לגיטימיות, איך אתה רוצה עוד לקיים דיון (או חברה דמוקרטית שמסוגלת לנהל דיון)?

גם אהוד ברק התבטא פעם בזכות ההבנה לצעירים שמתגייסים לפתח. האמירה היתה אולי קונטרוברסלית, אבל אני, למשל, הזדהיתי איתה לחלוטין. אני לא יכול להצדיק פעולות טרור אלימות נגד חפים מפשע, אבל מאידך אני יודע, בלב פנימה, שאם אני היום צעיר פלסטיני בן עשרים, אני כנראה תומך (אם לא מתגייס) לשורות הפתח.

אז איפה זה ממקם את אהוד ברק? איפה זה ממקם אותי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 10:32 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
הבעיה שלך היא שאתה שם בכפיפה אחת, באותו כתב אישום, את כל ספקטרום הדיעות של השמאל (וגם כמה שאינם שייכים לשמאל, אלא יותר למחלקות הפסיכיאטריות של בתי החולים לחולי נפש), החל מחבר'ה הגונים וטובים כמו לוחמים לשלום וכלה בטיפוס מעוות כמו גלעד עצמון (טוב שלא הבאת את דרור פיילר באמת), ובכך בעצם סותם כל אפשרות לדיון אמיתי. ברגע שהכרזת על כל מגוון הדיעות שמשמאלך כעל לא לגיטימיות, איך אתה רוצה עוד לקיים דיון (או חברה דמוקרטית שמסוגלת לנהל דיון)?

גם אהוד ברק התבטא פעם בזכות ההבנה לצעירים שמתגייסים לפתח. האמירה היתה אולי קונטרוברסלית, אבל אני, למשל, הזדהיתי איתה לחלוטין. אני לא יכול להצדיק פעולות טרור אלימות נגד חפים מפשע, אבל מאידך אני יודע, בלב פנימה, שאם אני היום צעיר פלסטיני בן עשרים, אני כנראה תומך (אם לא מתגייס) לשורות הפתח.

אז איפה זה ממקם את אהוד ברק? איפה זה ממקם אותי?

אני חושב שבתור איש שמאל לא הייתי מתגיס לפתח או לכל אירגון שפועל באלימות. נראה לי שדווקא אנשים שמורשתם היא דרך הטרור היו מצטרפים לאירגוני טרור לו הם היו פלשתינאים....

ולגבי הנושא, אני לא קורה לסרבנות, אני עדיין עושה מילואים אבל במדינה דמוקרטית, הקריאה לא להצטרף לכח מזויין היא קריאה לגיטימית לחלוטין, במדינה דמוקרטית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 12:18 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
קומוניסים כתב:

במקרה הספציפי של קומוניסים אני לא בטוח שמדובר בחוסר שפיות.
יש יסוד סביר לחשוב שמדובר בטמטום גרידא (לצערנו זו מחלה חשוכת מרפא), אם כי אני לא ממהר לפסול על הסף את ההצעה שלך.
:SMOKE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 12:21 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אופיסר תמשיך לנסות להתרצות ולהתקבל בקרב השמאל פה, חבל שאתה נוקט כלפיי בדיוק באותם אמצעים שנקטו בהם כלפיך בעבר.
יכול להיות שאני חולה נפש, אבל זה לא רלוונטי לדיון.

אני טוען טענה. אתה יכול לבחור להתמודד איתה ויכול שלא. לקרוא לי דביל מושלם או חולה נפש , זה לא נקרא להתמודד.

גבר, אני כותב בפורום כבר יותר מ-6 שנים, אם תשאל פה משתמשים אני חושב שהדבר האחרון שהם יגידו עליי זה שאני מנסה להתרצות על אחרים.
אני מנסה לגרום לך להבין שיש הבדל בין דעות קיצוניות לדעות הזויות. ההודעות שלך יכולות לגרום גם נזק, כי אם מישהו יקשיב לך ויאמין שארגוני שמאל מעודדים טרור, יש לו חובה מוסרית לפגוע בהם ובמי שפועל בהם. אני לא יודע אם אתה רוצה שישראל תהיה כמו איראן, אבל כרגע היא מדינה דמוקרטית שחובה שיפעלו בה גם ארגוני ימין וגם ארגוני שמאל, כי זה חלק מדמוקרטיה. וכמו שלא תרצה שיגבילו את הדעות שלך ויעשו להם דה לגיטימציה כשהשמאל יעלה לשלטון(והוא יעלה, בסופו של דבר, עם הזמן אנשים נהיים יותר ליברלים, לא משנה כמה ינסו להגביל אותם. תשאל את מובארק), השמאל לא רוצה שתפגע בזכויות שלו כשאתה בשלטון. אני בטוח שתרגיש מתוסכל ומרוחק כשראש הממשלה שלך יוציא אותך מחוץ לחוק, כש"אם תרצו" לא יוכלו לקבל תרומות וכשמתנחלים יקבלו איומים על חייהם. אחרי זה, כשתרגיש מנותק, עוד יעזו השמאלנים לבוא ולהאשים אותך בריחוק מהמדינה ובחוסר ציונות. כל המדינה תשנא את ההזויים שחיים בבועה שלהם ב"מדינת ירושלים", יושבים כל היום בבתי מדרש ולא מתרגשים ממה שקורה בשאר חלקי המדינה. בטח, זה נראה לך רחוק, אבל זה לא. וכשתהיו מיעוט נרדף, לא תהיה לכם זכות לבכות, כי אתם התחלתם במלחמה הזאת, כמו שלמכבי אין זכות להתבכיין כשאנחנו לא נותנים להם את שער 8. ושוב, כמה מטומטם זה להתחיל מלחמה כשהזמן פועל דווקא נגדכם, השמרנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 12:24 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
קומוניסים כתב:

במקרה הספציפי של קומוניסים אני לא בטוח שמדובר בחוסר שפיות.
יש יסוד סביר לחשוב שמדובר בטמטום גרידא (לצערנו זו מחלה חשוכת מרפא), אם כי אני לא ממהר לפסול על הסף את ההצעה שלך.
:SMOKE:
אני גם לא חושב שהוא משוגע, אבל אני חושב שאת חלק מהדעות שלו אפשר להכניס לתוך ההגדרה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 12:29 
איך בדיוק הזמן פועל לרעת השמרנים?
או שזה חלק מהמציאות החילופית של הפורום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 12:34 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:

הא?
השמרנים בהגדרתם אוהבים את העבר, ורוצים שהוא יהיה גם העתיד (מה שהיה הוא שיהיה).
היות והעולם, המציאות והחיים לא בהכרח מתחשבים ברצונות של אנשים, ובאופן כללי מאופיינים בשינוי תמידי, הרי שיוצא שאם הזמן יהיה קשה יותר ויותר לדבוק בעמדות השמרניות או להגן עליהן.
ודוק, גם השמרן השמרן ביותר שתמצא היום לא חושב שהשמרנים של לפני חמישים שנה (נניח) רלוונטיים למציאות.

האמת, אני מודה שזה מנותק מכל הקשר, כי לא ממש קראתי את הדיון שהתפתח פה, אבל השאלה כל כך מטופשת שהייתי חייב להתערב.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 12:36 
אופיסר, אני לא מגדיר עצמי כשמרן. אם כבר אני נוטה לצד הליברלי. יחד עם זאת ברור שצריך להיות איזון. מדינה צריכה לדעת להגן על האינטרסים החיוניים להישרדותה. אסור שיקרה מצב (המצב הקיים) בו המדינה מכניסה לעצמה גול עצמי בכך שהיא מאפשרת לשוחרי רעתה להנות מהעובדה שהיא ליברלית ודמוקרטית ובכך להזיק לה.
זה לא אני ממציא את הדברים האלה, חופש הביטוי מסתיים בו ברגע שהוא הופך להסתה וסכנה. כך גם בשאר הדברים חייבת להיות פתיחות, אני בעד מגוון דיעות ומתן במה למגוון דיעות, לא כשהם פועלים במטרה לפגוע בישראל.
לא הגיוני שמדינות זרות יוכלו להשפיע בצורה כ"כ חזקה על מקבלי ההחלטות, המדיניות וסדר היום הציבורי.
לא הגיוני ש"איש הישר בעיניו יעשה" בשם הדמוקרטיה. צריך להיות איזון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 12:37 
סמל אישי של המשתמש
אליהו, לא כתבת לפני שתי דקות באשכול מקביל שאתה הולך ולכן אין לך זמן לענות על מה שנשאלת שם?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 12:38 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אופיסר, אני לא מגדיר עצמי כשמרן. אם כבר אני נוטה לצד הליברלי.

:LOL2: :LOL2: :LOL2:

(אין סמיילי מספיק קיצוני כדי לתאר עד כמה צחקתי מהצביעות שלך)

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 12:44 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:

זאת לא מציאות חלופית, זאת עובדה. הרי בעבר לנשים לא הייתה זכות הצבעה, לשחורים לא היו זכויות והומוסקסואליות הייתה נחשבת כמחלת נפש. אנטישמים, ובכלל כל סוג של גזענים, היו יכולים לעשות במיעוט כאוות נפשם ולחזור הביתה לארוחת ערב. היום נשים ושחורים מנהיגים את העולם, הומואים יכולים להתחתן ועל גזענות(ללא אלימות) מכניסים לכלא.
עם הזמן אנשים נהיים יותר ליברלים, ואני לא חושב שיש מישהו שחושב אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 12:47 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
mkorman1 כתב:

זאת לא מציאות חלופית, זאת עובדה. הרי בעבר לנשים לא הייתה זכות הצבעה, לשחורים לא היו זכויות והומוסקסואליות הייתה נחשבת כמחלת נפש. אנטישמים, ובכלל כל סוג של גזענים, היו יכולים לעשות במיעוט כאוות נפשם ולחזור הביתה לארוחת ערב. היום נשים ושחורים מנהיגים את העולם, הומואים יכולים להתחתן ועל גזענות(ללא אלימות) מכניסים לכלא.

דווקא פה אתה טועה.
תראה למשל את מדינת ישראל.
עד לפני חצי שנה לא היתה שום בעיה עם שמיעת קול של אישה. היום יש.
לא רק שוביניזם על בסיס מגדרי התחזק פה בשנים האחרונות. גם לאומנות, גזענות ושנאה לאחר הרימו את ראשן.
אז אולי ישראל היא היוצא מהכלל שמעיד על הכלל, אבל כאן הכול הולך דווקא לכיוון ההפוך - של הסתגרות, חזרה לעבר הפרימיטיבי וטיפוח שנאה על בסיס הבדלים מקריים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 12:55 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אופיסר, אני לא מגדיר עצמי כשמרן. אם כבר אני נוטה לצד הליברלי. יחד עם זאת ברור שצריך להיות איזון. מדינה צריכה לדעת להגן על האינטרסים החיוניים להישרדותה. אסור שיקרה מצב (המצב הקיים) בו המדינה מכניסה לעצמה גול עצמי בכך שהיא מאפשרת לשוחרי רעתה להנות מהעובדה שהיא ליברלית ודמוקרטית ובכך להזיק לה.
זה לא אני ממציא את הדברים האלה, חופש הביטוי מסתיים בו ברגע שהוא הופך להסתה וסכנה. כך גם בשאר הדברים חייבת להיות פתיחות, אני בעד מגוון דיעות ומתן במה למגוון דיעות, לא כשהם פועלים במטרה לפגוע בישראל.
לא הגיוני שמדינות זרות יוכלו להשפיע בצורה כ"כ חזקה על מקבלי ההחלטות, המדיניות וסדר היום הציבורי.
לא הגיוני ש"איש הישר בעיניו יעשה" בשם הדמוקרטיה. צריך להיות איזון.

העניין הוא שלא מחנה פוליטי אחד אמור לקבוע מה לגיטימי ומה לא. גם אחמדינג'אד יכול להגיד שהוא בעד מי שלא חושב כמוהו, בתנאי שהוא לא חותר נגד האיסלאם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 13:05 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
mkorman1 כתב:

דווקא פה אתה טועה.
תראה למשל את מדינת ישראל.
עד לפני חצי שנה לא היתה שום בעיה עם שמיעת קול של אישה. היום יש.
לא רק שוביניזם על בסיס מגדרי התחזק פה בשנים האחרונות. גם לאומנות, גזענות ושנאה לאחר הרימו את ראשן.
אז אולי ישראל היא היוצא מהכלל שמעיד על הכלל, אבל כאן הכול הולך דווקא לכיוון ההפוך - של הסתגרות, חזרה לעבר הפרימיטיבי וטיפוח שנאה על בסיס הבדלים מקריים.
זאת לא ישראל שיוצאת מהכלל, אלה הדתיים שיוצאים מהכלל ולא מעידים על הכלל. דתיים מתבססים, ויתבססו, על ספרי קודש שאף פעם לא משתנים. גם בארה"ב הנוצרים הדתיים מאמינים שהומואים הם השטן ומרפאות הפלה הם מקדש לרצח. העניין הוא שיש גם ציבור לא דתי, שבישראל ובמדינות המערביות האחרות הוא הרוב והוא קובע את האופי של המדינה. הדתיים היהודים הם באמת יוצאים מהכלל ועם הזמן הופכים לשמרנים יותר, אפילו יותר מהמוסלמים(לא מזמן קראתי הערכות של הלמ"ס, לפיהן ב-2030 שיעור הילודה היהודי יהיה הגבוה במדינה, יותר מהמוסלמי), רק שבניגוד למדינות המוסלמיות, יש פה רוב חילוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 13:07 
teknoboy כתב:
mkorman1 כתב:

הא?
היות והעולם, המציאות והחיים לא בהכרח מתחשבים ברצונות של אנשים, ובאופן כללי מאופיינים בשינוי תמידי, הרי שיוצא שאם הזמן יהיה קשה יותר ויותר לדבוק בעמדות השמרניות או להגן עליהן.
ודוק, גם השמרן השמרן ביותר שתמצא היום לא חושב שהשמרנים של לפני חמישים שנה (נניח) רלוונטיים למציאות.

האמת, אני מודה שזה מנותק מכל הקשר, כי לא ממש קראתי את הדיון שהתפתח פה, אבל השאלה כל כך מטופשת שהייתי חייב להתערב.

אם כבר אז הקביעה חסרת השחר הזאת היא המטופשת ולא השאלה מה הבסיס לקביעה הזו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 13:13 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
teknoboy כתב:
mkorman1 כתב:

הא?

אם כבר אז הקביעה חסרת השחר הזאת היא המטופשת ולא השאלה מה הבסיס לקביעה הזו

אבל הקביעה היא לא חסרת שחר.
בהגדרה, מי שנאחז בעבר ומאדיר אותו - הזמן פועל לרעתו, כי העבר כבר לא יחזור.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 13:17 
ואם כבר מדברים על זה
אני חושב שהשמרנות והדתיות הן בון טון לא רק בישראל
אלא בכל העולם
תראו מה קורה בעולם הערבי
כולם כאן קיוו לאביב ולדור הפייסבוק ובסוף נקבל את האחים המוסלמים בגירסה קיצונית במיוחד
תראו מה קורה בארצות הברית עם תנועת מסיבת התה ועם האבנגליסטים שכוחם מתחזק (למרות שכאן בטוחים שיש יותר דמוקרטים רשומים)
תראו מה קורה באירופה שם יש התחזקות של מפלגות ימניות קיצוניות שלא לומר ניאו נאציות
אבל בפורום שדים בטוחים משום מה ההפך
מציאות חילופית כבר אמרנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 102 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: