http://www.nrg.co.il/online/71/ART2/309 ... 101&loc=30"לא רוצים להיות אלה שיקלקלו את הרצף"
טוטו תמוז? "אנחנו חברים טובים". אלרואי כהן? "מראה את מה שהוא יודע". תל אביב? "לא מתחבר לעיר הזו". טוויטר? "לא יודע מה זה". יום ראשון? "מי שיהיה מטורף יותר ינצח. מקווה שאלה יהיו אנחנו". עומר דמארי מתכונן לדרבי הראשון שלו בליגת העל. כדאי שגם מכבי ת"א
8.3.2008, האורווה. מכבי פ"ת בפיגור 1:0 מול אשדוד. לאחר 45 דקות מכניס גיא לוזון את עומר דמארי, חלוץ שעוד לא מלאו לו 19, בתקווה להפוך את התוצאה. זה לא עזר. הקבוצה של אלון חזן ניצחה 0:3. יום לאחר מכן צבע יוסי שיבחון את הדרבי התל אביבי בצהוב, עם שער ניצחון בדקה ה-89.
הרבה דברים השתנו מאז אותו חודש מארס. אין אורווה, חזן ולוזון כבר לא איפה שהיו, מראד מגמאדוב פרש מכדורגל וכבר כמעט שכחנו מי זה ז'אן ז'ק גוסו גוסו. דבר אחד לא השתנה: במשך כמעט ארבע שנים מכבי ת"א לא ניצחה דרבי בליגה.
"אנחנו ממש לא רוצים להיות אלה שיקלקלו את הרצף", אמר היום (שלישי) דמארי ל-nrg מעריב. עוד דבר שהשתנה מאז, חלוץ מכבי פ"ת הפך להיות חלוץ הפועל ת"א במסיבת עיתונאים חטופה. מזוודה מטאפורית יושבת לו על הכתף (שווי של 3 מיליון יורו), ודמארי, עד כה, מצדיק כל סנט.
"הגעתי למועדון גדול, והמחיר בהחלט יצר המון ציפיות", אומר האיש שכבש כבר 15 שערים בכל המסגרות. "באתי ממועדון שאמנם היה לי בית חם, אבל מסדר גודל שונה לחלוטין. עד עכשיו, לדעתי, אני עושה עבודה טובה ומוכיח שהיה שווה להביא אותי. כמובן שיש לי עוד המון מה לשפר ולהוכיח".
דמארי לא חדש לדרבים, אבל גם הוא יודע שמה שהולך במלאבס זה לא מה שרץ בת"א. "זה אפילו לא קרוב", הוא אומר. "זה הדרבי הכי גדול במדינה. שיחקתי בדרבים בפ"ת, ושיחקתי בדרבי גביע הטוטו בת"א בתחילת העונה הנוכחית. זה ממש לא זה. הפעם, גם עם המשמעות בטבלה, זה משחק על הרבה יותר משלוש נקודות. בעיקר לקהל - זה הדבר הכי חשוב לו. אנחנו מקווים לא לאכזב".
כמו שחשבתם שהאופי של דמארי, כך דמארי. שקט, חביב, עדין, לא מתלהם על גבול היבש. נדירים הסיכויים שתשמעו אותו אומר משהו מעליב על מישהו, או להפך – יוצא מגדרו כדי להחמיא. את הקהל הוא מעריך ("חושב שמאוד התחברתי, הם תומכים, אוהבים ומאמינים בי"), בריב המתוקשר בין נציגי שערים 5-4 לבעלים אלי טביב הוא לא מתעסק ("אני פוליטיקלי קורקט") ונדיר שתראו אותו יוצא למסיבה ("אולי פעם בחודשיים, ולא כי אסור. אני פשוט לא אוהב את זה").
גם כשהוא נשאל על החברים המועדפים בהפועל, לוקח לו הרבה זמן לענות. בסוף הוא מסנן כמה שמות: "אני בקשר טוב עם שי אבוטבול, אביחי ידין, גל שיש, עמרי קנדה, טוטו תמוז". לגבי האחרון צריך להתעכב. אין מה לעשות, הצמד אחראי ל-20 שערים (כיבושים או בישולים) מתוך 23 השערים של הפועל בליגה. "אנחנו חברים טובים, מכירים זמן רב, יש כימיה טובה ורואים את זה על המגרש", אומר דמארי.
- במוסף פתיחת העונה של מעריב תמוז אמר שאתה או הוא תזכו בתואר מלך השערים.
"הייתי מאוד שמח אם זה יקרה", הוא צוחק, "אבל ברור שטובת הקבוצה קודמת. שנינו פשוט רוצים לנצח".
- יש מלחמה סמויה על מי יכבוש יותר? לפעמים אתם מדברים על זה?
"לא. כל אחד מאיתנו שמח כשהשני כובש. רואים את השמחה שלו בגולים שלי".
- החיסרון בזה שאתם אחראים לכל השערים, זה שאם אתם לא טובים, הקבוצה לא טובה.
"התפקיד שלנו זה לכבוש. בכל קבוצה טובה החלוצים הם החלק הדומיננטי. אני מקווה שבהמשך גם שאר השחקנים יכבשו".
- יש משחקים שאתם נותנים חמישיות ושישיות, ויש פתאום 0:0 מול הפועל חיפה או השבוע מול רמה"ש. איפה היציבות?
"כמעט בכל המשחקים, קבוצות באות להסתגר מולנו. אם אנחנו לא נותנים גול מוקדם אנחנו נלחצים, השעון עובד לרעתנו, הקבוצה השנייה מבזבזת זמן ואנחנו מוצאים את עצמנו בבעיה. נגד ראשל"צ (0:6), הפועל פ"ת (0:5) ומכבי פ"ת (1:4), הבקענו מוקדם והבקענו הרבה. צריך להמשיך באותה דרך גם כשלא הולך. אנחנו חייבים להיות סבלניים".
כמו דמארי, גם אלרואי כהן נמצא בתקופה מצוינת. וכמו החלוץ, גם הקשר הגיע מקבוצה קטנה וסוחב את דמי הרכישה על הראש. "בשבועות האחרונים הוא מראה את מה שהוא יודע", עומר מפרגן. "הוא צריך לשמור על המשכיות, ואז יהיה ממש טוב".
- אלרואי חזק בטוויטר. מה איתך?
"לא יודע מה זה. אפילו פייסבוק אין לי. היה לי ופרצו לי אז החלטתי למחוק. לא מבין בדברים האלה".
- כמעט כל ספורטאי בעולם פותח היום טוויטר.
"כן, אני רואה, זה מצחיק. כולם מצייצים כל היום. אני לא מתחבר".
- לתל אביב אתה מתחבר?
"ממש לא. בלאגן, חניה, רעש. מגיע לעתים רחוקות. את האנשים אני אוהב, אבל שם זה נפסק".
כאילו חסרות פרשיות שמפריעות לקבוצה, לאחרונה נוסף גם עניין נוסא איגייבור ורצונו להשתחרר לנבחרת ניגריה הצעירה. לפי הדיווחים האחרונים, בדרבי הוא ישחק, וכנראה בכלל לא ישוחרר למשימה הלאומית. "רואים עליו שהוא מאוכזב קצת", דמארי מפרשן. "הוא לא מחייך וצוחק כמו קודם. אבל מה שיחליטו הוא צריך לקבל. את החוקים אני לא יודע, אני קורא בעיתון כמו כולם".
כאמור, את החשיבות של דרבי לא צריך להסביר לו. גם העובדה שמכבי מגיעה מוכה לא מעניינת אותו. "לא מתעסק בהם", הוא אומר. "ברור שהם יבואו בטירוף, בטח בתקופה הזו, שהם מפסידים הרבה. הם יבואו לתת הכל. מי שיהיה יותר מטורף, ינצח. נקווה שאלו יהיו אנחנו. שחקנים אצלנו לא מפסיקים לדבר על הדרבי הזה. כל הזמן מדגישים כמה חייבים לנצח".
- על פניו, אתה מקבל קבוצה עם הגנה במשבר.
"כולם שם שחקנים טובים. זה שיש נפילה במשחק אחד או שניים לא אומר שההגנה של מכבי לא טובה. לדעתי זה דווקא החלק הכי חזק שלהם השנה".
- הם יצאו למחנה אימון בקיסריה לקראת המשחק הזה. אצלכם הכל כרגיל?
"אין מה להשוות בין מה שהם עושים למה שאנחנו. אנחנו נתכונן הכי טוב שאפשר. מבחינה מקצועית, האימון הראשון שלנו לקראת הדרבי הוא היום, ורק אז נרגיש מה זה. בטח אוהדים יבואו לתמוך, תהיה אווירה מצוינת. אני מאוד מתרגש".
- אז מה יהיה ביום ראשון?
דמארי, כמו דמארי, חותם בקלישאה: "אין פייבוריט במשחק כזה. מקווה שאנחנו ננצח".