תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 00:42

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 879 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 30  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: החל מ-16:00 כולנו נרתמים לקמפיין הטלפונים למען פולארד
הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 09:29 
רוי האדום כתב:
קומוניסים כתב:
רוי האדום כתב:
קומוניסים כתב:
סך הכל ארה"ב היא אומה של חסד, צריך לדעת לנתב אותה ואת מדיניותה לטובת ישראל בדרך חכמה ונכונה ויש לי מה לומר על כך... אבל זה לא הדיון.

.

ואחרי זה אומרים שהיהודים הם תככנים , מניפולטיבים ושולטים בעולם ,
עוד תגרום לי להאמין שהפרוטוקולים של זקני ציון אמיתיים או לפחות צריכים לכתוב אותם .

סליחה? זה הדבר הכי בסיסי ביחסים בינלאומיים ומדיניות.

מצטער שהתנפלתי , יכול להיות שקראתי את זה בקונטקסט אחר .
בוקר נוראי בעבודה וזה ...

בקטנה... שיהיה לך יום טוב ומוצלח!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 10:01 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
אליהו, רונן ברגמן הוא בערך התחקירן המוערך ביותר בישראל, ובעבר אף שירת באחד משירותי הביון הישראליים (שכחתי איזה).

אני לא מזלזל בברגמן, אני אומר שהדברים שהוא אמר נשמעים בפעם הראשונה, זה טבעי שאני לא אראה בהם אוטומטית אמת לאמיתה..

זה שלא שמעת על כל הדברים האלה קודם זה דבר שמעיד על הבורות שלך, ועוד בנושא שאתה מתיימר להיות פעיל בו. שום דבר מעבר לזה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 10:09 
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
אליהו, רונן ברגמן הוא בערך התחקירן המוערך ביותר בישראל, ובעבר אף שירת באחד משירותי הביון הישראליים (שכחתי איזה).

אני לא מזלזל בברגמן, אני אומר שהדברים שהוא אמר נשמעים בפעם הראשונה, זה טבעי שאני לא אראה בהם אוטומטית אמת לאמיתה..

זה שלא שמעת על כל הדברים האלה קודם זה דבר שמעיד על הבורות שלך, ועוד בנושא שאתה מתיימר להיות פעיל בו. שום דבר מעבר לזה.

יכול להיות, הפעילות שלי למענו היא רפלקס, לא עניין ולא מעניין אותי לחקור ולבדוק כל פרט בפרשה בה ככל הנראה רב הנסתר על הגלוי ויש הרבה השערות ושמועות. אני לא נכנס לזה כי פשוט אין לי זמן, אח שלי גוסס.. כשישתחרר אני אשמח בשעות הפנאי להבין איך קרה שמדינת ישראל נטשה, הפקירה והזניחה סוכן שפעל מטענה, סייעה משמעותית להרשעתו וסיפקה את כל הראיות ובמשך שנים ארוכות לא סייעה לו להשתחרר ולא לרעייתו להתמודד.

נערך לאחרונה על ידי קומוניסים בתאריך 22 נובמבר 2011, 10:10, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ביידן נפגש אמש עם מנהיגים יהודים בנושא פולארד
הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 10:10 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים, אתה מכיר את הבדיחה על האברך שמקש מהשם שיעזור לו לזכות בלוטו?
שפעם אחרי פעם הוא ממתין לתוצאות ההגלרה ומגלה כי לא זכה?
אחרי חודש אותו אברך מתעצבן על ה' ואומר לו "אם את כל-כך כל יכול למה בקשתי לא נעננת?"
אתה זוכר מה התשובה של ה'? הוא מבקש ממנו עזרה קלה, שילך למלא טופס.

אותו דבר גם לגבי פולארד, אם הוא לא עוזר לעצמו להשתחרר, לא משנה מה מדינת ישראל תעשה,
אחרי שהוא יבקש סליחה, ברור לכולם שהדרך לשחרור תהיה מהירה מאוד.

ועוד משהו, לפי הפרסומים פולארד נעצר כאשר היה אזרח אמריקאי, והקשר שלו ליראל היה עיסקי בלבד (תעשיית הריגול),
אני לא אתפלא אם מתן האזרחות הישראלית לפולארד לפני כמה שנין נתפסת בארה"ב כנסיון להפעלת לחץ לא כשר, מכיוון
שהוא עכשיו אזרח ישראלי. מבחינת האמריקאים הצעד הזה, לפי ברגמן, רק העלה להם את הסעיף עוד יותר בפרשה הזאת,
וכל נוצר שבמקום לעזור לפולארד, הדרישות הפנים ישראליות של דומיך, רק הזיקו לו. תחשוב על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 10:13 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:

יכול להיות, הפעילות שלי למענו היא רפלקס, לא עניין ולא מעניין אותי לחקור ולבדוק כל פרט בפרשה בה ככל הנראה רב הנסתר על הגלוי ויש הרבה השערות ושמועות. אני לא נכנס לזה כי פשוט אין לי זמן, אח שלי גוסס.. כשישתחרר אני אשמח בשעות הפנאי להבין איך קרה שמדינת ישראל נטשה, הפקירה והזניחה סוכן שפעל מטענה, סייעה משמעותית להרשעתו וסיפקה את כל הראיות ובמשך שנים ארוכות לא סייעה לו להשתחרר ולא לרעייתו להתמודד.

יכול להיות שאם היית טורח לבדוק את העובדות הבסיסיות היית חושב ומתנהג קצת אחרת, אבל מי אני אפריע לך ללכת עם הרפלקסים שלך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 10:18 
אני בהלם, אתה מבזבז את האחסון בשרת עם טיעונים לוגיים כשבכלל אין שום דבר לוגי מאחורי זה, אלא רפלקס יהודי קדום? לא יכול להיות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 10:18 
el dudernio כתב:
קומוניסים, אתה מכיר את הבדיחה על האברך שמקש מהשם שיעזור לו לזכות בלוטו?
שפעם אחרי פעם הוא ממתין לתוצאות ההגלרה ומגלה כי לא זכה?
אחרי חודש אותו אברך מתעצבן על ה' ואומר לו "אם את כל-כך כל יכול למה בקשתי לא נעננת?"
אתה זוכר מה התשובה של ה'? הוא מבקש ממנו עזרה קלה, שילך למלא טופס.

אותו דבר גם לגבי פולארד, אם הוא לא עוזר לעצמו להשתחרר, לא משנה מה מדינת ישראל תעשה,
אחרי שהוא יבקש סליחה, ברור לכולם שהדרך לשחרור תהיה מהירה מאוד.

ועוד משהו, לפי הפרסומים פולארד נעצר כאשר היה אזרח אמריקאי, והקשר שלו ליראל היה עיסקי בלבד (תעשיית הריגול),
אני לא אתפלא אם מתן האזרחות הישראלית לפולארד לפני כמה שנין נתפסת בארה"ב כנסיון להפעלת לחץ לא כשר, מכיוון
שהוא עכשיו אזרח ישראלי. מבחינת האמריקאים הצעד הזה, לפי ברגמן, רק העלה להם את הסעיף עוד יותר בפרשה הזאת,
וכל נוצר שבמקום לעזור לפולארד, הדרישות הפנים ישראליות של דומיך, רק הזיקו לו. תחשוב על זה.

יש משהו בדבריך, לגבי ההתנצלות שלו, את דעתי אמרתי לך כבר. עליו להתנצל ומצידי שיאמר אחרי זה שהוא סתם שיקר.
מצד שני- אם מדינת ישראל, ידידתה של ארה"ב לא תיקח עליו אחריות (ובמתן האזרחות יש מין לקיחת אחריות אחרי שנים (!) של הכחשה ושתיקה, למה שמישהו שם בכלל יחשוב בכיוון של לשחרר אותו? אולי כך הם חשבו זה עשוי לסייע לו...
יכול להיות שזאת הייתה טעות והלוואי והעניין היה נסגר ברמה הכי גבוהה של נשיא מול נשיא, כמו שצריך להיות בין ידידים. ישראל הודתה בטעותה ונשבעה לא לחזור על הטעות הזאת. כלומר, המסר שאותו רצתה להעביר ארה"ב בכליאותו הועבר.
אבל רק בשביל העניין אני יברר את נושא ההתנצלות שלו... קשה לי להאמין שאם הדבר באמת יכול לסלול את הדרך לשחרורו וזה מה שמפריד בינו לבין השחרור הוא לא יתנצל.. מצידי צריך לכפות עליו אפילו התנצלות.. מדובר בחיים שלו פשוטו כמשמעו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 10:23 
כן, כשאח שלך גוסס וזקוק לעזרה, אתה רץ מהר ומסייע לו בכל דרך, ובפרט שהוא עצמו סיכן והקריב את חייו למענך!!!
כשגרפל, שהשקפת עולמו כנראה הפוכה לחלוטין לזו שלי, נעצר במצריים חשתי דאגה אמיתית וכנה ועקבתי אחר מצבו בדאגה רבה. בלעתי את העסקה שלו , כמו של גלעד כי אח זה אח זה אח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 10:24 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
כן, כשאח שלך גוסס וזקוק לעזרה, אתה רץ מהר ומסייע לו בכל דרך, ובפרט שהוא עצמו סיכן והקריב את חייו למענך!!!
כשגרפל, שהשקפת עולמו כנראה הפוכה לחלוטין לזו שלי, נעצר במצריים חשתי דאגה אמיתית וכנה ועקבתי אחר מצבו בדאגה רבה. בלעתי את העסקה שלו , כמו של גלעד כי אח זה אח זה אח.

הוא ממש לא הקריב שום דבר בשבילך. כל העובדות מצביעות על כך שהוא לקח סיכון בשביל כסף.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 10:32 
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:

הוא ממש לא הקריב שום דבר בשבילך . כל העובדות מצביעות על כך שהוא לקח סיכון בשביל כסף .

לפות תוסיף גם בשביל כסף, שתהיה חצי אמת בדבריך. וגם אם נלך רחוק ונאמר שהמניע היחיד שלו היה בצע כסף, שזה ההפך הגמור ממה שאני יודע (פעל ממניע אידאולוגי) , אז מה? הוא עדיין מתייסר שם כשהוא חולה כבר 26 פאקינג שנים, עוד לפני שנולדתי... זה מטריף את הדעת.
וחוץ מזה, כשהוא לקח את הסיכון, בכל מקרה היה לו ברור שמדינת ישראל תהיה לצידו אם וכאשר ייתפס, כך נאמר לו במפורש. אז גם מהבחינה הזאת (לראות את זה כעסקה) על המדינה היה לסייע לו בכל דרך..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 10:34 
סמל אישי של המשתמש
איזה מניע אידיאולוגי היה לו, אני חייב לדעת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 10:36 
el dudernio כתב:
איזה מניע אידיאולוגי היה לו, אני חייב לדעת?

הא?
הוא קלט שהמידע הזה חיוני לישראל ולבטחונה אך נעלם מעיניה בניגוד לסיכומים, וכיהודי חש צורך להעביר אותו לישראל למען בטחונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 10:37 
סמל אישי של המשתמש
אז למה הוא היה צריך להיות "מועסק" ולא יכל פשוט להעביר את המידע מבלי כל הבלאגן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 10:41 
el dudernio כתב:
אז למה הוא היה צריך להיות "מועסק" ולא יכל פשוט להעביר את המידע מבלי כל הבלאגן?

בטח אשתו אמרה לו במיטה "גונתן, לפחות בוא נרוויח מזה משהו"
אין לי מושג.
אולי הציעו לו כסף תמורת המידע והוא פשוט הסכים לקחת.
שוב, אין לי שמץ..
וכאמור, זה ממש לא רלוונטי, אני מזכיר שוב, 26 שנים מבחרותו ועד למצב בו הוא מבוגר גוסס.. הוא נתן את חייו. יש משמעות בכלל לתמורה כספית שקיבל..?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 10:47 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים,
זה שפולארד צריך להתשחרר אני חושב שכולנו מסכימים ומקווים שזה יקרה.
הבעיה היא רק בדרך בה את מציג את המציאות.

לך רגע אחורה ותחשוב לבד על איך הדברים נראים מהצד.
דר"א אם הוא גנב מידע, העביר אותו לישראל כי הוא כזה ציוני טוב אז:
למה (1) - שהוא יסכן את ישראל באשמת שתילת מרגלים, היה לה כזה מתנדב שהסכים לספק מידע מבפנים.
למה (2) - הוא לא עלה לארץ?

כנראה בגלל שחוזק אמונתו וזיקתו לארץ התפתחו רק לאחר שנעצר באשמת ריגול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 11:39 
יש יהודים רבים וטובים שלא עולים לארץ, זה לא אינדיקציה לכלום.
לגבי 1, למה כוונתך?

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/308/ ... =404&loc=2

מנהיגים יהודים לביידן: "פולארד בסכנת חיים"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 12:03 
סמל אישי של המשתמש
אני חושב שאם היה מדובר במניע אידיאולוגי הוא היה מנסה ליצור שוב קשר עם ישראל גם אחרי שדחו אותו בפעם הראשונה, ולא הולך למדינות שונות ומשונות ומציע להם את מרכולתו.
בטח שהוא לא היה גונב מידע כדי לעזור לעסק של אשתו (האמיתית, לא זו שמעולם לא פגשה אותו והיא יותר עסקנית בעניינו מאשר בת זוג).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 12:04 
סמל אישי של המשתמש
א. פולארד גילה מידע שהוא חשב שישראל תרצה. הוא פנה לישראל במטרה להיות מרגל ולספק לה את המידע הזה ועוד מידע רב אחר.
אן דאגתו לישראל הייתה כה כנה, מה הפריע לו להביא לישראל את החומר מבלי לסבך אותה בפרשית ריגול? הרי אם אני רוצה לתת לך
מידע מרצוני הטוב, ומתוך הבנה כי מידע זה מאוד משמעותי לך, למה שאגבה ממך על זה תשלום שיוכל לסבך אותך?

ב. מישהו אמר שהם לא יהודים טובים? אני רק אומר שמדינת ישראל היא לא בראש מעיניהם כמו שאתה מציג שהייתה אצל פולארד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 12:21 
teknoboy כתב:
אני חושב שאם היה מדובר במניע אידיאולוגי הוא היה מנסה ליצור שוב קשר עם ישראל גם אחרי שדחו אותו בפעם הראשונה, ולא הולך למדינות שונות ומשונות ומציע להם את מרכולתו.
בטח שהוא לא היה גונב מידע כדי לעזור לעסק של אשתו (האמיתית, לא זו שמעולם לא פגשה אותו והיא יותר עסקנית בעניינו מאשר בת זוג).

אתה מבין שיתכן שהוא עשה מה שעשה גם ממניעים אידאולוגיים וגם בשביל כסף, זה לא סותר.
אתה יכול להיות ציוני, יהודי ומאמין וגם להרוויח מזה כסף- זה אפילו די הסטיגמה על חברה כאלו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 12:23 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
teknoboy כתב:

אתה מבין שיתכן שהוא עשה מה שעשה גם ממניעים אידאולוגיים וגם בשביל כסף, זה לא סותר.
אתה יכול להיות ציוני, יהודי ומאמין וגם להרוויח מזה כסף- זה אפילו די הסטיגמה על חברה כאלו...

זה יכול להסביר את זה שהוא פנה קודם לישראל (נדמה לי שזה כבר אחרי שהיה לו ניסיון בזכות העובדה שהוא גנב מסמכים שעזרו לעסק של אשתו).
אבל כנראה שהאידיאולוגיה הזו היתה פקטור משני למדי, כי הוא הציע את מרכולתו לשורה לא קצרה של מדינות לפני שפגש מישהו שהכיר מישהו באיזה ארגון ביון קקיוני שנאבק אז להוכיח שיש לו זכות קיום.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 12:23 
el dudernio כתב:
א. פולארד גילה מידע שהוא חשב שישראל תרצה. הוא פנה לישראל במטרה להיות מרגל ולספק לה את המידע הזה ועוד מידע רב אחר.
אן דאגתו לישראל הייתה כה כנה, מה הפריע לו להביא לישראל את החומר מבלי לסבך אותה בפרשית ריגול? הרי אם אני רוצה לתת לך
מידע מרצוני הטוב, ומתוך הבנה כי מידע זה מאוד משמעותי לך, למה שאגבה ממך על זה תשלום שיוכל לסבך אותך?

ב. מישהו אמר שהם לא יהודים טובים? אני רק אומר שמדינת ישראל היא לא בראש מעיניהם כמו שאתה מציג שהייתה אצל פולארד.

א. כי אני לוקח סיכון בהבאת החומר אליך, על סיכון מגיע פרמיה. אתה מכיר סוכן מוסד 1 שעובד בחינם? מה עם קצין בכיר בצבא? כל קצין בצבא? ראש ממשלה?

ב. כאן מסכים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 12:24 
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
teknoboy כתב:

זה יכול להסביר את זה שהוא פנה קודם לישראל (נדמה לי שזה כבר אחרי שהיה לו ניסיון בזכות העובדה שהוא גנב מסמכים שעזרו לעסק של אשתו).
אבל כנראה שהאידיאולוגיה הזו היתה פקטור משני למדי, כי הוא הציע את מרכולתו לשורה לא קצרה של מדינות לפני שפגש מישהו שהכיר מישהו באיזה ארגון ביון קקיוני שנאבק אז להוכיח שיש לו זכות קיום.

גם אם זה אני מסכים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 12:28 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
el dudernio כתב:

א. כי אני לוקח סיכון בהבאת החומר אליך, על סיכון מגיע פרמיה. אתה מכיר סוכן מוסד 1 שעובד בחינם? מה עם קצין בכיר בצבא? כל קצין בצבא? ראש ממשלה?

ב. כאן מסכים

רק שהמוסד סירב לעבוד עם פולארד.
ישראל לא גייסה את פולארד, אלא פולארד גייס את עצמו למען ישראל ולכן גם הועסק ע"י גורם מחתרתי יחסית (הלק"מ) שנסגר
בעקבות החובבנות שלו בהפעלת סוכנים, ראה ערך פולארד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 12:32 
el dudernio כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
el dudernio כתב:

ב. כאן מסכים

ישראל לא גייסה את פולארד, אלא פולארד גייס את עצמו למען ישראל ולכן גם הועסק ע"י גורם מחתרתי יחסית (הלק"מ) שנסגר

זה כל כך לא מדוייק בלשון המעטה לומר דבר כזה.
אתה רוצה שנפתח את כל הפרשה מההתחלה ועד היום? אני מוכן לאתגר. אני משוכנע שזה רק יעמיד את ישראל באור תמוה ובוגדני כלפי מי שפעל מטעמה ולמענה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 12:33 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
el dudernio כתב:

ב. כאן מסכים

הוא לא גייס את עצמו למען ישראל.
אחרי שכל ארגון שמכבד את עצמו סירב להצעות של פולארד לסחר במידע, בצר לו הוא פנה למישהו שהכיר מישהו בארגון קקיוני וכושל בישראל. את סוף הסיפור כולנו מכירים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 12:36 
אתה אומר הוא פנה... אך טבעי שהוא יפנה. ומנייך למישהו לדעת לאיזה מידע הוא נחשף טרם פניה שלו.
ברגע שבגרו איתו משהו ובידיעת הגורמים הכי הכי בכירים במערכת הביטחון זה ממש לא משנה מי פנה קודם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 12:37 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
מתוקף תפקידו כמנתח חומרי גלם מודיעיניים נחשף פולארד למידע מסווג שהיה קשור בישראל. בראשית 1984 פנה פולארד לאביאם סלע, אלוף משנה בחיל האוויר הישראלי, ששהה בארצות הברית בחופשת לימודים, והציע את שירותיו. בשנים 1984 - 1985 העביר פולארד מאות אלפי מסמכים לידי סלע, וזה מסר אותם למחלקת ביון מיוחדת בלשכה לקשרי מדע (לק"ם) של משרד הביטחון. ראש לק"ם באותה תקופה היה רפי איתן. המידע שהעביר פולארד שימש רבות את מדינת ישראל. בין השאר שימש מידע זה להיערכות הגנתית מפני נשק להשמדה המונית של ארצות ערב ואף לפעולות התקפיות, שהידועה שבהן היא הפצצת מפקדות אש"ף בתוניסיה ב-1 באוקטובר 1985 במסגרת מבצע רגל עץ, כתגובה לשורה של פיגועים שביצע הארגון‏‏.[1]

לא שויקיפדיה זה אומים ותומים, אבל איפה כתוב שהוא פנה למוסד ואיך בכלל נוצר הקשר בינו לאביעם סלע ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 12:38 
dr.avi כתב:
ציטוט:
מתוקף תפקידו כמנתח חומרי גלם מודיעיניים נחשף פולארד למידע מסווג שהיה קשור בישראל. בראשית 1984 פנה פולארד לאביאם סלע, אלוף משנה בחיל האוויר הישראלי, ששהה בארצות הברית בחופשת לימודים, והציע את שירותיו. בשנים 1984 - 1985 העביר פולארד מאות אלפי מסמכים לידי סלע, וזה מסר אותם למחלקת ביון מיוחדת בלשכה לקשרי מדע (לק"ם) של משרד הביטחון. ראש לק"ם באותה תקופה היה רפי איתן. המידע שהעביר פולארד שימש רבות את מדינת ישראל. בין השאר שימש מידע זה להיערכות הגנתית מפני נשק להשמדה המונית של ארצות ערב ואף לפעולות התקפיות, שהידועה שבהן היא הפצצת מפקדות אש"ף בתוניסיה ב-1 באוקטובר 1985 במסגרת מבצע רגל עץ, כתגובה לשורה של פיגועים שביצע הארגון‏‏.[1]

לא שויקיפדיה זה אומים ותומים, אבל איפה כתוב שהוא פנה למוסד ואיך בכלל נוצר הקשר בינו לאביעם סלע ?

הבנתי שסלע היה שם באיזה כנס או משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 12:42 
סמל אישי של המשתמש
א. ממש לא טבעי, כאשר יש לך אדם שפונה אליך ברצון שהוא ירגל עבורך, יש בעיה מאוד גדול בקשר ל"אמינות" המידע שהוא מוסר לך. לא סתם יש דבר במוסד יש תפקיד מאוד חשוב שמטרתו הוא לגייס מרגלים.
ב. טכנובי כל אירגון זה כולל את המוסד. הוא הופעל ע"י אביהם סלע שהוא לא איש מודיעין אלא איש חייל אויר, תחת סמכויות מאוד לא ברורות. עושה רושם לכאורה שכל העסקתו של פולארד היה במסגרת סכסוך של המוסד עם משרד הביטחון, ולא ממש משהו פורמאלי ומסודר. פולארד פנה "גייס את עצמו" לגורמים ישראלים, שזרמו על הגל. לא ככה מעסיקים מרגלים, ככה מכסימום מקבלים מידע.
ג. סלע היה שם במסגרת לימודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 12:58 
סמל אישי של המשתמש
פתאום זה נכנס בי - אנחנו היהודים זוועה בכל מה שקשור לשיווק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 879 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 30  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: