el dudernio כתב:
קומוניסים, אתה מכיר את הבדיחה על האברך שמקש מהשם שיעזור לו לזכות בלוטו?
שפעם אחרי פעם הוא ממתין לתוצאות ההגלרה ומגלה כי לא זכה?
אחרי חודש אותו אברך מתעצבן על ה' ואומר לו "אם את כל-כך כל יכול למה בקשתי לא נעננת?"
אתה זוכר מה התשובה של ה'? הוא מבקש ממנו עזרה קלה, שילך למלא טופס.
אותו דבר גם לגבי פולארד, אם הוא לא עוזר לעצמו להשתחרר, לא משנה מה מדינת ישראל תעשה,
אחרי שהוא יבקש סליחה, ברור לכולם שהדרך לשחרור תהיה מהירה מאוד.
ועוד משהו, לפי הפרסומים פולארד נעצר כאשר היה אזרח אמריקאי, והקשר שלו ליראל היה עיסקי בלבד (תעשיית הריגול),
אני לא אתפלא אם מתן האזרחות הישראלית לפולארד לפני כמה שנין נתפסת בארה"ב כנסיון להפעלת לחץ לא כשר, מכיוון
שהוא עכשיו אזרח ישראלי. מבחינת האמריקאים הצעד הזה, לפי ברגמן, רק העלה להם את הסעיף עוד יותר בפרשה הזאת,
וכל נוצר שבמקום לעזור לפולארד, הדרישות הפנים ישראליות של דומיך, רק הזיקו לו. תחשוב על זה.
יש משהו בדבריך, לגבי ההתנצלות שלו, את דעתי אמרתי לך כבר. עליו להתנצל ומצידי שיאמר אחרי זה שהוא סתם שיקר.
מצד שני- אם מדינת ישראל, ידידתה של ארה"ב לא תיקח עליו אחריות (ובמתן האזרחות יש מין לקיחת אחריות אחרי שנים (!) של הכחשה ושתיקה, למה שמישהו שם בכלל יחשוב בכיוון של לשחרר אותו? אולי כך הם חשבו זה עשוי לסייע לו...
יכול להיות שזאת הייתה טעות והלוואי והעניין היה נסגר ברמה הכי גבוהה של נשיא מול נשיא, כמו שצריך להיות בין ידידים. ישראל הודתה בטעותה ונשבעה לא לחזור על הטעות הזאת. כלומר, המסר שאותו רצתה להעביר ארה"ב בכליאותו הועבר.
אבל רק בשביל העניין אני יברר את נושא ההתנצלות שלו... קשה לי להאמין שאם הדבר באמת יכול לסלול את הדרך לשחרורו וזה מה שמפריד בינו לבין השחרור הוא לא יתנצל.. מצידי צריך לכפות עליו אפילו התנצלות.. מדובר בחיים שלו פשוטו כמשמעו