תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 07 יולי 2025, 09:30

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 121 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הנחת כיפה בבית שומר מצוות [למה מה קרה? ולמה לא ההיפך?]
הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 14:05 
סמל אישי של המשתמש
אנדרסיטו כתב:
its-sick כתב:
Frank Serpico כתב:
הרעיון הוא לכבד את קודשי הזולת. אני יכול להעיד רק על עצמי, כאתאיסט גמור (לא מאמין אפילו באבן. בטח לא ב"רוח") - שלי אין שום דבר קדוש שאני יכול לגמד לכדי סמל (הדברים היחידים שקדושים עבורי - בני משפחתי וקומץ נוסף של אנשים, לא "מתכווצים" לכדי "סמל", לא כזה מבד ולא כזה מברזל).

ברגע שהייתי מתחיל לאסוף רשימה של דברים ש"מקודשים" לי, הייתי מתחיל לבחון מחדש את חוסר האמונה שלי. כי אתאיזם, לפי הבנתי, איננו אמונה. אי-אמונה איננה מקבילה לאמונה.

לגבי כיפה - אם חובש כיפה נכנס איתה לביתי - אני לא רואה כיצב זה אמור להפריע לי או לפגוע ב"קודשי". אם הכיפה היא טאבו עבורי, אז זה הופך אותי, באיזשהו מקום, לאורתודוקס שכנגד.
דיעות חברתיות יש לכל אחד.
דעתי היא שדתות הן רעות לחברה. באופן אמפירי, הדת היהודית האורתודוקסית מנסה באופן אקטיבי נון סטופ להפריע לי לחיות כרצוני.
גם לי יש רגשות, וסמלים שמסמלים דיכוי פוגעים בי. הרי אתה כן מבין למה צלב קרס כן פוגע בהרבה מאד אנשים. סמל הוא סמל, והוא מייצג עולם ומלואו. אני בטוח שאדם עם קעקוע של צלב קרס על צווארו לא ייכנס אליך הביתה.
באופן עקרוני אני לא צריך לכבד אורח חיים שמנסה לכפות עצמו עלי. אתה תקרא לזה אורתודוקס שכנגד, אני קורא לזה אדם שרוצה חופש.

אתה יודע מה, אני קורא את ההודעות שלך ואתה פשוט טיפש להחריד. בנוסף לזה אין לך טיפת כבוד לדעות של אחרים. אתה בן אדם מיותר ולהזכיר לך אתה נמצא במדינה יהודית אז למה שלא תארוז ותמצא לך איזה מיקום יותר נוח לך ולנו.
הנה סוף סוף בא הגאון עם הנימוקים הענייניים שיראה לי את הטעויות הקשות שלי.
הבהרתי כבר, שיש לי כבוד לאלו שמכבדים אותי, בודאי ובודאי שאין לי כבוד לדיעות של אנשים שלא מכבדים אותי, כמוך למשל.
ברור שאני מיותר בעיניך, אני הרי לא חושב כמוך. למה שלא תארוז אתה ותחפש מקום אחר? לא זכור לי שחתמתי על הסכם ממון איתך שנותך לך זכויות יתר.
בדמוקרטיה כל אחד רשאי להביע את דעתו לנסות לשכנע אחרים. רק אצל אנשים כמוך אנשים "אחרים" הם מיותרים וצריך לגרש או להרוג אותם.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 14:07 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
Frank Serpico כתב:
its-sick כתב:
Frank Serpico כתב:
הרעיון הוא לכבד את קודשי הזולת. אני יכול להעיד רק על עצמי, כאתאיסט גמור (לא מאמין אפילו באבן. בטח לא ב"רוח") - שלי אין שום דבר קדוש שאני יכול לגמד לכדי סמל (הדברים היחידים שקדושים עבורי - בני משפחתי וקומץ נוסף של אנשים, לא "מתכווצים" לכדי "סמל", לא כזה מבד ולא כזה מברזל).

ברגע שהייתי מתחיל לאסוף רשימה של דברים ש"מקודשים" לי, הייתי מתחיל לבחון מחדש את חוסר האמונה שלי. כי אתאיזם, לפי הבנתי, איננו אמונה. אי-אמונה איננה מקבילה לאמונה.

לגבי כיפה - אם חובש כיפה נכנס איתה לביתי - אני לא רואה כיצב זה אמור להפריע לי או לפגוע ב"קודשי". אם הכיפה היא טאבו עבורי, אז זה הופך אותי, באיזשהו מקום, לאורתודוקס שכנגד.
דעתי היא שדתות הן רעות לחברה. באופן אמפירי, הדת היהודית האורתודוקסית מנסה באופן אקטיבי נון סטופ להפריע לי לחיות כרצוני.
גם לי יש רגשות, וסמלים שמסמלים דיכוי פוגעים בי. הרי אתה כן מבין למה צלב קרס כן פוגע בהרבה מאד אנשים. סמל הוא סמל, והוא מייצג עולם ומלואו. אני בטוח שאדם עם קעקוע של צלב קרס על צווארו לא ייכנס אליך הביתה.
באופן עקרוני אני לא צריך לכבד אורח חיים שמנסה לכפות עצמו עלי. אתה תקרא לזה אורתודוקס שכנגד, אני קורא לזה אדם שרוצה חופש.

זהו, שכיפה איננה צלב קרס. לא עבורי לפחות.
הכל עניין של פרופורציות.
מי שלא מבין דוגמא אחת, אולי יבין דוגמא אחרת.
אני מכיר אדם ממוצא רוסי שכל הזמן אומר לי שהוא מתעב את הפועל בגלל הצבע האדום. הצבע הזה מסמל עבורו את המשטר הקומוניסטי של ברית המועצות, משטר שדיכא ורדף את משפחתו.
ברור שהצבע האדום קשור להרבה דברים, אני ואתה אוהבים אותו כי הוא מסמל עבורנו דברים אחרים מאשר בשבילו. לא הצבע הוא הענין, אלא מה הוא מסמל בעיני אנשים שונים.
מי שרדף אותו משטר שהאדום סמלו, יתעב אדום. מי שאת משפחתו רצחו עונדי צלס קרס, יזדעזע מצלב קרס. מי שנרדף ע"י חובשי כיפות, טבעי שלא יאהב כיפות.
הרדיפה לא חייבת להיות זהה מבחינת הרצחנות והרוע שבה. הקומוניסטים היו איומים אך הרבה פחות גרועים מהנאצים.
העקרון הוא שסמלים מעוררים רגשות. מי שמנסה להכתיב לי, שלא יתפלא על הרגשות השליליים שהוא מעורר בי. הבאתי דוגמאות יותר קיצוניות בגלל שנראה שאנשים לא מצליחים להבין מקרי ביניים.

עדיין אני מתקשה לקבל את ההקבלה, אבל אם היא עובדת אצלך, נשחק את המשחק.

לאור זה שאלה - והיה והיית מגיע אליו הביתה עם צמיד אדום של הפועל, או שרשרת עם סמל הפועל (בכוונה אני לא אומר חולצה אדומה, כי גם כיפה קטנה ומוצנעת איננה טלית שעוטפת את הגוף) - האם אז הוא היה דורש ממך להסיר את הצמיד לפני שאתה נכנס אליו הביתה? האם אתה מבין כמה זה אידיוטי? (אם הוא היה דורש?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 14:14 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
לאור זה שאלה - והיה והיית מגיע אליו הביתה עם צמיד אדום של הפועל, או שרשרת עם סמל הפועל (בכוונה אני לא אומר חולצה אדומה, כי גם כיפה קטנה ומוצנעת איננה טלית שעוטפת את הגוף) - האם אז הוא היה דורש ממך להסיר את הצמיד לפני שאתה נכנס אליו הביתה? אתה מבין כמה זה אידיוטי? (אם הוא היה דורש?)
רגשות אינם הגיוניים. אם הצבע האדום מעורר בו רגשות קשים ומעלה בו זכרונות בלתי אפשריים, זה שאתה חושב שזה אידיוטי לא הופך את זה לפחות קשה בשבילו.
בביתו הוא צריך להרגיש בנוח. אצלו בבית, זכותו שלא לסבול מזכרונות רעים. לי אין זכות להגיד לו מה לדרוש ממבקרים, יש לי את הזכות לא לבקר אצלו יותר אם לא אהיה מסוגל לקבל את הדרישות הללו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הנחת כיפה בבית שומר מצוות [למה מה קרה? ולמה לא ההיפך?]
הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 14:14 
its-sick כתב:
אנדרסיטו כתב:
its-sick כתב:
Frank Serpico כתב:

אתה יודע מה, אני קורא את ההודעות שלך ואתה פשוט טיפש להחריד. בנוסף לזה אין לך טיפת כבוד לדעות של אחרים. אתה בן אדם מיותר ולהזכיר לך אתה נמצא במדינה יהודית אז למה שלא תארוז ותמצא לך איזה מיקום יותר נוח לך ולנו.
הנה סוף סוף בא הגאון עם הנימוקים הענייניים שיראה לי את הטעויות הקשות שלי.
הבהרתי כבר, שיש לי כבוד לאלו שמכבדים אותי, בודאי ובודאי שאין לי כבוד לדיעות של אנשים שלא מכבדים אותי, כמוך למשל.
ברור שאני מיותר בעיניך, אני הרי לא חושב כמוך. למה שלא תארוז אתה ותחפש מקום אחר? לא זכור לי שחתמתי על הסכם ממון איתך שנותך לך זכויות יתר.
בדמוקרטיה כל אחד רשאי להביע את דעתו לנסות לשכנע אחרים. רק אצל אנשים כמוך אנשים "אחרים" הם מיותרים וצריך לגרש או להרוג אותם.

יש לך כבוד לאלו שמכבדים אותך? אתה שקרן בנוסף לכל. בכל הזדמנות אתה מכפיש את הדת בלי שום התחשבות באנשים שזה בשבילם הכל. אין לך כבוד מינימלי לבני אדם רק בגלל שהם מאמינים במשהו שאתה לא מאמין בו. אתה סוציופת. וכשאמרתי שתעזוב את הארץ זה לא היה בגלל שאתה לא מסכים איתי אלא בגלל שאתה עושה את זה במין רשעות לא מובנת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 14:17 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
Frank Serpico כתב:
לאור זה שאלה - והיה והיית מגיע אליו הביתה עם צמיד אדום של הפועל, או שרשרת עם סמל הפועל (בכוונה אני לא אומר חולצה אדומה, כי גם כיפה קטנה ומוצנעת איננה טלית שעוטפת את הגוף) - האם אז הוא היה דורש ממך להסיר את הצמיד לפני שאתה נכנס אליו הביתה? האם אתה מבין כמה זה אידיוטי? (אם הוא היה דורש?)
רגשות אינם הגיוניים. אם הצבע האדום מעורר בו רגשות קשים ומעלה בו זכרונות בלתי אפשריים, זה שאתה חושב שזה אידיוטי לא הופך את זה לפחות קשה בשבילו.
בביתו הוא צריך להרגיש בנוח. אצלו בבית, זכותו שלא לסבול מזכרונות רעים. לי אין זכות להגיד לו מה לדרוש ממבקרים, יש לי את הזכות לא לבקר אצלו יותר אם לא אהיה מסוגל לקבל את הדרישות הללו.

עזוב עקרונות פילוסופיים מפולפלים. סיפרת על אדם שאתה מכיר (מניח שמכיר באמת), שאלתי שאלה סופר מציאותית (על אף שאולי הסיטואציה לא התממשה) - תן תשובה קונקרטית, או לפחות הערכה קונקרטית בהכירך את הבנאדם. האם הוא היה דורש ממך להסיר את הצמיד לפני שאתה נכנס אליו הביתה?
או נשאל אחרת - האם אתה מלכתחילה היית מסיר צמיד או שרשרת כזאת?

(ועדיין, בלי קשר אבל עם המון קשר, אני בכל זאת מסרב לקבל את ההקבלה בין רדיפות הנאצים את היהודים או את רדיפות המשטר הקומוניסטי את נתיניו הסובייטים ל"רדיפות" של הממסד הרבני בארץ אותך ואותי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 14:19 
סמל אישי של המשתמש
אנדרסיטו כתב:
יש לך כבוד לאלו שמכבדים אותך? אתה שקרן בנוסף לכל. בכל הזדמנות אתה מכפיש את הדת בלי שום התחשבות באנשים שזה בשבילם הכל. אין לך כבוד מינימלי לבני אדם רק בגלל שהם מאמינים במשהו שאתה לא מאמין בו. אתה סוציופת. וכשאמרתי שתעזוב את הארץ זה לא היה בגלל שאתה לא מסכים איתי אלא בגלל שאתה עושה את זה במין רשעות לא מובנת.
אני יכול לספור על אצבעותיי את כמות הדתיים שהכרתי היטב בחיי ושכיבדו את החילוניות שלי.
ל 99.9 אחוז מהם אין כבוד מינימלי לדיעות אחרות, והם מנסים באינספור הזדמנויות ללדחוף את השקפותיהם. זה כל כך מוטבע בהם, שהם אפילו לא מבינים כשעונים להם באותה המטבע.
כשאני כותב דברים נגד הדת זה תמיד בתגובה לדתיים שדחפו את דעתם החשוכה. תמיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 14:24 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:

איציק, אם אפשר לומר משהו אישי - אפילו פה, באשכול שבו אתה מתדיין רק עם חילוניים (שברובם הגדול אפילו אתאיסטים כופרים. אין פה דתיים כמדומני), גם פה קשה שלא לחוש את התיעוב העמוק, והשנאה, וחוסר הכבוד, והרשעות (בעיקר הרשעות) שבה אתה מדבר על הדת ועל אנשים דתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 14:25 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
its-sick כתב:
Frank Serpico כתב:

עזוב עקרונות פילוסופיים מפולפלים. סיפרת על אדם שאתה מכיר (מניח שמכיר באמת), שאלתי שאלה סופר מציאותית (על אף שאולי הסיטואציה לא התממשה) - תן תשובה קונקרטית, או לפחות הערכה קונקרטית בהכירך את הבנאדם. האם הוא היה דורש ממך להסיר את הצמיד לפני שאתה נכנס אליו הביתה?

(ועדיין, בלי קשר אבל עם המון קשר, אני בכל זאת מסרב לקבל את ההקבלה בין רדיפות הנאצים את היהודים או את רדיפות המשטר הקומוניסטי את נתיניו הסובייטים ל"רדיפות" של הממסד הרבני בארץ אותך ואותי).
במציאות הוא לא ביקש, הוא רק תמיד נדלק מקלל ומספר סיפורים על כמה הקומניסטים היו רעים. זה בפני עצמו גורם לי מספיק אי נוחות בכדי שלא אלבש אדום לידו.
ולגבי ההקבלה- מצד אחד לא עשיתי הקבלה אלא נתתי דוגמאות קיצוניות בכדי להסביר.
מצד שני, זה רק ענין של זמן. ההתדרדרות היא יום יומית, עשרות אחוזים במדינת ישראל שואפים למדינת הלכה שכמובן אינה דמוקרטית. אני לא צריך לחכות לנצחון שלהם ולסבל הצפוי לי בכדי שיהיו לי רגשות שליליים נגדם.
וכשאתה רואה אמריקאי עם צלב קרס שלא הרג אף יהודי, זה עדיין מגעיל אותך. לאו דווקא בגלל הנאצים שהרגו יהודים, אלא בגלל שזה מבהיר לך שהוא אויב שלך ורוצה ברעתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 14:26 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
Frank Serpico כתב:
its-sick כתב:
Frank Serpico כתב:

במציאות הוא לא ביקש, הוא רק תמיד נדלק מקלל ומספר סיפורים על כמה הקומניסטים היו רעים. זה בפני עצמו גורם לי מספיק אי נוחות בכדי שלא אלבש אדום לידו.
ולגבי ההקבלה- מצד אחד לא עשיתי הקבלה אלא נתתי דוגמאות קיצוניות בכדי להסביר.
מצד שני, זה רק ענין של זמן. ההתדרדרות היא יום יומית, עשרות אחוזים במדינת ישראל שואפים למדינת הלכה שכמובן אינה דמוקרטית. אני לא צריך לחכות לנצחון שלהם ולסבל הצפוי לי בכדי שיהיו לי רגשות שליליים נגדם.
וכשאתה רואה אמריקאי עם צלב קרס שלא הרג אף יהודי, זה עדיין מגעיל אותך. לאו דווקא בגלל הנאצים שהרגו יהודים, אלא בגלל שזה מבהיר לך שהוא אויב שלך ורוצה ברעתך.

טוב, נואשתי. אתה באמת, אבל באמת מגעיל אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 14:30 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
its-sick כתב:

איציק, אם אפשר לומר משהו אישי - אפילו פה, באשכול שבו אתה מתדיין רק עם חילוניים (שברובם הגדול אפילו אתאיסטים כופרים. אין פה דתיים כמדומני), גם פה קשה שלא לחוש את התיעוב העמוק, והשנאה, וחוסר הכבוד, והרשעות (בעיקר הרשעות) שבה אתה מדבר על הדת ועל אנשים דתיים.
העיקר הורדת את שני המשפטים שהם חלק מהתשובה למה שאמרת...
שוב ושוב ושוב- כמעט כל הדתיים שהכרתי בחיי לא כיבדו אתאיזם. בודדים מסוגלים לזה בכלל, גם החכמים והמשכילים שבהם לא מסוגלים רגשית לקבל אתאיזם.
למה שאכבד אותם? למה שיהיו לי דיעות חיוביות עליהם? ברור שאני מתעב את מי שבז לי. רק אנשים עם רגשי נחיתות מעריכים את מי שבז להם, ולי אין שום רגשי נחיתות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 14:43 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
האמת היא שעד עכשיו כיבדתי אותך מאד, אבל ברור שמעכשיו גם אתה תגעיל אותי. ככה זה, יחס גורר יחס. אבל לא נראה לי שאתה מבין את זה, יא מגעיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 14:49 
סמל אישי של המשתמש
tsach כתב:
אנטיגונה כתב:
איך אני אמור לכבד אותו בביתי?
לתקוע מזוזה בביתי? להכשיר את הבית?
סליחה, לי החילוניות חשובה מאד.
כמו שלאחרים חשוב לסמן בגופם ובביתם שהם דתיים, לי חשוב שלא יהיו מסומנים אצלי סממנים דתיים.
אפשר להבין את זה ואפשר לקבל את זה.
אנשים נורמטיביים.

וכמו שאמרתי, אם לא אז לא.
ניפגש רק ברחוב או במקומות אחרים.

ולא, הם לא ילדים בני 5.
הבעיה היא שהם חושבים שכולם צריכים להיות כמוהם.
יש דתיים ויש כאלה טועים, שעדיין לא ראו את האור, ומתפקידם להראות להם אותו.
וחלק מהתפקיד הזה הוא לחייב אותי להתחתן בטקס דתי, למות בטקס דתי, ולצפות ממני כאילו להתחשב באמונתם בביתי ובמקומות מסויימים, ובעצם מה שהם רוצים שאצטרף לאמונתם.

אנטיגונה,
אני חילוני לחלוטין, ואני מסכים עם כמעט רוב דעותייך בנושא הזה, אבל לדעתי אתה מכניס את עצמך לסרטים שכמעט ולא קיימים.
לא קרה לי שדתי ביקש ממני להניח כיפה או להשלים מניין או לא לאכול כשר.
הבעיה היא לא בדתיים עצמם אלא בממסד הדתי, הוא מכריח אותך להתחתן בטכס דתי (אפשר גם להתחמק על יד רפורמי וחול) למות בטכס דתי (יש מלא בתי קברות חילוניים בקיבוצים) ולא לנסוע בשבת בתחבורה ציבורית, כל הדברים האלו הם באשמת הממסד הדתי לא הדתיים.
יש איתי במילואים מלא חברים דתיים ומאולם לא ביקשו ממני להניח תפילין להשלים מניין או לשים כיפה על הראש.
בקיצור, דיון ארוך עם מלא אמוציות שלא קשור למציאות.

במציאות שלי התמודדתי עם דברים דומים.
בצבא ובמילואים כשסירבתי לקחת חלק בקידוש ולשים כיסוי ראש, בהשלמת מניין בבסיס (הייתי בפלוגה קטנה) ובטקסים דתיים כלשהם.
במשפחה שלי, שמצד מסויים קרובים מאד לדת, וקשה להם לקבל עד היום שמצפוני לא מאפשר לי לבוא לבית כנסת לברכות ובכלל, גם לא לשבת בשולחן אחד בחגים ולקרוא דברים שאני לא מאמין בהם וסולד מחלקם.
ועם חברים, או סתם בעלי מקצוע, שמצפים ממני שאתקע מזוזה בבית שלי, ולא מתביישים לומר זאת בפני, ולא מבינים כשגם שזה נאמר בנועם מדובר בבקשה חצופה.

בגדול הדבר שהכי קשה להתמודד איתו זה הציפייה והלחץ המשפחתי לנהוג לפי כללי הדת כשמישהו מהמשפחה נפטר.
וחוסר היכולת של הצד השני להבין שיש אנשים עם תפיסת עולם שונה, ושאם אתה דבק בה זה לא אומר שאתה לא מכבד את הצד האחר.
אבל זה פשטני כשלא מודעים לשם מה נקבעו כל החוקים והמצוות האלה, ומיתממים כאילו מדובר כאן רק במתן כבוד לאחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 14:52 
:CRY2:
פשוט לבכות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 15:14 
סמל אישי של המשתמש
אנטיגונה כתב:
tsach כתב:
אנטיגונה כתב:
כמו שלאחרים חשוב לסמן בגופם ובביתם שהם דתיים, לי חשוב שלא יהיו מסומנים אצלי סממנים דתיים.
אנשים נורמטיביים.

ולא, הם לא ילדים בני 5.
וחלק מהתפקיד הזה הוא לחייב אותי להתחתן בטקס דתי, למות בטקס דתי, ולצפות ממני כאילו להתחשב באמונתם בביתי ובמקומות מסויימים, ובעצם מה שהם רוצים שאצטרף לאמונתם.

אנטיגונה,
אני חילוני לחלוטין, ואני מסכים עם כמעט רוב דעותייך בנושא הזה, אבל לדעתי אתה מכניס את עצמך לסרטים שכמעט ולא קיימים.
הבעיה היא לא בדתיים עצמם אלא בממסד הדתי, הוא מכריח אותך להתחתן בטכס דתי (אפשר גם להתחמק על יד רפורמי וחול) למות בטכס דתי (יש מלא בתי קברות חילוניים בקיבוצים) ולא לנסוע בשבת בתחבורה ציבורית, כל הדברים האלו הם באשמת הממסד הדתי לא הדתיים.
יש איתי במילואים מלא חברים דתיים ומאולם לא ביקשו ממני להניח תפילין להשלים מניין או לשים כיפה על הראש.

בצבא ובמילואים כשסירבתי לקחת חלק בקידוש ולשים כיסוי ראש, בהשלמת מניין בבסיס (הייתי בפלוגה קטנה) ובטקסים דתיים כלשהם.
במשפחה שלי, שמצד מסויים קרובים מאד לדת, וקשה להם לקבל עד היום שמצפוני לא מאפשר לי לבוא לבית כנסת לברכות ובכלל, גם לא לשבת בשולחן אחד בחגים ולקרוא דברים שאני לא מאמין בהם וסולד מחלקם.
ועם חברים, או סתם בעלי מקצוע, שמצפים ממני שאתקע מזוזה בבית שלי, ולא מתביישים לומר זאת בפני, ולא מבינים כשגם שזה נאמר בנועם מדובר בבקשה חצופה.

בגדול הדבר שהכי קשה להתמודד איתו זה הציפייה והלחץ המשפחתי לנהוג לפי כללי הדת כשמישהו מהמשפחה נפטר.
וחוסר היכולת של הצד השני להבין שיש אנשים עם תפיסת עולם שונה, ושאם אתה דבק בה זה לא אומר שאתה לא מכבד את הצד האחר.
אבל זה פשטני כשלא מודעים לשם מה נקבעו כל החוקים והמצוות האלה, ומיתממים כאילו מדובר כאן רק במתן כבוד לאחר.

תאמין או לא, אני מסכים איתך. אבל לא רק הדתיים אשמים, אלא כמעט כל הישראלים. ההתמודדות הכי טובה לדעתי היא להבין שהעולם לא מושלם, ולא לנסות לחפש את המודל האידיאלי לעולם מושלם כדי להירגע. אלה מנהגים של אלפי שנים, בחברה הישראלית שהיא דתית יחסית למדינות מערביות אחרות, והמצב האידיאלי שאתה שואף אליו כנראה לא יתקיים בתקופתנו. ואלה לא רק דתיים יהודים, רק לפני יומיים ראיתי סרט תיעודי על מרפאת הפלות בארה"ב, שבידיוק ממולה הקים אירגון דתי מרכז שמתנגד להפלות, וכבר 20 שנה שהם מפגינים מול המרפאה כל יום. הם קראו למקום "המרכז לטיפול בהיריון", וכל מי שמגיעה למקום חושבת שהיא נכנסת למרפאת ההפלות. הן מבלות שם כמה שעות עד שבכלל הן מבינות שזה מרכז נגד הפלות, ובזמן הזה גם קונים לה אוכל, מציעים לה אולטרסאונד בחינם ומסבירים לה שהפלה יכולה לגרום לסרטן השד. אני לא אומר לך להיכנע למצפון שלך, אבל כדי שלא תרגיש כל כך מתוסכל, תסתכל על הכוס המלאה ותבין שלמרות הכל, אנחנו יותר קרובים להיות חברה מערבית מאשר דתית. ברוב המשפחות המוסלמיות הדתיות, כנראה שלא הייתה לך זכות סירוב. כך גם במשפחות החרדיות(אלא אם אתה רוצה שישבו עליך שבעה).

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הנחת כיפה בבית שומר מצוות [למה מה קרה? ולמה לא ההיפך?]
הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 15:39 
its-sick כתב:
Frank Serpico כתב:
האמת היא שעד עכשיו כיבדתי אותך מאד, אבל ברור שמעכשיו גם אתה תגעיל אותי. ככה זה, יחס גורר יחס. אבל לא נראה לי שאתה מבין את זה, יא מגעיל.

טוב שמע, יש לך בעיה רצינית ואני מציע שתשקול טיפול. אני לא יודע איך אתה מתנהל ביום יום שלך אבל בצורה שאתה מתנסח אני לא מבין איך מישהו יכול להתקרב אליך. אתה מלא שנאה, ממורמר ופשוט מישהו שאני מרחם עליו. מקווה שתכניס קצת אהבת הזולת לנשמה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 15:40 
סמל אישי של המשתמש
אני בהחלט מאשים במצב לא פחות את הלא דתיים בישראל,
שאצלם זה נובע מהתרפסות, אי נעימות, הרצון כאילו לכבד בלי לנסות להבין את המשמעות של הדברים האלה.
אחרי זה הדתיים חושבים שכולם כאלה ושאין באמת דבר כזה חילוניות ותפיסת עולם חילונית.

יש דברים שנראים טבעיים לכולם, אבל נראים מטורפים אם תספרו את זה לאדם ממדינה אחרת.
לך תספר למישהו שאנחנו חיים במדינה לא דתית (עדיין אין כאן מדינת הלכה), אבל חילוני שמשרת את המדינה ומשלם מסים מחוייב להתחתן באותה מדינה רק בטקס דתי של הזרם האורתודוכסי, אחרת המדינה לא מכירה בנישואים שלו.
או שחילוני לא מקבל תחבורה ציבורית מספקת ביום החופש שלו בשבוע.
או שאם איזה חילוני בשם אלי כהן מחפש זיווג ומוצא מישהי שמוצאת חן בעינייו, צריך לברר אם במקרה היא לא גרושה.

וכן, היה יכול להיות גרוע יותר, וכנראה שיש דתות דוחות יותר.
זה לא רלוונטי.
עדיין המצב טעון שיפור במדינה הזאת.
והשינוי יתחיל בתפיסה לגבי הלגיטימיות בבחירה באורח חיים אחר, וכפועל יוצא מכך לספק את השירותים המבוקשים למי שבחר באורח חיים זה, ולא לנסות להציק לו ולשנות אותו, בכוח ושלא בכוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 15:54 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אנטיגונה כתב:
tsach כתב:
אנטיגונה כתב:
אנשים נורמטיביים.

ולא, הם לא ילדים בני 5.

אנטיגונה,

תאמין או לא, אני מסכים איתך. אבל לא רק הדתיים אשמים, אלא כמעט כל הישראלים. ההתמודדות הכי טובה לדעתי היא להבין שהעולם לא מושלם, ולא לנסות לחפש את המודל האידיאלי לעולם מושלם כדי להירגע. אלה מנהגים של אלפי שנים, בחברה הישראלית שהיא דתית יחסית למדינות מערביות אחרות, והמצב האידיאלי שאתה שואף אליו כנראה לא יתקיים בתקופתנו. ואלה לא רק דתיים יהודים, רק לפני יומיים ראיתי סרט תיעודי על מרפאת הפלות בארה"ב, שבידיוק ממולה הקים אירגון דתי מרכז שמתנגד להפלות, וכבר 20 שנה שהם מפגינים מול המרפאה כל יום. הם קראו למקום "המרכז לטיפול בהיריון", וכל מי שמגיעה למקום חושבת שהיא נכנסת למרפאת ההפלות. הן מבלות שם כמה שעות עד שבכלל הן מבינות שזה מרכז נגד הפלות, ובזמן הזה גם קונים לה אוכל, מציעים לה אולטרסאונד בחינם ומסבירים לה שהפלה יכולה לגרום לסרטן השד. אני לא אומר לך להיכנע למצפון שלך, אבל כדי שלא תרגיש כל כך מתוסכל, תסתכל על הכוס המלאה ותבין שלמרות הכל, אנחנו יותר קרובים להיות חברה מערבית מאשר דתית. ברוב המשפחות המוסלמיות הדתיות, כנראה שלא הייתה לך זכות סירוב. כך גם במשפחות החרדיות(אלא אם אתה רוצה שישבו עליך שבעה).

מצחיק שדווקא את סוגיית ההפלות אתה בוחר להביא כדוגמא, כי למרות כל הביקורת (כפי שפירט, למשל, אנטיגונה מעלי) כלפי הממסד הרבני ומדינת ישראל בכלל, דווקא בעניין ההפלות המצב טוב למדי בארץ.

באירלנד למשל, ההפלות אסורות. כך גם בפולין. כך גם בלוקסמבורג. כך עד לא מזמן גם באיטליה ובפורטוגל. אפילו בארצות הברית של אמריקה המצב גבולי (כפי שהיטבת לתאר). כך שלא הכל שחור משחור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 16:56 
פרנק, אני באמת אוהב אותך עכשיו :ROSE:

חשבתי לענות לכל מיני טענות שעלו כאן, ובמקום זה אני פשוט אגיד משהו- אם במקום להיכנס לקטנות, כולם במדינה שלנו יגדילו ראש, ויחפשו איפה הם יכולים לצאת 'פרייארים', וייתפשרו (כן, כולל הדתיים) איפה שהם מרגישים שהם יכולים במקום לעמוד על פרנציפים מפגרים, אז אני מאמין שנחיה במקום טוב יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 17:00 
סמל אישי של המשתמש
מתנחל אדום כתב:

אבוי לי. חיבוק דוב.

לייק ממתנחל בפורום של אנשי שליש המנדט? אתה רוצה להרוג אותי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 17:06 
Frank Serpico כתב:
מתנחל אדום כתב:

אבוי לי. חיבוק דוב.

לייק ממתנחל בפורום של אנשי שליש המנדט? אתה רוצה להרוג אותי?

דוסים הם אנשים רעים ומניפולטיבים, לא ידעת? ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 17:43 
סמל אישי של המשתמש
קודם כל שצד מסויים לא יחשוב שהאורח חיים של צד אחר טעות ביסודו, שהם חיים בחטא (ובדיוק כך הם חושבים, רק לא תמיד אומרים את זה מטעמים טקטיים, כמו בדברים אחרים), ושתפקידם המרכזי הוא לגרום לצד הזה להבין את הטעות ולחבור לאורח החיים הדתי, או לפחות לקחת חלק בעולמם הדתי.
כשהם יכירו בחילוניות ובצרכים הבסיסיים שלהם, אפשר יהיה להתחיל לדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 17:49 
קומוניסים כתב:
פשוט לבכות

אכן כן
לצערי רומריו טעה ,יש אנשים שאין בהם ניצוץ אלוקים ואפילו לא שמץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 17:55 
סמל אישי של המשתמש
אנטיגונה כתב:
קודם כל שצד מסויים לא יחשוב שהאורח חיים של צד אחר טעות ביסודו, שהם חיים בחטא (ובדיוק כך הם חושבים, רק לא תמיד אומרים את זה מטעמים טקטיים, כמו בדברים אחרים), ושתפקידם המרכזי הוא לגרום לצד הזה להבין את הטעות ולחבור לאורח החיים הדתי, או לפחות לקחת חלק בעולמם הדתי.

ואתה, אתה לא חושב שאורח החיים של הצד האחר טעות ביסודו? אתה לא חושב שהם טועים? (ואולי גם תנסה להוכיח אנשים דתיים שאתה מכיר בטעותם?).

זה לא העניין בכלל. לצורך העניין אני, כמוך, חושב שהם מדברים אל חבר דימיוני בתקרה. אפילו הבן שלי הפסיק עם זה בגיל חמש. העניין הוא כבוד הדדי. פשוט מאוד. לא יותר ולא פחות.

ואני לא מדבר בשמיים, וגם לא על הממסד הרבני (שם אני מצטרף לכל ביקורת הכי נוקבת), אני מדבר בקטנה, על אנשים. רוב הדתיים שאני מכיר לא מנסים לשכנע ולא ינסו לשכנע אותי בכלום. וגם אני לא אותם. איש באמונתו יחיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 18:04 
mkorman1 כתב:
קומוניסים כתב:
פשוט לבכות

אכן כן
לצערי רומריו טעה ,יש אנשים שאין בהם ניצוץ אלוקים ואפילו לא שמץ

יש בכולנו, אצל חלקנו הזהב עטוף בהרבה מאוד אבק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 18:10 
סמל אישי של המשתמש
לשמור תורה ומצוות זאת בחירה לגיטימית, שאדם מגיע לזה כתוצאה מחינוך, בחירה כתוצאה מאירוע כזה או אחר בחייו, או לא משנה כתוצאה ממה.
מעניין לי את התחת במה הוא מאמין ומה המתכון לחיים טובים עפ"י ראות עינייו.
רק שיחשוב שגם דרכים אחרות הן לגיטימיות.
ושכתוצאה מכך כבר כתבתי מה צריך לקרות.

ועוד לפני הדברים הגדולים שהמדינה קובעת בלחץ הדתיים ובחסות הסטטוס קוו המקולל.
במקום לחזור על דוגמאות, אשתמש בקטע בדו שיח המוכר.
- "למה שיהיה לי/למה שאעשה זאת/למה שאשתתף בטקס כזה?, אני חילוני."
-"אבל אתה יהודי."

איך יבין, כי אין דבר כזה חילוניות בעינו.
זה מצב זמני, לא תקין וזקוק לשינוי.
אם בכלל קיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 19:35 

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 20:40 
סמל אישי של המשתמש
היחידים שביקשו ממני לשים כיפה בבית שלהם זה ההורים שלי אחרי שחזרתי בשאלה וגם זה לא תפס יותר מדי זמן. בן אדם שמצפה שאני אלבש כיפה בבית שלו כנראה שאני לא אבקר אותו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 20:41 
סמל אישי של המשתמש
אנטיגונה כתב:

ברור שאורח החיים הדתי הוא טעות ביסודו, אבל לך תשכנע אותם, למי יש כח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 21:07 
סמל אישי של המשתמש
ביקרתי בהרבה בתים דתיים בחיי, גם בכאלה המוגדרים חרדיים . מעולם גם לא רמזו לי שעלי לחבוש כיפה.
רק פעם אחת , כשעשיתי שבת ירושלים ( כך קראו לזה בקורס הקצינים) והתארחי לארוחת שישי אצל משפחה חרדית שאיני מכיר התכוונתי לחבוש כומתה צהלית במהלך כל הביקור. הם הציעו לי לחחבוש כיפה במקום כוצתה וקיבלתי הצעתם בשימחה.
ד"א לשימחתי גם כשעברו 30 שנים מאז עדיין איני מקריח מה שמראה שלא נפלו כניראה שערות ראשי מכיבוד מארחי.

איזה כיף זה להיות קיצוני ....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 21:21 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
ביקרתי בהרבה בתים דתיים בחיי, גם בכאלה המוגדרים חרדיים . מעולם גם לא רמזו לי שעלי לחבוש כיפה.
רק פעם אחת , כשעשיתי שבת ירושלים ( כך קראו לזה בקורס הקצינים) והתארחי לארוחת שישי אצל משפחה חרדית שאיני מכיר התכוונתי לחבוש כומתה צהלית במהלך כל הביקור. הם הציעו לי לחחבוש כיפה במקום כוצתה וקיבלתי הצעתם בשימחה.
ד"א לשימחתי גם כשעברו 30 שנים מאז עדיין איני מקריח מה שמראה שלא נפלו כניראה שערות ראשי מכיבוד מארחי.

איזה כיף זה להיות קיצוני ....

זה לא עניין של קיצוני, לפי מה שהבנתי מפותח האשכול אין לו בעיה לחבוש כיפה עם אורחיו הדתיים יורידו את הכיפה בכניסה לביתו. הרי כיפה זה המצאה די חדשה שמקורה באנטי לנוצרים (הנוצרים היו מורידים כובעים בבית הכנסת ולכן היהודים חבשו כובעים). מנהג שכיום הוא מסמל השתייכות קודם כל אבל כשהתחילו ללכת ביום יום עם כיפה לפני כחמש מאות שנה היו גם גדולי ישראל שזילזלו במנהג הזה והתלוננו על אותם שמקפידים בזוטות אבל לא בדברים החשובים.
ולכן זה לא באמת עקרוני ברמה הדתית עם אותם דתיים יורידו את הכיפה בכניסה לביתו של פותח האשכול ויותרו על מנהג החסידות הנ"ל למען כבודו של האחר

אגב, אם אני בקידוש אצל מישהו אני אחבוש כיפה שזה היה המקרה אצלך, אבל בבית עלמין וכדומה אני לא חובש כיפה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 121 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: