el dudernio כתב:
אני לא מבטל אותך, אבל יש חוק מאוד פשוט מבחינה מילולית.
זה לא שאפשר לדון כאן על תנאי מגרש שיכלו לגרום לכדור להגיע לשוער במקום לחוץ בלי כוונה (כמו הבוץ במקרה שציינת)
לא מדובר כאן על כדור רטוב שהחליק לשוער.
מדובר כאן על טעות של שחקן ההגנה ותו' לא, שיש החזיר גרוע את הכדור לשוער, לא בגלל שום דבר שלא קשור למשחק,
אלא בגלל יכולת חלשה שלו. אין שום סיבה שהפועל לא תענש על זה
בנוסף לכך כמו ששחם כתב מדובר על לגרום למשחק להיות יותר דינאמי.
למשל אף פעם לא ראיתי כרטיס צהוב נשלף על בזבוזי זמן בדקה ה20, שוער תופס כדור שהוחזר לו ביד כן ראיתי, אפילו בדקה החמישית.
מעבר לזה, תחשוב מה היה קורה אם המקרה היה הפוך? האם היית מגן ככה על השופט? תהיה כן עם עצמך.
בכל הקשור לשיפוט, כפי שציינתי כבר, אני מנסה להיות מאוד אובייקטיבי. אין לי שום בעיה לקטול שופט על טעות לטובתנו ומי שרואה איתי משחקים יכול להעיד על זה.
לדעתי הצנועה, חוק ההגיון גובר פה, ואין צורך להעניש את הקבוצה.
לגבי הדוגמה שנתתי-אז בסדר, נניח והצידוק הוא תנאי המגרש (כלומר אם הדשא רטוב והכדור החליק מתחת לרגל של אדל, האם גם אז אסור לו לקפוץ להציל עם היד?), מה עם הדוגמה מהמשחק לפני שנתיים שציינתי?
וכמו שנועם אמר- המטרה לגרום למשחק להיות יותר דינמי, או להפסיק את החוסר דינמיות (שקבוצות ניצלו לבזבוזי זמן). איך ההצלה של אדל מונעת את הדינמיות של המשחק?
כמו שאמרתי. זו דעתי, אני עומד מאחוריה, וזהו אני חושב..
אגב, אתה שואל אם אני כנה עם עצמי כי זה הפועל, אבל אני יכול לומר את ההפך עליך-האם אתה קשה מדי עם הפועל מתוך תחושת אובר הצטדקות (כמובן שאני לא, אבל זה לא שונה)?