Frank Serpico כתב:
קרל מרקס, בלוג מרתק כרגיל. אך האם תוכל, בבקשה, להרחיב מעט לגבי האמירה הבאה:
ציטוט:
על-אף המנהג הנלוז של שירותי הביטחון החשאיים של גרמניה לרדוף ארגוני שמאל ולהניח לארגוני ימין לעשות ככל העולה על רוחם הצליחו קבוצות אנטיפה מברלין ומעוד כמה מקומות ברחבי גרמניה לחצות את הגבול ולהגיע עד לבירה הפולנית.
אני מניח שיש פה רמיזה סרקסטית, אבל אני לא בטוח שירדתי לגמרי לסוף דעתך. אשמח אם תוכל להרחיב ולהסביר.
הרמיזה היתה יותר מסרקסטית. היא היתה בעיקר ביקורתית: שירותי הבטחון הגרמניים, החל מהשטאזי המודרני שלהם ("השירות להגנת החוקה") וכלה במשטרה, עושים כל שביכולתם לסרס את השמאל בגרמניה, עד לרמות אבסורדיות: לפני כחודש, חנך השטאזי שירות "מלשינון" לאנשי אנטיפה. בהפגנות שמאל כיום אתה רואה יותר שוטרים סמויים ולא סמויים ממפגינים, ואפילו בשביל להגיע לפאקינג עצרת זכרון לליל הבדולח שנערכה בשבוע שעבר בברלין דרשו השוטרים (יחידות להפרות סדר, לא סתם שוטרים) לערוך חיפוש בבגדים של כל מי שהגיע לאזור (זה כבר היה מוגזם ובאותה הסיטואציה פשוט שלפתי דרכון ישראלי בזעם והצמדתי אותו לפרצוף של השוטר).
שירותי הבטחון של גרמניה מעולם לא ניקו את עצמם מכתמי מלחמת העולם השניה, ואותם אנשים המשיכו לשרת בתפקידים שלהם ולהתקדם בהיררכיה עד ליום פרישתם. לא קשה לנחש איזה סוג אנשים מגיע באופן טבעי לעבודה במנגנוני בטחון, והשילוב הזה, ביחד עם התירוץ הנהדר שנתן להם ה- RAF, מוביל לכך שכיום ארגוני השמאל מוחזקים קצר מאוד בעוד לארגוני הימין נותנים להשתולל.
גרמניה בכל מקרה סוערת עכשיו בעקבות חשיפת ארגון הטרור הנאצי, והרבה שאלות קשות עולות, במיוחד כשכבר ברור שהמעשים התקיימו בחסות סוכנים של השירות החשאי. שאלות קשות שלא מפחדות לגעת בשורשי הגזענות הגרמנית. אני מאוד מאוד ממליץ לקחת חמש דקות ולקרוא את המאמר הבא. שווה כל רגע ונכון בכל תו:
http://www.spiegel.de/international/ger ... 50,00.htmlאדום עד לגרדום כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
קרל אתה יכול להסביר לי, מה אתה מחפש שם בפולין? אתה גר שם\לומד\עובד\ גם וגם?
מה רע בארץ ישראל?
ולמה אתה כל הזמן מחפש כל מיני משחקים עם נאצים נגד שמאלנים , והולך במקומות מסוכנים ליהודים ומסוכנים בכלל, בשביל לראות מכות בין נאונאצים לקומוניסטים או אנשי שמאל גויים שמה..?
אחי אתה יכול בבקשה, להשיב לי למה אתה לכך מתעניין בכל מה שקורה ביריביות הפוליטיים חברתיים שבפולין?
מה מושך אותך? וכו' וכו'..
תודה רבה שבת שלום.
הבלוג לא מתעסק בפולין אלא בעיקר בגרמניה. לגבי השאר, אני לא חושב שלחיים הפרטיים שלי יש מקום בפורום פומבי.
HEADSHOT כתב:
מתי תבינו שבין הבריונים ה"נאצים" שמרביצים למהגרים לבין המפלגה הנציונל סוציאליסטית,
המשותף היחידי הם הגזענות והסימבוליקה?
אתה צודק במידה רבה, וכבר כתבתי את זה בתגובה שלי לאבי: בקרב רוב הנאצים הפולנים אין שום משנה סדורה המבוססת על תורת גזע. מדובר בלאומנות שקיימת באופן מורגש מאוד בחברה הפולנית, שפשוט מוצאת ביטוי אלים וייחודי יותר בצירוף פרקטיקות נאציות. זה כמובן לא אומר שהחבר'ה האלה הם לא אנטישמיים. חס וחלילה: פולין היא עדיין מדינה סופר-אנטישמית, אלא שבניגוד לאנטישמיות הגרמנית שמקורה במיתולוגיה עשירה ומאוחר יותר בתורות פסואו-מדעיות, האנטישמיות הפולנית נובעת בעיקר מהאחיזה הבלתי מעורערת של הכנסיה הקאתולית בחברה הזו. רבאק, מדובר בחברה בה הפלות הן מחוץ לחוק ללא שום סייג: גם לבחורה שנאנסה אסור להפיל את העובר. מדובר בחברה שבה בכל פאקינג פרבר עני בונים קתדרלות מפוארות לפני שהם טורחים לדאוג לחימום בחורף או לכבישים ישרים. במובן הזה, פולין היא אולי הגרועה שבמדינות אירופה.