תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 26 יוני 2025, 15:41

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 55 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אתנחתא פולנית
הודעהפורסם: 18 נובמבר 2011, 13:04 
סמל אישי של המשתמש
הסלאבים היו "פולקס דויטשה"? לסלאבים (עפ"י תורת הגזע) היו שורשים ארים?
איך אוהדי לגיה יכולים לראות את עצמם כממשיכיהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2011, 13:05 
סמל אישי של המשתמש
אדום עד לגרדום כתב:
קרל אתה יכול להסביר לי, מה אתה מחפש שם בפולין? אתה גר שם\לומד\עובד\ גם וגם?

מה רע בארץ ישראל?

ולמה אתה כל הזמן מחפש כל מיני משחקים עם נאצים נגד שמאלנים , והולך במקומות מסוכנים ליהודים ומסוכנים בכלל, בשביל לראות מכות בין נאונאצים לקומוניסטים או אנשי שמאל גויים שמה..?

אחי אתה יכול בבקשה, להשיב לי למה אתה לכך מתעניין בכל מה שקורה ביריביות הפוליטיים חברתיים שבפולין?
מה מושך אותך? וכו' וכו'..

תודה רבה שבת שלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2011, 13:08 
סמל אישי של המשתמש
אדום עד לגרדום כתב:
אדום עד לגרדום כתב:

מה רע בארץ ישראל?

ולמה אתה כל הזמן מחפש כל מיני משחקים עם נאצים נגד שמאלנים , והולך במקומות מסוכנים ליהודים ומסוכנים בכלל, בשביל לראות מכות בין נאונאצים לקומוניסטים או אנשי שמאל גויים שמה..?

אחי אתה יכול בבקשה, להשיב לי למה אתה לכך מתעניין בכל מה שקורה ביריביות הפוליטיים חברתיים שבפולין?

תודה רבה שבת שלום.

אולי פשוט כי זה מעניין?

אתה יודע, לטייל בעולם, לבקר במדינות אחרות (גם בכאלה ששומו שמיים לא כולם אוהבים אותך שם), ללמוד שם, אולי אפילו להעביר כמה שנים בניכר רק יכול לפתוח את עיניך, להרחיב את אופקיך.

להשאר תקוע בארץ מתוך עיקרון זה לא אידיאולוגיה - זו סתם פרובינציאליות.

אה, וזה גם מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2011, 13:11 
סמל אישי של המשתמש
אגב, אני יודע לאן אתה חותר - לעניין הזהות היהודית והציונית. אז רק דע לך שכמה מאבות הציונות ומגדוליה (ודי שנזכיר את ז'בוטינסקי, שבוודאי אתה מעריץ) חיו פרקי חיים שלמים בניכר. זה לא הפך אותם לפחות ציוניים או ליהודים פחות טובים - אולי אפילו להיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2011, 13:15 
Frank Serpico כתב:

הגרמנים סברו שחלק מהפולנים הם בעלי שורשים אריים ומצאו סימוכין לכך במראם וחזותם של אותם פולנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2011, 13:33 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
אדום עד לגרדום כתב:

מה רע בארץ ישראל?

תודה רבה שבת שלום.

אולי פשוט כי זה מעניין ?

אתה יודע, לטייל בעולם, לבקר במדינות אחרות (גם בכאלה ששומו שמיים לא כולם אוהבים אותך שם), ללמוד שם, אולי אפילו להעביר כמה שנים בניכר רק יכול לפתוח את עיניך, להרחיב את אופקיך.

אה, וזה גם מעניין .

הבנתי שזה מעניין והכול אבל.

קראתי כמה בלוגים שלו והם ממש מעניינים, אבל לא פעם לא פעמיים הוא כתב שהם היו במצבים מסוכנים שהם היו כמה בודדים מול יחסית הרבה נאו נאצים או פשיסטים וכדומה, אז רק רציתי לדעת, האם בשביל המעניין הזה הוא מוכן לסכן את החיים שלו? (טוב אולי הם לא ירצחו אותו, אבל זה לא נעים לקבל מכות מהביריונים האלו :) ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2011, 13:37 
סמל אישי של המשתמש
אדום עד לגרדום כתב:
Frank Serpico כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
אדום עד לגרדום כתב:

מה רע בארץ ישראל?

תודה רבה שבת שלום.

אולי פשוט כי זה מעניין ?

אה, וזה גם מעניין .

הבנתי שזה מעניין והכול אבל.

קראתי כמה בלוגים שלו והם ממש מעניינים, אבל לא פעם לא פעמיים הוא כתב שהם היו במצבים מסוכנים שהם היו כמה בודדים מול יחסית הרבה נאו נאצים או פשיסטים וכדומה, אז רק רציתי לדעת, האם בשביל המעניין הזה הוא מוכן לסכן את החיים שלו? (טוב אולי הם לא ירצחו אותו, אבל זה לא נעים לקבל מכות מהביריונים האלו :) ).

אתה יודע איפה זה המקום הכי מסוכן ליהודים ... (בטח עוד שנה-שנתיים, בצל איום גרעיני).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2011, 13:41 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
Frank Serpico כתב:

הגרמנים סברו שחלק מהפולנים הם בעלי שורשים אריים ומצאו סימוכין לכך במראם וחזותם של אותם פולנים

עזוב, סתם שטויות. הם שמרטפים בלי טיפת כבוד. כאילו, זה עדיף על חולדות, אבל עדיין...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2011, 14:04 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
לגיה ווארשה הוא מועדון ענק. אולי הגדול ביותר בפולין. בכל מועדון גדול יש קהל רחב שההזדהות שלו עם המסורת ורוח המועדון קיימת, אך תלוית קונטקסט (זמן וסיטואציה חברתית). המחקר שלי (הבלוג הוא רק טיפות קטנות ממנו), מתמקד בקבוצות הפעילות בקרב הקהל, כלומר, אלו שמקיימות תתי-תרבויות שלא מוגבלות לתחומי האיצטדיון. בעיקר המדובר הוא באולטראס, חוליגנים וסקינהדס.
על מנת לחדד את מה שאני אומר, אם היו שואלים אותי האם רובם של אוהדי לגיה הם נאציים, הייתי עונה שלא. בהחלט הייתי אומר שהם לאומנים, אבל זה לא אותו הדבר. ימין קיצוני יכול, כאמור, ללבוש כמה צורות. ליהודים מאוד טבעי לעתים לבלבל בין הדברים ולהכניס הכל לאותה הקטגוריה, אבל לא כל לאומן הוא נאצי, ואפילו לא כל פאשיסט הוא נאצי. בסרביה, למשל, הייתי מגדיר 95% מאוהדי הכדורגל כלאומנים, אבל אם תעז להניף שם צלב קרס לא תצא חי מהאיצטדיון. למה? משום שהסטורית הסרבים מוכנים להילחם עד טיפת הדם האחרונה שלהם למען האדמה שלהם, והאויב המיתולוגי ביותר בהקשר הזה הוא האויב הנאצי.
לגבי לגיה, הרוב הוא רוב לאומני קשה, וככזה, אין לו בעיה עם שחקן זר ישראלי. כמובן שבתוך הקבוצות המאורגנות, ושוב: להבדיל מהקהל הרחב, יש ימין אחר, כזה שמבסס את הלאומנות על הנחות יסוד אתניות, וככזה הוא ימין גזעני. ההקשר ההסטורי האירופי, ההשפעה הגדולה של השכנים ממערב, ושנות הדיכוי הסובייטי הביאו לא מעטים לאמץ את הדגם הלאומני הנאצי. אני לא מומחה גדול לכדורגל פולני, אבל אם אתה שואל אותי, לא מדובר באותו נאציזם שאנחנו מכירים מגרמניה. כלומר, לא מדובר באיזו משנה סדורה שנשענת על מיתולוגיה וכתבים עבי כרס. הרי לאיזו מיתולוגיה הם ילכו? לזו הגרמנית שמתארת אותם כנחותים?
אצל רוב הלגיונרים שמניפים סמלים נאציים מדובר בסך-הכל בסוג של הפגנת כוח מטופשת, ניסיון להיתפס קיצוניים ובעיקר דרך לקיים חיים חברתיים "בעלי משמעות" גם מחוץ ליציעים. אני בטוח שלחבר'ה האלה, לפחות לחלקם, יש בעיה עם שחקן ישראלי, אבל כמו בכל מועדון גדול, קבוצות מאורגנות של אוהדים מודעות היטב לצורך להתמודד בזירה תחרותית ודי נדיר שהן מתערבות בקולניות כנגד שחקן זה או אחר.

מעניין... תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2011, 14:20 
סמל אישי של המשתמש
קרל מרקס, בלוג מרתק כרגיל. אך האם תוכל, בבקשה, להרחיב מעט לגבי האמירה הבאה:

ציטוט:
על-אף המנהג הנלוז של שירותי הביטחון החשאיים של גרמניה לרדוף ארגוני שמאל ולהניח לארגוני ימין לעשות ככל העולה על רוחם הצליחו קבוצות אנטיפה מברלין ומעוד כמה מקומות ברחבי גרמניה לחצות את הגבול ולהגיע עד לבירה הפולנית.

אני מניח שיש פה רמיזה סרקסטית, אבל אני לא בטוח שירדתי לגמרי לסוף דעתך. אשמח אם תוכל להרחיב ולהסביר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2011, 14:29 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
אתה יודע איפה זה המקום הכי מסוכן ליהודים ... (בטח עוד שנה-שנתיים, בצל איום גרעיני).

אין צורך לדחוף לכאן את הפרסים ואפילו לא את השכנים החביבים מהמזרח והדרום. יש מספיק סכנות בתוך ארץ הקודש המאוכלסת על ידי עם סגולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2011, 14:58 
סמל אישי של המשתמש
Serp und Molot כתב:
Frank Serpico כתב:

אין צורך לדחוף לכאן את הפרסים ואפילו לא את השכנים החביבים מהמזרח והדרום. יש מספיק סכנות בתוך ארץ הקודש המאוכלסת על ידי עם סגולה.

צודק, סכין שלוף אפשר לחטוף גם על חוף ימה של נתניה, לא צריך להרחיק עד וורשה בשביל זה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2011, 15:58 
Frank Serpico כתב:

ציטוט:
על-אף המנהג הנלוז של שירותי הביטחון החשאיים של גרמניה לרדוף ארגוני שמאל ולהניח לארגוני ימין לעשות ככל העולה על רוחם הצליחו קבוצות אנטיפה מברלין ומעוד כמה מקומות ברחבי גרמניה לחצות את הגבול ולהגיע עד לבירה הפולנית.

אני מניח שיש פה רמיזה סרקסטית, אבל אני לא בטוח שירדתי לגמרי לסוף דעתך. אשמח אם תוכל להרחיב ולהסביר.

אני לא עונה במקום המשתמש קרל מרקס, אבל אולי הלינק הבא יענה לך חלקית על השאלה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4149182,00.html

כל הסיפור התגלה במקרה, מבלי שהמשטרה ושאר רשויות החוק בגרמניה, עשו משהו בנדון.
המקרה די מזעזע את הגרמנים, לפחות אלו שאני מכיר, ומעלה שאלות רבות לגבי הטיפול של כלל הגורמים בארגוני הימין הקיצוני במדינה.
אני מאוד מקווה, שהגילו המקרי, יביא את השינוי בטיפול באותם גורמים, שמסתבר שהם ממש לא שוליים ומספרם זניח.

שיהיה לכולם סופשבוע אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2011, 17:44 
סמל אישי של המשתמש
מה עושה שם בדיוק משה אוחיון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2011, 20:22 
סמל אישי של המשתמש
בלומי האדום כתב:
Frank Serpico כתב:

ציטוט:

אני לא עונה במקום המשתמש קרל מרקס, אבל אולי הלינק הבא יענה לך חלקית על השאלה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4149182,00.html

כל הסיפור התגלה במקרה, מבלי שהמשטרה ושאר רשויות החוק בגרמניה, עשו משהו בנדון.
המקרה די מזעזע את הגרמנים, לפחות אלו שאני מכיר, ומעלה שאלות רבות לגבי הטיפול של כלל הגורמים בארגוני הימין הקיצוני במדינה.
אני מאוד מקווה, שהגילו המקרי, יביא את השינוי בטיפול באותם גורמים, שמסתבר שהם ממש לא שוליים ומספרם זניח.

מעניין שהניאו נאצים סימנו לעצמם כאויבים את המהגרים הזרים ובראשם הטורקים.
מצד אחד זה "מובן" בגלל שנאת הזרים שלהם, מצד שני בתקופת מלחמת העולם השניה זה
לא הפריע להם לסגור דיל עם המופתי לפיתרון בעיית היהודים בא"י.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2011, 20:55 
סמל אישי של המשתמש
מתי תבינו שבין הבריונים ה"נאצים" שמרביצים למהגרים לבין המפלגה הנציונל סוציאליסטית,
המשותף היחידי הם הגזענות והסימבוליקה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2011, 20:57 
שטויות
האידאולוגיה זהה לחלוטין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2011, 21:10 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
שטויות
האידאולוגיה זהה לחלוטין

על כל פסיק בתורת הגזע?
נראה לך שמעניין את הכנופיות הגזעניות באנגליה שמתהדרות בצלבי קרס שהמהגרים ההודים בשכונה שלהם הם ארים?
כל אחד שונא את השונה ממנו,
לא צריך להיות יוסטון צ'מברליין כדי להיות קסנופוב\אנטישמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2011, 21:15 
HEADSHOT כתב:
מתי תבינו שבין הבריונים ה"נאצים" שמרביצים למהגרים לבין המפלגה הנציונל סוציאליסטית,

אתה מבין שהסיפור הנוכחי מדבר על 8 גוויות של מהגרים טורקים, יווני אחד + גופה של שוטרת.
מדובר בהתארגנות של ארגון טרור לכל דבר ועניין.
ה- NPD היא בתרגום לעברית המפלגה הלאומית (נאציונל) דמוקרטית הגרמנית.
האידאולוגיה, המקור, ההשראה והעזרה הגיעו מחברים באותה מפלגה.
לא מדובר בכנופיות רחוב שהחליטו להרביץ לחברים אוזיל, ממט וסמי, אלא על כאלה שתכננו והוציאו לפועל 10 רציחות ( ייתכן ואפילו יותר, ואני לא מדבר על השודים שהסתיימו ללא "נפגעים").

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2011, 21:18 
סמל אישי של המשתמש
דיברתי על חוליגנים סקינהדס נאו נאצים רגילים,
לא על ארגונים ומפלגות מאורגנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2011, 00:18 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:

ציטוט:

הרמיזה היתה יותר מסרקסטית. היא היתה בעיקר ביקורתית: שירותי הבטחון הגרמניים, החל מהשטאזי המודרני שלהם ("השירות להגנת החוקה") וכלה במשטרה, עושים כל שביכולתם לסרס את השמאל בגרמניה, עד לרמות אבסורדיות: לפני כחודש, חנך השטאזי שירות "מלשינון" לאנשי אנטיפה. בהפגנות שמאל כיום אתה רואה יותר שוטרים סמויים ולא סמויים ממפגינים, ואפילו בשביל להגיע לפאקינג עצרת זכרון לליל הבדולח שנערכה בשבוע שעבר בברלין דרשו השוטרים (יחידות להפרות סדר, לא סתם שוטרים) לערוך חיפוש בבגדים של כל מי שהגיע לאזור (זה כבר היה מוגזם ובאותה הסיטואציה פשוט שלפתי דרכון ישראלי בזעם והצמדתי אותו לפרצוף של השוטר).
שירותי הבטחון של גרמניה מעולם לא ניקו את עצמם מכתמי מלחמת העולם השניה, ואותם אנשים המשיכו לשרת בתפקידים שלהם ולהתקדם בהיררכיה עד ליום פרישתם. לא קשה לנחש איזה סוג אנשים מגיע באופן טבעי לעבודה במנגנוני בטחון, והשילוב הזה, ביחד עם התירוץ הנהדר שנתן להם ה- RAF, מוביל לכך שכיום ארגוני השמאל מוחזקים קצר מאוד בעוד לארגוני הימין נותנים להשתולל.
גרמניה בכל מקרה סוערת עכשיו בעקבות חשיפת ארגון הטרור הנאצי, והרבה שאלות קשות עולות, במיוחד כשכבר ברור שהמעשים התקיימו בחסות סוכנים של השירות החשאי. שאלות קשות שלא מפחדות לגעת בשורשי הגזענות הגרמנית. אני מאוד מאוד ממליץ לקחת חמש דקות ולקרוא את המאמר הבא. שווה כל רגע ונכון בכל תו:

http://www.spiegel.de/international/ger ... 50,00.html

אדום עד לגרדום כתב:
אדום עד לגרדום כתב:

מה רע בארץ ישראל?

תודה רבה שבת שלום.

הבלוג לא מתעסק בפולין אלא בעיקר בגרמניה. לגבי השאר, אני לא חושב שלחיים הפרטיים שלי יש מקום בפורום פומבי.

HEADSHOT כתב:

אתה צודק במידה רבה, וכבר כתבתי את זה בתגובה שלי לאבי: בקרב רוב הנאצים הפולנים אין שום משנה סדורה המבוססת על תורת גזע. מדובר בלאומנות שקיימת באופן מורגש מאוד בחברה הפולנית, שפשוט מוצאת ביטוי אלים וייחודי יותר בצירוף פרקטיקות נאציות. זה כמובן לא אומר שהחבר'ה האלה הם לא אנטישמיים. חס וחלילה: פולין היא עדיין מדינה סופר-אנטישמית, אלא שבניגוד לאנטישמיות הגרמנית שמקורה במיתולוגיה עשירה ומאוחר יותר בתורות פסואו-מדעיות, האנטישמיות הפולנית נובעת בעיקר מהאחיזה הבלתי מעורערת של הכנסיה הקאתולית בחברה הזו. רבאק, מדובר בחברה בה הפלות הן מחוץ לחוק ללא שום סייג: גם לבחורה שנאנסה אסור להפיל את העובר. מדובר בחברה שבה בכל פאקינג פרבר עני בונים קתדרלות מפוארות לפני שהם טורחים לדאוג לחימום בחורף או לכבישים ישרים. במובן הזה, פולין היא אולי הגרועה שבמדינות אירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2011, 00:23 
סמל אישי של המשתמש
קארל מה עם איזה פוסט על המשחק היום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2011, 00:28 
סמל אישי של המשתמש
azran כתב:

איזה משחק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2011, 00:29 
סמל אישי של המשתמש
Karl Marx כתב:
azran כתב:

איזה משחק?

פאולי רודסטוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2011, 00:33 
סמל אישי של המשתמש
azran כתב:
Karl Marx כתב:
azran כתב:

איזה משחק?

פאולי רודסטוק

לא הייתי. אני בפראג, מחכה לדרבי בין בוהמיינס פראג לספארטה פראג שיהיה ביום שני.
לגבי המשחק היום, חוץ מהתוצאה המשמחת, אפשר אולי לשמוח על כך שבמזל גדול 5 זיקוקי שנורו מיציע רוסטוק ליציע סט פאולי לא פצעו אף אחד בצורה רצינית מדי:

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 55 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: