יובל כתב:
זה שמישהו אחר משלם פחות ממני לא אומר שאני נפגע, מאיפה אתם מביאים את הלוגיקה הזאת. ואוהד לא קונה מנוי על סמך המקורות שאותם הוא מממן, הם לא רלוונטיים. זה שהנהלת הכדורגל תחליט לסבסד למנויי הכדורגל רכישת מנוי לכדורסל, זו החלטה לגיטימית. למה שמישהו יהיה אכפת אם הוא מסבסד לאוהד אחר מנוי לכדורסל כל עוד הוא לא נפגע?
וברור שדובראש לא היה נפגע. אבל מעניין איך הוא או purvis short היו מגיבים אם בדרבי חוץ הבא שייערך בכדורסל, יימכרו כרטיסים ליציע של הפועל רק למנויים מהכדורגל.
אל דודרניו, זה שאתה אומר שהוא לא נפגע כי הסיכוי היה נמוך מחצי זה באמת בדיחה. אם הסיכוי היה קטן מ-49.9% ל-0.1% גם היית אומר שהוא לא היה נפגע? ואם הסיכוי היה קטן מ-50.1% ל-49.9% הוא כן היה נפגע? ולמה דווקא חצי?
תשמע, אני לא יודע איך אתה מתנהל בתחומים אחרים בחיים. אני אישית - כשמישהו משלם פחות ממני עבור אותו דבר, אני מרגיש שאני נפגע. דובראש שלנו גם נפגע.
חברו ליציע המשתמש ברגר, המחזיק מנויים לשתי המחלקות הרוויח - הוא קיבל הנחה במנוי לכדורסל של 100 ש"ח. דובראש לא קיבל.
גרוע מכך - אני, בנכלוליותי כי רבה, שקונה רק מנוי לכדורגל (אני המטאפורי כמובן) החלטתי לנצל את המצב, ניצלתי את ההטבה וקניתי מנוי משולב. ובכך עשית עיסקה מדהימה:
1. ראשית כל נהניתי מהנחה של 100 ש"ח למנוי לכדורגל לעומת חברי ליציע בלומפילד
2. מכרתי את המנוי לכדורסל בתוספת 50 ש"ח למשתמש הנלוז purvis short שהוא בכלל אוהד כ"ס בכדורגל. הוא הרוויח כי קנה מנוי בהנחה של 50 ש"ח לכדורסל. אני הרווחתי 50 ש"ח.
לסיכום -
א. אני הרווחתי 100 ש"ח הנחה על מנוי הכדורגל שלי ו-50 ש"ח נטו לכיס על מכירת מנוי מוזל מהמחיר המלא לכדורסל
ב. ברגר קיבל הנחה של 100 ש"ח למנוי הכדורסל ו100 ש"ח למנוי הכדורגל, שהיה קונה בכל מקרה
ג. פרביס קנה מנוי מוזל ב50 ש"ח לכדורסל
ד. דובראש שילם מחיר מלא למנוי כדורסל. כמו תמיד
תשמע, לא יודע מה לאמר לך. אני במקום דובראש - הייתי מרגיש שקצת דפקו אותי בכל העסק הזה.
ולשאלתך, למה שלמישהו יהיה אכפת אם הנהלת הכדורגל תחליט לסבסד מנויים לכדורסל - יש הרבה אנשים שייפגעו.
זאת כבר לא השערה או דיון פילוסופי - אני יודע את זה, כי כשהנהלת הכדורגל החליטה למכור חלק מהכרטיסים למשחק אחד לחברי עמותת הכדורסל בלבד (אפילו לא במחיר מוזל) קם קול זעקה די רציני על אפלייה של אוהדי כדורסל+כדורגל לעומת אוהדי הכדורגל שאינם אוהדי הכדורסל.
דא עקא כי כאשר תיתן הטבה לבעלי מנוי, גם אז אותו ציבור רחב ייפגע מהאפליה במחירי המנוי.
אני לא חולק עליך שזו הצעה לגיטימית. אני בסה"כ מנסה להראות לך שהיא לא פחות לגיטימית מנושא חלוקת הכרטיסים לדרבי שהיה עכשיו.
ולשאלתך השניה - מה שהלעית זה לא מצב מקביל מאחר במקרה האמיתי רק חלק מהכרטיסים הוצעו לאוהדי הכדורסל.
בכל מקרה צריך לשאול את דובראש ופרביס מה היו עושים בעולם המקביל (כדורסל חזק, כדורגל חלש, חברי עמותת כדורגל וכו')