villa crespo כתב:
רק בגלל הדרבים, הייתי רוצה שימשיך למרות שהוא כלב.
אבל אנשים עשו ממנו הרבה מעבר למה שהוא. גם בקטע המקצועי ובעיקר בקטע האישיותי.
מה לעשות שהוא באמת הצליח לא לקחת אליפות עם הסגל הכי מרשים של הפועל מאז ומעולם?
מה לעשות שחיפה עשתה לו בי"ס בכל משחק, חוץ מאחד (בו הוא היה בבית, אבל לא משנה).
מה לעשות שאני הייתי בטירוף שהפועל תביא את שכטר, אבל הוא העדיף את אבידור ובמזל יצא לו שכטר.
מה לעשות שהוא באמת בחר לעלות למשחק עונה עם יוסי שיבחון.
אבל עזוב. מי דיבר על הקטע המקצועי (חץ מחצי משפט)? אני בא וכותב שאני רוצה שהוא יכשל בכל מקום שהוא לא הפועל והכלבלבים שלו פה נעלבים בשמו וחושבים שאני ממחנה טביב...
בקטע האישיותי אני מסכים איתך, אבל בקטע המקצועי חלק עשו ממנו יותר ממה שהוא וחלק לא קטן עשו ממנו פחות ממה שהוא.
לא לקח אליפות? אלא אם אתה מדבר על העונה שעברה, שבשקלול הפציעות היה חלש בהרבה מהסגל של הדאבל, באמת שאין לי מה לענות לזה. אני לא מאמין לך שאתה מבטל את האליפות הזאת, ובטח אם היינו לוקחים אותה עם מאמן שלא היית שונא כל כך לא היית משמיע את הטיעון הזה. חוקי התחרות היו שחמשת המחזורים האחרונים שווים כפול נקודות, זה הופך את זה ללא אליפות? אפילו אוהדי חיפה ומכבי מתייחסים לזה כאליפות.
לגב שכטר והסגל הכי מרשים, אל תשכח ששכטר כבש בעונת הדאבל יותר ממה שהוא כבש בשלושת העונות שלו בנתניה ביחד. הוא בסך הכל היה חלוץ של שבעה שערים לעונה עם מוניטין בעייתי, והרוב בכלל לא רצו אותו. אל תשכח שאת ורמוט, שכטר, דה סילבה וידין הוא עשה גדולים. לדעתי נאתכו לא היה טוב בהפועל אבל גם הוא חייב הכל לגוטמן, ולטוטו היו עונות גדולות לפני הפועל אבל הוא בא להפועל בתור פרוייקט שיקום. על אניימה אין לו אחריות וזהבי הצליח למרות גוטמן, לא בגללו. וחוץ מהרבה שחקנים שהוא עשה, הוא היה צריך להתמודד בנוסף עם המון מגבלות בגלל הנהלה קמצנית וחסרת מושג. אפשר לטעון שעם הרמה שהסגל הציג הוא היה צריך להביא יותר הישגים, אבל אי אפשר לנתק את זה מהעובדה שביחס לנתוני הפתיחה שאיתם הוא יכל לעבוד, הוא הגיע לרמה מאוד מאוד גבוהה, גבוהה יותר ממה שכל אחד ציפה לו, אז בסך הכל ההישגים שלו ביחס למה שהוא קיבל היו לא רעים בכלל.
בנוגע לחיפה, בשלוש וחצי העונות של גוטמן המאזן שלנו נגד חיפה היה 6 ניצחונות, 4 תיקו ו-5 הפסדים. לגבי היכולת, כמו שאנחנו גנבנו שני ניצחונות בקריית אליעזר, גם הם גנבו כמה משחקים, למשל שני התיקואים ב-08/09 וההדחה מהגביע באותה עונה. יש לי ספק אם תמצא מאמן בהיסטוריה של הפועל עם מאזן יותר טוב נגד חיפה (הם מובילים עלינו באיזה 15 ניצחונות). וכן, היו לו הרבה שגיאות במשחקים נגדם, הרכש שלו באופן כללי הייתה לא טובה (למרות שצריך לזכור שהוא היה צריך להתנהל עם הנהלה קמצנית מאוד ביחס לציפיות מהקבוצה ולכסף שהיה למועדון) אבל לכל מאמן יש חסרונות, וצריך לשפוט אותו על כל התוצאות שלו ולא רק על החסרונות.
השורה התחתונה שלי היא שלא צריך לתקוף את גוטמן הבן-אדם (שהוא חרא, אין לי ויכוח איתך) באמצעות טענות מקצועיות, מה גם שרובן מוגזמות ולא נכונות (רק באשכול הזה כתבת שהוא לא כזה מוצלח וקשטן הצליח בהפועל קצת יותר, שזה לגמרי לא נכון, ובאשכולות אחרים תקפת אותו בצורה הרבה יותר חריפה). אל תשכח שהרבה מפארים את גוטמן הבן-אדם שלא בצדק בגלל הצלחותיו המקצועיות.
חוץ מזה, אל תשכח שלמרות שגם מהמידע הנגיש לאוהד הממוצע היו צריכים להבין פה במי מדובר, אתה יודע דברים שכמעט כולם פה לא יודעים וגם בחרת לא לפרסם אותם, ואם הם כן היו יוצאים לאור היחס כלפיו היה שונה לגמרי.