נועם שחם כתב:
הוקיץ' כתב:
אני ממש לא אומר שקשטן עושה עבודה גרועה. הוא עשה לא מעט דברים טובים העונה.
בעיקר הוא הבין מי השחקנים ששווים הרכב ובאיזה תפקיד הם צריכים לשחק. כמובן שלקח לו בערך תשעה מחזורים להבין מה שללא מעט מהמשתמשים פה לקח בדיוק משחק וחצי לקלוט, אבל מכיוון שיש לא מעט מאמנים בליגה שלא היו רואים זאת כלל אני לא מתלונן.
כל מה שאני אומר זה שלהסתכל על הטבלה ולהגיד שקשטן עושה עבודה מצוינת זה קצת פשטני ולא ממש מספר את כל הסיפור.
ואם כבר מדברים על תוצאות אז אפשר גם לציין שקצב צבירת הנקודות שלנו הוא לא יותר מסביר ובאף אחת מהעונות האחרונות זה לא היה מספיק למקום ראשון. מה השתנה? איכות היריבות לצמרת.
תקרא לזה תחושת בטן, אבל אני די משוכנע שאם היית נותן לחברי הפורום לאמן את הקבוצה במקום קשטן, 99.99% מהם היו משיגים תוצאות פחות טובות.
חייב להגיד שבניגוד לבד"כ, אני לא מסכים איתך לגבי המשפט הזה.
אני לא בעד מציצה עצמית (בשביל זה אלוהים ברא את אוהדי מכבי) אבל אם תדפדף אחורה תראה שלפחות 80% מהפורום הבין ממזמן את מה שקשטן הבין רק בשבועיים האחרונים לגבי ההרכב, אם זה אומר לגבי השיבוץ בהגנה של חוטבא, הקישור האחורי עם ידין וגורדנה, התפקיד של נוסא (חצי כנף חצי מנהל משחק באמצע) ובעיקר האשראי לאלרואי שזה משהו ששווה להתעכב עליו. פירטתי את זה באשכול על אלרואי אבל העובדות הן שזו החלטה שדי נכפתה על קשטן מכורח הנסיבות. עבאס ואורמוש פצועים, שבחון עבר לב"ש וטועמה מוחרם ע"י ההנהלה מה שגרם לו בכלל לצאת מכושר. כל השחקנים האלו קיבלו את חולצת ההרכב לפני אלרואי, אורמוש אפילו הובא במוצהר על המקום שלו כיום בהרכב (קשר ימני). לתת את הקרדיט לקשטן במקרה הזה זו טעות.
אין בוכים על חלב שנשפך אבל יכול להיות שאם הוא היה מגיע להרכב הזה לפני חודש או יותר מכך, המצב שלנו באירופה היה שונה ובליגה אף יותר טוב מהמצב הקיים. מעבר לכך, חלוקת העומסים שלו לא נכונה ובהרבה מזל שלושת האסים שלנו (טוטו/דמארי/נוסא) ששיחקו כמעט 90 דקות בכל משחק מתחילת העונה, לא סיימו את הרצף המטורף הזה עם פציעות רציניות (אני משייך את זה לגנים אפריקאים של טוטו ונוסא וגנים תימנים של דמארי...) מה שבטוח היה פוגע בנו בהווה ובעתיד.
המקום בו אנו נמצאים בליגה הוא שילוב של לוח משחקים נוח (רק 4 משחקים מתוך 11 מחוץ למקדש, 2 מהם הפסדנו), החוד הכי כשרוני שהיה פה מזה הרבה זמן (טוטו ודמארי כבשו ביחד 16 מ-23 - יותר משני שליש), חולשה של היריבות (מתי לחיפה היו מתחת ל 50% הצלחה בנק' זמן הזו ?) ומזל שזה אף פעם לא מזיק. כל מה שצריך זה לעבוד על הנקודות הפחות טובות כמו התיאום במרכז ההגנה וההגבהות מהצדדים ולשמר את שיטת המשחק מהשבועיים האחרונים.
אה, ושטביב לא יחליט פתאום לעשות פריש-מיש ולשחרר את טוטו ואביחי באמצע מאבק האליפות. שיתן לעבוד.