הוקיץ' כתב:
joshsoos כתב:
הוקיץ' כתב:
joshsoos כתב:
מה שלא מפתיע הוא שאתה לא מסוגל להבין עד וגם היום שורמוט ושכטר הם שחקנים טובים, וזהבי הוא הגאון. תמשיך ללהק את אלרואי בכל מיני הרכבים ותפקידים דמיוניים ולהזכיר אותו באותה נשימה עם ערן, שיהיה בכיף.
טוב זה כבר תלוי איך אתה מגדיר גאונות.
אין ספק שמבחינת הבנת משחק ערן עולה על שניהם ועל כל שחקן ישראלי אחר. אין גם ספק שמבחינת נתונים ויכולות כדורגל גילי ושכטר עולים על זהבי (לא שזהבי פראייר בתחום הזה).
מי יגיע רחוק יותר? להערכתי זהבי. כשאתה משלב את הבנת המשחק שלו עם תכונות האופי הנהדרות אתה מקבל שחקן שבאירופה הוא אפילו יותר פרודוקטיבי מאשר בארץ (בעיקר משום ששם יש יותר שחקנים עם הבנת משחק כמו שלו).
גאונות אי אפשר להגדיר, רק להרגיש.
לך אולי אין ספק שגילי ושכטר עולים על זהבי מבחינת נתונים ויכולות, לי אין ספק שהוא עולה עליהם.
מבחינת נתונים פיזיים שכטר הוא אולי הכי טוב שהיה כאן (בצוותא עם שחקנים כמו רוני רוזנטל ואפילו טוטו) ואין לי ספק שמבחינת יכולות טכניות ורמוט הוא הכי טוב שהיה כאן.
מצד שני, היכולות של זהבי כמו הבנת המשחק, התנועה ללא כדור, יכולת המסירה והבעיטה וכמובן האופי הנהדר שלו הופכות אותו לשחקן טוב יותר.
כמו שאתה אומר גאונות אפשר רק להרגיש. אני מרגיש אותה דווקא אצל ורמוט יותר, אבל כנראה שזה כבר יותר קשור למה כל אחד מאיתנו מעריך יותר בכדורגל.
אז הנה, אנחנו מסכימים כמעט לגמרי. מסכים איתך לגבי שכטר ( לגבי חלוצים כמובן ), על היכולות הטכניות של גילי ( אבל שלא הכי טוב-משה סיני, משה סיני... ) וגם לגבי ערן.
אני רק יכול להדגים איפה הגאונות מורגשת עבורי, ובכוונה בדברים קטנים אבל ייחודיים, ובמשחקים גדולים עם הלחץ מסביב. שני גאונים, בשני משחקי גמר גביע, ועם אותה תוצאה- המבקיע טועמה... תקוה עם טאץ' קטן ומדהים שגרם לכחילה לאבד שיווי משקל וליפול, וזהבי שתוך כדי ריצה קדימה וכשהכדור נבעט אליו באוויר, מצליח להסיט את הראש שמאלה, להחזיר אותו בחזרה ימינה ולמסור מדוייק והכל תוך חצי שניה. לא מתאמנים על זה, לא לומדים עם זה, לא מתרגלים את זה. נולדים עם זה.