mkorman1 כתב:
כן סותר
אבל באמת שאין אפשרות או טעם להתדיין איתך
אני אשכרה לא מבין על מה אתה מדבר.
אבל בקטנה, יש הרבה דברים שאני לא מבין.
גיא האדום כתב:
ראשית, חסרות דוגמאות למנהיגים שמחליטים לבצע החלטות לא בהכרח רציונליות מסיבות אידיאולוגיות? ויותר מכך, חסרים מנהיגים שמקבלים החלטות שכאלו מסיבות דתיות? חסרים מעשים של הממשל האיראני שלא מקדמים בדבר לא את רווחתם של תושבי איראן ולא את יציבות הממשל (וגם לא תוכננו לקיים את אחת מהמטרות האלו) שנעשו מסיבות דתיות/ אידיאולוגיות?
אני חושב שאין יותר מדי דוגמאות למשטרים שמחליטים להתאבד מסיבות כאלו (או בכלל).
אבל יש מצב שאני שוכח משהו.
גיא האדום כתב:
שנית, פצצת אטום בידיים של האייטולות מהווה בעייה קשה גם אם הם לא יזרקו אותה על ישראל בהזדמנות הראשונה. זאת תעודת ביטוח נגד הפלת המשטר שם. לתת תעודת ביטוח שכזאת בידיים של גוף שכבר כיום מעורב עד צוואר בפעילות טרור בינלאומית זה ווחאד הימור. זה גם הבדל מהותי מהאטום הצרפתי או ההודי.
עוד פעם, אני לא טוען שפצצת אטום אירנית זה משהו חיובי או אפילו משהו שאנחנו צריכים לא צריכים להאבק כנגדו.
כל מה שאני אומר זה שהטענה שביום שלאירן יש נשק גרעיני הם יורים אותו על ישראל בגלל שהם משוגעים היא לא מגובה בשום דבר וכל מטרתה ליצר היסטריה.
בהחלט יש פה איום, אבל ראוי לבחון אותו (ואת התגובות הפוטנציאליות לו) בעיניים פקוחות ובלי פאניקה.
פאביו כתב:
בוא נניח רק נדמיין,שלאיראן יש נשק גרעיני...האם להשתמש בו הם חייבים לעשות זאת ישירות או האיראניים יכולים להפעיל את זרועותיהם הארוכות (חיזבאלה,חמאס,גיהאד) ולעשות פיגוע גרעיני נחמד.
מה אז נעשה ?
תוכל להוכיח שהטרוריסט קיבל את הפצצה הגרעינית המלוכלכת או המצאה אחרת מאיראן ?
אתה מבין איך החיים במדינת ישראל יהיו אם לאיראן תהיה פצצת אטום !?
נוכל לשמור על בטחוננו ? נוכל לצאת למבצע / מלחמה בעזה/לבנון/סוריה בעת הצורך ?
אני מנחש שאם יהיו לאירנים 1-2 פצצות אטום (שאלו הכמויות שאני שמעתי שמדברים עליהן) הם ישמרו אותם לעצמם, בעיקר כתעודת ביטוח כנגד מתקפה אמריקאית.
פאביו כתב:
אני מציע להקשיב למה שמנהיגי איראן אומרים,לא הייתי מזלזל בדבריהם.
נראה לי שאתה מציע להקשיב להם רק כשהם אומרים דברים שמתאימים לדעות שהבאת מהבית.
כי הרי אתה לא מקבל את ההצהרות שלהם שהם לא רוצים פצצות אטום או את הפתווה שחאמנאי הוציא נגד נשק גרעיני, נכון?