קומוניסים כתב:
גיא האדום כתב:
קומוניסים כתב:
גיא האדום כתב:
אם האיחוד הלאומי והבית היהודי הם מפלגות ימין מבחינה מדינית, מי לטעמך הם מפלגות מרכז ומי מפלגות שמאל?
גם בקרב הליכוד יש חכי"ם רבים שהם אנשי ימין, חוטובלי, אקוניס, דנון ועוד ועוד! כנל לגבי ישראל ביתנו, עוזי לנדאו למשל. המצע של הליכוד הוא ימני לכל דבר "שמירת זכותו של העם היהודי על ארץ ישראל, כזכות נצחית שאינה ניתנת לערעור, התמדה ביישובם ובפיתוחם של כל חלקי ארץ-ישראל והחלת ריבונות המדינה עליהם. (מתוך מצע הליכוד)
אבל לצערי הוא לא מוגשם ולעיתים ממש ההיפך ממנו!
כך שאני מעדיף אם כבר לשאול את השאלה הזאת לא ביחס למפלגות אלא ביחס לחברים בהן.
גם אם הייתי מסכים איתך זאת לא השיטה בישראל. השיטה היא מפלגתית ואנשים מצביעים למפלגות.
לכן אני עוד פעם שואל: נניח שאני איש ימין שרוצה להצביע למפלגת ימין יש לי עוד אופציות חוץ מהאיחוד הלאומי והבית היהודי? אם אני איש מרכז, מה האופציות שלי?
ואגב מאיפה אתה מביא את מצע הליכוד?
להשקפתי, כרגע- לא. אם בראש הליכודהיה עומד מנהיג נאמן לעקרונות הליכוד אז גם הליכוד הייתה ברשימה.
לשאלתך, כאן למשל ניתן לראות את זה - הסעיף השני
http://www.justice.gov.il/MOJHeb/RasutH ... atarot.htmלגבי המרכז, נדרש דיון בפני עצמו כדי לעמוד על הגדרת המרכז ועל מהי עמדת מרכז בנושא המדיני בישראל של תשע"ב. בעיניי זה שם נרדף לבלבול. מנהיגים סוג זין שהיו בימין וחתכו שמאלה כמו אולמרט לבני ומופז, זה מרכז בעינך? אני לא רואה איך אפשר להיות מרכזניק בסוגיות הרות גורל. זה נשמע כמו פיתרון קסם שמציב אותך במקום לכאורה "שפוי" "נורמלי" "לא קיצוני לשום צד" מקום נוח לאנשים מסויימים. אני לא רואה פה את התוכן..
הלינק הזה הוא מעניין אבל זה לא בדיוק מצע הליכוד. לא בטוח איפה אפשר למצוא את המצע עצמו אבל זה לא בדיוק זה.
מרכז, כשמו כן הוא, זאת עמדה שמאמינים בה אנשים שהם לא בדיוק ימין או שמאל. די בהגדרה, האנשים שנמצאים מימין למרכז ומשמאל למרכז אמורים להיות פחות או יותר או בערך באותם סדרי גודל כמותיים.
לכן, כשאתה מגדיר 5% מהח"כים כבאים ממפלגות ימניות אז המרכז שלך הוא לא באמת מרכז.
אשר לעמדות של המרכז, לא ממש קשה בתיאוריה להגדיר אותן. למשל, יש שיאמרו שאם אתה מוכן למדינה פלסטינאית על חלקים גדולים מהגדה, אבל מתנגד לגבולות 67, מתנגד לפינוי גושי התנחלויות, מתנגד לזכות השיבה - אתה בסוג של מרכז. אין שום סיבה שעמדות "מרכזיות" יהיו נטולות תוכן. האנשים יכולים להיות נטולי מוח - כמו בימין וכמו בשמאל.