סתם כי בא לי אדום כתב:
ראצ'ו כתב:
עשיתי עבודה השוואתית באונ' על המקרה של תקיפת הכור בעיראק לבין תקיפת הכור באיראן.
המסקנה העיקרית שלי הייתה שהתקיפה בעיראק הייתה נכונה כי היא התרחשה בטיימינג נכון-בדיוק
לפני הזמן שלעיראק הייתה יכולת גרעינית והוכח שלא הצליחו למנוע זאת באמצעים דיפלומטיים, והכי
חשוב זה שלא הייתה לה אפשרות תגובה לישראל.
לצערי במצב בו אנחנו נמצאים היום אין אפשרות להשמיד את כל מאגר הגרעין של איראן במכת פתע
והסיכון שיש לזה על עתיד המדינה הוא עצום. לא חושב שצריך לקחת אותו בשלב זה.
אנחנו תמיד שומעים את זה, ולמי שלא חקר שום דבר נשאלת השאלה למה בדיוק? כלומר אם עכשיו אין להם כור, כי הוא מופצץ איך בדיוק זה לא משמיד את היכולת הגרעינית שלהם?
ולנושא, מין הסתם עכשיו אף אחד לא יפציץ את איראן עכשיו או בזמן הקרוב. הסיבה, כי מפרסמים כל יום עוד כתבה עם עוד טענה שישראל עוד שנייה תוקפת(לצורך העניין לפני שבוע לא היה את כל הספקולציות האלו).
זה די יוריד את אלמנט ההפתעה, כלומר את הסיכוי של לתפוס את איראן שאננה. לכן בזמן הקרוב סביר להניח שלא תהיה שום תקיפה. בעתיד? לא יודע.
אם אני לא טועה, הכורים והמפעלים של איראן מפוזרים במקומות שונים.
בלי קשר, אני לא חושב שאפשרי לתפוס את איראן שאננה. אני מניח שהם מוכנים תמיד לתקיפה ישראלית, גם אם מדברים על זה בתקשורת וגם אם לא. אם היית ראש ממשלת איראן, ממה היית הכי נזהר בזמן שאתה מנסה להתחמש גרעינית? ישראל היא חובבת מושבעת של התקפות כורים גרעיניים