קומוניסים כתב:
"אין לי כוח" אם כבר מעיד על עייפות והזדקנות ותו לא. לא על "אינני מעוניין" אלא על עייפתי ומשאיר לחברה הצעירים לעשות את העבודה. זו לא עייפות מלוחמה בנו אלא עייפות אישית שלו כי הוא הזדקן. אדרבה, הוא אומר (ובצדק) שאין סיבה שלא להמשיך בג'יאהד כי זאת הדרך היחידה שישראל מבינה..
אבל זה בדיוק גם מה שאני חושב. לכן אני גם שותף לדעתו ששלום לא נזכה לראות בדורנו, אולי רק בדור הבא. מה שיכריע את האיבה לא יהיה שלום, ולא תהיה אחווה, בטח לא אהבה - מה שיכריע את הקונפליקט יהיה עייפות, עייפות ממלחמה, עייפות ממוות והתשה. יש מספיק מותשים ועייפים בשני הצדדים, ובכל יום מתווספים מותשים נוספים לרוב הגדול. זה מה שנוסך בי אופטימיות.
בעייפות ובהתשה אני תולה תקווה.
והלוואי וגם אתה היית מתעייף קצת. באמת אני אומר. (וחס וחלילה אינני משווה אותך לרוצח מנוול. שלא תבין לא נכון. אבל הלוואי עוד רבים בשני הצדדים מתעייפים ומותשים מהאידיאולוגיות ומהאמונות הקיצוניות שלהם).
הלוואי והייתי שומע גם ממך מילים כמו "כרגע האנשים מבסוטים וצריך לדבר על שלום".
ואגב, גם אם נניח רוצחים מטונפים, חלאות ופסולות אנושיות כמו עמי פופר או יורם שקולניק היו מדברים בנימה דומה, גם על דבריהם הייתי שם פרחים.
ואגב2, לגבי הסיפא של דבריך, כאילו הוא אומר שאין סיבה שלא להמשיך בג'יאהד כי זאת הדרך היחידה שישראל מבינה. כנראה שבכל זאת לא הבנת אותו. הוא לא דיבר על ג'יהאד לשחרור פלסטין, וגם לא על ג'יהאד להשמדת ישראל, לעזאזל - הוא בכלל לא דיבר שם על ג'יהאד! - הוא בסך הכל הוסיף עקיצה כלפינו שישראל מעבירה מסר לפיו רק חטיפות חיילים יביאו לשחרור אסירים פלסטינים מהכלא. דבר שיש בו מידה לא מועטה של אמת - "ישראל אומרת שהיא משחררת אסירים רק בעסקאות בעקבות חטיפות, ולא כמחוות של שלום. לא נתתם לאבו מאזן כלום. אתם מעבירים מסר שצריך לחטוף חיילים כדי לשחרר אסירים. אני בכלל לא צריך לקרוא לפלסטינים לחטוף חיילים כדי לשחרר עוד אסירים מהכלא. אתם עושים את זה במקומי".